Fórum témák
» Több friss téma |
Ez is megvolt már többször is. Ezért is kérdeztem itt, hátha van valakinek jobb ötlete a központ cserénél
Sziasztok !
pc1616-on olyan szeretném beállítani az automata élesítést, de valami nem oké. A beállított időponttól folyamatosan sípol a billentyűzet, viszont nem élesedik be.
A (199) szekcióban tudod beállítani az automata élesítés előriasztást ami alapban 005 perc
Uraim!
megint segítségetekre szorulok. DSC PC585 ledes kezelővel a rendszert összeraktam segítségetekkel. akksi benn. amikor megkapja a hálózatot, riasztást vált ki. 1-es, 2-es (mindkettő mozgásérzékelő) zónajelző jelez. úgy tudom, a központ alapra van állítva. mi ilyenkor a teendő? 2-szer eljátszotta ugyanezt. bepánikoltam hálózat le, akksik ki. üzembehelyezői könyvet hiába lapozom nem jutok előrébb, úgyhogy megint a segítségetekre vagyok utalva. üdv Zoli
Sziasztok! PC5108 modulból szerintetek létezik többféle?
eddig 4 db ilyen modulom volt most beraktam egy ötödiket. A jumpereket a 49-56 zónák közé állítottam. Ezután felélesztettem. A programban a következőket módosítottam: <902> vártam kb 1 percet <903> hurrá megvan a modulom <004> beállítottam a zónatípusokat <149-156> beállítottam a zónajellemzőket <249-256> beállítottam a partíciókat Ezek után a 149 és 150-es mezőkre (csak ezt a kettőt használom) nem csinál semmit és a zónákat kiiktatni sem lehet. Valakinek van valami ötlete? Köszönöm a segítséget!
Létezik régi és újabb verzió. A régi verziók csak az első 32 zónáig használhatóak.
Az 1-es 2-es zónádnak nem szabadna riasztást kiváltania hatástalanított állapotban. Ha rögtön a bekapcs. után világít, akkor valszeg. az infráid "melegszenek" még. Ha jól van bekötve majd elalszik. Én inkább a 3-as 4-es zónádra tippelek, amik 24h-ásak. Vagy pedig a sziréna bekötésénél, vagy jumper-elésénél lesz gond így látatlanba. Biztos, hogy riasztásod van? A kezelőn is látszik? Vagy csak szól a szirénád?
Úgy mondom inkább, hogy szól a sziréna. Próbáltam újra resetelni, ugyanaz. Kódokkal sem tudom leállítani. Átnézem újra a bekötéseket. Alapesetben hogyan kellene működnie? Én így gondolom: bekötözés után szirénaakksi a helyére, központ akku szintén a helyére, táp beköt. Aztán programírás. Egyébként mit kellene látnom a kezelőn bekötés után? Ezekről nincsen szó az üzembehelyezői leírásban.
Üdv. Zoli
Az enyémre az van írva, hogy: rev04
A lezárások megfelelőek? milyen típusú a sziréna?
Köszönöm működik, egy gondom van, hogy a minimum érték 1 perc. egy nyugdíjas párnál van telepítve a riasztó és azért kell az automata élesítés, mert mindig elfelejtik bekapcsolni, ezért betettem, hogy este 22-kor riasszon be, viszont néha már alszanak ilyenkor és akkor zavaró az egyperces sípszó. Ki lehet valahogy kapcsolni ezt?
Akkor viszont a (190) szekcióban a nincs mozgás élesítés előjelzés időzítése értéket 000 -ra kell állítani.
Csak ebben a formában hang nélkül fog élesedni.
Abban nem, de azt Én úgy tudom nem figyeli a rendszer. Hibakijelzésnél csak a központban lévő akkumulátor hibáját jelzi.
Egyébként, ha elmegy az áram szépen el is kezd visítania a sziréna mivel úgy érzi, hogy elvették a tápfeszt tőle.
ma kimérem a hurkokat hátha elbaltáztam valamit. elképzelhető az, hogy nyitott kör miatt szólalt meg a sziréna mint hibaüzenet? sziréna leírását csatolom. minden ötlet érdekel.
üdv Zoli
A szirénában is cserélni kellene. A központ és sziréna akksit egyszerre kell cserélni.
A központból kösd ki a szirénát teljesen és próbáld meg úgy feléleszteni. Ha így működik akkor a siréna körnél van a hiba. Sziréna akksi csere vagy sziréna panel csere.
A kezelőn, ha az időt is beállítottad, az érzékelők is bemelegedtek és nincs mozgás, csak a zöld Ready lednek kell világítania.Az 1,2,5 zónádban ha mozgás van, akkor az aktuális zónalednek ki kell gyulladnia, de riasztás nem indulhat. A 3-4 zónád megsértése esetén azonnal riasztás indul (gondolom ezek a tamperek).
Na ilyen szirénával még nem találkoztam. De gyanítom az lesz a ludas. Valószínűleg úgy van jumper-elve, hogy táp ráadásra szólaljon meg, ellenkező esetben a központ áramatlanítása után még most is szólna ![]() Ha jól olvasom, akkor a bekötésed szerint az alábbi sziréna jumper-eknek kell rajta lenni: PS+, PS-, S-, PL+, PL-, L-, JS (a többi a választásodon múlik) Ha nem vagy biztos magadban. Kösd ki a szirénában a 13.8V-ot, GND-t és az akksit. (A központ ne legyen áram alatt, akksi se). Tedd vissza a fedelét. Így már szép csendben ellenőrizheted, hogy a központod rendesen működik-e. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
Szerintem először a szirénába keresd a hibát.Ellenőrizd le az indítójel polaritás jumperét.
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy PC1616 vezérlőt kellene összehangolni egy pc1555rkz vezérlővel és egy Lady szirénával. A hiba: vezetékezés és rendszer indítás után a vezérlő pittyeg és a Zone1 (ahová a Lady van kötve) riaszt. Ez alapján kötöttem össze: Bekötés A többi érzékelő működik, nem riaszt egyik sem. Tudnátok esetleg valami tippet adni? THX
Elvileg jó, EOL-ra van állítva az első zónád?
Sunyeb, DkGrinder,
köszönöm a segítséget, valóban a sziréna jumperelése volt a probléma. Minden úgy működik ahogy terveztem. Nagyságrendekkel egyszerűbb a programozás, mint ahogy első olvasatomban gondoltam. Persze a fórum segítsége nélkül sehol nem tartanék. Még egyszer köszi mindenkinek üdv Zoli
Sziasztok, itthon van egy DSC 510 típusú központom, és ehhez szeretnék hozzákötni egy távirányítót amivel tudom vezérelni, hogy élesítve legyen a rendszer van sem, egy zónára szeretném ráprogramozni.
Valaki tud tanácsot adni, hogy hogyan kell bekötnöm a távirányító vevőjét a DSC központba, majd mit kell benne beprogramoznom? DSC 510 telepítői könyv-ben mit kell beprogramoznom, hogy kapcsolóval működjön? Addig eljutottam, hogy a "Momentary-contact Keyswitch Arming" be kell kapcsolnom. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
Üdv!
Sajnos tanulatlan vagyok ezen a téren, hirtelen jött riasztó szerelésröl van szó. ![]() Tehát kérdés kérdést szül, hogyan kell bekötni a szirénát EOL-ban, illetve hogyan kell EOL-ra állítani? THX
A rajzod szerint EOL-ra van kötve.
013 szekcióban beállítód a lezárás első két bit( ez érvényes az összes zónára) 101-116 szekcióban tudod állítani a zóna attributomokat. itt 14,15,16biten az alaplapi zónákra, eltérő lezárásokat is lehet állítani.csak az alaplapiakra !!
Szívesen
Ugye a szirénában az AS(MODE) és AS(GND) jumpereket levetted?
A rajz alapjan jol van bekotve a szirena, de ha jol latom a sorrend az mas a lady szirenan, mint a rajzon, de a jeloles alapjan ok.
Bar kedvelem a dsc-t, de igaz ami igaz sokkal egyszerubb egy paradox sp kozpontot "osszedobni", dsc-nel kicsit tul van csurve-csavarva a dolog, amikor 1 dolog beallitasahoz 3 heylen kell atalitani a ezt-azt. Es meg ott a sok "erdekes" beallitasi opcio, mikor a xy kikapcsolasa lehetosegnel az ki van bekapcsolva gyarilag, ami azt jelenti, hogy az a valami be van kapcsolva. Nem kis agymenese volt annak aki ezeket kitalalta. Mintha szandekosan akarnak megteveszteni a tudatlanokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |