Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hát ez nagyon szuper! Leesett az állam, csak gratulálni tudok!
Igazán jól sikerült bútordarab
Szia!
Igen, PIC dolgozik benne. Az órában egy 18F4620, a hőmérőben pedig egy 16F688. ![]() (Milyen jó, hogy programozó csatlakozás felíratáról lehet következtetni a mikrokontroller típusára... ) ![]() CCS C nyelven írtam egyébként a programot, MPLAB-ban. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2013
Sokáig tartott mire kiötöltem, hogy tudnám megoldani. Végül is az lett a megoldás, hogy a képeket is látható "lyukas műanyag lapot" (amit habosított pvc lemezből fúrkáltam ki) helyeztem el a ledek közé, így szép pont alakút világítanak. A fénytörés pedig úgy van megoldva, hogy egy vékony üveglap (2mm), és egy füstüveglap közé két réteg pausz papírt raktam be. Ennek van nekitolva a vékony üveglap felől a ledes panel.
Köszönöm!
Kedvencem a zöld szín, ezért lett a kijelző is zöld. Fényereje pont kellemes szerintem is, igazából nagy fényerejű ledek vannak benne, kipróbáláskor csak simán az összes ledet meghajtva brutális fénye volt, de a lyukas lapnak és a diffúzoroknak köszönhetően ez lecsökkent.
Gratula mégegyszer!
![]() Az Xbee-t nem volt nehéz lekezelni? Voltak hozzá előre megírt függvények?
Szép munka! Gratulálok. Igényes kivitelezés, látszik, hogy nincs összedobálva. A kábelezés külön megjegyzést érdemel, szépen kötegelve, rendezve, csatlakozóval ellátva.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2013
Semmi baj, más is eltévesztette már; az mást jelent. Bár igazából helytelen: mert én nem, de az öcsém kétszeresen is.
Az XBee-t csak fel kellett konfigurálni. Onnantól kezdve pedig soros porton keresztül lehet vele kommunikálni AT parancsokkal, vagy simán lehet transzparens módban is használni, ilyenkor gyakorlatilag egy "RF adóként" működik.
Köszönöm!
Szeretem a rendet!
Sziasztok, majd a jövendőbeli vonalkövető robinak , elkezdtem kisérletezni vonalvezetőkkel, így született meg az első prototipus.
A következő típusban várhatő fejlesztések; Teljesen SMD(a refleksziós optot leszámítva), a kimenethez(signal) tranzisztor, és így egy stabil 5 V (4,5) mehessen a mikrovezérlőnek, új csatlakozó típus (a mostani kicsit ormotlan), diódás polaritásvédelem.
Szia, a refleksziós optot honnan vettel?
Szia, lehet venni Lomexben, Kontelbe, Hestore-ban.
Szép, de a fotókon úgy látom, hogy a kerámia-ellenállásokat ráültetted a panelre. Legalább 2 mm távot kell tartani. Én ideiglenesen két paneldarabot dugok alájuk beforrasztáskor.
Szia!, a fotókon nem látszik ugyan, de bőven van 2mm távolság a kerámia ellenállások és a panel között.
Mondjuk annyit be néztem hogy tükröztem a panel tervet holott meg nem kellet volna, na de mindegy így is működik!. A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
Páka vezérlő, ha nincs benne hőfok szabályozás.
Ez hogyan működik vagy mi a lényege? offline-online? Az akar lenni, hogy x ideig fűt majd y ideig nem, és a két időintervallumot lehet állítani potival?
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
A hőmérséklet szabályzás is ezt csinálja, csak nem mellékesen ott tudod mennyi a hőmérséklet. Itt meg kell hozzá egy táblázat, ha használni akarod. ( 50-50 -> 280 fok stb.)
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Elkészült a PA elektronika által tervezett labortáp, igaz még a dobozolás hátra van de a lényeg, működik. Persze apró szépség hiba van rajta.
Üdv.
Hát finoman szólva nem éppen... A kitöltési tényező normális hőfok-szabályozásnál függ a páka hőtehetetlenségétől, a környezeti levegő hőmérsékletétől, a légmozgástól, attól hogy épp a pákatartóban pihen vagy forrasztasz-e vele, attól hogy mekkora a forrasztási felület amit forrasztasz, mekkora a pákahegy, egy vagy kétoldalas-e a nyák, van-e rajta teliföld ott ahol épp forrasztasz stb. Ha ilyen egyszerű lenne a hőfok-szabályozás mint gondoljátok, akkor nem gyártatának olyan pákákat amelyikben hőérzékelő van...
Igen jól érted.
Ha egyhuzamba megy elégeti a pákahegyet, s magas a hőmérséklete. Ezzel pedig szépen be lehet állítani viszonylag egyenletes hőre. Ha jobban viszi valami a hőt, nagyobb a fólia, akkor módosítani kell a potik állásán. Már 1 hónapja kész van, csak most lett meg a végleges előlap, és potigomb.
Jó, de ennek mi értelme van? Egy átlagos páka+pákatrafó költségéből a páka, a trafó, a doboz, meg a kezelőszervek, csatlakozók viszi el a költségek > 95%-át. Szóval spórolni ezzel nemigen lehet - hosszútávon pedig a kevésbé kifinomult szabályozás valószínűleg hegyek életébe fog kerülni, azaz valahol még drágább is.
Nekem ez a doboz kb 500Ft-ba (poti+gomb, + NE555) van... Egy rossz PC tápba tettem bele.
Eddig nem égett el a hegy, mivel ezzel szépen be lehet állítani, csak oda kell rá figyelni. nekem jó, akinek nem tetszik ne nézze...
Hajdanában..danában fogtam egy mikrokapcsolót és bedugtam a pákatartó alá. Ha a páka benne volt, akkor a súlya átkapcsolta és egy BY238-as diódán keresztül kapta a fűtőfeszültséget. Ébekig ment, amíg nem cseréltem le Wellerre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Szegény páka!