Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   160 / 283
(#) max403 hozzászólása Feb 12, 2013 /

Ha ranezel a billentyuzetre lathatod, hogy elesitve van-e. Lehet akar kulon particio is vagy akar a stay arm funkcioval is megoldhato.

Ha particionalsz es a kezelo globalis modban mukodne majd akkor elegge lelassul a kezelo. Velemenyem szerint az otthonmarado mod hasznalata egyszerubb es gyorsabb.

A LED-es egonek nagy ertelme nincs, ha belterre teszed, hiszen azt lathatod akezelon is, kintre pedig nem ajanlott, hacsak nem akarod jelezni a betoroknek, hogy mikor szabad a palya.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
(#) kozo2704 hozzászólása Feb 12, 2013 /

Köszönöm a válaszokat. Röviden ismertetem a szitut, hátha akad jobb ötlet is.
Adott egy családi ház és a kertben a dupla garázs. A Garázs(alkalmanként barkács mühelyként is szolgál) kb 30 m van a háztól és a központtól, bekeritett udvaron... a led kint egy lámpába lenne beszerelve az ajtók felé( esetleg 12 v égőre cserélném). Arra az esetre szolgálna, hogy ha nincs bezárva az ajtó( 3 részes tolóajtó, elég macerás bezárni), attól még lehessen beélesitteni a rendszert és illetéktelen személy ha benyit, akkor megszollal a riasztó, esetleg csak csipog és ha megint mozgás van akkor majd visit... a háziak belépés elött reápillantanak az égőre és tudják, hogy bemehetnek e vagy sem. A Billentyüzet a központ közelében van a földszinten a házban.
A riasztó áll :
1 x DSC 1864 központ
2x PK 5500 bill. egy a földszinten másik az emeleten
2x gázérzékelő+ CO - SECOR 1000
8 füst+ hő -IN 338 HS Padlásszoba fából van.
4 dsc 102 érzékelő
4 lc 100 as
a garázsban pedig crow 100 as van 2 darab plusz 1 dsc 100 lc pet imunra állitva ha netán rágcsálló járna a garázsban.
Van még egy bővitő modul dsc 5108 és egy külön tápforrás is 7 ah akkuval a sok érzékelő miatt...
A központhoz 2db. 7 ah akku van
A külső sziréna egy crow BS 1 es valamikor crow központ volt felszerelve onnan az érzékelők is, ennek is sajat aksija van.
Komunikácót egy DSC GS 3050-I oldaná meg,( csak éppen programot keresek hozzá a beállitások megkönyitéséhez, cd t adtak vele de sehol sem találom már évek ota megven de még nem volt felszerelve ) a vezetékes telefon az sajnos bizonytalan, többet süket, mind amennyit müködik.
(#) buheramester hozzászólása Feb 12, 2013 /

Üdv. Urak!
Fejben összeraktam a programot, szeretném ha véleményezné a rutinosabb társaság. PC585 központ 1555RKZ kezelővel

Bill. Zóna bekapcsolása
*8 5555 020 05#
Nem használt zónák kikapcsolása
*8 5555 202 6,7,8 kikapcs.
Zónajellemzők
*8 5555 001 03 04 09 09 01 00#
Késleltetések
*8 5555 030 030 030 001#
Telefon kikapcsolása
*8 5555 015 7 kikapcs #
*8 5555 380 1 kikapcs #
Idő beállítása
*6 1234 1 óópphhnnéé#
Kódok programozása
*5 1234 01 xxxx 02 yyyy#
Mesterkód megváltoztatása
*5 1234 40 xyvz#

Még soha nem nyomkodtam kezelőt, úgyhogy ez lesz az első és egyben vizsgamunkám is.
Segítségetekkel állítottam össze a bekötési vázlatot is, amiért még egyszer hálás köszönetem.
Minden kritika érdekel, ki mit csinálna másképpen, egyszerűbben stb.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
(#) norbeat válasza buheramester hozzászólására (») Feb 13, 2013 / 1

Kezelő hozzárendelés. Ha a hatos zónát kikapcsoltad nem szükséges a 00 zónaprogramozásnál, nem szükséges mindig kilépni és újra vissza , tehát sorba is haladhatsz # utána a következő szekcio. Zónák lezárásaának tipusa?
(#) buheramester válasza norbeat hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

köszi Norbeat,
lezárás típusa EOL. Előző oldalon csatoltam a bekötési vázlatot. Most melózom, nincs rá módom. Tehát ha nem akarok kilépni a zónaprogramozásból akkor egy #, ha abból is kilépek akkor ##. Jól értelmezem?
üdv
Zoli
(#) birle válasza sunyeb hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Reset,ujraprogramozas ,mukodik .A magneskapcsolot nem sikerult beprogramozni.Bekotottem a billentyuzet B es Z pontjara 1 drb ellenalassal + *8 5555 013 kikacsoltam az 1 es 2 -t.Ezzel kapcsolatban vmi otlet?
Koszonom az eddigi segitseged!
(#) norbeat válasza buheramester hozzászólására (») Feb 14, 2013 / 1

Igen, de a késleltetési időknél véletlenül kimaradt a 005 szekcioba lépés, a végén a sziréna idő mindössze 1 perc?
(#) sunyeb válasza birle hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

A 020-as szekcióban meg kell mondani, hogy hányas zóna legyen a billentyűzeten lévő.
Ha 5-nél kisebb, akkor az felülírja a panelen lévő zónát.
Pl. *8 5555 020 14## - 1-es kezelő zónája 4-es lesz (felülírva a panelét)
Pl. *8 5555 020 15## - 1-es kezelő zónája 5-es lesz
(#) kozo2704 hozzászólása Feb 14, 2013 /

Tudna e valaki egy DSC GS 3050 I kommunikátorhoz számitogépes programot, vagy linket ahonnan letölhető.
Nagyon megköszönném.
(#) sunyeb válasza kozo2704 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Ha tudsz valami helyet ahova feltehetem (10MB), akkor szívesen. Email-be nem tudom elmegy-e...
(#) kozo2704 hozzászólása Feb 14, 2013 /

Kérlek probáld meg átküldeni a Gmailra, kozo2704kukacgmailpont com ha esetleg nem megy akkor a toldacuccot.hu val biztosan átjön
Köszi előre is.
(#) sunyeb válasza kozo2704 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Elküldtem d.e. mail-ben. Ha nem érkezik meg szólj és holnap a toldacuccot-on átküldöm...
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
(#) buheramester válasza norbeat hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

huh... tényleg kimaradt a szekcióba lépés. Igen, egy perc szirénaidő akar lenni. Ez kevés? Mik a tapasztalatok?
Amúgy köszi, hogy időt szánsz rám.
üdv
Zoli
(#) kameleon2 válasza buheramester hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Úgy rémlik, ha biztosítást is akarsz 4 perc a MABISZ ajánlás.
(#) nagysanyy hozzászólása Feb 14, 2013 /

Van egy dsc pc510-es központ amin valaki lecserélte a kezelőjét egy PC1555-re. A tulaj azt mondja azóta, ha elmegy az áram a sziréna megszólal.
Hibakijelzésnél akkumulátor hibát jelez. Akksi cserére nem gyógyul biztosítékok jók, kábelek nem szakadtak.
Valakinek valami ötlet mi lehet a gond?
(#) kameleon2 válasza nagysanyy hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Gyanús, hogy a csereakksi sem jó... Mennyi autonómiát tud ezzel az akksival? Nekem volt új akksim is rossz. Főleg Yellowstone. Riasztóakkumulátornak a legvacakabbakat adják. Lehet még tápzárlat valahol, más csodát nem tudok elképzelni.
(#) Kovabe válasza nagysanyy hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Mérjél töltöfeszt aksi nélkül. Sajna az utobbi idöben több panelen is elszált töltörész.
(#) tari01 hozzászólása Feb 15, 2013 /

Sziasztok.
Tudna valaki segíteni,Dsc 1616 központom és PK5516 kezelőm van 4 db DSC 601P füstérzékélőt szeretnék felhasználni. (2db zóna bemenet,PGM 2 maradt üresen)Pgm 2-es kimeneten működik csak nem tudom riasztás után törölni a hibát.
(#) krisztoo válasza tari01 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

(#) hazriaszto válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Szirénának bőven elég az 1 perc. Amúgy ha 3 percnél tovább szól az már csendháborítás. Tanfolyamon is azt tanítják max 3 perc lehet...
(#) Syn7h37ic válasza hazriaszto hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Ezt hol olvastad, hogy csendháborítás? Marhaság.
Nincs a PTK-ban olyan, hogy csendháborítás, maga a fogalom is igen tág, ezért nem is nagyon lehet szabályozni.
Amúgy egyetértek, egy perc sziréna bőven elég.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
(#) kameleon2 válasza hazriaszto hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Szerintem ez abszolút nem helytálló. Szabotázsnál, amíg aktivitás van addig szólhat a sziréna. Ez lehet 15 perc is.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
(#) hazriaszto válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Én csak azt mondom amit nekünk tanítottak

Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.
Törvényileg nincs tehát objektív mérce a csendháborításra, sem pedig a nyugalom megzavarására.

Ugyanakkor megtörtént eset volt, ahol a szomszéd jelentette fel az ügyfelet a sziréna miatt. Ott azt mondták hogy 3 perc bőven elég kell legyen.
(#) Proci_85 válasza hazriaszto hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Jól tanítják.
Riasztási ciklus: kap átjelzést a távfelügyelet, megszólal kültéri hang- és fényjelző, megszólalnak a kezelők. Az egész riasztási ciklus addig tart, ameddig én nem nyugtázom, de a kültéri hangjelzők és a kezelők sípolása 3 percig kell, hogy menjen max.
MABISZ 3 percet kér a szirénára.
(Természetesen az nincs ott, hogy ha 3 perc után visszamegy, akkor már nem szabad ismét jelezni. Persze, hogy kell, ha _valós_ betörés van. De az, hogy gagyi az érzékelő, kontaktosak a vezetéket, gyenge az akku ezért minden vacakra elkezd sipákolni heti szinten, na ott joggal lehetnek kiakadva a szomszédok )
Amúgy a szabvány szerint az adott fokozatban (grade 1-4) meghatározott rendelkezésre állási idő + még egy (fent leírt) riasztási ciklusnak le KELL tudni futnia, mielőtt csontra lemerül az akku és hatástalan lesz a riasztó.
A gond akkor van, ha legkisebb áramszünetre is sipákol a sziréna, mint nálunk a szomszédban
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
(#) Syn7h37ic válasza Proci_85 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

A lényegre rátapintottál. Hiába van rendes backup táp a riasztón, ha az akku élete végén nem tudja leadni az a minimális energiát sem, amivel egy rövid áramszünet is átvészelhető lenne. Az akkuk átlag életkora 3-4 év. Ezután zuhan a kapacitásuk. És ezt szokták elhanyagolni a leggyakrabban. Főleg ott, ahol nincs távfelügyelet sem.
(#) nagysanyy válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Csere akksit többet is próbáltam már sajna mindegyikkel ezt produkálja. A töltőfesz is jó viszont a táp zárlat az még nem jutott eszembe.
Viszont ha tápzárlatos valami, akkor nem is műkődne és a biztiket is kicsapkodná szerintem!?
(#) tben hozzászólása Feb 16, 2013 /

Sziasztok!

Egyik ismerősöm kapott egy használt dsc központot 2db ledes kezelővel. Az előző tulaj kicserélte egy jobb típusra, azért odaadta neki. A központnak semmi baja és a kezelők is működnek. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet azt oldani, hogy a kapott központ elfelejtsen minden beállított dolgot, és beállítani úgy, ahogy az ismerősöm akarja. Milyen megoldást tudnátok erre mondani? Milyen lehetőségek vannak?

Köszönöm előre is!
(#) Gafly válasza tben hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Én úgy csinálnám, hogy megkeresném a neten az adott központ felhasználói és telepítői utasítását (biztosan megvan és nem kell sokat keresgélni), és úgyis szükség lesz rá ha használni akarjátok...

Ott pedig le van írva hogy hogyan lehet a gyári alap beállításokat visszaállítani.
(#) kameleon2 válasza nagysanyy hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Tudom hülye kérdés, de .... elkezelted a tápriasztást? Mert ha nem akkor saját magad szi..tod meg folyton... Tudod mesterkóddal egyszer élesít egyszer kikapcsol... Meg *2 *3 ....
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
(#) Sz. Márk hozzászólása Feb 16, 2013 /

Tudjátok, hogy ha elakadtok, akkor van, aki segít? Ezek értenek hozzá, nem csak eladják a cuccot.
eriaszto.hu tanácsadás
Következő: »»   160 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem