Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   120 / 283
(#) mrrack hozzászólása Jún 6, 2013 /

Sziasztok!
Acer Aspire 5720
Volt már gondom a töltéssel, ilyenkor a két led narancssárgán villog. A csatlakozó újraforrasztás megoldotta. A jelenség megint ugyanez. De a csatik tuti jók, nem ez most a hiba. Aksi hiba sem lehet, mert ha kiveszem, egyszerűen kikapcsol.
Feltételezem, hogy ez valami védelem benne, hogy ha nincs meg egy pillanatra a kellő amper, vagy feszültség, letiltja a töltést és úgy marad.
Két dologra tippelek. Kábeltörés, de ezt megtalálni nem egyszerű, hogy hol van, ill. a táp. Tapasztaltabb kollégáktól kérdezném, hogy melyikre nagyobb az esély, mielőtt nekiesek a tápot szétfeszegetni? Köszi
(#) zolika60 válasza mrrack hozzászólására (») Jún 6, 2013 /

A táp csatlakozó szegecselése is el tud égni. Csak a komplett csatlakozó cseréje segít a bajon.
(#) mrrack hozzászólása Jún 6, 2013 /

Bocsi, de ezt nem vágom. Milyen szegecselés?
(#) bbalazs_ válasza mrrack hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

A fogado oldalon igen hulyen ugy oldjak meg a kozepso tusket, hogy a belso vege szegecselessel csatlakozik a labhoz. Ha ez a legkisebb mertekben meglazul, a kontaktus bizonytalanna valik, ellenallas megno, melegszik.
Ha a csatlakozo tuzforro, akkor nagy valoszinuseggel ez a helyzet.
A dugonak meg beleolvadnak az oldalerintkezoi a muanyagba...
Konnyel eloidezheto, ha a csatlakozot sokszor mozgattak, feszitettek.
(#) tom75 válasza mrrack hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Most akkor mi a konkrét hibája a készüléknek?

Töltőről be se indul?
Középen a bekapcsoló gombnál a led világít?

Kábel törés egyszerűen kimérhető multiméterrel rámérsz az adapter re és mozgatod.
Kábel csak a két végén törhet meg.

De lehetséges az is hogy a töltőd terhelésre ejti a feszültséget.
Próbáld ki egy másik töltővel.

Ebbe a típusba a dc csati nem szegecselt, hanem öntött un. lengő csatlakozós.
(#) zolika60 válasza tom75 hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Nem ismerem a típust, de elég gyenge "muzsikának" tűnik. A lengő vezetékeket azért ellenőrizném. A mechanikai felépítését nem találtam a NET-en de nem vagyok meggyőződve, hogy a középső tüske nem szegecselve van.
(#) mrrack válasza tom75 hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Így már értem a szegecselést.
A jelenség: van elöl két led, a power, ez zölden világít, ha megy a gép,ill az töltés vissza jelző. Ez piros ha töltődik, zöld ha fel van töltve. Ezeknek a színeknek a villogásával jelzi ha leáll a töltés, és ilyenkor az oprendszer írja is, hogy akkumulátorról megy tovább. Ilyenkor csati ki-majd be és megy tovább a töltés egy darabig. Ma este pl. teljesen feltöltötte, van amikor egy percet sem tud tölteni folyamatosan.
Csatlakozókat ellenőriztem, nem melegednek egyáltalán. Amikor korábban volt már vele ilyen gond, valóban a csatik melegedtek.
Az a baj, hogy nehéz szándékosan produkálni a jelenséget, ill, csak egy pillanatra eshet le a feszültség.
Nincs másik táp, de nyilván az lenne a legegyszerűbb a jelenség kiszűrésére.
(#) tom75 válasza mrrack hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Első körben mindenképpen másik táppal kéne megpróbálni.

Ha nincs másik tápod és nincs olyan ismerősöd akinek lenne akkor el kell vinned a gépet és kipróbálni másikkal addig nem tudsz tovább lépni.

Most akkor ha csak töltőn van a laptop akkor mit csinál? Akkor rendesen működik?

Lehet az akkud is hibás
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2013
(#) mrrack válasza tom75 hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Ha nincs benne aksi, és csak töltőről megy, akkor kikapcsol, amikor ez a jelenség van. Persze volt, amikor napokig ment aksi nélkül gond nélkül, majd egyszer csak kikapcsolt.
Az aksi ettől függetlenül már nem valami jó, az oprendszer 46%-osnak ítéli.
(#) Addye hozzászólása Jún 9, 2013 /

Sziasztok!

Az a problémám, hogy egy barátom megkért, hogy szerezzek neki a laptopjába egy új jack csatlakozót a hang kimenethez, mert eltört és nem is szól neki. A kérdésem az, hogy Budapesten lehet valahol venni olyat ami jó lenne bele? A típusa Acer Aspire 5552. A garancia már lejárt, ezért sem akarjuk javíttatni, mert az csilliárdokba kerülne valószínűleg.

Előre köszönöm a segítséget!
(#) feri971 hozzászólása Jún 9, 2013 /

Sziasztok!

Szeretnék zavarni egy kérdéssel:
Nekem NC6220-al van problémám.
Csak úgy hajlandó dolgozni, / egyáltalán indulni / hogy a jobb sarkát kicsit felemelve feszítem a másik oldalhoz képest. / Az F10-el is úgy tudok a bios-ba jutni, hogy feszítem. /
Az egérpad is úgy érzékel és halad, ha feszítve van enyhén.
Ha nincs mozdítva, akkor be sem tölt a rendszer és kijön a következő felirat:
-non-system disk or disk error
replace and strike any key when ready
Eddíg csak live cd-vel tudtam elindítani, / feszítve / pedig a hdd jó, ellenőrizve lett másik gépen, op rendszer van rajta.

Esetleg ismerős a probléma valakinek, van erre megoldás??

Válaszokat előre is köszönöm, tisztelettel, Feri
(#) zolika60 válasza feri971 hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Nagyítóval a HDD csatlakozóját. Nincs-e forrasztási hiba.
(#) feri971 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Köszi, meg fogom nézni.
(#) viezer hozzászólása Jún 10, 2013 /

Helló! Adott egy HP620 laptop. A gond az vele, hogy nem lát semmilyen wireless kártyát. Először azt hittem hibás a kártya és tettem egy olyan márkájut bele, de azzal se ment. Nem ír ki inkompatibilitást. Már a BIOS-ból lehet nézni egy config-ot és ott sem látja. Kiírja, hogy nincs. A windows meg azt írja, hogy ki van kapcsolva, de nem lehet visszakapcsolni, mert nem aktív. A kártya foglalata nem sérült. Találkozott-e valaki hasonló esettel? Talán BIOS update megoldaná? Köszönöm.
(#) tom75 válasza Addye hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Van hozzá csatlakozónk. keress magánba.
(#) tom75 válasza feri971 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Ismerős a probléma Kontaktos az alaplapi bga.
Javítható
Hdd csatinak semmi köze hozzá.
(#) tom75 válasza viezer hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Bois update nem oldja meg a problémát.

Kapcsoló hibás lesz.
(#) viezer válasza tom75 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Milyen kapcsoló?
(#) feri971 válasza tom75 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Nagyon köszönöm, ez már jó kiindulási alap.
Esetleg foglalkozol is javítással??
(#) tom75 válasza feri971 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Igen foglalkozok.
Elérhetőséget küldöm magánba.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
(#) tomipap hozzászólása Jún 10, 2013 /

Sony Vajo VGN-FZ-18M (PCG-381M) * szenvedek 2 oraja. G86-750-A2 elhalt mert a hutes olyan dzsuvas volt mint egy lovaskocsi. Paszta meg mar regen elszaradt. Kicsereltem, indul szepen minden jonak tunt. De amikor lehuzom a tapot a laptoprol win leallas utan (akku nincs), akkor utana kesz szivas ujra elinditani. Amig megy addig stabil. Nezegettem a bekapcs gombnal a feszt. Hol megvan hol nem kikapcsolt allapotban. Van otletetek merre nezelodjek? Ha kicsit hagyom tobbnyire magahoz ter a 3.3V es indul a gep. A 3.3voltos agban lesz szerintem valami kondi hiba szeruseg. Latom, hogy probal indulni a 3.3, pulzal ossze vissza aztan visszaesik. Es sokadjara pedig elkapja es beall szepen. Akkor indul is a lapi ahogy illik.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
(#) ufi hozzászólása Jún 10, 2013 /

Sziasztok!
Medion MD 97900 -as laptopomnál a hiba még mindig fenn áll! Felismeri a wifi kártyát telepíti is a drivert,de nem tudom bekapcsolni! Kártyát is cseréltem,hátha az a baj,de semmi változás! Kérlek segítsetek megoldani a problémát! Minden tökéletesen működik rajta csak a wifi kártyát nem tudom bekapcsolni! Hiba : " A vezeték nélküli szolgáltatás ki van kapcsolva"
(#) tom75 válasza ufi hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

tegyél bele usb wifi adaptert.
Ez a legjobb és legolcsóbb megoldás.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
(#) ufi válasza tom75 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Van usb-s adapterem,de a sajátját szeretném müködtetni,mivel kell az adapter másik lapihoz is!
Ennyivel többet tudunk már:
Inteles tesztel ezt írja ki: hardveres rádió: ki
Na ezt hogyan lehet orvosolni?
(#) tom75 válasza ufi hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Van a készüléken wifi kapcsoló?
Ha van akkor az működik?
(#) tomipap válasza ufi hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Medion masinakon nagyon butan van megoldva a WiFi vezerles. A gyari adapterevel rendszerint csak ugy lehet aktivalni a WiFi-t, hogyha feltelepited a gyarilag adott szoftvert hozza es abban aktivalod. Ugy hivjak, hogy Launch manager. Azt nem tudom mi van akkor hogyha nem a gyari adapterrel probalod.

Nemet forum 1

Nemet forum 2

youtube video

Nem tudom pontosan, hogy neked kellhet e hozza a multimedia touchpad driver is. De a lenyeg, hogy siman a windows driverekkel nem fog mukodni.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
(#) Ricsi89 hozzászólása Jún 11, 2013 /

Sziasztok!
Van egy apró problémám egy Hp Dv5000-es géppel. Ma fater bekapcsolta, hang recsegett. Újra lett indítva a gép, utána már semmi hang nem jött ki a gép torkán. Most megnéztem, először a hardver gép szerint rendben volt, újratettem a drivert, gépet újraindítottam, majd hardver sehol. Még egy újraindítás után feljött az új hardver varázsló, de mire felment volna a driver újra eltűnt a kártya és ekkor abbahagytam a próbálkozást. Live ubuntuval próbálva sem volt hardver, tehát a gépet már biztos szét kell bontanom. Elképzelhető, hogy valami kontakthiba az alaplapon, vagy megdöglött a hardver? Találkoztatok már hasonlóval?
(#) ufi válasza tom75 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Sziasztok!
Igen van kapcsoló,kimértem működik,még a ledje is jó!
A Launch manager -t is felraktam, működik vele minden gyors bill. de a wifi-t nem kapcsolja be!
Még a multimedia touchpad drivert is felraktam,az is működik tökéletesen!
Csak ez a fránya wifit nem tudom üzembe hozni! Lapi típusa Medion MD97900.
(#) tomipap válasza ufi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Es most az eredeti WLAN kartya van a laptopban?
(#) mrrack válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Mielőtt szétkapod, ellenőrizd win alatt, hogy az eszközkezelőben ott van e egyáltalán a hangkártya, ill. ha van linuxod, rootként nézzél egy lspci kimenetet. Ha nincs akkor valóban hardver gond.
Következő: »»   120 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem