Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 24 óránként 1 órajel

Témaindító: Boldika, idő: Nov 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Boldika hozzászólása Nov 18, 2007 /

Heló!

Egy olyanra gondoltam, hogy 24 vagy 12 vagy 6 óránként küldene valami egy órajelet. Ehez kéne rajz.
(#) vicsys válasza Boldika hozzászólására (») Nov 18, 2007 / 4

szimpla változat
Vagy olvasd el a cikkem:
timer
(#) dpeti válasza Boldika hozzászólására (») Nov 18, 2007 /

1) A fórumozók nem cselédek...
2) Akkor írj ha olyan problémád van, amire már szántál annyi időt, hogy utánnanéztél, hogy mivel is lehetne megoldani, van is rá ötleted, de nem vagy biztos a dolgodban, vagy elakadtál valahol
3) Menj inkább matekot + fizikát + angolt tanulni, sokkal jobban jársz (meg mi is), ha majd megtanultad az alapokat, akkor utánna szépen nekiállsz és végignézel pár mintaáramkört a neten (rengeteg ilyen van), lesz pár ötleted, hogy mit akarsz megcsinálni, belekezdesz a megtervezésébe/megvalósításába, nagy valószínűséggel elakadsz -> írsz a fórumra -> segítünk

de az az algoritmus, hogy
Arra ébredtem, hogy mi lenne, ha készítenék egy fából vaskarikát készítő gépet, de nem tudok programozni, meg nem értek semmihez, meg ne legyen bonyolult, ezért írok a fórumra, hogy valaki csinálja már meg (tök ingyen, pacsiért, amikor az idejét arra is fordíthatná, hogy hasznos dolgokat csinál, amivel esetleg keres is) AZ NEM működik!
(#) Boldika válasza vicsys hozzászólására (») Nov 18, 2007 /

Köszi! A RANGE-n jön ki a jel?
(#) Boldika válasza dpeti hozzászólására (») Nov 18, 2007 /

:levele: :boxer:
(#) proli007 válasza Boldika hozzászólására (») Nov 18, 2007 /

Bináris számlálóval megoldható a probléma. CD4020 -4040- 4060. Ha pontos kell, ott a kvartz, ha nem, akkor a 4060-ban van oszcillátor lehetőség, vagy számlálhatod az 50Hz-frekit is ha tápról megy.
Esetleg 4017-es számláncok sorbakötésével is megoldhatod, de ha 6-12-24 kell, az pont bináris.

Ja, és van erre egy spec ic is, ha jól emlékszem, CD4041 a száma.

üdv! proli007
(#) Boldika hozzászólása Nov 18, 2007 /

Köszi mindenikinek!
:eljen:
(#) dpeti válasza Boldika hozzászólására (») Nov 18, 2007 /

most ilyeneket írsz, de ha így folytatod, majd rájössz magadtól is, hogy a világ nem így működik
(#) levii válasza dpeti hozzászólására (») Nov 18, 2007 /

Egyetértünk Boldika kb.: 2 hónapja van itt és ez a 17. új témája
(#) kaszarobert hozzászólása Nov 18, 2007 /

De mikor kell az órajel reggel, vagy este?
(#) Boldika válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 19, 2007 /

Reggel kéne. Ez bekapcsolna egy tirisztort, és amíg le nem "csapom ", addig csörög. Lényegében egy vekker.
(#) proli007 válasza Boldika hozzászólására (») Nov 19, 2007 /

Boldika! Tényleg egyre rosszabb vagy!!
(#) Boldika válasza proli007 hozzászólására (») Nov 19, 2007 /

MOST MEG MI VAN?
(#) kaszarobert hozzászólása Nov 19, 2007 /

Csináld napelemesre, jó nagy kondival, az nappal ad egyest oszt este ha kisült 0-át! Persze így nap pontosságú, ami ne biztos, hogy 24 óra! (Napfogyatkozás stb)
(#) Boldika válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 19, 2007 /

Jó alternatíva!
(#) proli007 válasza Boldika hozzászólására (») Nov 19, 2007 /

Hosszú kínlódás után, kiderül, hogy a "melegvizet" szeretnéd velünk feltaláltatni. Csak ennyi.
(#) Boldika válasza proli007 hozzászólására (») Nov 19, 2007 /

Hülyeséget beszélsz! :boxer: :levele:
(#) kobold válasza Boldika hozzászólására (») Nov 19, 2007 /

Te Boldika, nem olvastad véletlenül a figyelmeztetésednél, hogy
Idézet:
„egyetlen rossz mozdulat”
stb.? Én azért megválogatnám, kinek miket mutogatok...
(#) Boldika válasza kobold hozzászólására (») Nov 19, 2007 /

De azért, mert kissé hülye vagyok, azért nem kell ilyeneket írni, hogy:
Idézet:
„Hosszú kínlódás után, kiderül, hogy a "melegvizet" szeretnéd velünk feltaláltatni. Csak ennyi.”
(#) kobold válasza Boldika hozzászólására (») Nov 19, 2007 /

Van pár kollégám, akik nagyon kezdő szinten állnak az elektronikában, és nem mintha én valami zseni lennék (véletlenül sem), de olykor tőlem kérdeznek ezt-azt. Ha mondjuk egy nap azzal jönnének, hogy kellene egy olyan áramkör nekik, ami reggel bekapcsol, és lenyomásig úgy marad, mondanám nekik, hogy irány a gugli, tessék timer, időzítő stb. címszavakkal keresgélni. Ha aztán azzal jönnének, hogy nem találtak semmit, vagy nem akarnak keresni, mert nekik kész áramkör kell, elhajtanám őket a jó francba, nehogy már én gondolkodjak helyettük...
Azt akarom mondani ezzel, amit szerintem a többi fórumos is próbált: ha van egy problémád, kutass először önállóan, hogyan lehetne megoldani. Amikor elakadsz, teszem azt megvan az elvi vázlat, de nem érted, miért is kell bele az a számláló, akkor közérthetően megfogalmazod a kérdésedet, és felteszed.
Olyan hozzáállás ugyanis, hogy
Idézet:
„csinálnék valamit, két szóban elmagyarázom, aztán adjatok fullos kapcsolást de hamar, különben gorombulok”
, a valós életben nem igazán jön be, ráadásul szimpatizánsaid számát is rohamosan csökkenti...
(#) Boldika válasza kobold hozzászólására (») Nov 19, 2007 /

Tudod mit?
Igazad van!!!!
Köszi a jótanácsot!
(#) uli válasza dpeti hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

egyetértek
(#) andru95 hozzászólása Okt 1, 2012 /

hello mindenki
az volna a kérdésem hogy a a gyakorlati tanárom megkért csináljak 1 nap visszaszámlálót én pic el gondolta rá de hajlok bármi megoldásra mivel a pic programozás nem az erösségéem még de majd lessz így ide menekültem szóval tud e valaki 1 okosat mondani rá elég csak e 24 óránkét 1 órajelet alkotó kapcsolás mert a többit már megoldom várom a sok jó ötletet előre is kössz
(#) blackdog válasza andru95 hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Helló!

Kezd előbb a helyesírás gyakorlásával.
MCU-val túl egyszerű lenne a feladat. Viszont én használtam helyetted a google-t és 5mp alatt itt egy lehetséges válasz: Bővebben: Link
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2012
(#) andru95 hozzászólása Okt 1, 2012 /

Köszönöm szépen !!!!!!!!!!!!!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem