Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönjük a linket. Álmomban nem gondoltam, hogy ennyi mindent gyártottak... Tudnék választani.
![]()
Ajánlom minden érdeklődő figyelmébe az Astra 110-1 stereo belsejéről készült fotót!
Megdöbbentő a mechanika vázszerkezete, az örökkévalóságnak készült.
Az ezen az oldalon Bővebben: Link látható kivezérlésmérőről tud valaki valamit? Hogyan működik? Előre is köszönöm!
Köszönöm, ilyet még életemben nem láttam, pedig nem vagyok mai gyerek.
![]() Kezd meginogni a "csak a műszer szép" elvem...
Ja hogy Te csak a Deprez kijelzőkre buksz?!
![]() Csak a mutatós a műszer, a VFD, LED, egyéb az nem. Leesett. ![]()
Inkább végfok kimenetére jó. Hát nem gyönyörű?
http://audio-database.com/TechnicsPanasonic/amp/se-a1010-e.html
Szép az bárhol (szerintem), ha nem gagyi kivezérlésjelző, hanem korrekt kivezérlésmérő, amit bekalibrálnak.
Az erősítő mesésen néz ki...
Inkább csak arra gondoltam, hogy egy kivezérlésjelzőnek gyorsnak kell lennie, különben leátlagolja a dinamikacsúcsokat és mindjárt túl is vezérelte a szalagot. Meggondolandó, hogy ahhoz, hogy gyors legyen, csak nagyon kis tömegű lehet a mutató, hiszen azt mozgatni kell. Nyilván meg van ez oldva rendesen, de azért elgondolkodtató... Egy végfok kimenetén ez nem olyan lényeges.
Gyönyörű? Hát igen, de nem is mostanában tervezték... valahogy a 10...20 évvel ezelőtti dizájn is mennyire időtálló tud lenni... vagy csak én látom ezt így? Meg kell nézni a mostani mikrohifiket, meg az ilyen mindenféle hordozható cd játszókat, meg az ilyen jellegű kütyüket. Egyszerűen izléstelenek. De vannak katasztrófálisan ronda konyhai szerkentyűk is... Tényleg ez lenne a mai trend? Elszomorító... A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Régebben időtállóbbak voltak. Egy mai "mikrohifi" fröccsöntött műanyag ház, a magnó (ha van benne egyáltalán!) műanyag mechanikájú, hogy minél előbb tönkremenjen és újat vegyél.
A műanyag "hangfalak" hangját meg talán hagyjuk is. Sajnálom a mai fiatalokat, akiknek a zene = MP3 ![]() Ezek közül az orosz magnók közül némelyiknek a csupasz vázában több anyag van, mint három mai "hifitoronyban", de a maiak még 10 évet sem bírnak ki, nem hogy 30-40-et. Használat helyett eldobandó a mai hangtechnika. ![]()
Ide vezetett a fogyasztói társadalom...
kicsit off itt a téma, de remélem senki nem haragszik meg érte.
Szóval gondold el, ha lusta a kivezérlésmérőd. Akkor valóban a csúcsokat leátlagolja, illetve mindig a szinuszjelek (eredőjének) az effektív értékét fogja mutatni. Ami néha nem is baj, mert egy-egy tizedmásodpercnyi túlvezérlés kissebb bajt okoz mint a tartósan alulvezérelt szalag. Ha túl fürge a műszered, akkor semmit nem fogsz belőle látni, legfőképpen nem pontos értéket. Erre megoldás az olyan kivezérlésmérő, ami felfele szinte azonnal mutat, viszont lustán, csillapítva megy visszafele. Azaz rövid felfutási, hosszú lefutási idejű műszert kell készíteni. Ezt sokkal könnyebb elektronikusan megoldani mint deprez-vel. Visszatérve a tömeg kérdésére, léteztek un. tükrös fénymutatós műszerek, ahol is nem mutató volt a deprez műszerben, hanem egy tükör. Az erre vetített fénysugárnak nincs tömege, gyorsabb reakcióidőt kapunk, viszont az ilyen műszerek nagyon sérülékenyek.
Volt szerencsém az összes fajtához, lévén nagyon régen kezdtem az elektronikát.
Hja, egy cipőben járunk.. Bár vetített kivezérlésmérőt még csak filmen láttam működés közben. És nekem is jobban tetszenek a deprez műszeres kivezérlésmerők, de ez szubjektív.
Fénymutatós kivezérlésmérő Mondjuk magnóba kicsit nagy lenne....
Ismét a szakértők segítségét kérném! A mai régiségvásáron bezsákoltam egy ismeretlen német csöves magnót. Mint a képeken is látszik se márkajelzés se adatlap semmi. Csak ez a (LAJLA) felirat de a google semmi értelmeset nem hoz rá. Csőkészlete EC92, EF86, valami kettőstrióta, EL42, EM71. És színtiszta VALVO csövek. Az alkatrészek jórésze már amin van jelzés az AEG. Nem tudom mi lehet szegény de rajz mindenképpen kellene mert torzan halkan szól. Nem akarok csak úgy nekiesni ha van lehetőség rajzot szerezni.
Csak így sikerülBővebben: Link
Úgy kerested, hogy SAJA? Szerintem az van ráírva.
Még feltámasztható állapotban van. Nincs szétzúzva, javítgatva.
Köszönöm semmi szín alatt nem néztem volna az első betűt S-nek! Ezek szerint a gombok amik nekem rajta vannak már nem erededtiek. De sebaj.
Abszolút nincs a mechanikának szüksége volt némi műszerolajra meg fék állítésra és be is indult. Az erősítője is szól csak torzan halkan, Anódfreszüétséget mértem az rendbenlévőnek tűnik 265V. Nem gond így hogy már el tudok indulni valamin.
Tulajdonképpen nem is drága, eddig 100 alatt nem láttam sehol.
Attól még rohadt drága... ![]()
Ahogy szoktam mondani, ebben a szerkezetben manifesztálódik az al- és felépítmény kellő összharmóniája...( bár ezt inkább a csajokra szoktam mondani, de ennyi szépség láttán, hát ide is illik... )
De van neki két baja: az egyik, hogy nem fér rá a nagy orsó, a másik, meg hogy nem az én nappalimban van... ![]()
Az általad említett két hiba közül az elsőt könnyebb orvosolni: ez a gép már kíméletesen bánik a 18 um-es szalagokkal. A másodikra egy tipp: tessék szorgalmasan lottózni!
![]() ![]() ![]()
Inkább csak a szemem kívánja.... van egy GX 620-om. És csak nagy szalagjaim vannak. Ehhez meg akkor kellene venni egy csomó kicsit, még ha 18 um-es is. Az azért már nem az igazi, biztos nagyobb a torzítása. De a 26-ossal kiegyeznék, meg azzal, hogy oda-vissza játszik.
Egyébként, érdemes nézegetni hirdetéseket. Ebay, Vatera, Apród, stb. Sosem lehet tudni. Tavaly az Expresszen volt egy GX636db 25 ezerért. Még a hatalmas papírdoboza is megvolt. A probléma csak az volt, hogy a hirdetést februárban láttam, pedig novemberben adták fel. Persze, már elkelt. A "hangszerek" részben volt, gondolom, ezért nem volt egyszerű rátalálni. Azóta nézegetem 2...4 naponta a hirdetéseket. Nem lottózom, így egy csomó pénzt spórolok! Meg visszaviszem az üres üvegeket, és egyszer csak beváltom egy 747-re... ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
Ez ugyan nagyon OFF, de... Én a "Cserebere" oldalon találtam egy csodálatos Universum kazettás decket (Universum HiFi System 6600), és adtam érte egy számítógépbe való CD/DVD írót... Keress rá a Google-val
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |