Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Van egy elég régi Dewoo International L1711mn tipusó 17 colos monitorom, ami már egy ideje a gép bekapcsolása után sem kapcsol be, ki kell húznom a konektorból várnom kell még elalszik a bekapcsolást jelző LED utána bedugom és már van is kép. Mi baja lehet, elektronika videokártya vagy már megy tönkre kuka?????? A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
Üdv! Olvass vissza, páran írtuk már jó párszor hogy mik az első lépések.
Akkor mar csak azt nen ertem, hogy ha a monitor invetere helyett en komplett meghajto invertert teszek be, akkor ez hogyan kuszoboli ki azt a problemat, hogy a monitor letilt, ha nem erzekel megfelelo aramfelvetelt az inverterenel?
Az inverter védi magát, nem a monitor tilt le. Ha az inverter ki van kötve, nem védi magát.
Tehat akkor ha kikotom a ket inverter trafot, es oldalrol megvilagitom, lesz kep?
Akkor ezt egy egy ledcsikkal is ki tudom valtani, nem?
Felreertesek elkerulese vegett, egy panel a tap es az inverter.
Nem csinálsz semmit a gyári inverter résszel csak lehúzod róla a csöveket. Így le fog tiltani bekapcsolás után, de attól még az LCD panel működik rendesen. A ledes kiváltásról nekem nincs jó tapasztalatom: 120db/méteres led szalaggal próbálkoztam, nem volt olyan fényereje mint az eredeti csövekkel. Kivettem és megjavítottam az invertert.
Sziasztok!
Van egy XEROX XA7-17i monitorom ami minden előzmény nélkül tönkrement. Épp filmet néztem rajta és mintha kikapcsolt volna. Azóta nem tudom bekapcsolni sem. A csatolt képen látszik, hogy a kondik nincsenek jó állapotban, azokat kicseréltem. Pontosabban egyet nem, amelyik az égett panel mellett van, mert az 150µF-os és olyat nem kaptam egyenlőre. A másik képen látszik egy 8 lábú ic, ennek a lábán érdekes forrasztányomot látok, de mintha az nem utólag folyt volna meg. Eygébként tudja valaki ez milyen ic, mert én gyorskeresve nem találtam adatlapot róla. A monitorban két panel van, a mellékelt képen gondolom a tápegység rész van, a másik a jel részére. Azon is kicseréltem 3 db púposnak vélt 220µF-os kondit, de van sok kisméretű, sajna azok értékét nem néztem meg, viszont ezen a panelon nagyon nehéz nekem már kondit cserélni, az ónszippantó sodrony nem akar nagyon működni, a furatgalvanizálásból nem szippantja ki az ónt. Igérem utána olvasok a fórumban, ha már lett volna szó róla, de most nem sok időm volt. És ez sajnos egy kölcsönmonitor, ami épp nálam ment tönkre (És persze épp most kérik vissza)
Idézet: „A másik képen látszik egy 8 lábú ic, ennek a lábán érdekes forrasztányomot látok, de mintha az nem utólag folyt volna meg.” Az egy smd dual fet. Gyárilag van úgy összeforrasztva a nagyobb áramerősség miatt. Úgymond "közösítve" van valamelyik kivezetése ezt a rajzán megtudod nézni pontosan. Az ónszippantóval a következőképpen is próbáld meg. Tegyél egy kevés friss ónt pluszban a lyukhoz és próbáld meg úgy leszívatni a szippantóval. Egyre figyelj, sokáig ne melegítsd a panelt pákával és lehetőleg hőfokszabályozósat használj! Azt nem írtad mi a hibajelenség konkrétan: ledek világítanak?
Köszi a gyors választ! Sajnos nem találtam leírást a dual fet-ről, de majd még otthonról keresek tovább. Nem szippantóm van, hanem rézharisnyám , gondolom ezért azzal is működik a módszered.
Ilyen pákám van: Páka. Ezen lehet állítani a hőfokot, csak nincs kalibrálva de nem maximumon használom. Semmilyen működésre utaló jel nincs. Nem világít semmi led. Majd még mérni is fogok, hogy meddig megy az áram a panelben. A penelbiztik nincsenek kiégve, rövidzárat mérek rajtuk. A FET-eket gondolom ki kell forrasztani a méréshez.
Nem kell kiforrasztani a feteket és kondezátor csere után menni fog, ne bontsd szét előre az egészet feleslegesen.
Sokat kicseréltem már sajnos eredmény nélkül, de van még két 150µF-os kondi a megbarnult nyákterület közelében. Iyen értékű kondit nem kaptam az általam látogatott boltokban. Az egyik boltban azt tanácsolták, hogy nyugodtan tegyek bele egy 220µF-ost, mert ugyis 20%-os tűrésűek ezek a kondik, bele kell férjen a tűrésbe. Szerintetek kicseréljem olyanra?
Nyugodtan belrakhatsz 220µF-osat is és nem csak a tűrés miatt.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
De a feszültségre figyelj és hogy méretileg is beférjen! Ha kicserélted a kondikat, akkor lehetőleg soros izzóval indítsd a (csak) táp panelt és nézz rajta feszültségeket hogy minden ok -e.
Azok hiányában is legalább be kellene kapcsolnia. Tápfeszültségek megvannak?
hol vetted az alkatrészt? a szaki is ezt a bajt mondta
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Problémám van egy LCD monitor/TV -vel (Samsung) . A hiba a mellékelt képen látható. Mi lehet a probléma? Köszönöm a segítséget előre is.
Hali!
Ezen a csicsamicsa háttérképből nem igazán derül ki mi a hiba és mi a kép része. Valami homogén cuccot mutass szerintem, vagy írd le mit kell nézni/látni
A zöld csíkozások a probléma, de mindjárt csinálok homogén képet.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Itt vannak a képek.
Lehúztam a csöveket, a jelenség ugyanaz. Néhányszor felvillan a LED, aztán kialszik.
A táp panelon az 5V az 5V, a 12V 11.7V, az adj on/off pedig 0.
Ha csatlakoztatom a vezérlőpanelt, akkor a 12Vból 20lesz, az 5ből 0.
Tehát rövidzár van az 5V-on. A scaler panelen keresgélj a feszstabok között.
Sajnos az LCD panelon van valami gixer, ha lehúzom a csatlakozóját jó lesz, ha visszadugom, zárlat.
Mondjuk elég érdekes maga a panel bevezetékelése, ha jól láttam zománcozott huzallal van megoldva az LCD és a panelja összekötése. Lehet valahol ez a zománcréteg sérült. Ezt nagy meló cserélni?
Sziasztok
![]() van egy samsung SyncMaster 223BW 22" monitorom. a probléma általában ugyan az mint a többinél hogy cserélni kell a kondikat rajta. A kondik amik benne vannak 820µF 25v 5db és 330µF 25v 2db. a 330-as kondikat csak csak beszerzem de a 820-at azt már nehezen találom ![]() a kérdés: esetleg ezeket tudnám helyettesíteni valamien más kondikkal, vagy kutakodjak tovább? jó lenne ha lehetne helyettesíteni.
Hali nyugodtan tegyél hejetük 1000uf osokat.
Az csak táp, semmi baja sem lesz, ha nagyobb kapacitás kerül bele, sőt..
Köszönöm válaszokat, ám a 330µF és 820µF helyére is tehetek 1000µF kondikat? tehát mind két érték helyére mehet az 1000-es 25 v-os?
Nézd meg, hogy egy X feszültségvonalon összesen mekkora kapacitás van. Fontos, ha van induktivitás is az áramkörben, akkor előtte és utána is kell legyen kondenzátor, de két 820-as helyére tehetsz egy darab 2200-est is, mert régebben még nagyobbak voltak a kondenzátorok, ez a nyákon kihagyott kondihelyeken is látszik.
A 330-as helyére 470-et nyugodtan tehetsz és, ha kettő 330-as van benne, akkor a kettő helyett is tehetsz egy ezrest, ha fizikailag befér.
Nos, kész is vagyok és működik
bekapcsoláskor mert csíkos kép fogadott, de szétszedtem megint és csak a szalag kábel csúszott szét a monitor és az a vezérlő panel közt ami van. vissza raktam rendesen és működik minden.. úgy hogy minden segítséget köszönök |
Bejelentkezés
Hirdetés |

(És persze épp most kérik vissza) 

bekapcsoláskor mert csíkos kép fogadott, de szétszedtem megint és csak a szalag kábel csúszott szét a monitor és az a vezérlő panel közt ami van. vissza raktam rendesen és működik minden.. úgy hogy minden segítséget köszönök