Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Magas feszültség
kene egy egyszeru aramkoru magasfeszultseg generator rajza.Kis amperrol menjen es kb 1800 voltot hozzon ki folyamatosan . Amiket en talaltam egyhez se volt tranzisztorom
![]()
Szia !
Akkor valszeg tranzisztor után kellene nézni. Itt sem a kulcshoz csinálják a zárat ![]() Üdv!
Mihez kellene KS-csőhöz ?
Régen csináltam - 2000 V stabilizáltat valami gyalog germánium tranzisztorokkal valamelyik RT évkönyvből. 1800 voltra is lehetett állítani, úgy emlékszem . Azt hiszem 2 mA-es volt és OC26 vagy ASZ1017 vagy ilyesmi volt a vége. Malomkerékkel ment, csak a primert kellett megtekerni sorkimenő vasra. 12 V DC-ről működött. Ha érdekel megkeresem a rajzát.
KOszi a tippeket majd utanna nezek!
![]()
csá van nekem egy trabant gyujtó trafóm abbó szeretnék csinálni egy nagyon egyszerű sokkolot a trafó 12voltos
![]()
szerintem ennyi. ez 100%ra működik én is használom a trafó az tv sorkimenő
![]()
Sziasztok,
Keresem ennek a kapcsolásnak a Mosfetes változatát. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
Sziasztok , kitaláltam egy magas fesz.-et generáló áramkört s az lenne a kérdésem h müködhetne-e? Vagy ha nem is akkor valamilyen módosítással igen - e?
Szerintem vegyél 200 Ft-ért egy ilyet: Szerintem nem sokkal többől megépíthető erősebb változatban is.
Ilyenem mar van, es ez csak egy szikrat ad , nekem folytnos kellene
Ha jol latom a kepen akkor ez egy szikrat ad , utanna kigyullad egy lang amivel meg lehet gyujtani a gaztuzhelyet. De azert koszi a valaszt ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Sziasztok,
Be kell vallanom, hogy egyelore semmi kozom az elektronikahoz, de erdekelne a dolog. S maris lenne 1, valoszinuleg, buta kerdesem. Az egesz csak elmeleti sikon ertendo. Letezik-e olyan keplet, amivel atszamitasokat lehet vegezni a magasfeszultseg es alacsony feszultseg ertekeire. Megprobalom megmagyarazni mire gondolok. Ha keverem a kifejezeseket es fogalmakat - elore is elnezest, meg nem vagyok ismeros az elektronika berkeiben. ;o) Legyen X a magasfeszultseg Volt megfeleloje es Y az Amper erroseg megfeleloje. Ez lenne a keplet egyik oldala. A masik oldalon pedig az alacsonyfeszulteg Volt es Amper megfeleloje van (mondjuk Z es A). Szoval arra lennek kivancsi, hogyha ebbol a negy valtozobol ismerek harmat, akkor a keplettel meg tudom hatarozni a 4.-et. Nos, ha valaki megmondana, hogy ez lehetseges-e vagy nem, azt megkoszonnem.
Ha a két oldalt egy transzformátor köti össze, akkor lehetséges az átszámolás úgy, ahogy te gondolod. Ha a transzformátor veszteségeit nem számoljuk, akkor a felvett és leadott teljesítmény megegyezik. A teljesítmény a feszültség és az áram szorzata:
P = U x I Az egyik oldali feszültség és áram legyen U1 és I1, a másik oldalon U2 és I2. Tehát: P1 = U1 x I1 és P2 = U2 x I2 ahol P1 = P2 --> U1 x I1 = U2 x P2 Igazábol bármilyen tápegységnél lehet ezt használni, de a veszteségeket is figyelembe kell venni. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Altalanos iskola -az en idomben- 7.osztalyos FIZIKA.
Adok egy ZOLD bumedlit ![]() S igen, igy van! Igy a legegyszerubb szamolni, max a veszteseg miatt pluszosan szamoljuk a gyakorlatban U2 erteket ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Idézet: „P1 = U1 x I1 és P2 = U2 x I2 ahol P1 = P2 --> U1 x I1 = U2 x P2” A P2 a végén az szerintem I2... Összefoglalva (és a veszteségeket nem számolva): ahányszorosára nő a feszültség, annyiad részre csökken az áram a szekunder oldalon. Ha az áttétel 10-szeres, akkor a szekunder feszültség 10-szer nagyobb, az áram viszont a tizede lesz - mármint a terhelhetőséget figyelembe véve. Túlterhelve több áram jöhet ki, de a feszültség akkor leesik. Idézet: A P2 a végén az szerintem I2...[/quote]„[quote]P1 = U1 x I1 és P2 = U2 x I2 ahol P1 = P2 --> U1 x I1 = U2 x P2” Jogos, elírtam! A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Koszonom szepen a segitseget mindenkinek.
A keplet ismerosnek tunik, de az altalanos mar a mult szazad volt es sosem foglalkoztam a temaval... Jelentos-e a veszteseg, mondjuk 10-15e Voltot 300 Voltra alakitva, vagy mitol fugg? Ha hulyeseget kerdeztem, javitsatok. Koszonom.
A veszteségek - transzformátornál - a vas minőségétől és a rézhuzal ellenállásából adódnak. Egy jól méretezett minőségi trafó vesztesége néhány százalékos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |