Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Felajánlás, azaz ingyen elvihető
Ez a téma arról szól, hogy ha valakinek van elfekvő alkatrésze (készlete) ajándékba, akkor legyen hova feltennie, ne vesszen kárba, tehát nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem. Ami még fontosabb, hogy ha fent van valami, akkor NE privátban írjatok rá, hanem itt, mert úgy a fair!
Fontos, hogy ha az adatlapon a felajánlást tevő lakóhelye nincs megjelölve, akkor legalább a hozzászólásba írja bele, hol található a felajánlott termék, különösen, ha személyes átvétel preferált! A pontos lakcímet, telefonszámot viszont csak privát üzenetben, vagy e-mailben írjátok meg, nyilvánosan, a fórumba ne, mert visszaélésre adhat módot!

Ebben a topikban gazdát cserélt árucikkeket tilos az apróhirdetésben meghirdetni.
Lapozás: OK   2 / 642
(#) szabi83 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
jaja nekem is tetszik
(#) Programmer válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Amennyiben érdekelne több mindenkit egy magyar nyelvű személyre szabott PIC égető, írjatok és én megírom a progit, amit csak ti (HobbiElektronikások) kaptok meg. Full licensz a tietek. Csak írjatok, nem szeretnék feleslegesen dolgozni.
(#) Antauri válasza Programmer hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Köszi a tippet, megnézem.
Ez a Pic égető program engem is érdekel majd (ha eljutok odáig hogy legyen mit égetni), mindenesetre elismerésem, eddig nagyon jól fest.
(#) Gory válasza Programmer hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Eddig csak egy menüt tettél a form-ra kb. Értesz a PIC-ek programozásához? Mert nem olyan egyszerű; különböző típusokat máshogyan kell programozni. Más méretű adatokat várnak, stb... Tudod, hogy egy "hex"-fájlban lévő bájtokat hogyan, milyen időzítéssel és hova kell beégetni? Konfigurációs beállítások, stb... Vagy ezt mind a "megrendelőnek kéne specifikálnia" az egyes típusokhoz, te pedig csak lekódolod egy TComPort komponenssel? Mert akkor úgy nem éri meg megrendelnünk egy ilyet. Ha már az IC-Prog vagy a WinPIC bevált, a csillivilli GUI miatt nem érdemes váltani...
(#) MaSTeRFoXX válasza Gory hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
A csilivili GUI az szerintem egy sima Windows XP skin, ilyet bárki tud szerezni

Eddig én is el tudok jutni Delphiben

Én is IC-progra vagy a WinPic-re szavazok...
(#) Norberto válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Igazából én is a WinPIC mellett pártolok...ez egy FULL jó égetőprogram, soha semmi problémát/gondot nem jelentett számomra...sem a kezelése, sem az égetési folyamat, egyszóval egy full normális programról van szó...egy a bökkenő vele kapcsolatban: ez pedig az, hogy angol nyelven prüntyög az ember képébe...DE ezzel megintcsak nincs problémám...(ugyan nem tanultam angolt sose) de azt a 20 szót, amire a programon belül figyelnem kell, és értenem, már régóta ismerem és 1 pillanat alatt lefordítom fejben (in realtime )...

Ezeket az "érveket" felsorolva...én nem tartom túl jó ötletnek egy új program kifejlesztését, aminél rengeteg dologra kell külön figyelni (időzítések tömkelege, stb, ahogyan azt Gory is leírta fentebb...). Egy komplett program megírása nagyon nagy szenvedés lenne, ha csak azt mondjuk, hogy: "Jó, elég, ha tud 20 féle PIC-típust"...

Illetve most csak azért írni egy külön programot, hogy épp a PIC16F84-et külön egy kifejezetten arra a típusra írt programmal be tudjam égetni?

Akkor inkább maradok a WinPIC-nél, amit több tízezer ember használ szerte a világban (így végülis többen tesztelik)...és így biztosabb a működése is esetleg...

Nem leszólni akartam a tervet, de ha már egyszer föltalálták a spanyolviaszt, akkor azt miért találjuk föl mégegyszer?

Esetleg HA van olyan terved/fejlesztésed, ami NAGYON jól jönne egy égetőprogramba, de a fent említettek egyike sem tartalmaz ilyet, akkor tökéletesen érthető, hogy ki kell adnod a kezedből egy új programot...de csak "úgy"?

Persze ettől még, ha valaki igényt tart egy új tervezésű programra, ami PIC-e(ke)t éget, én nem állok senki útjába, csak elmondtam az egyszerű, véleményemet laikusként

Kicsit más téma:
- van itt egy "gárda" az oldalon (Gory, bbatka, nemtommégkik ), akik pl. géphez köthető oszcilloszkópot építenek...nekik pl. segíthetnél megírni pl. egy USB portra való programot, ami a külső eszközből szívja az adatokat, mint az állat, persze USB-n keresztül...ha jól tudom, egyelőre még a soros portos átvitellel "szórakoznak", de te megelőzhetnéd őket egy USB-s verzióval (természetesen velük megtárgyalva azt, hogy milyen adatok hogyan, hova, mikor és kihez érkeznek)...lehetne nekik majd egy szép grafikus felületet is készíteni, stb.

A lehetőségek adottak, de nem egy már meglévő eszközt kéne újragondolni...

Megint más: most jutott eszembe, nekem nemsokára lesz egy professzionális akkutöltőm, amibe tervezek beépíteni egy PIC-et...ez tárolná a belső EPROM-jában a töltés közben mért eredményeket...ezt kéne majd kiolvasni számítógépről, és egy szép grafikonon ábrázolni az eredményeket...(ezen a programon máris gondolkozhatsz )
(#) Programmer válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Most mit okoskodtok? Láttátok az eredeti felajánlást? Javaslom olvassátok el! Idézek: "Ezek bemutató képek..." Vagyis bármien egyszerűbb programra ha szükségetek van (saját speciális feladatok amelyre nem találtok általános progit) akkor szívesen segítek! A csilivil GUI-t pedig nem tudod megcsinálni mert nem XP skin! 3 éve foglalkozom a Delphivel talán picit jobban értek hozzá mint te! Ien visszajelzést kapok egy csakis szivességből tett ajánlatra?! Nem várok el pénzt a munkámért csupán annyit hogy legalább ne hordjátok le, becsüljétek le. Igazán rosszul esik. Inteligens emberekről tudtam ebben a fórumban!:no:
(#) Programmer válasza Norberto hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
MaSTeRFoXXnak annyiban igaza van, hogy nem nagyon értek a PIChez. De mint olvashatjuk Norbertonak is szüksége van egy PIC kiolvasásra. Ez egy speciális feladat mert csak egy bizonyos PICet olvasunk ki mindig. Norbertonak pontosan el kell magyaráznia majd mien tipusú adatokat olvasunk, mien sebességgel stb. De ha már egy személyre szabott programot szeretne, gondolom ennyi fáradtságot megér a dolog neki. Amennyiben persze talál valakit aki egy PIC guru és 10 perc alatt odavág neki egy progit én nem sértődöm meg ha inkább ezt az embert választja. De ha nem, az én felajánlásom még mindig áll!
(#) Gory válasza Programmer hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Bocs, ha leszólásnak vetted. Nem szántam annak. Én 6 éve írok delphi programokat, valamennyire kapisgálom Csak próbálom a nehézségeket felvázolni, mert nem tudom mennyire értessz ehhez a PIC részéhez. Ha megnézed egy égető program fejlesztését a neten, akkor látod hogy több év meló van benne, és úgy is bugos.
Viszont a felajánlást jónak és hasznosnak tartom, mert aki nem ért a PC programozás részéhez, annak
ez nagy segítség, nem kell megtanulnia. És szerintem ha pénzt kérsz érte az tljesen rendben van, mert én tudom mennyi vesződés egyedi hardvert a gépre kötni.

Norberto: Az az igazság hogy nincsenek gondjaink az USB kezeléssel, csak szerintem az 500 hozzászólásban elvesznek már a dolgok
Rászántam olyan 3 hónapot és kitanultam az USB port használatát az usb PIC-ekkel egyetemben. Csináltam egy elég jó segédletet a többieknek akik a szkópon dolgoznak, amit fel is tettem abba a topikba, vegyétek és vigyétek.
És a topikhoz híven itt jön két felajánlás
Majd ha sok időm lesz fejlesztgetem, és egy szép nagy leírás lesz belőle itt a HE-n
(Zárójelben jegyzem meg hogy a chipcad képzésen a legegyszerűbb dolgokat tanítják csak és tízezreket kérnek érte)
Ha lesz rá igény esetleg segítek hogy a következő PIC tanfolyam anyagába bekerüljön.
(#) MaSTeRFoXX válasza Programmer hozzászólására (») Júl 30, 2006 / 1
 
Én meg visszaszeretném vonni a skin-ről tett állításomat.

Egy teljesen barátságos kérdést tennék fel (én is szoktam delphiben programozni): Valamilyen netről szerzett komponenst használtál vagy a komponenst is te írtad? Esetleg máshogy csináltad?
(Mert szépen néz ki! )
(#) Programmer válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
A komponenscsomag az internetről van. Ahogy mondtátok felesleges "a spanyol viaszt feltalálni újra". Ugyanis ezt már mások megcsinálták szépre jóra, neked csak használnod kell. Azonban itt bejönnek licensz problémák, szóval azért kell kutakodni amíg találsz egy csomagot amék szépen néz ki és ráadásul fel is használhatod a szerzői jogok megsértése nélkül.
(#) Macilaci457 hozzászólása Szept 26, 2011 /
 
Üdv, akad itthon pár használható dolog, ami nekem csak a helyet foglalja, de ha valakinek hasznos, szívesen adom.
Kérlek, szóljatok ismerősöknek is.
Becsületalapon sós mandulát, diót, kesudiót stb elfogadok.
Az elvihető mennyiséget feltüntetem, de csak racionális mennyiséget fogok adni egyszerre.
Posta, ilyesmi alapesetben nincsen, el kell jönni érte Budapesten, vagy elküldeni egy megcímzett, postakész borítékot. Mindenről van fotó alul a linken.

Egyenirányítók - erősítő tápba nagyszerűek

MB151 - 5db
B5000 C7000-4000 - 5db
B380 C5000-3(3)00 - 9db
KBPC1004 - 4db
KBPC3510W - 1db
KBU86 - 1DB

Nyomókapcsolók- mind kapcsol 250 V-ot és 24V-ot egyszerre
4A - 8db
2,5A - 2db

Kapcsoló
Nagy, piros, 20A - 1db
Nagy, zöld 20A - 1db
3A 250V kis kapcsoló - 11db
Nyomógomb, (végálláskapcsoló?) - 2db

Van egy pár triak is:
800V 16A Triac - kb 10db

1 zacskó mindenféle DIN csatlakozó (egyben!)
1 zacskó mindenféle BNC és TV csatlakozó (egyben!)
1db TDA8174W

Vasútmodellezőknek:
Néhány zacskó rizsszemizzó (képen megnézed, és megmondod melyikből kell)

Fotok a linken:
Bővebben: Link

Ha valami megtetszik, írhatsz levelet a profilomban lévő email címre is, hátha azt előbb észreveszem.
Ja igen, elfelejtettem mondani, hogy mind új.
(#) Macilaci457 hozzászólása Feb 5, 2012 /
 
Nos, senkinek sem kell belőle? (UP)
(#) Gafly válasza Macilaci457 hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Hozd el augusztusban a HEHET-re, az ingyen vihető cuccok közé, biztosan elkel (pl. tombola)...
Ugyanakkor le a kalappal hogy felajánlod
Én szándékosan nem kérek belőle, mert vannak nálam jobban rászorultak/nálam jobb helyre is mehet...
(#) Macilaci457 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Hát köszi, lehet, hogy ez lesz belőle, de jobb lenne addig nem tárolni felújítás alatt stb...
(#) hibbantpasi hozzászólása Márc 23, 2012 /
 
Sziasztok!

Sikerült megölnöm a kedvenc multiméterem ( nem szerette a nagyfeszültségű tüskét) a kijelző működik csak teljesen értékelhetetlen adatokat mutat.
Ha valaki szeretne eljátszani vele, szivesen odaadom.Semmi energiám belebonyolódni a félvezetők cseréjébe.
Valamint: van még 5 db asztali dvd lejátszó mechanika, márkás és kevésbé márkás,( gyakorlatilag új is akad közte), ezt is szivesen odaadom , ha valaki tudná használni.

üdv: hp
(#) kargela hozzászólása Jan 8, 2013 /
 
Helló!
Régi lámpás rádiókat adok ingyen !
Kb. 10 darab. Helyszín Zsámbék.
Üdv, s további szép napot!
kargela
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) marshallplast hozzászólása Márc 14, 2013 / 1
 
Sziasztok! Van itthon pár felesleges dolgom amik IC szerűségek, írom melyikre mi van írva és ha valakit érdekel csak küldjön egy mailt és el küldöm egy borítékban neki mert nekem feleslegesek ezért ára sincs pláne hogy csak véletlenül keveredett hozzám mind. Egy csini átlátszó koffer meg tetszett ami pont jó a vasútmodelljeimnek és abban voltak ezek:
-2db ITT 491 7318
-1db ITT 492 7340
-8db talán UA7141 ez olyan mint egy tranzisztor 8 lába van, fém kerek a tokja de gőzöm sincs mi lehet ez
-1db SN74LS138N
-2db 74LS245 PC
-2db SN74ALS245AN
-1db SN74LS30N
-1db SN74LS08N
-1db SN74LS27N
-1db SN74LS32N
-1db SN7432N
-1db D2764-4 T1300000 PRGM 21V INTEL 81'
-1db 361 RD 9S HN462732G Japan
-1db Mostek MK 50250N ASS6 Malaysia 7529 MMM
-1db HM6116LP-3 Japan 4F1
-1db RC4136DB RAY C7927
Ha valakinek kell valamelyik írjon egy mailt ide: marshallplast@gmail.com cserébe talán csak annyit kérnék hogy írja meg melyik mire jó vajon?
Üdvözlettel: Csabi
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) granpa válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szia!
Google keresőben nem próbáltad, vagy Alldatasheet, ill. Datasheet Archive-ben? Ott megírják az adatokat, ill. van alkalmazási példa. Így első látásra több kapu-áramkört, műveleti erősítőt (UA741 pl.), tárolót látok, de nekem (és másnak is) keresni kell az előbb jelölt helyeken, mert séróból kevesen tudják mindről, mi-micsoda. Én most keresgélek, és majd írok (hátha valamelyik megtetszik).
(#) granpa válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szia!
Válaszoltam az 'Ez milyen alkatrész'-ben. Keresegélek.
Szia: Kálmán
(#) marshallplast válasza granpa hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szia Kálmán! Már olvasom is amit írtál csak meg keresem.
Kedves Moderátor Zoli! Köszönöm és ne haragudj hogy ennyi moderálási munkát adok neked!
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) marshallplast válasza granpa hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szia Kálmán! Én anno villanyszerelő voltam így nem keresgéltem inkább mert úgy se sokat mond szerintem amit találnék ezekről.
Ha te tudsz velük mit kezdeni csak írj egy postacímet, nem kérek értük semmit! Nekem tényleg csak állnak, néhány olyan mintha PIC lenne, lyukkal és fekete szigszalag szerűséggel a közepén gondolom itt lehetne uv -vel flash-elni. Mind új szerintem vagy újszerű nem tudom mi a helyesebb, szerintem nem voltak még beépítve. Van néhányon IC foglalat is 2-3db összesen.
Ha hasznukat veszed szívesen el küldöm!
Üdv Csabi
(#) kadarist válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szia!
Ezeket úgy hívják, hogy EPROM.
(#) marshallplast válasza kadarist hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szia! Nagyjából értem, az Eprom az valami programozható IC ha jól sejtem, ilyesmik vannak a telefonokban..tudom ez nem pont a legjobb hasonlat. De értem azt hiszem mik lehetnek.
Üdv Csabi
(#) marshallplast válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szia Zoli! Nagyon kedves tőled! Tudom hogy még idegen nekem ez a fórum és nem találom mit hova érdemes tenni. Ezért is kértem el nézést tőled, mert nekem is van fórumom egy ideje és én pl nem szerettem moderálni meg pakolászni sosem
De igyekszem majd jó helyre írni..vagy inkább kérdezek tőled mielőtt munkát adnék neked.
Üdv Csabi
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) granpa válasza marshallplast hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Megnéztem: az ITT-kről semmi (hogy néznek ki, hány lábúak?), UA741 műv.erősítők, mint az RC4136DB(ez 1 tokban 4). A 74-esek sorban:138.-decod/demux; 245.-8xBUS átv.; 08-4x2 bem. AND kapu; 27.-3x3 NOR;30-8bem. NAND; 32.-4x2 OR. D2764-4... EPROM; HN462732G Prog. Memória; MK50250N szintvezérlő?; HM6116LP-3 stat.RAM.
Ennyi röviden. Néhányat tudok belőle használni. Az ITT-kről majd talán a gyakorlottabbak tudnak valamit.
(#) marshallplast válasza granpa hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szia!
Az ITT IC-k 14 lábúak és nem nagy a tokozásuk kb 20-25x6mm és kb 3-4mm vastag azt hiszem a tokja hasonlít a 4017 IC re bár azt hiszem az 16 lábú talán.
(#) mayer1998 hozzászólása Márc 16, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!
Nem tudna valaki olyan alkatrészeket küldeni "ingyen" ami neki már nem kell?
Várom az üzeneteket!)
(#) mayer1998 hozzászólása Márc 16, 2013 /
 
Megint sziasztok!
Van valakinek ventilátora amit már nem használ esetleg?)
Üdv: Alex
(#) granpa válasza mayer1998 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /
 
Mekkora teljesítmény (légszállítás, fordulat, feszültség, stb), fogalmazz pontosan.
Ugyanez az alkatrészekre is: nekem van kb. 40kg trafóvasam pl., kell?
Következő: »»   2 / 642
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem