Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   114 / 276
(#) nyekk válasza kissadam hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /
 
Még valami ,ötlet gyanánt,anno megépítettem "Pulzed tig" néven futó vezérlést,ez működő képes,persze Tig hez,ezzel is lehet feszültséget szabályozni,a pulzálás is teljesen megszüntethető, a pot.méterek állításával .Az már más kérdés,hogy neked megfelel e, erről már hozzáértőbb ember véleményét kell kikérni.Ha megfelel,van nyák tervem hozzá.
(#) HFRICI hozzászólása Máj 5, 2013 /
 
T- M Pisti
Nagyon nagy szükségem lenne egy Trakis kompakt 250 co gép kapcsolási rajzára esetleg ha lenne a Fő trafó Tekercselési adataira. Vettem egy szakszerütlenűl gagyin javított gépet és ezt szeretném helyre állítani. Segítségét előre is köszönöm
Tisztelettel HFRICI
(#) Remci hozzászólása Máj 5, 2013 /
 
Sziasztok!

Kis segítséget kérnék: felismeri valaki ezt az alkatrészt hogy mi lehet? Ebben a panelban volt V1 jelöléssel. A panel egy Co hegesztő tolómotor vezérlője ( talán ). Én is úgy kaptam, hogy nézzem meg mi a rossz benne. A fentebb linkelt alkatrész szerintem zárlatos, mert dióda állásban mérve mindkét irányba sípol. Szerintem dióda,vagy zener dióda lehet, de nem tudom milyen. Az van ráírva: 12 A2. Ha valaki tudna segíteni, megköszönném. Annyit tudok a gépről, hogy nem mai gyerek.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
(#) mpisti válasza Remci hozzászólására (») Máj 5, 2013 /
 
Ez a panel egy NDK gyártmányú MSG 60-as Co előtoló szabályzókártyája. Az ominózus alkatrészt csak holnap tudom beazonosítani, ha pont ennek a kártyának a rajzát megtalálom.
Nagy valószínűséggel zenerdióda, de ebben most nem vagyok teljesen biztos. Elvileg 2 db zener van a kártyán, egy 6,8V-os és egy 12V-os. Ha a 6,8V-os is ilyen tokozású, akkor a dolgod könnyű, hiszen a két alkatrész elvileg egyforma kinézetű kell legyen,- ha még nem volt cserélve.
(#) mpisti válasza HFRICI hozzászólására (») Máj 5, 2013 /
 
Szia!
Sajnos a Trakis gép tekercselési adatait nem tudom, de nem túl komplikált kiszámolni. Különösen akkor egyszerű a dolgod , ha van eredeti tekercselés a trafón. A rajzát meg kell keresnem, ami nem egyszerű feladat, hiszen az összes dokumentációm egy helyre van ömlesztve műhelyfelújítás miatt. Ha holnap megtalálom, felteszem ide.
(#) HFRICI hozzászólása Máj 5, 2013 /
 
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. igazából sajnos nem tudom a gép gyártási évét és az adatait sem mert hiányzik a gépről a firma tábla sajnos. Kb 4-5 napja van tulajdonmban a gép ezért még nem tudtam beleásni magam. nem tudom ebből a típusból hány szériát dobtak ki?
Amit tudok Róla irni 4 nagyáramú diódás egyenirányítás 2x2 oszlopos fő trafó a trafó felső felén egy egy fojtó tekercs sorba kötve. 8 fokozatú kapcsoló 1 -1 segéd trafó az egyik valószínű a szabályzásban vesz részt mert a fokozat kapcsolóra mennek a tek kivezetések.
Köszi HFRICI
(#) Remci válasza mpisti hozzászólására (») Máj 5, 2013 /
 
Szia!

Köszönöm a segítséget. Van még egy ilyen dióda benne, arra az van írva hogy: A6. A képen a 2 sárga kondi mellett van. Akkor az lenne a 6 v-os zener ( ezen volt katód jelzés, a másikon nem ), ez pedig a 12v-os? Rossz volt még benne egy SF128D tipusú tranyó, azt Bc 300-al helyettesítettem. Meg rossz benne a tirisztor:T112-16-1-2. Erről nem találtam infót, esetleg ezt mivel helyettesíthetném?
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
(#) Phile80 válasza HFRICI hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Egyszerű szerkezet az összes magyar CO gép. Szerintem többre mész, ha csinálsz róla képeket és felteszed ide. Többet tudunk segíteni úgy szerintem...
(#) mpisti válasza HFRICI hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Javítottam már ilyen gépet. 3 fázisú,ha jól gondolom. Az egyik segédtrafó a fokozatokat váltogatja az előtolásnak a fokozatkapcsoló állásának megfelelően, a másik a vezérlés feszültségét állítja elő.
Az előtolást egy 25W-os huzalpotival lehet szabályozni, azt hiszem 4,7 ohmos- ha jól emlékszem.
A gép típusa azt hiszem V200. 2db 2 utas egyenirányítás van benne, a trafók szekundereinek középmegcsapolásáról megy a 2 db fojtó a testkábelre, mert a testkábel fixen bekötött eredetileg. Szinte biztos hogy megvan a rajza valahol, de nem volt ma időm megkeresni. A T112-es tirisztor bármilyen 16A 200V-os tirisztorral helyettesíthető, de ez csak akkor megy tönkre,ha a gyújtókörében valami fejlövést kapott.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013
(#) HFRICI hozzászólása Máj 6, 2013 /
 
Köszi szépen Igen a gép 3 fázisú és 250 A- es mert a első kapcsolótábláján épp a felirat és TRAKIS KOMPAKT 250 felirat szerepel 8 fokozatú fok kapcsoló , egy jezőlámpa és egy 4 állású vállasztó kapcsoló van még az előlapon amiböl az egyik a fökapcsoló bekapcsolt állása másik három meg vonal pont és szakaszos heg kapcs állás, ha jól tudom és az előtoás szab poti A testkábel valóban a fojtótekercsre van közvetlen csatlakoztatva.
(#) HFRICI hozzászólása Máj 8, 2013 /
 
T- MPisti Nagyon várom a kapcs rajzot ha tudnád küldeni, Köszi Frigyes
(#) mpisti válasza HFRICI hozzászólására (») Máj 8, 2013 /
 
Szia Frigyes!
Ne haragudj hogy eddig nem küldtem el, de egyrészt elő kell keresnem, mert még kb. 2 hétig az összes papír alapú doksi egy kupacban lesz,(kb. ennyi idő kell ahhoz,hogy a doksik a helyükre kerüljenek) másrészt próbálom kihasználni a napsütéses időt a műhelyem felújítása érdekében.Emellett még a munkahelyemre dolgozni is el kell járni. Ha neked rendkívül sürgős,akkor holnap feltúrom a kupacot,és megkeresem.
(#) HFRICI hozzászólása Máj 9, 2013 /
 
Szia Nagyon köszönöm a kedvességed, Semmi gond annyira nem életbe vágó , Amikor tudod küldöd, További szép napot
Frici
(#) HFRICI hozzászólása Máj 11, 2013 /
 
Tennék fel pár képet a TRAKIS KOMPAKT 250 röl A vezrlő panel kapcs rajza is jó lenne
(#) HFRICI hozzászólása Máj 11, 2013 /
 
2 rész
(#) HFRICI hozzászólása Máj 11, 2013 /
 
3. rész
(#) HFRICI hozzászólása Máj 11, 2013 /
 
4. rész
(#) HFRICI hozzászólása Máj 11, 2013 /
 
Kb 2 hete vásároltam ezt a gépet. Amit sajnos nagyon lestrapált állapotban kaptam szakszerűtlenül javították Szeretném a gépet Restaurálni És minél több információhoz jutni a géppel kapcsolatban. Előre is köszi a segítségeteket. Üdv Frici
(#) mpisti válasza HFRICI hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
Pici türelmet, elő fogom keresni a rajzot. De a fotón szereplő szabályzókártyáról valószínűleg nincs rajzom. Amelyeket eddig javítottam, nem ez a kártya volt benne.
(#) kissadam válasza nyekk hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Találtam itthon 3db új TCA 785-öt, remélem lesz időm a nyáron összehozni ebből egy vezérlőáramkört. Nyárigyak miatt nem nagyon lesz idő ilyesmivel foglalkozni. Kíváncsi vagyok a működésére, főleg, hogy pénzt sem kell kiadni az icért.
(#) HFRICI hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
T.PHILLE 80

Szia
Milyen tipusú vezérlőpaneled lenne Mit tud? Milyen potikat vagy vállasztó kapcsolókat kéne fetennem a gépre? jelenleg a poti és egy 0 + 3 fokozatú választó kapcs van. Esetleg tudnál kapcsolási rajzot és bekötési rajzot küldeni mármint a panel kivezetéseiről. Esetleg ha lenne olyan amin DS 121 20 pol tűskesoros csatl van mert akkor a régi csatlakozóval tudnám csatlakoztatni természetesen áthuzalozás után!
Köszi FRICI
(#) HFRICI hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
Ma elkezdtem a TRAKIS KOMPAKT 250 felújítását Siralmas állapotban van a gépezet! Kicsit szétdőntöttem!
(#) HFRICI hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
Sziasztok Közben vettem még 1 gépet THE-400 tip Mi a véleményetek a gépről? És ha valaki tudna kapcs rajzot!
(#) HFRICI hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
És a belső
(#) kissadam válasza HFRICI hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Szia!
Csak biztatás képen, a géped egyáltalán nincs siralmas állapotban. Nézd meg az enyémet.
Egy régi váltakozóáramú berendezés, van vagy 40 éves, a borsodnádasdi lemezgyárban készítették. Kb két éve nem volt bekapcsolva, akkor volt használva huzamosabb ideig. A mult héten elő kellett venni, mert a másik gép nem volt itthon. A primer tekercs és a vasmag áthúzott néhány menetnél. Szerencsére időben észrevettem a füstjeleket, és lekapcsoltam mielőtt teljesen szétégett volna. A fokozatokat szekunder oldali fojtótekercsen lehet állítani, ez egy láncszem kialakítású vasmagon van elhelyezve. Jelen pillanatban darabokra szedtem az egészet, a tekercseket kívülről újra kell szigetelni. Az évek során teljesen szétporladt a külső szigetelés. Restaurálásra szorul a gépezet. Jó masszív darab 70-80 kg. Ha valakit érdekel, később készítek még róla képeket.
(#) HFRICI válasza kissadam hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Szia
Nem irigyellek téged sem! Lesz vele melód rendesen
Űdv Frici
(#) kissadam válasza HFRICI hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Annyi, hogy ebben nem kell elektronikát javítani, de a mechanikai sérüléseket annál inkább.
(#) thecyrus hozzászólása Máj 19, 2013 /
 
Szép napot mindenkinek! Lenne egy ilyen gyári elektronikám a projektem abbamaradt de most eladnám! Az apró hirdetésekben meg lehet találni és itt egy kis videó a működéséről!
http://youtu.be/Wx0OkoItr_E
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2013

P1040236.jpg
    
(#) janika92 hozzászólása Máj 22, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem hogy egy t.i.p 140A CO gépe belehet e rakni egy hetra 200 sve trafóját?
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
(#) mpisti válasza janika92 hozzászólására (») Máj 23, 2013 /
 
Persze hogy bele lehet. De a többi szükséges alkatrésznek külön dobozt csinálsz?
A viccet félretéve:Az a doboz túl kicsi ahhoz a trafóhoz. Mivel 3 fázisú az SVE 200, emiatt az egyenirányító, fokozatváltás, a primer oldal bekapcsolása is ennek megfelelő kellene hogy legyen.
Emellett a szekundert is érdemesebb lenne deltába kötni, így kisebb lenne a kimeneti feszültség, és a terhelhetőség is kb. 25-30%-al megnövekedne. De ha egy ilyen átalakításon töröd a fejed, akkor nem egy kínai vacakot kellene donornak használni-szerintem.
Következő: »»   114 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem