Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop akkumulátor
 
Témaindító: Valteri, idő: Jún 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 26
(#) akos70 hozzászólása Ápr 7, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Dell D610 laptopom, aminek az aksija nemrég még egész jól teljesített, kb. 2 órákat bírt.
Aztán pár hónappal ezelőtt lemerült, attól kezdve nem töltötte a gép, nem is látta az aksi. Hálózatról tökéletes működött. Eltelt pár nap, egy bekapcsolásnál újra feltünt a töltésjelző ikon, fel is töltötte, ezután hónapokig tökéletesen működött.
Aztán pár hete újra kezdődött a dolog, azóta megint mintha nem is lenne benne aksi.
Mi okozhatja a hibát, javítható, vagy mondjak le az aksiról?
(#) mugab válasza akos70 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Nagy valószínűséggel nem az akku a hibás, de még lehet hogy nem is az akkupack. Leginkább kontakthiba valószínű, de az lehet a gépben, a csatlakozónál, vagy akár az akkupackban.
Ugyanis ha egy akku elromlik akkor az már inkább csak rosszabb lesz, de jobb ritkán.
(#) akos70 válasza mugab hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Hogy tudnám egyszerűen kiszűrni, hogy az akkuban vagy a gépben van a hiba?
(#) sanykaraj válasza mugab hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Szerintem is kontakt szed ki és tedd vissza, rázd meg. Nekem is volt hogy menet közben egyszer csak kikapcsolt és egy pillanatnyi töltés után rögtön ment is tovább.
(#) akos70 válasza sanykaraj hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Az aksit már kiszedtem, visszatettem, az itt már kevés. Tényleg kontakthibára utal, de inkább valami forrasztási hiba lehet, ami idővel állandósult. Na, majd ráveszem magam és szétszedem.
(#) McDeath hozzászólása Ápr 7, 2013 /
 
Sziasztok!
Hatalmas a problémám, ugyan is van egy 14.5V-os laptop akkum és az elektronikája eléggé melegszik önmagában, ami nem jó hír. Az akku LI-ion aksi és eléggé félek tőle, hogy valamit fog csinálni. Jobb ötletem nem lévén kiraktam a hidegbe had hűljön le.
Valakinek ötlete hogy mit miért csinál az eszköz?
Üdv McDeath
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) sanykaraj válasza McDeath hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Üdv zárlat pl vagy mert tönkre ment.
(#) McDeath válasza sanykaraj hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Szia köszi a választ!
A zárlatot nem igazán tudom elképzelni mert az aksi pólusain 16V feszültség mérhető. Innentől nem tudom mi van vele. Nem is tud meghatni, jelenleg jó helyen van az erkélyen.
Köszönöm a segítségedet.
Üdv McDeath
(#) sanykaraj válasza McDeath hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Hát az mien laptopba való? 16V én eddig csak 12Vos láttam
(#) McDeath válasza sanykaraj hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /
 
Eme akkumulátor egy HP Compaq Presario 910AE tipusú laptopba való volt mert hogy amúgy is rosszalkodott már egy ideje. 5 perc után közölte hogy tegyem fel tölteni előtte meg 100%-ot és másfél órát írt hátralévő időnek.
Üdv McDeath
(#) sanykaraj hozzászólása Ápr 21, 2013 /
 
Üdv nemrég kaptam egy "új laptopot" aminek egyik napról a másikra egyszerüen nem akkar müködni. Hol eltünik 20-80% töltés hol pedig nem is jelzi az akumlátort. Ma már egyáltalán nem müködik. (nemrég még 2órát is tudot)
(#) Pixi hozzászólása Máj 20, 2013 /
 
Sziasztok!

Szerintetek a laptop akkuban a LiIon cellákat LiPo-ra cserélem, és ugyan úgy bekötöm a balansz kábeleket minden, akkor az jó lehet? Olcsóbb lenne mint 8 LiIon normális cella!

üdv
PIXI
(#) bbalazs_ válasza Pixi hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Mas a toltesi karakterisztika es a vegfeszultseg. En nem tennem, mert valoszinuleg kinyirod a lipokat vele. Nem veletlen, hogy nem nagyon keverik ezeket.
(#) Pixi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Azt tudom, hogy a LiIon max az 4,1V a LiPo meg 4,2V a merítésnél meg 2,9V és 3,0V, csak mivel modellezek így felmerült bennem ez a gondolat!
(#) Pixi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Az nem probléma, főleg hogy sztm simán belefér 4db 5000mAh-es cella!
Amúgy szétkaptam az akkut, és volt egy sorba kötött TOD G7F51 KKGDHT-250v sztm hőkioldó lehet, amit áthidaltam és újra jó az akku! Kérdés, hogy mennyit fog bírni, mert ugye az az alkatrész adott hőfokon old le, de ugye kérdés mi lehett a gond, mert előbb szoktak meghalni a cellák annyira hogy semennyit sem bírnak, mint hogy teljesen megszakadjon az áramkör. Na mindegy, kipróbálom, feltöltöm, figyelem a melegedést aztán majd kiderül mi a helyzet!
(#) bubi009 hozzászólása Máj 21, 2013 /
 
Ezekben a laptop akksikban szokott lenni egy vagy több mikrovezérlő ami a géppel kommunikál, meg benyögi %-ot az OS nek. Namost ezekben a mikrovezérlőkben futó szoftverek úgy vannak megírva (és a poén az, hogy ez nem pletyka hanem sokszor bizonyítható), hogy mesterségesen úgy tegyenek mintha tönkrement volna az akksi. Ismerek egy gyereket akinek sikerült megtalálnia az adott akksiban levő ic adatlapját meg hozzá egy csomó fejlesztői programot meg leírást amiből lesült, hogy pontosan ez a helyzet amit mondok.
Szóval ha találtál valamit amit áthidalva elindul a gép akkor örülj neki és használd egészséggel. Ha pedig az a valami szerinted védelem volt, akkor figyelj rá hogy ne legyen tűzforró a gép és kész.
Visszatérve a történetre: ez a gyerek azután szedte szét a régi akkumulátort miután megvette az újat. A pack-ből kinyert Li cellákat pedig azóta is használja mert egyébként teljesen jó állapotban voltak.
(#) Pixi válasza bubi009 hozzászólására (») Máj 22, 2013 /
 
Tegnap este feltöltöttem, és úgy néz ki semmi sem történt, nem volt meleg egyik cella sem, csak amennyire szokott is, olyan kézmeleg lehett talán. Majd ki lesz opróbálva mennyit is bír valójában. Azt tudom, hogy az elektronikával hekkelik az akkukat, hogy ha jók a cellák akkor se működjön. Ez olyan mint a lézernyomtatókban a toner, hogy a chip határozza meg hány oldat tud. Volt egy HP toner aminél a kifogyás után shipet cseréltem egy sérült használhatatlan szinte új tonerről és azzal is még majd 1500 oldat kinyomott mire nekiállt csíkozni! Elég vicces volt! De ilyen világot élünk...
(#) jameswagner hozzászólása Máj 29, 2013 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a következő helyzethez:

Adott nekem egy Fujitsu Siemens Amilo 2030 laptopom, aminek az akkumulátora egy 3 cellás, 2200mAh 100% akkumulátor. Ezzel ugye 1 órát bír a noti ha strapálom.

Mivel ebben az akksiban van még 3 cellának hely, lehetséges-e az elektronika átprogramozása nélkül bővíteni (természetesen ugyan akkora cellafeszültség és kapacitás) +3db cellával? Vagy mindenféleképp át kell programozni a vezérlő elektronikát?

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) sanykaraj válasza jameswagner hozzászólására (») Máj 30, 2013 / 1
 
Azt nem todom kell-e programozni de az fix hogy értelmesen vissza rakni nem tudod. Én már vagy 100 féle gépnél probáltam eddig 1*szer ment de az a sajátom és ha kiszedem akkor is látszik, hogy nem eredeti.
(#) jameswagner hozzászólása Máj 30, 2013 /
 
Igazából a kérdés már aktualitását is vesztette, mert ma délután úgy döntöttem hogy vásárolok egy akkumulátrot bele.

Sikerült is ezt megvegyem: http://www.ebay.com/itm/400465907806?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_....l2649

8000 HUF-ért szállítással. Remélem nem zsákbamacskát vettem. De az biztos, hogy a Magyar piacon az akkumulátor árak el vannak szállva...
(#) diamik hozzászólása Júl 4, 2013 /
 
Sziasztok!

Fura kérdésem lesz. Program/alkalmazás okozhat véletlenszerű leállást akkumulátoros üzemmód esetén? (laptopnál) Olyan ami esetleg a háttérben fut...
(#) tom75 válasza diamik hozzászólására (») Júl 6, 2013 /
 
Ilyen szempontból semmi különbség nincs, hogy akkuról vagy adapterről használod a készüléket.

Lemerült az akkut és leállt ennyi történt.
(#) diamik válasza tom75 hozzászólására (») Júl 6, 2013 /
 
Nem, ugyanis véletlenszerűen áll le a gép. Akad hogy még 1,5 óra van benne de olykor meg 1 óra marad még benne és úgy áll le. Ez nem hiszem, hogy elöregedés lenne. Akkor kevesebb ideig bírná (nyilván) és szépen hibernálná magát és úgy állna le, illetve kiabálna nekem, hogy "hé tegyél már be egy másik telepet!"
(#) Thowra válasza diamik hozzászólására (») Júl 6, 2013 /
 
Üdv!
Miután leállt, újraindítod, mit ír a hátralévő időről?
Nem lehet, hogy kh van az akku és a gép közt?
Esetleg melegedés közbe kialakuló kh?
Másik akkuval, vagy ezzel az akkuval más gép mit csinál?
Rendszer újratelepítés (kizárva a szoftveres hibát)?
(#) diamik válasza Thowra hozzászólására (») Júl 8, 2013 /
 
Szerbusz!

Kezdjük az újratelepítéssel. Kétszer újrahúztam két különböző Windows7-el, a probléma jelentkezése óta. Annak az esélye, hogy az a kettő legyen rossz , kizárt. (szerintem) De ugyanakkor, azután kezdte ezt el, mikor először újra telepítettem a Windows7-et. Ezért is tűnik ez a dolog hihetetlennek. Szerviz is látta a gépet. Azt írták a papírra, hogy "új akksi rendelhető innen meg innen. Szóval...

Ha "meghal" és leáll, nem tudom bekapcsolni töltő nélkül.
A kontakt probléma volt az első ötletem nekem is, alkohollal végigpucoltam a készülékben levő érintkezőket. Az akkumulátoréhoz nem férek hozzá, mert sajnos süllyesztett.

A melegedés közbe kialakuló kh alatt nem tudom pontosan mit értesz!
(#) Thowra válasza diamik hozzászólására (») Júl 8, 2013 /
 
A melegedés közbe kialakuló kh alatt azt értem, hogy ha pl az alaplap és az akku csati közt van kh az szép lassan, ahogy melegszik a gép előjön. Kh lehet az akkupakkba is sajnos. Jó lenne kiolvasni az akku smart adatait, hátha kiderül valami.
(#) diamik válasza Thowra hozzászólására (») Júl 8, 2013 /
 
Bios-ban tudom? Vagy Aida is okés hozzá?
(#) Thowra válasza diamik hozzászólására (») Júl 8, 2013 /
 
Kicsit visszább keresel tettem fel képeket egy kis áramkörről és a programról.
Bővebben: Link
A kapcsolás összerakható próbapanelen is. A program demo verziója is olvassa az adatokat.
Párhuzamos porton kommunikál, így kell egy régebbi gép amin még van.
Ak akkura GND, SCL és SDA llábak mennek, a neten kell nézni az aksidnak megfelelő lábkiosztást és oda rádugni ezeket. Kiolvasás után kiderülhet, hogy hány % os az akku a saját elektronikája szerint, töltések száma... (lásd képen). Tipp: Az akku csatlakozásához én árnyékoló fóliából (műanyag fólia az egyik felén réz réteg) vágott csíkokat használtam.
(#) diamik válasza Thowra hozzászólására (») Júl 10, 2013 /
 
Köszönöm a tippet. Igyekszem összerakni a kapcsolást. Mellesleg, biztos vagyok abban már, hogy a hőmérséklet a ludas. Megpróbáltam, mikor kikapcsolt magától, hagytam kicsit (hűlni), és vissza tudtam kapcsolni. A gond valószínűleg nem a géppel van, mert hálózati üzemmód esetén is ki kellene kapcsolni. Már csak a probléma helyét kell megtalálni. Talán eme kapcsolással beljebb jutunk
(#) Thowra válasza diamik hozzászólására (») Júl 10, 2013 /
 
A smart kiolvasása segíthet több dologban is.
Kiolvasod amikor feltöltötted az akkut, használod míg ki nem kapcsol, újra gyorsan kiolvasod.
Kiderül a pakk hőmérséklete, feszültsége, töltöttsége...
Következő: »»   16 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem