Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Floppy szimulálás
Sziasztok.Nem találkozott valaki olyan projektel a neten,ahol a floppyegységet szimulálják mikrovezérlős (PIC, Atmel)kapcsolással,és valamilyen memoriakártyát használnak ?Régebbi szintetizátorok,sequencerekben szeretném alkalmazni.
Kösz.
ezeknél sohasem a kapcsolás a lényeg, hanem az azt működtető szoftver...
a kapcsolást összedobni 1-2 nap, de megírni hozzá a progit...
Nekem volt egy Roland D-20-asom abba egyszer véletlenül két lemezt tettem, aztán szét kellett szednem. Úgy gondoltam teszek bele egy másik meghajtót, de nem igazán találtam kompatibilisnak, és a végén kiszedtem inkább a flopikat. Sem a csatlakozó, sem a vezetékek száma nem egyezett! Nem is kezelte csak a dd-s lemezt a hd-st nem ismerte fel! A fájlokat nem tudtam pc-re menteni, a pc sem látta a lemezt...
A yamaha dx7-esem már kezelte néha a hd-és lemezt. Azokat a fájlokat látta is a pc. Azt nem szedtem szét, úgy, hogy nem tudom milyen csatlakozója volt, de gondolom, hogy az "újabb" szintik meghajtói, sima flopykábellel kapcsolódnak és ide szabványosak. Egy időben volt olyan szinti amiben winchester zúgott! De talán egyszerűbb egy flopy meghajtót szerezned, mint egy ilyen memóriát. Napi négyet dobálok ki a gépteremben, géppel együtt... Egyébként valami hasonló cipőben járok én is: az Alesis szintimbe akarok tenni pcmci-os flashmemóriát. Elvileg ott is van valami ide kompatibilis chipp. Talán segít Topic
Találtam egy fórumot,elég régi de talán segít:
Bővebben: Link
Sajna a PC-s floppykat nem lehet egy az egyben használni mert a szintikben csak 5V-al működők vannak (amivel eddig találkoztam)nincs 12V.Ez még megoldható lenne,a legnagyobb probléma a lemez megbizhatóság.Ahogy megy ki a divatból már csak Kínai dzsungelekben gyártják,3 írás/olvasás ciklus aztán vége,ráadásul a fejet is összekeni....
ide-flash átalakító winchester helyettesítésére létezik, de flopyra nem találtam. Ha valahogy a floppy-wincsi átalakítás megoldható lenne, azaz találnál egy "floppy helyett winchestert" topikot akkor megoldható lenne a feladat
Milyen szintik? Tegyél fel kapcsrajzokat, ha van!!!
Kicsit már régi ez a topik, de kíváncsi lennék, hogy 2007-ta valaki készített e ilyet. Van esetleg itt ilyen elvetemült fórumozó, aki készített PIC-es flopy meghajtó emulátort? Érdekes kis projekt lenne..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |