Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   117 / 283
(#) zafír hozzászólása Márc 25, 2013 /

Sziasztok,

van egy Averatec 3150 típusú notebook a kezemben, amiben az usb panel halott. Mellékelem a képeket róla, hogy mik törtek le. Érdekes, hogy szerintem ez már volt javítva, netán a gyárból jött ki ilyen gányul.

Szóval a kérdés, hogy javítható-e szerintetek (pótolható az alkatrész?). Sajnos a panel beszerzése nem egyenlő a gép valódi értékével, külföldről meg 2-3 hét míg ideérhet a csere alkatrész.

Köszönöm !
(#) lithium válasza lithium hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Sziasztok!

...nem tud senki valami jó ötletet a fenti hsz.-en említett, nem induló, de halkan kattogó alaplap megoldására?
(régebben már volt egy hsz ilyen jelenséggel, írtam neki, hátha tud segíteni... de az övé egy bontóban végezte...nehogy már ez is úgy járjon!!)
(#) Blockbuster válasza tom75 hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

A gép így kerül hozzám. A BIOS-ba nem tudok belépni. A Win nem indul el, így nem tudom mi nem működik, lehet, hogy déli-híd a hibás?
A déli híd vezérli az ISA csatornát, egy I/O vezérlő segítségével a külső bővítő csatlakozókat (soros port, párhuzamos port, USB port, PS/2 port), a floppy és az IDE vezérlőket.
(#) tom75 válasza lithium hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Távolról ennyit tudtam segíteni, mint amit már leírtam.
(#) tom75 válasza Blockbuster hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

live cd-ről próbáld beindítani, ott megtudod nézni mi működik és mi nem.
Lehet híd hibai de nem feltétlen.
(#) Lifestyler válasza mugab hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Átnéztem mindent :S sajnos úgy fest az alaplap egyben van, az elem 3.16 voltot ad le. Van itthon kéznél egy Infra lámpás állomás hőlégfúvó helyett ..igaz legfőképp kisebb kártyákhoz van kitalálva ...de a "minden mindegy" javításra alkalmas
Ötletet kérnék hol kezdjem ....
(#) Blockbuster válasza tom75 hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Ez nagy valószínűséggel alaplapi hiba. Kis kutatás után találtam egy séma diagrammot, azt hiszem ezzel a controllerrel lesz a probléma.
Köszönöm a választ. Üdv. Kovács
(#) bbalazs_ válasza zafír hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Hat, elegge rosszul latszik minden, de azt a helyet is lefotozhattad volna, ahonnan lejott az adott alkatresz. Ranezesre egy pirinyo IC-nek tunik, szerintem eselytelen a beszerzese meg kulfoldrol is. Tipusjel hianyaban ugye...
(#) lithium válasza tom75 hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Akkor hátha ez segít:
feltöltök pár képet a lapról. A szakadt biztosíték közvetlen az akku csatlakozónál volt (gondolom akku+ szálon) (ezt pótoltam egy hengeressel, mint az látszik.) A kattogás a proci környékéről jön (gondolom a tekercsektől)..szakadt zárlatos alkatrészt nem találtam itt. Merre keresgéljek? (a nagyobb kondikat kimértem ESR mérővel is ..hátha, de nem)
(#) hobbi53 válasza lithium hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

Szerintem mérj rá az L104,105,97,stb,PF3R8 fojtokra!valamejiknél biztos zárlatot mutat a müszer,azt emeld fel eggyik felét!és közelebb leszel a zárlathoz.
(#) bitfarago hozzászólása Ápr 11, 2013 /

Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy használt acer tm 5730-as laptopom, ami a következő hibát csinálja. A laptop veszi a töltést, ha nincs bekapcsolva, feltölti az akksit, és a gép addig hiba nélkül használható - ameddig le nem merül. Ekkor megint ki kell kapcsolni mert különben ha windows használat közben töltőre teszem, akkor lefagy.
Ha az akkumlátort kiveszem a gépből, akkor pedig bekapcsol, a zöld led világít, de képet már nem ad.
Amit eddig próbáltam: Másik akkumlátorral, másik töltővel, szétszedve kerestem zárlatos, égett alkatrészt, de eredménytelen volt. diódák, tranzisztorok, ic, fojtó minden ok a műszer szerint.
Lehet hogy a töltésvezérlő ic a rossz?
Ha van ötletetek, kérlek segítsetek.
Előre is köszönöm.
(#) tom75 válasza bitfarago hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Hdd memória teszt volt?
Live cd-vel is lefagy?
(#) bitfarago válasza tom75 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Hello! Igen hdd teszt volt, de cseréltem egy újra is, illetve annélkül is ugyanaz a helyzet. Memória szintén hibátlan.
(#) lithium válasza hobbi53 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Igen, csakhogy mindegyiknél "zárlatot" mérek , vagyis oly kicsi a tekercs ellenállása, hogy multiméterrel lehetetlen kimérni.
(#) Chipmunk1960 válasza chipi hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Szinte 0 az esélye, hogy a háttér világítás okozza. Vagy az üveg fólia közötti érintkezés nem ok-s vagy a meghajó mátrix ic.
(#) Chipmunk1960 válasza viezer hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Ez a monitorokon akkor szokott megjelenni, mikor táp alatt van, viszont nincsen szinkronjel.
(#) Chipmunk1960 válasza lithium hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

A kattogó hangot azért hallod, mert a táp próbál indulni, de valahol lalamilyen zárlat beterhel, s az áramkorlát leold-majd újra próbál indulni. Próbálj zárlatra mérni, a DC-DC konverterek között, vagy "füstjeleket" keresni...
(#) lithium válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

..mit nem adnék egy jó kis füstjelért...de sajnos ez füstmentes övezet..és valahogy zárlatos(nak tűnő) alkatrészt sem találok. (ezeket a tekercseket, hogy tudom kimérni, hogy jók-e?)
(#) hobbi53 válasza lithium hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Nem a tekercseket kell mérni!azáltal hogy kiforrasztod vagy csak egyik felét felemeled megszakitod annak résznek a táp ellátást,tehát az elmenö részt méred !midegyik tápnak van egy tekercse 5v,3.3v,2.5v,1,8v,1.5v,1.2v.általában ezek vannak egy alaplapon mérhetö pontok!
(#) lithium válasza hobbi53 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Aha, szóval egyesével megszakítom, s amelyiknél nem adja a kattogó hangot azon az ágon van a zárlat!
(#) hobbi53 válasza lithium hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Igy van lassan eljutsz a megoldáshoz!szerintem a proci táp lessz a gond az 1.2v.
(#) lithium válasza hobbi53 hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Megemelegettem a tekercseket egyesével, míg az összes fel nem emelkedett..a kattogás nem múlt, viszont miközben ezzel foglalatoskodtam füstjeleket adott az egyik FET.(a képen pirossal jelöltem...viszont a közelében még két alkatrést is zárlatosnak tűnik. sárgával jelöltem)

alk.jpg

(#) hobbi53 válasza lithium hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Nehéz igy tanácsot adni!De mostmár tudod hol keresgélj,nemártana egy rajz hozzá!Forraszd vissza a tekercseket és igy mérj rá hogy melyiknél van zárlat és csak azt hagyd felemelve,most jönnek a fetek abban a körben és nemcsak az lehet rossz amelyik füstölt, csak kiszedve tudod ellenörizni!Nem lesz egyszerü!
(#) banddi hozzászólása Ápr 18, 2013 /

Sziasztok van nekem egy Acer 5535 laptopom ami be kapcsol de képet nem ad kb 2 mp pörög a ventit utána le áll, a memóriákat meg néztem + a hdd is mi lehet a baj ?
(#) tom75 válasza banddi hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Az egész gép leáll vagy csak a venti?

Külső monitoron van kép?

Ha nincs akkor lehet vga gond van vele.
(#) banddi hozzászólása Ápr 18, 2013 /

Az egész gép le áll és külső monitoron sincs jel nem is érzékeli a monitor hogy rá lenne dugva no Signal
(#) tom75 válasza banddi hozzászólására (») Ápr 19, 2013 /

Akkor valami zárlat lehet az alaplapon.
(#) banddi hozzászólása Ápr 19, 2013 /

a*ttól is lehet zárlatos hogy a bga mondjuk tul melegedett ? a* Laptopon a vissza jelző led az világit, de többet már nem csinál és azt hogy derítem ki hogy hol van a zárlat ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
(#) tom75 válasza banddi hozzászólására (») Ápr 19, 2013 /

Lehet BGA zárlat is,

Szét kell szedni kimérni, vagy elviszed szervizbe.
(#) banddi hozzászólása Ápr 19, 2013 /

é*s egyébként hogy méred ki ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
Következő: »»   117 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem