Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu

Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   103 / 176
(#) kirally válasza kirally hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Persze jó az LT1004-es is.
A lényeg az hogy 2,5V-os legyen és lehetőleg TO-92-es tokozású.

Köszönöm előre is!
(#) Tocska válasza kirally hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Az LT lesz, mert az LM-ből csak 5 Voltos lenne ebben a tokban.
(#) kirally válasza Tocska hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Köszönöm!
(#) _vl_ válasza kirally hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Egyébként mennyiben jobb ez Neked, mint egy mezei TL431?
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
(#) DJ Tacki hozzászólása Aug 14, 2013 /

Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem van (akár a tapasztalt felhasználókhoz), hogy az SMD kondenzátorok anyagáról lehet-e tudni valamit? Konkrétan "X7R" anyagot keresek, de nem tudom hol találom ezt az infót. Köszi!
(#) Tocska válasza DJ Tacki hozzászólására (») Aug 15, 2013 /

Zömében az, de ez nem specifikált paraméter. Ha biztosra akarsz menni, akkor kérdezz rá konkrétan (tokozás, érték) és hozunk olyat, amilyen kell.
(#) Zozi85 hozzászólása Aug 16, 2013 /

Sziasztok,
Rendeléseknél külön jelezni kell, hogy a rendelt kapcsolók / csatlakozók azonos mechanikai kialakítással érkezzenek, vagy ez kizárólag a nagykerektől függ és szerencse kérdése?

Szalagkábelcsatlakozóknál AWP-26 például az utóbbi rendeléseim közt egy zacskóban sem voltak azonosak, pedig az a bizonyos fordítva bedugást gátló pöcök sokaknak fontos lehet. 4 ből egy volt ilyen, a többi negatív irányba ment el, illetve nem is hozzá való rögzítőfülek vannak méllécsomagolva. Az pedig hogy ilyen is érkezhet nincs feltűntetve. A KNX 2 (=ST304) ON-ON néven szereplő kapcsoló
sem teljesen egyezik az adatlapjával, igaz ez csak akkor jelent gondot ha valaki nem a saját anyájával akarja rögzíteni, hanem egy már létező menetelt furatba szeretné behajtani.
(#) vicsys válasza Zozi85 hozzászólására (») Aug 16, 2013 /

Szerintem ezt a problémát az ügyfélszolgálat tudja megoldani. Hívd fel őket, biztosan segítenek!
(#) akos153 hozzászólása Aug 18, 2013 /

Üdv.

Csütörtökön rendeltem a hestore-tól. Napokon át figyeltem az állapotot. Most számlázás alatt van a rendelésem. Van rá esély, hogy hétfőn megérkezik a csomag? Vagy várnom kell vele szerdáig (vagy az is lehet hogy szerdán adják fel postára) és csak csütörtökön (jobb esetben) kapom meg? Így 1 teljes hét a rendelési idő?
(#) kadarist válasza akos153 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Szia!
Nyilván hétvégén és ünnepnapon nem dolgoznak, ezért légy türelmes.
(#) davix95 hozzászólása Aug 18, 2013 /

Sziasztok.
Szeretnék rendelni 1-2 alkatrészt de nem haladja meg a 10 000 ft de jó lenne ha postával meg lehetne oldani eléggé messze lakok. Valakinek van valami ötlete, hogy mit lehetne tenni?
(#) _vl_ válasza davix95 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

A megrendelésen túl még milyen ötletet szeretnél?
(#) Gabó hozzászólása Aug 18, 2013 / 2

Nézegettem a PickPack pontos átvételt, de annak nem az lenne a lényege, hogy elmegy oda az ember és átvesz "személyesen" ingyen, vagy minimális összegért? Ugyan annyi a PickPack pontos mint a postai. Az legalább elhozza házhoz, de a futár sem sokkal több.
(#) Tocska válasza Gabó hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Így van. Éppen ezért lehet választani postát is meg futárt is, kinek mi tetszik.
Ez az egész pickpack pontos dili nem a mi fejünkből pattant ki, hanem a folytonos nyaggatás miatt mentünk bele. A költsége pedig nem nulla. Nyugodtan ki lehet próbálni, adj fel egy csomagot bárkinek egy ilyen pontra.
Egyébként ha már valami előnyt kellene felhozni mellette: van olyan pont, ami 24 órában van nyitva, ha se futárral, se postással nem tud az ember összefutni elfoglaltságai miatt.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
(#) lucky hozzászólása Aug 19, 2013 /

Sziasztok!
Megoldható-e SO-8 tokkal SA SE vagy NA 555 beszerzése?
A lényeg a normál 555-től nagyobb hidegtűrés, és az SMD tokozás.

üdv
(#) SzAndras00 hozzászólása Aug 19, 2013 /

Sziasztok! NJM 072 Bl műveleti erősítőt be tudtok szerezni, vagy helyettesítő típust ajánlani? Soundkraft keverőpultba kellene egy fél marékkal
(#) Tocska válasza SzAndras00 hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Éppenséggel tudunk, de egyelőre úgy néz ki, hogy csak tengeren túlról, ami az átfutási idő tekintetében nem túl jó hír. Minden esetre feltettem a kínálatba NJM072BL, de a beszerzés részleteiről majd Török István kollégát kell nyaggatni műsor időben a vevőszolgálaton.
(#) Tocska válasza lucky hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Igen, megoldható, NA555D, de a szállítás vonatkozásában ugyanazt tudom mondani, mint előbb SzAndras00 kollégának.
(#) lucky válasza Tocska hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Köszönettel
(#) SzAndras00 válasza Tocska hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Köszönöm szépen!
(#) kirally válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 21, 2013 /

Kapcsolás ezt írja elő, elvileg pontosabb.
(#) Alkotó hozzászólása Szept 1, 2013 /

Ennek a tranzisztornak a szöveges leírásában 1,5 A szerepel, de az ott lévő adatlap fejlécében csak 500 mA.
A 25 és 40 végződésű változatokra már igaz lenne a 1,5 A, de a 16 végűre helytelennek tűnik az adat.
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Az adatlapon nem ez van.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
(#) _vl_ válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Ha megnézed jobban, az egyik egy Philips/NXP, a másik egy Fairchild adatlap.
Viszont: "ahol nincs feltüntetve a gyártó, ott az változó beszállítótól - több ekvivalens típus is jöhet." Bővebben: Link
Szerintem itt lakik az elhantolt kutya. Mivel nem lehet "általános mosópor BC817" adatlapot felrakni, hanem csak konkrét gyártók konkrét termékéről szólót, így az egyik gyártóét fogják felrakni, kb. ahogy a gugli kidobja. De ne gondold, hogy mert az egyik tételnél a Fairchild adatlapja van, a másiknál meg az NXP-é, az azért van így, mert az egyikből mindig a Fairchild cuccát kapod, a másikból meg mindig az NXP-ét.
A Fairchild-os adatlap amúgy szerintem kicsit kozmetikázottnak tűnik:
Ic = 500mA, Ib = 50mA -> max. Vcesat = 0.7V, ez így Pd = 0.5*0.7 = 350mW, pont ennyi van a Pdmax rovatban (ráadásul 25 fokon), nem hihető, hogy 3x akkora áram mellett a Vcesat a harmadára fog esni, hogy ne lépd túl a szumma Pd értéket. Ráadásul ahogy melegszik a tranyó, több lesz a Vcesat is.
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 2, 2013 /

Mellékeltem.
Nem értem miért "terelsz". Jóindulatból jeleztem egy ellentmondást az alkatrész megnevezése és adatlapja között. Mi köze ennek az erősítéshez?
Sokkal inkább _vl_ véleménye közelítheti a valóságot, de akkor is jó lenne feloldani az ellentmondást (pl. ha nem tudható biztosan mekkora a terhelhetőség, akkor ne adjuk meg.)

BC817.png

(#) Tocska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 3, 2013 / 1

Köszönjük az észrevételt, s mielőtt vér folyna, javítottuk az adatlapunkat.
(#) Müszi hozzászólása Szept 3, 2013 /

Sziasztok!

Kapható lesz a közelben nálatok 74LS164 SMD tokozásban (SO14) ? SMD-ben csak 74HC164-et találtam. Vagy megfelelne az is helyette?

üdv: Müszi
(#) Tocska válasza Müszi hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Sajnos nem. A 74LS sorozat már csak a múlt iránti tiszteletből van a kínálatban pl. szerviz célokra.
(#) _vl_ válasza Müszi hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

A HC jó is lehet helyette, de az is lehet, hogy nem, az áramkörtől függ. A HCT biztosan jobb választás helyettesítőnek, mint a HC, de az sem 100%.
Viszont a Farnell/FDH-nál találsz SN74LS164D-t.
(#) Müszi válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Ebbe a kapcsolásba kell: Bővebben: Link
Következő: »»   103 / 176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem