Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektoros TV hiba
 
Témaindító: pirszing, idő: Júl 15, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 8
(#) karaszbandi válasza D.Csaba hozzászólására (») Okt 11, 2011 /
 
Beviszed a szervízbe, leadod ezzel a hibával és mikor kész, leellenőrzöd és fizetsz.

Mindenhol így csinálják. Ha jó, akkor mindenütt jó. Csak ne olyan helyre vidd, ahol meg kell mutatni, hogy hol lehet bekapcsolni. A rókusi körforgalomnál a tízesek alatt van egy szervíz.
(#) D.Csaba válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 11, 2011 /
 
Nagyon köszönöm a segítséget és a hozzám való türelmet!
(#) bacsita hozzászólása Dec 3, 2011 /
 
Sziasztok!
Elkélne egy kis segítség. Hozzájutottam egy 50''-os toshiba projektoros tv-hez. Először az tűnt fel, hogy nem túl éles a képe, majd rájöttem, hogy nagyon piros. Olvasgattam, majd nekiugrottam bontani. hamar találtam 6 potmétert. A felső 3 az izzók fényerejét állítja. Piros, kék tökéletesen dolgozik, a zöld viszont maxon nyújtja a másik kettő kb 10 %-át. Ekkor már a képe is torzul és becsíkozódik. Most úgy állítottam be, hogy a zöldet még éppen csíkozás elé, a többit meg hozzá. Így nagyjából jók a színek, de a fényerősség szánalmas. Éjszaka sötétítőfüggönnyel is gyenge. Hogyan tudnám nagyobb fényerőre bírni a zöldet? Előre is kössz mindenkinek aki reagál.
(#) knapeklaci hozzászólása Dec 17, 2011 /
 
sziasztok ! LG projektoros TV lámpacsere után a sárga led jelezi,hogy hamarosan tönkre megy a lámpa. Mi lehet az oka ?
(#) pityubercel hozzászólása Feb 1, 2012 /
 
helló van egy lg projektoros 116cm-es tv amit megvennék de van egy kis baja szellemképet ad méghozzá 3 darabot egy zöldet egy kéket és egy pirosat mi lehet a baja és mennyibe fájna a szerelése sürgös létszi!!!!!!
(#) karaszbandi válasza knapeklaci hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Nem tudom akzuális e még, de a cserét nem mondtad meg a TV-nek!
(#) karaszbandi válasza pityubercel hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Konvergencia baja van. ha szerencséd van, akkor 15-ből megúszhatod a javítást sacc/kb.
(#) pityubercel válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
kössz szépen a választ és ha nincs szerencsém???
(#) barna_viktor hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Sziasztok!
A héten megdobtak ingyen egy lg rl39nz40rb típusú projektoros tv-vel. Ilyennel még nem volt dolgom. A tv működik, a szinek vannak picit elcsúszva, meg szerintem kicsit gyenge a fényereje.
Eddig egy forintomba sem került. kell még hozzá egy távirányító is. Nem akarok nagyon elszaladni pénzügyileg egy új lcd tv áráig.

Érdemes vele bajlódni, vagy adjak túl rajta?
(#) domi07 válasza tnorbika hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
nekem is hasonló a jelenség .annyi a külömbség hogy az enyim be se kapcsol . készenlét világit de a kép nem jön be és ki kapcsol . persze mikor rányomok a programra majd vissza áll készenlétibe.
(#) Gabriell1 hozzászólása Jún 4, 2012 /
 
Sziasztok.
Kicseréltem az stk ic ket meg 2db 3.9 ohm ellenálást és a zöld szin nem akar beállni. Én nem vagyok szerelő innentől kezdve ne tudom mi lehet a baja. Ezért eladó 15E távval együtt. ezzel a hibával. LG 39NZ43RB. Nem tudom a hirdetési topikba feladni ezért teszem meg itt. skype gombafej1

köszi
(#) keca hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Sziasztok!
Szeretném meg kérdezni,hogy vki nem tud esetleg Samsung projetoros tv.-be konvergencia alkatrészt?-(bocsánat ha rosszul írom le)
Ugyanis már nekünk is többször volt cserélve,de most már nem érné,meg ha új alkatrészt vennénk bele
Ha bírná 1 évig a használt is,nekünk az most jó lenne...
Előre is köszönöm!

üdv.: Keczán Ferenc
Tel.: 06/20-38-15-185
kecafer@citromail.hu
(#) knapeklaci hozzászólása Szept 22, 2012 /
 
lg projektoros tv . elcsuszott a kép és a szinek is problémásak ha tud valaki segiteni megköszönöm. knapek laci
(#) rjani01 hozzászólása Ápr 14, 2013 /
 
Sziasztok!A minap hozzájutottam egy Sony Wega KF-50SX300 típusú projektoros tv-hez.Az interneten rákerestem a működési elvére,és arra jutottam,hogy ez egy lcd projektoros tv.
A gondja az,hogy a lámpa ki van égve benne.A kérdésem az lenne,hogy hogyan tudnám megoldani,hogy egy házilag belebarkácsolt valamilyen fényforrással helyetesitsem,ezt a drága izzót.Ugyanis az új ára közel 40 ezer forint.Próbálkoztam már vele,de ha nem érzékeli a saját lámpáját akkor nem kapcsol be,csak villognak rajta a ledek.Valahogy megkéne oldanom rajta,hogy azt higgye a tv,hogy jó benne a lámpa.Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
(#) Andrasirex válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Ha az izzónak csaak 2 lába van(hagyományos)akkor a tv az ellenállását érzékelte.Adatlap kellene az izzóról és aszerint berakni mondjuk egy ellenállást. Milyen fényforrást raksz bele?
(#) rjani01 hozzászólása Ápr 14, 2013 /
 
Ezen már én is gondolkodtam,hogy ellenálással helyetesitem.
P-VIP 100-120/1.0 P22h ez a lámpa van benne.
Amit találtam róla:
Category:MD tv
Reflector:p22 parabolic
Power range:100-120w
Ignition: 15-18 kv
Tegnap találtam rá,de a weboldal címét nem mentettem le ahol találtam a tulajdonságokat.Igaz a lámpa neve annyiban volt más,hogy a neve végén volt még egy "a"betü.Tehát:p-VIP 100-120/1.0 P22ha.Remélem jót néztem így is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
(#) Andrasirex válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Valami nagyfeszültségű szikraközös fényforrás. Sajnos nem hiszem hogy ellenállás jó lesz helyette.Ami eszembe jut az a gyújtógyertya meg neon meg nagyfeszültségű kondi,de ezeken csak gondolkodom.Lehet hogy hülyeség de lehet hogy valamelyikkel beindulna.

Ezt találtam:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
(#) rjani01 válasza Andrasirex hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Igen ezt találtam én is.Kiszámitottam 2,5 mega ohm az ellenállása kerekítve.Kiprobáltam ellenálással,de sajnos nem működik.A gyújtógyertyát még kipróbálom.Én inkább az ellenőrzés kiiktatására gondoltam,de nem találok hozzá leírást.
(#) rjani01 válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Találtam egy videót,ahol átveri az elektronikát egy projektorban.http://www.youtube.com/watch?v=l0O13IOBXX0 Megtaláltam ezt a részt az én tévémben is,de nem tudom melyik 2 kábelt kössem össze.
(#) rjani01 válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
(#) Andrasirex válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Ott van a panelen a 3 db optó neked is.Keress nekik adatlapot vagy mérd ki a kapcsoló lábait. Innen a háromból egy az alaplap felé megy.(Videó alapján) Azt vedd ki és tegyél helyette egy átkötést a kapcsolás felére,a másik felét hagyd ott vagy tegyél helyette 1 led-et.
(#) rjani01 válasza Andrasirex hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Azóta megcsináltam.Mostmár belevilágitva van kép,a hang az folyamatosan megy.Csak épp kevés a fényforrásom.Az eredeti lámpa foncsorába tettem egy 12voltos 10 wattos szofita izzót,ezzel már van kép,de csak sötétbe lehet látni.Most találnom kéne egy alternatív megvilágitást,ha van valakinek ötlete,azt megköszönném.A szofita izzóból kéne valami izmosabb,mert azt egyszerű beleépiteni.Egyébként az eredeti lámpa 3800 lumenes volt.Nem tudom,hogy ezt el tudom-e érni,de rajta vagyok.
(#) Andrasirex válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Tudom hogy nem a éppen zsebbarát megoldás de szerintem próbáld meg Power LED-el.
(#) rjani01 válasza Andrasirex hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Ma megprobáltam egy 20wattos 12 voltos spot lámpával,már nézhető képet adott.A kérdés az,hogy nem-e túl meleg ez a fajta megvilágitás.A benne lévő prizma,hány fokig bírhat?
(#) Andrasirex válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Szerintem tegyél be egy hőmérőt és ha egy órán belül eléri a kb90 fokot akkor egészítsd ki egy hőfok vezérelt ventivel. Ha ez sem segít akkor nem tudok mit mondani.Személy szerint nem volt dolgom projektoros TV-vel .Adatlapokra meg kivetítő működési elvére alapoztam.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2013
(#) Inhouse válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 19, 2013 /
 
Itt nézted már?
(#) rjani01 válasza Andrasirex hozzászólására (») Jún 5, 2013 /
 
Megkaptam a power ledet,amit az ebay-rol rendeltem.beleépitettem a tv-be,de nem tudom rendesen meghajtani,mert nincs hozzá tápegységem.A kérdésem az lenne,hogy 220voltrol,hogyan tudnék 60volt egyenáramot csinálni neki?Ugyanis az adatlapja szerint 60 voltos 100wattos a power led.Arra gondoltam,hogy ellenállás segitségével oldanám meg,csak azt nem tudom hogy mekkora ellenállás kell bele.
(#) kadarist válasza rjani01 hozzászólására (») Jún 5, 2013 /
 
Szia!
Kellett volna tápegységet is rendelni mellé.
(#) rjani01 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2013 /
 
Azzal elérném a kivánt fényerőt?Mert azon agyalok,hogy nem-e bovlit vettem.
(#) kadarist válasza rjani01 hozzászólására (») Jún 5, 2013 /
 
A LED-hez való tápegységhez a maximális fényerőt veheted ki, ráadásul van szabályozható fényerejű (dimmer) tápegység is.
Következő: »»   3 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem