Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Előfeszültségelőállítás szempontjából az a 15 Ohm ebben a kapcsolásban szinte elhanyagolható... Ha voltmérőt akarsz használni, tegyél inkább 10 Ohmot, azon ugye 10mA-enként esik 100mV...
A képen látható trafó alkalmas csöves erősítőhöz? A fűtések rendben, de a két 220 V 50 mA anód elég valamihez ? Például egy EL84 SE-hez ?
Ha a trafó terhelhetősége is megfelelő, akkor (diódás egyenirányítással) igen.
Ahogy én láttam eddig, 48mA-re kell állítani a nyugalmit EL84-nél SE módban.
Így egy blokkot ki kéne tudnia szolgálnia, kb. 280V anódfesz mellett, amit ez a trafó - remélhetőleg tud majd. No igen, 2-őt is. ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Elvileg jó akkor egy sztereo EL84 SE-hez?
Szerintem miért ne?
Az egyenirányítást , akkor a két külön oldalnak, külön kell megoldani diódákkal. Jól gondolom ?
Szerintem jól gondolod, nem sokkal több alkatrész és elvileg jobb elválasztás a két oldal közt.
2 híd, 2 szűrőkör.
Köszönöm szépen.
Elvileg jó, amúgy sem kell azokat a csöveket a plafonig kihajtani. 120W összteljesítmény azért elkél még egy ilyen "kis" SE -nél is.
Én összekötném, így is remekül el lehet választani a két oldalt egymástól, ráadásul a két oldal ugyanazt fogja kapni, kevesebb az esély arra is, hogy a két oldal feszültségei eltérnek egymástól. Persze ettől ez még nem 100% -os módszer.
Egy variálható kapcsolás:
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Nem biztos, hogy megmarad ez trafó. De jó tudni mihez lehetne használni. Köszi szépen.
Sajnos a 10-es pont közös, tehát két híddal nem lehet operálni
![]()
Egyszerű hagyományos (talán gitár) erősítő... De a Line outot kimtéerről levenni... Szükségmegoldás... De tetszik a Standby kapcsoló!
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Ez az én figyelmemet is elkerülte, de nem olyan nagy baj, ha szimmetrikus.
Annyira nem érzékeny ez a bemenet, csak majdnem. Ahhoz még kéne egy fél trióda. Ez a trióda/pentóda kapcsoló sohasem tetszett, nem csak azért, mert felesleges.
Eredetileg csöves egyenirányítás volt a trafón. Így viszont kevés az 50 mA nem ?
Bizonyára a minősége oly annyira magas, hogy a trafóról is még kiváló...hájfáj
![]()
Szét kell szedni azt a közös pontot, ha minden kivezetés szakad...
![]()
Impregnált, be van öntve egy dobozba. Annyit nem ér nekem.
Ez bajnok lenne, ha még egy lenne!
Nincsen?
Hát, ahonnan szereztem még van egy . De nem biztos hogy meg tudom szerezni.
Háát... Ez csodaszép! Előerősítőbe, RIAA-ba vagy hibrid DAC-ba kiváló lenne, a tökéletesen árnyékolt felépítésének köszönhetően... Bár 230V-ról táplálva kissé nagyobb lesz a szórása...
Heyho!
Van valakinek kapcsolási rajza GU50PP-hez, akár 4 csővel, ahol ~80-150W körüli kimenő terljesitményre lehet számitani, illetve a végfok meghajtására csak 2 csövet használ? (legjobb lenne ha 6H8C lenne az egyik... ![]() Előre is köszi!
Szia! A Rádiótechnika Évkönyve 2013 egyok cikke egy ilyen kapcsolást közöl. 4 db GU50 a vége. A fázisfordító ECC82. Valószínű jó lesz helyette a 6H8C. Komoly trafók kellenek hozzá és a tápegység se kezdőknek való a 800 V- os anódfeszültséggel.
Szia!
Ekkora teljesítményre mindenképpen parallel push-pull erősítőt kellene építened. A Cirok Laci által megépített meghajtás apró változtatásokkal szerintem megfelelne hozzá. Bővebben: Link. Idézet: „Rádiótechnika Évkönyve 2013 egyok cikke egy ilyen kapcsolást közöl. 4 db GU50 a vége.” Lehet erről többet tudni , esetleg nincs meg valakinek kép formátumban , kiváncsi lennék rá hogy csak elvi dolog vagy valami gyakorlati megvalósítás mivoltát takarja a cikk?
Lehet többet tudni, Plachtovics György publikálta, megépített kapcsolás. Embertelen teljesítményre...
![]() Egy hibrid kapcsolás, eleje mindenféle tranyó. Jó sok anyag megy bele, tápba, mindenhova. Számomra nem lenne értelme egy ekkora erősítőben csövekkel erőlködni. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
Sziasztok!
Készítettem egy kimenő trafót EL84 SE-hez. Remekül működik, meg is lepődtem rajta, hogy sikerült ![]() Igazából most csak tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan lenne célszerű a sasszén elrendezni a trafókat és a csöveket, hogy emiatt ne gerjedjen? Gitárerősítőről van szó, 2 előfok csővel egy 1 végcsővel(2*ecc83,1*el84) |
Bejelentkezés
Hirdetés |