Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók
 
Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   54 / 113
(#) Izeg. hozzászólása Aug 21, 2013 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy AKAI 4000 DS-em és két problémám van

1: a felcsévélő orsó tengelye vagy az az előtt lévő gumigörgő vagy valamilyen mechanizmus ezen a részen zörög.A gumigörgő tengelyét bezsíroztam, de ez nem segítess(azonban ha lenyomom az alaplemez felé a gumigörgőt akkor elhallgat) A tengelyt még nem mertem kiszedni, mert annyi sok bizbasz kis alátét stb, nem akartam semmit sem elrepülni látni
2: Az orsó mindig le akar mászni a tengelyről.(ha függőlegesben van a magnó)Ez nagyon idegesítő,mert mindig ott kell ülni melette és finoman ujjal visszanyomni a helyére, gyorspörgetésnél meg egyenesen lerepül

Egyébként a kicsike teljesen rendbenvan, mindene megvan, minden eredeti, alig volt használva szerintem, mert semmi kopásnyom sehol. A fejeket beállítottam, gyönyörűen szólnak!
Maga a magnó még nem az MkII-es csak az első verzió.
Tudna valalki mondani valami okosat mit kellene tennem?
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2013
(#) CIROKL válasza Izeg. hozzászólására (») Aug 21, 2013 1 / 1
 
Idézet:
„Az orsó mindig le akar mászni a tengelyről.(”

Az orsó biztosítót akaszd be ...
(#) kristikoma válasza Izeg. hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
Ez a gumipapucsos változat, ugye? Az valóban szenvedős, ha teheted, használd fektetve. Ha meg nagyon akarod állítva, akkor szerezz be MK II-esről tüskéket, amin elfordítható szögcsap van.
(#) nemgyuri válasza Izeg. hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
Szia!
Anno kerestem olyan 'O' gyűrűt ami szépen megáll az orsótengelyen. Aztán esztergáltam olyan furatos korongot ami a tengelyvégre könnyen rácsúszott. Ebbe a furatba beszúrás az 'O' gyűrűnek. Próba-örül.. (kb 1 éve bekapcsoltam a magnót, kifogástalan)
(#) wadember válasza Izeg. hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Lerepülés ellen használd az orsó leszorítót! (Orsó feltesz csonk kihúz elfordít). A görgőt én kb havonta szoktam kenni de csak 1 csepp műszer olajjal de ott nemigazán tud semmi zörögni hacsak annyira nem csapágyas de az érzed ha oldalirányba billeg. Inkább a recés kuplungmeghajtás szokott néha szörnyű hangokat produkálni és az is nyomatékra változik.
(#) Izeg. válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
*
Kedves többiek!Ezek tényleg jó ötletek, ez az o gumigyűrűs téma jó lehet, MKII-t nem akarok bontani, mindent eredetiben szeretnék rajta hagynimaximum a fejeket majd gx-re
A recés meghajtás körül zörög, rászántam magam, hogy szétkapjam, meg is fogom tenni.
Köszönöm a segítséget.

*A személyes jellegű rész törölve, arra ott a privát posta!
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
(#) Szpisti hozzászólása Szept 2, 2013 /
 
Akit esetleg érdekel, most leltem rá, tán rövid ideig még elérhető lesz : AKAI X201 - csak a felvevő rész hibás! Sajnos most nálam a budget nem engedi na meg az asszony sem
(#) megaohm hozzászólása Szept 27, 2013 /
 
Sziasztok! Kellene nekem egy régi, orsós magnóhoz egy két pólusú hálózati, csatlakozó kábel. Ez nem a borotvacsatlakozós hálózati kábel, ami a hordozhtó kazettás magnókon vot, hanem a PC táp kábelére hasonlít, csak két pólusa van, nem három. Sehol sem találok ilyet. Valami tipp a beszerzésez?
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
(#) Balaa16 válasza megaohm hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
Üdv! Én villanyszerelési boltban kaptam.
Balázs
(#) kristikoma válasza megaohm hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
Szia! Milyen típusú magnó ez? Vagy van róla fénykép, illetve a csatlakozóról?
(#) megaohm válasza Balaa16 hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
Köszönöm a választ! Megnézem ott.
(#) megaohm válasza kristikoma hozzászólására (») Szept 27, 2013 / 1
 
Ez egy SONY orsós magnó, mivel most nincs itt, nem emlékszem a típusra, de az aljzat így néz ki rajta:

csatl.jpeg
    
(#) kristikoma válasza megaohm hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
Nézz szét több boltban is, ahogy előttem írták, mutasd meg az eladónak ezt a képet! Esetleg aukciós oldal, bolhapiac, ahol még találhatsz.
(#) brobi válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Üdv katt!
Látom már egy ideje gyűjtöd az infókat SHR ügyben.
Van egy magnófejem, felirata: 1k 144x BRG ld. fotón is
Szerintem SHR-be való, de melyik típusba?
(#) (Felhasználó 46585) válasza brobi hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Szia!

Szerintem, az SHR 104-be, ugyanez van nekem is benne. Sajnos, még nem tudok foglalkozni a magnó érdemi részével, millió más dolog van, amit csinálnom kell. Pedig, szinte a legapróbb részletekig tudom, hogy mit fogok csinálni vele.
(#) brobi válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Úgy van, ez van az SHR 104-ben és még a 108, 204, 208-ban is. (Időközben kaptam az infókat egy volt BRG-s kollégától)
Köszönöm!
(#) hubi2k6 hozzászólása Okt 29, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy AKAI GX 4000D szalagos magnóm, a hátracsévélés közlőkereke megadta magát, nem tudtok valakit, akinél beszerezhetem?
Előre is köszi: Hubi.
ui: még mindig szuper hangja van, most hasonlítottam össze a laptop hangjával, nincs mit szégyellnie és 1983 vagy 84 óta megvan...
(#) kristikoma válasza hubi2k6 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /
 
Ezt hogy érted, hogy megadta magát? Egy képet feltehetnél. Nem mindegy, hogy milyen állapotú.
(#) Balaa16 hozzászólása Okt 29, 2013 /
 
Üdv!
Az Akai GX4000D magnómban cserélnék fóliakondikat és tranyókat. Kérdésem az lenne, hogy pl. a 333J50 kódú kondi helyébe tehetem ezt? A tokozása látszólag más, toleranciát nem látok.
Üdv! Sinka Balázs
(#) shoginc hozzászólása Nov 9, 2013 /
 
Üdv mindenkinek! Íme egy új szerzemény, ki mit tud a típusról? Tesla B 400-ANP 222
Működését még nem próbáltam, először egy alapos átnézés következik...
(#) shoginc válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 9, 2013 /
 
Értem, van nekem mégy egy kifogástalan lengyel Unitra ZK140 típusú lejátszóm is, ahhoz képest ez milyen minőséget produkálna?
(#) tomi52 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 9, 2013 /
 
Hm. Érdekes, amit írsz, tudom, hogy ez volt a köz véleménye. Nekem nagyon megtetszett anno, az itthoni megjelenés után 1-2 hónappal meg is vettem. Évekig használtam hiba nélkül. Minősége olyan, amilyen, a többi "cucilista" csoda sem nagyon volt jobb. Meg van ma is, pár éve próbáltam, minden gond nélkül működött.
(#) Tomi94 válasza shoginc hozzászólására (») Nov 9, 2013 / 1
 
Teslával sosem volt dolgom, viszont egy ZK140-et pár hónapja készítettem fel eladásra. Annak a hangja nyilván nem egy HiFi minőség, de a magashiánytól eltekintve szerintem egész kellemes volt (lehet, hogy a csöves végfok teszi...). Nos a Tesla tranzisztoros, de ezt leszámítva nagyjából hasonlót tudhat... viszont a Grundignak faék egyszerűségű a mechanikája, szerelni mondjuk nem annyira könnyű, de nincs is benne sok hibalehetőség. Szóval ebből a szempontból a ZK140 a nyerő.
(#) kristikoma válasza shoginc hozzászólására (») Nov 9, 2013 /
 
Igazából ilyennel kezdeni, szerelni tanulni jó. Viszont arra, hogy Hi-Fi legyen, arra kevés esélyed van. A kisjelű erősítők Ge tranyósak, nem válogatták őket zajra, így lehet, hogy két egyforma magnó között nagy a zajkülönbség. A kezelőgombok is törnek, a mechanika is könnyen szétesik. A hangja csak akkor lenne elfogadható, ha a szalag nem sétálna a fej körül, hanem magától ráfeküdne a fej felületére. Köbzoli tanácsai is irányadóak. Meg nem fér rá, csak a 15 cm-es orsó.
(#) Rober_4 válasza kristikoma hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Szintúgy Zolival értek egyet!
Lehet, hogy többe kerül, ha megeszik két orsónyi szalagot, mint amennyit a magnó ér!
Én a zk-val szenvedtem egy darabig, de szerencsére hamar rájöttem, hogy ezt a nyávogást maximum a macskák tudják értékelni.
(#) kristikoma válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Nekem nincs ZK-m, de van Teslám(B93, B100). Azokkal lehet tanulni. Legfeljebb az eredeti Grundiggal lehet valamit kezdeni, az Unitrából a ZK 246 és társaival esetleg, ami még érdekelne, az a Koncert. A B4-es sorozat csoda, hogy működött ilyen szereléssel. Egyszer láttam egy B400-at, először rá sem ismertem, annyira átalakították. Inkább csak dísznek jó. Fel kell tenni rá valami Orwo szalagot, és úgy hagyni. Inkább a Tesla B5 sorozat, és az abból származó mechanikájúak. Vagy BRG, mert könnyű javítani, alkatrészek csereszabatosak, főleg az M8-tól kezdődően.
(#) tomi52 válasza kristikoma hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Érdekes, én kifogtam egy kivételes darabot? Mint fentebb már írtam, évekig használtam gond nélkül egy B400-at. Később megépítettem egy teljes sztereó elektronikát, pókhálósan a fejekre kötve még próbafelvétel is készült, ha igaz, valahol egy doboz mélyén ma is megvan. Csak az átépítést mindig elhalasztottam, míg végül okafogyottá nem vált egy ZK246 miatt. Azt is jó pár évig használtam hiba nélkül. Mi lehet a titka, hogy nekem ment a B400?
(#) pucuka válasza tomi52 hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Nem nyúltál a belsejébe. Ha kihajtod a panelt, tuti letörik valamelyik vezeték a kábelkorbácsból, megjavítod, vissza hajtod, akkor egy másik.
(#) tomi52 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 14, 2013 /
 
Lehet, hogy ez az oka, javítanom valóban nem kellett. Pár éve próbáltam, működött.
(#) kristikoma válasza tomi52 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /
 
Ez viszont azért van, mert a minőség nem csak olyan volt, amilyen, hanem erősen változó is. Volt, akinek az első napokban megadta magát. Van, akinek a mai napig működik.
Következő: »»   54 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem