Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   161 / 283
(#) nagysanyy válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Ez is megvolt már többször is. Ezért is kérdeztem itt, hátha van valakinek jobb ötlete a központ cserénél
(#) frecsko válasza nagysanyy hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

A szirénában is cseréltél akksit?
(#) DkGrinder hozzászólása Feb 17, 2013 /

Sziasztok !
pc1616-on olyan szeretném beállítani az automata élesítést, de valami nem oké. A beállított időponttól folyamatosan sípol a billentyűzet, viszont nem élesedik be.
(#) krisztoo válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

A (199) szekcióban tudod beállítani az automata élesítés előriasztást ami alapban 005 perc
(#) DkGrinder válasza krisztoo hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Köszönöm, holnap kipróbálom.
(#) buheramester hozzászólása Feb 18, 2013 /

Uraim!
megint segítségetekre szorulok. DSC PC585 ledes kezelővel a rendszert összeraktam segítségetekkel. akksi benn. amikor megkapja a hálózatot, riasztást vált ki. 1-es, 2-es (mindkettő mozgásérzékelő) zónajelző jelez. úgy tudom, a központ alapra van állítva. mi ilyenkor a teendő? 2-szer eljátszotta ugyanezt. bepánikoltam hálózat le, akksik ki. üzembehelyezői könyvet hiába lapozom nem jutok előrébb, úgyhogy megint a segítségetekre vagyok utalva.
üdv
Zoli
(#) balu0325 hozzászólása Feb 18, 2013 /

Sziasztok! PC5108 modulból szerintetek létezik többféle?

eddig 4 db ilyen modulom volt most beraktam egy ötödiket. A jumpereket a 49-56 zónák közé állítottam. Ezután felélesztettem.
A programban a következőket módosítottam:
<902> vártam kb 1 percet
<903> hurrá megvan a modulom
<004> beállítottam a zónatípusokat
<149-156> beállítottam a zónajellemzőket
<249-256> beállítottam a partíciókat

Ezek után a 149 és 150-es mezőkre (csak ezt a kettőt használom) nem csinál semmit és a zónákat kiiktatni sem lehet. Valakinek van valami ötlete?

Köszönöm a segítséget!
(#) Syn7h37ic válasza balu0325 hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Létezik régi és újabb verzió. A régi verziók csak az első 32 zónáig használhatóak.
(#) sunyeb válasza buheramester hozzászólására (») Feb 18, 2013 / 1

Az 1-es 2-es zónádnak nem szabadna riasztást kiváltania hatástalanított állapotban. Ha rögtön a bekapcs. után világít, akkor valszeg. az infráid "melegszenek" még. Ha jól van bekötve majd elalszik. Én inkább a 3-as 4-es zónádra tippelek, amik 24h-ásak. Vagy pedig a sziréna bekötésénél, vagy jumper-elésénél lesz gond így látatlanba. Biztos, hogy riasztásod van? A kezelőn is látszik? Vagy csak szól a szirénád?
(#) buheramester válasza sunyeb hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Úgy mondom inkább, hogy szól a sziréna. Próbáltam újra resetelni, ugyanaz. Kódokkal sem tudom leállítani. Átnézem újra a bekötéseket. Alapesetben hogyan kellene működnie? Én így gondolom: bekötözés után szirénaakksi a helyére, központ akku szintén a helyére, táp beköt. Aztán programírás. Egyébként mit kellene látnom a kezelőn bekötés után? Ezekről nincsen szó az üzembehelyezői leírásban.
Üdv.
Zoli
(#) balu0325 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Az enyémre az van írva, hogy: rev04
(#) DkGrinder válasza buheramester hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

A lezárások megfelelőek? milyen típusú a sziréna?
(#) DkGrinder válasza krisztoo hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Köszönöm működik, egy gondom van, hogy a minimum érték 1 perc. egy nyugdíjas párnál van telepítve a riasztó és azért kell az automata élesítés, mert mindig elfelejtik bekapcsolni, ezért betettem, hogy este 22-kor riasszon be, viszont néha már alszanak ilyenkor és akkor zavaró az egyperces sípszó. Ki lehet valahogy kapcsolni ezt?
(#) krisztoo válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Akkor viszont a (190) szekcióban a nincs mozgás élesítés előjelzés időzítése értéket 000 -ra kell állítani.
Csak ebben a formában hang nélkül fog élesedni.
(#) nagysanyy válasza frecsko hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Abban nem, de azt Én úgy tudom nem figyeli a rendszer. Hibakijelzésnél csak a központban lévő akkumulátor hibáját jelzi.
Egyébként, ha elmegy az áram szépen el is kezd visítania a sziréna mivel úgy érzi, hogy elvették a tápfeszt tőle.
(#) buheramester válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

ma kimérem a hurkokat hátha elbaltáztam valamit. elképzelhető az, hogy nyitott kör miatt szólalt meg a sziréna mint hibaüzenet? sziréna leírását csatolom. minden ötlet érdekel.
üdv Zoli
(#) frecsko válasza nagysanyy hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

A szirénában is cserélni kellene. A központ és sziréna akksit egyszerre kell cserélni.
A központból kösd ki a szirénát teljesen és próbáld meg úgy feléleszteni. Ha így működik akkor a siréna körnél van a hiba. Sziréna akksi csere vagy sziréna panel csere.
(#) sunyeb válasza buheramester hozzászólására (») Feb 19, 2013 / 1

A kezelőn, ha az időt is beállítottad, az érzékelők is bemelegedtek és nincs mozgás, csak a zöld Ready lednek kell világítania.Az 1,2,5 zónádban ha mozgás van, akkor az aktuális zónalednek ki kell gyulladnia, de riasztás nem indulhat. A 3-4 zónád megsértése esetén azonnal riasztás indul (gondolom ezek a tamperek).
Na ilyen szirénával még nem találkoztam. De gyanítom az lesz a ludas.
Valószínűleg úgy van jumper-elve, hogy táp ráadásra szólaljon meg, ellenkező esetben a központ áramatlanítása után még most is szólna
Ha jól olvasom, akkor a bekötésed szerint az alábbi sziréna jumper-eknek kell rajta lenni:
PS+, PS-, S-, PL+, PL-, L-, JS (a többi a választásodon múlik)
Ha nem vagy biztos magadban. Kösd ki a szirénában a 13.8V-ot, GND-t és az akksit. (A központ ne legyen áram alatt, akksi se). Tedd vissza a fedelét. Így már szép csendben ellenőrizheted, hogy a központod rendesen működik-e.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
(#) DkGrinder válasza krisztoo hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

köszönöm!
(#) DkGrinder válasza buheramester hozzászólására (») Feb 19, 2013 / 1

Szerintem először a szirénába keresd a hibát.Ellenőrizd le az indítójel polaritás jumperét.
(#) udna hozzászólása Feb 19, 2013 /

Üdv!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy PC1616 vezérlőt kellene összehangolni egy pc1555rkz vezérlővel és egy Lady szirénával.
A hiba: vezetékezés és rendszer indítás után a vezérlő pittyeg és a Zone1 (ahová a Lady van kötve) riaszt. Ez alapján kötöttem össze:

Bekötés

A többi érzékelő működik, nem riaszt egyik sem. Tudnátok esetleg valami tippet adni?

THX
(#) DkGrinder válasza udna hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Elvileg jó, EOL-ra van állítva az első zónád?
(#) buheramester válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Sunyeb, DkGrinder,

köszönöm a segítséget, valóban a sziréna jumperelése volt a probléma. Minden úgy működik ahogy terveztem. Nagyságrendekkel egyszerűbb a programozás, mint ahogy első olvasatomban gondoltam. Persze a fórum segítsége nélkül sehol nem tartanék.
Még egyszer köszi mindenkinek
üdv
Zoli
(#) Xian55 hozzászólása Feb 19, 2013 /

Sziasztok, itthon van egy DSC 510 típusú központom, és ehhez szeretnék hozzákötni egy távirányítót amivel tudom vezérelni, hogy élesítve legyen a rendszer van sem, egy zónára szeretném ráprogramozni.
Valaki tud tanácsot adni, hogy hogyan kell bekötnöm a távirányító vevőjét a DSC központba, majd mit kell benne beprogramoznom?
DSC 510 telepítői könyv-ben mit kell beprogramoznom, hogy kapcsolóval működjön?

Addig eljutottam, hogy a "Momentary-contact Keyswitch Arming" be kell kapcsolnom.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
(#) udna válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Üdv!
Sajnos tanulatlan vagyok ezen a téren, hirtelen jött riasztó szerelésröl van szó.
Tehát kérdés kérdést szül, hogyan kell bekötni a szirénát EOL-ban, illetve hogyan kell EOL-ra állítani?

THX
(#) krisztoo válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Szívesen!
(#) DkGrinder válasza udna hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

A rajzod szerint EOL-ra van kötve.
013 szekcióban beállítód a lezárás első két bit( ez érvényes az összes zónára)
101-116 szekcióban tudod állítani a zóna attributomokat. itt 14,15,16biten az alaplapi zónákra, eltérő lezárásokat is lehet állítani.csak az alaplapiakra !!
(#) DkGrinder válasza buheramester hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Szívesen
(#) sunyeb válasza udna hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Ugye a szirénában az AS(MODE) és AS(GND) jumpereket levetted?
(#) max403 hozzászólása Feb 20, 2013 /

A rajz alapjan jol van bekotve a szirena, de ha jol latom a sorrend az mas a lady szirenan, mint a rajzon, de a jeloles alapjan ok.

Bar kedvelem a dsc-t, de igaz ami igaz sokkal egyszerubb egy paradox sp kozpontot "osszedobni", dsc-nel kicsit tul van csurve-csavarva a dolog, amikor 1 dolog beallitasahoz 3 heylen kell atalitani a ezt-azt.

Es meg ott a sok "erdekes" beallitasi opcio, mikor a xy kikapcsolasa lehetosegnel az ki van bekapcsolva gyarilag, ami azt jelenti, hogy az a valami be van kapcsolva. Nem kis agymenese volt annak aki ezeket kitalalta. Mintha szandekosan akarnak megteveszteni a tudatlanokat.
Következő: »»   161 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem