Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   118 / 283
(#) laszlokunstar válasza banddi hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /

Használd a Válasz gombot, és akkor tudjuk, hogy kinek válaszoltál!
(#) tom75 hozzászólása Ápr 26, 2013 /

Hp DV 7 es laptop nem kapcsol be bekapcsoló gombnál nincs meg a 3.2V hol keressem a hibát.

Köszi
(#) tomipap válasza tom75 hozzászólására (») Ápr 26, 2013 /

DV7 siman lehet BGA-s. Eleg sok doglott VGA chip-essel talalkoztam mar. Szerintem csak chip cserevel erdemes kezdeni. Reflow a VGA chipre nem erdemes mert max ideig oraig mukodik tovabb.
(#) tomipap válasza tom75 hozzászólására (») Ápr 26, 2013 /

Hulye vagyok. Masik forumon is olvastam egy DV7 hibat. Es kicsit bezavarodtam. Ennek ellenere a meghalo BGA okozhatott egyeb akar ilyen hibat is. Erra nincs tippem.
(#) vnorbert82 hozzászólása Máj 5, 2013 /

Sziasztok van egy IBM T43as laptopom aminek a processzor hűtő ventilátora összeszedett valamit és letöredeztek a ventilátor lapátjai. A kérdésem a következő lenne hogy ha találok olyan ventilátort amit beletudok építeni azzal működne-e vagy csak a gyári ventilátorral?Gondolok arra hogy ő változtassa a fordulatát. A válszt előre is köszönöm.
(#) Gabó válasza vnorbert82 hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Szerintem bontott ventit keress. Neten rengeteg bontott eredeti alkatrész van, és a ventiket fillérekért adják.
(#) Blockbuster hozzászólása Máj 11, 2013 /

Üdvözletem! HP Pavilion dv5
A következő kérdésben kérném a tanácsotokat. A gép a power gomb lenyomására bekapcsol, a bekapcsoló gomb mellett lévő ledek világítanak, a ventilátor zúg. A Caps Lock és a Num Lock LED-ek villognak a Pavilion DV5 laptopon folyamatosan. Megnéztem a villogó hibakódot a HP honlapján, amely azt mondja, hogy a LED-ek villognak akár hatszor, majd kikapcsolva marad egy pár másodpercig, majd megismétli a folyamatot. Nem vagyok biztos abba, hogy melyik vonatkozik a helyzetre. Ritkán villog ezért lehet az egy ami azt jelentené, hogy a processor nem működik. Tettem bele másik processort azzal is ugyanez a helyzet. Kivettem a memóriát, nem változott. Külső kijelzőre sem ad képet. Power gomb kikapcsolja a gépet.
Ha valakinek lenne ötlete, hogy mivel próbálkozzak még nagyon megköszönném.
(#) rszarvas hozzászólása Máj 11, 2013 /

Sziasztok, van egy szerintem elfüstölt SMD kondenzátorom egy laptop tápcsatlakozója mellett. A töltő 19,8 voltot ad le, de ha bedugom, csak 0,4 voltot mérek a csatlakozókon az alaplapon. A bekarikázott PC154-es kondi a + és mínusz között van, a fekete foltból látszik, hogy ott van a gubanc. Van valakinek tippje milyen alkatrész lehet ez pontosan? Ha csak simán kiiktatom, az megoldás lehet?
A plusz pólus a PC154 bal oldalán van, ha ez számít. A PC155-ös alkatrész meg vele párhuzamosan van kötve a 154-estől balra, gondolom ezek egyformák.
Szóval elég lehet, ha a 155-ös marad csak rajta?
A csatlakozót cseréltem lengőre, mert betört az eredeti, ezért azok a nagy bumszli forrasztások.
Fotó: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013

PC154.jpg

(#) rszarvas válasza Gabó hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Legrosszabb esetben törött laptopot, ami ugyanabból a sorozatból, valószínűleg fillérekért megkapod. Szinte biztos, hogy a ventillátor ép lesz benne. Én aukciós vagy hirdetési oldalakon próbálnám. Pl ez se lehet rossz, bár 15e ft, de kiindulásnak nem rossz, ha nincs más. Bővebben: Link
(#) tom75 válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Nem igazán tudsz próbálkozni semmivel.
Valószínűleg vezérlő hibás a készüléked.
(#) tom75 válasza rszarvas hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Azért esik le a feszültség mert zárlatos valamely alkatrész az alaplapon.
Fogd meg a multiméteredet és kezd el méregetni az alkatrészeket amin zárlatot mérsz azt szed ki és mérd meg úgy is.
Az egyáltalán nem biztos hogy az a rossz. Ki kell mérni.
(#) rszarvas válasza tom75 hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Nagyon gyanítom, hogy ez a hunyó, mert kormos volt a teteje, kézzel töröltem le róla a kormot, utána maradt ez a fekete kocka. Azt sajnos nem tudom, mekkora ellenállásúnak kellene lennie ennek a kondinak, ha kiszedem. Ezt nagyságrendileg meg tudod mondani? Még sose mértem ilyen alkatrészt, csak apróbb áramköröket fabrikáltam eddig. Hány ohm-tól lehet zárlatosnak nevezni egy ilyen kondit amúgy? Előre is köszi. Gondolom akkor, ha egyszerűen kiiktatnám, az gáz lenne.
(#) procigyilok válasza rszarvas hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Szia!
Azon a kondin szakadást kell mérj, ne törődj az ohmikus értékkel.
(#) rszarvas válasza procigyilok hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Sikerült kiszuperálnom, meg se nyikkan a szakadásvizsgáló, és semmi egyebet se tudok mérni rajta.
(#) tom75 válasza rszarvas hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Akkor méregess tovább keres zárlatot 0 OHM akkor zárlatos.
Érdemes a nyákot is megmérni ha kiszedtél egy gyanús alkatrészt.
(#) procigyilok hozzászólása Máj 13, 2013 /

Nem láttam a lap típusát, írd le akkor többet tudunk segíteni.
(#) lonewolf hozzászólása Máj 14, 2013 /

Sziasztok! Van 1 elfüstölt smd ic egy Amilo L7300-as alaplapon. Sajna nem lehetett semmit leolvasni róla. Mellékeltem 1 fotót, ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném. További kellemes napot minden hobbielektronika fórumozónak!
(#) rszarvas válasza procigyilok hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Egyelőre sajnos nem boldogulok Lehet hogy megsérült a kondi, amikor kiszedtem, úgyhogy azt már nem raknám vissza. Ez egy HP omnibook xe 4500 laptop, az alaplapra meg DA0KT5MB8G4 REV: G. Egy régi barátomé a laptop, megigértem neki, hogy ingyen kicserélem neki a tápcsatlakozót, és már itt van az asztalomon hetek óta szétszerelve, nagyon befejezném már... Minden segítségnek örülök.
(#) tom75 válasza lonewolf hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Ami hibás az egy mosfet
(#) tom75 válasza rszarvas hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Ment üzenet email
(#) lonewolf válasza tom75 hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Kössz. Már kisütöttem én is: SI4431DY, P-Channel 30-V...
(#) GFI hozzászólása Máj 14, 2013 /

Sziasztok!

Van 1 visszatérö hiba, több különböző típussal is előfordult. Elindulnak mennek 1 darbig aztàn kikapcsolnak. Most is van nàlam1 medion. Eleinte a win telépítő eljutott 1 darabig aztàn kikapcsolt. Indítottam 1 memtestet elég hamar kikapcsolt a gép. Aztàn hagytam a gépet pihenni és ekkor lefutott a memtest 1x aztàn egyszer csak kikapcs. Gondoltam túl melegszik a proci, a ràszàradt pasztàt levakartam és frissre cseréltem. Most màr tovàbb üzemel a gép de még mindig kikapcsol idövel. Volt olyan gép aminél a paszta csere volt a megoldàs de ennél nem. Van valami 5 let mit kellene megnézni?
(#) tom75 válasza GFI hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Érdemes lenne egy hődiagnosztikát futtatni ha beindul, de lehet hogy BGA vezérlő hibás.
Ilyen fajta hirtelen gép leállások döntő többségében ez áll a háttérben.
(#) tomipap válasza GFI hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Szetszedve eremes atnezni nem e forrosodik valamelyik FET vagy valami a lapon. Ahopgy tom75 is irta, ha nem tulmelegedo alkatreszek (bar ennek is oka van) akkor BGA. Milyen grafikus chip van rajta? Ha valami nVidia MCP akkor en mar szinte biztos, hogy annak esnek neki szinte azonnal.
(#) luluzulu hozzászólása Máj 22, 2013 /

Sziasztok.
Van egy öreg DELL laptopom(10éves biztos), csak zene hallgatásra használtam, azonban egy házibuli alkalmával le öntötték borral. A Windows le fagyot, mire áramtalanítottam, nagyjából ki fújtam kompresszorral. Az akut vissza helyezve világított egy led hogy üres az aku(teli van), tápról semmit sem csinál. Kb egy hónapig pihentettem most hogy elő vettem se kép se hang továbbra sem, azonban ha felteszem a tápra akkor világít a töltés jelző LED. Mit tudok vele kezdeni? Vagy meghalt örökre?
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
(#) tomipap válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Nagyon nem kellene probalgatni. Minel tobbszor probalod, annal tobbet artasz. Szetkell szedni darabokra es lemosni, letisztitani minden porcikajat. Azt ajanlom, hogy bontsd le es takaritsd le teljesen. Ha szerencsed lesz beindul gond nelkul.
(#) zolika60 válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Én is csak azt tudom javasolni amit tomipap kolléga. szedd szét takarítsd ki ha lehet isopropil alkohollal mosd ki mindenhonnan a bor maradékát. Aztán próba. Sajnos kicsi az esély, hogy megmaradt. Az akku biztosítéka valószínűleg kiment azért érzi üresnek, de már a töltés vezérlő elektronikánál is lehetnek gondok. Szóval az első a takarítás aztán ha kell hibakeresés.
(#) rszarvas válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Szia, nekem is táp bajom volt egy laptoppal, tom75-nek hála, újra működik. Ha nem vagy biztos benne, hogy meg tudod csinálni, szerintem keresd őt. Itt van pár sorral feljebb.
(#) luluzulu válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Szétszedtem,ki mostam alkohollal+ jól átdörzsöltem fogkefével, de sajnos nem hozott változást a töltés az jól dolgozik de más semmi...
Ahol a vizet kapta jelentős a korrózió és pont két legnagyobb IC-nél van a legnagyobb gond...
(#) mugab válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Ha borral öntötték le akkor valszeg szétmarta. Egyből kellett volna kitakarítani.
Következő: »»   118 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem