Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kerekesszék vezérlése
Lapozás: OK   2 / 3
(#) pucuka válasza etm hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Csak óvatosan a szabályzóval. Inkább a megjavíttatását javasolnám. Az elektronika nem csak a sebesség szabályzását végzi, de van biztonsági funkciója is, pont az amit a "megmakacsolásnak" nevezel. Ha a motor nem kap vezérlést a szabályzó potmétertől, akkor egy rögzítő fék lép működésbe, hogy nehogy kiszaladjon az ember alól, ill. lejtőn megálljon, ha nem nyomod a gázkart.
Első körben nézd meg. hogy a potméter rendesen csatlakozik-e a vezérlőhöz, és a poti jó-e.
Ha itt minden rendben van, akkor a vezérlőben lesz a hiba, amit a legcélszerűbb valamilyen szervizben javíttatni.
Nekem hasonlóm van (ELGO), van is hozzá egy tartalék vazérlőm, de ahogy néztem elég bonyolult mikrovezérlős dobozka van benne. Megpróbáltam utánna járni, de csak odáig jutottam, hogy ilyen típusú vezérlőket (legalábbis az enyémet) ausztrál-újzélandi cég gyártja, és nem sok infó van elérhetővé téve.
Egyébként lehet, hogy csak rá kell dugni egy laptpot szervizprogrammal, és úgy is helyre lehet hozni, de ha hiba van azt is megmutatja.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
(#) etm válasza pucuka hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Köszönöm a választ.Tulajdonképpen lehet hogy csak potmetert kellene cserélni rajta,mivel egyszer megindult,ahogy azt elfordítottam és úgy fordítottam el a kujcsot,de aztán nem nyúlt hozzá senki,és sehogy sem akar indulni. Vezetékek jók,szerintem a vezérlő is.Pótméterről érdeklődtem de itt sehol sem lehet beszerezni.Laptopot sem tudnak rátenni,mert itt senkinek se nincs hozzá sem csatlakozó sem pedig program.
(#) Biro F. válasza etm hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Üdv.
Állítsd a potit közép állásba, közben ellenőrizd le az átváltó kart, ami a halytást kapcsolja ki-be, hogy be van kapcsolva és nem kontakthibás a mikrokapcsoló. Ha ezek megvannak, akkor adjál neki áramot és a potit óvatosan tekergesd addig amíg a máneskapcsoló kinem old, vagyis a fék. Ezek után a hibajelzőnek nem kell, hogy jelezzen.
(#) etm válasza Biro F. hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Üdv! Leellenőriztem mindent.Nem találtam sem érintkezés hibát sem szakadást. A mikrokapcsoló is kapcsol a kar elfordításával.Volt már olyan,hogy beállítottam középállásba multiméterrel,áramot adtam neki,ekkor a led folyamatosan világított.Aztán lassan kezdtem fordítani egyik irányba.A led tovább folyamatosan világított,de nem moccant,még a fék sem.Aztán másik irányba fordítottam a potmétert,és kb. a középállást meghaladva elkezdett 7-et villogni a led.De mértem a potmétert ohm mérővel,és 7.3 kohmot mutatott.Nem tudok hozzájutni próbára másik potméterhez.Próbára szerinted be tudnék-e tenni 2x 2.5kohm ellenállást sorba kötve,hogy megtudjam akkor villog-e a led.Persze megindulni nem tudna csak meglátnám,hogy akkor is pislog-e?
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
(#) Biro F. válasza etm hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Igen kipróbálhatod, de akkor csak egy 5Kohmos ellenállást használj.
(#) etm válasza Biro F. hozzászólására (») Márc 28, 2013 /
 
Azért írtam 2x 2.5 kohm-ot,mert a két szélső vezeték közt lesz az 5 kohm,a középső vezeték és a szélső vezetékek között pedig lesz a 2.5 kohm.Mindhárom vezetéket rákötöm az ellenállásra.Szerinted így mehet a próba?
(#) paleas hozzászólása Júl 28, 2013 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az elektromos kerekesszéket nem lehet "felturbózni" egy kicsit? Legalább annyira csak, hogy 5km/h-val többel menjen.
(#) kapuli954 hozzászólása Szept 18, 2013 /
 
Tisztelt érintettek! Sajnálatos baleset folytán tönkrement a Town & Country 128 típusú elektromos kerekes székem. Szétszakadt a kormányoszlopnál lévő kábelköteg úgy, hogy az ott lévő dugaljas csatlakozó teljesen tropa lett. Próbáltam a vezetékeket színek szerint egyeztetve sorkapoccsal összekötni de nem működött a dolog. Ekkor vettem észre,hogy még a vezeték keresztmetszetek sem stimmelnek. Annyit tudtam csak megcsinálni, hogy a hátsó és az első világítások működnek. A többi vezeték a járgány vezérlő egységéhez annak jelöletlen kapcsaira csatlakozik. Hiába vannak itt meg a rácsatlakozó egységben a szálak, ha a kormánynál lévő kézi vezérlő elemek szálait nem tudom egyeztetni a hátul lévő elektr. vez. egység szálaival a fent említett okok miatt! Ha akadna valaki aki tudna rajzot küldeni nagyon köszönném ,ugyanis addig nem tudom használni a szerkezetet! A vezérlő egység típusa: CURTIS PNC 1225-2401 24V, 110A.
(#) vilamvili hozzászólása Szept 20, 2013 /
 
Uraim, nékem is van sajnos egy elektromos kerekes székem. hazajöttem feltettem töltésre eredeti töltője van meg, nem töltöttem túl, kulcs be egy kattanás 8Aes bíztí ki csere az óta semmi. Ha van valakinek javaslata örömmel fogadom, üdv mindenkinek Öreg.
(#) vilamvili hozzászólása Szept 22, 2013 /
 
Üdv Paleas, öreg barátomnak kijött Kisujszállásról a szerelő egy laptop össze kapcsolta a kocsival 3- 4perc és gyórsab. Árat ne kérdez nem tudom megkérdezni.
(#) szszervin hozzászólása Nov 5, 2013 /
 
Sziasztok. Nem okoskodni probalok de en mar javitottam nehany kerekesszeket es elektromos scootmobilt es a javitasa egyaltalan nem lehetetlen. Peter65 a te modulod egyszeruen megepithetetlen hazilag.Az ugymond master power modul tartalmaz egy egyedi programot amelybe szerepel a melekmodul programja is.Minden modul programozott proceszort tartalmaz. Ha barmelyik proceszor hibat erzekel automatikusan letiltja a programot. Megjegyzem nem tartos modulok, jelenleg 4 darab van nalam javitasi celal. Kapuli954 a te keszulekedel kapcsolatba csak anyit tudok tanacsolni hogy a keszuleked mindenkeppen vidd el egy ojan szakihoz aki ezekre van szakosodva. Ha egy kabelt roszul csatlakoztatsz nagy valoszinuseggel kivegezi a kozponti modult. Mar tobb keszuleket kaptam ugy hogy elotte hazilag probaltak javitani es tobb kart okoztak benne mint hasznot. Ha mindenkepp hazilag akarjatok megoldani akkor a nullarol kezdjetek. a ket motoron kivul semmit sem hagyhatok a regi rendszerbol.
(#) paleas válasza vilamvili hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
Szia! Csak az a baj, hogy az enyém nem magyar.
(#) Columbo74 hozzászólása Júl 19, 2014 /
 
Üdv mindenkinek lene egy problémám ha tud valaki megoldást megköszönöm van egy 3 kerekü rokantkocsi amin egy piros led vilog és nem megy sehová a szerkezet.feltöltöm megyek vele x kilométert utána megálok és töbet nem indul ell pedig azt jelzi az aksi tele van tipusa azt hiszem meteor 3
(#) vilamvili hozzászólása Jún 15, 2015 /
 
Tisztel sorstársak vagy segíteni akarók, Van egy négykerekű rehab kocsim, a jobb kerék motor forog de nem hajt. de a fék sem fog. Az összes többi elektronika szerintem jó, elég komój az agya kénytelen voltam egy bizti ajzat csere miatt szétkapni, öreg villanyszerelő vagyok nem kókányoltam a csere után sokat ment. A motort még nem szedtem szét, 3éve vettem használtan semíjen írás nincs hozzá, akúk vadi újak. Ha tudna valaki segíteni vagy javaslatot tanácsot adni nagyon megköszönném ( esetleg motorról egy rajzot esetleg magyarázatót ) Üdv öreg.
(#) vilamvili hozzászólása Jún 24, 2015 /
 
Szétszedtem a hajtásházat de minek, a csigatengely a motoré egy fehér színű késsel faragható műanyag csigakereket hajt ami 3db re szakadt. Ezt venni talán sehol.
(#) zolika60 válasza vilamvili hozzászólására (») Jún 24, 2015 /
 
Ügyes szerszámkészítő gyárt másikat jobb anyagból. Talán még olcsóbban is, mint amennyiért a pótalkatrészt megkapnád.
(#) stoky hozzászólása Márc 14, 2016 /
 
Üdv!
Segítséget kérnék Elektra2000 tipusú kerekesszék javításában.
Jelenleg a készülék nem mozdul egyik irányba se, a kijelzőn az első nyolc led villog.
Ha valakinek lenne tapasztalata vagy ötlete kérem jelezzen.
(#) Biro F. válasza stoky hozzászólására (») Márc 14, 2016 /
 
Üdv.
Próbáld meg bekapcsolás után a kürt nyomógombot kétszer megnyomni, erre tíz másodperced van. Van benne biztonsági funkció, ha a kikapcsoló gombot kikapcsolásnál lenyomva tartjuk három másodpercig akkor letilt.
(#) stoky válasza Biro F. hozzászólására (») Márc 14, 2016 /
 
A kürt kétszeri megnyomása oldja fel a letiltást?
Volt már rá példa, hogy ez volt a megoldás? Vagy más hiba is lehet ezzel a visszajezéssel?
Azért kérdezem, mert csak holnap tudom kipróbálni és jó lenne minden infót összeszedni a megoldással kapcsolatban.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
(#) webinas válasza stoky hozzászólására (») Márc 14, 2016 /
 
Szia!
Hívd fel őket. Biztosan megmondják mi a baja.
Rehab szerviz IV. Reviczky utca.
(20) 572-4080
(#) Biro F. válasza stoky hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Csatolok egy használati útmutatót, ebben sok mindent leírnak.
(#) stoky válasza Biro F. hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Sajnos a kürt kétszeri megnyomása bekapcsolás után nem hozott pozitív eredményt.
A leírást köszönöm. Ebben is olvasható a letiltás feloldása, egyéb ilyen jellegű probléma megoldását nem találtam.
Esetleg valakinek még van tapasztalata?
(#) Mervipapa hozzászólása Júl 22, 2016 /
 
Sziasztok! Kaptam egy BISWIFT mopedet.2 évet állt,akkuk galyra mentek.Kapott két jó akksit,mégsem akar menni.Ledek világítanak 26 volt a fesz. (egy motoros ,4 kerekes)megsem kettyen.Motornak adtam Külön áramot megy előre hátra.Kérdés valami kód vagy első indítási trükk ?az 50 A bizti is jó.Esetleg egy használati utasítás ha lenne valakinek.
(sajnos nem szórakozásból kellene.Érszűkület)
Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) Mervipapa hozzászólása Júl 27, 2016 /
 
Fejlemény:Világítás fék lámpák égnek,led jelzi az elektromos fék működést,de nem fog bár melyik állásba kapcsolom a motoron lévő kart.
(#) webinas válasza Mervipapa hozzászólására (») Júl 28, 2016 /
 
Szia!
Több oka is lehet, ha nem megy.
- Mérd meg, hogy a vezérlésen, a motor kimenetén megjelenik e a 26V? Úgy, hogy a motor is rajta van, egyébként letilt.
- nézd meg, hogy működik e az elektromos fék. Ha nem működik, az letiltja az elektronikát. Itt van egy mechanikus kapcsoló is ahol le lehet oldani a féket, ami szintén tiltja az elektronikát.
Ezen kívül az összes csatlakozót és vezetéket végig kell nézni és mérni, hogy jók e. Két év hosszú idő. Főleg ha nem zárt száraz helyen tárolták.
Este megnézem, hogy ehhez az S Drive elektronikához van e leírásom.

Addig is jó mazsolázást.
(#) Mervipapa hozzászólása Júl 28, 2016 /
 
Köszönöm,majd referálok a fejleményekről.
(#) etm hozzászólása Okt 12, 2016 /
 
Hello! Van egy kerekes szék ami nem akar kormányozni. előre hátra megy, működik minden ,csak a kormány motorja nem. A kormányzó kar jó, a motor működik külön,de mikor össze van rakva a kocsival akkor nem kap vezérlést. Itt a kapcsolási rajza. Van -e ötlet mi lehet a baj. Sérülés nem látszik seholBővebben: Link
ezen a linken kell rámenni a DIE MOTIVATION -ra .Ott a kapcs .rajz
A szék tipusa. 1.622 MAYER
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2016
(#) etm hozzászólása Okt 16, 2016 /
 
Hali! Létezik az,hogy a német megcsinálta,és rajta kívül senki nem ért hozzá?
(#) webinas válasza etm hozzászólására (») Okt 17, 2016 /
 
Az elektromos kerekesszék szerencsére nem az az eszköz, amiből minden háztartásban akad legalább egy. Egyébként sokan értenek hozzá, csak rá kell keresni, így: Meyra szerviz.
(#) pucuka válasza etm hozzászólására (») Okt 17, 2016 /
 
Az elektromos kerekesszék nem az a szerkezet, amit mindenki csak úgy a saját elképzelése szerint buherálhat. Ez egy olyan dolog, amibe elég sok biztonsági funkció bele van építve, hogy még véletlenül se tudjon önállósodni, elszabadulni. Ezért ezek részletes dokumentációi nem publikusak, az ezzel foglalkozó szervizeseket gyárilag betanítják a javítás módjáról, lehetőségeiről, és ellátják őket megfelelő eszközökkel, dokumentációval.
A vázlatból is láthatod, hogy mikrovezérlő van benne, a perifériák CAN buszosok, tehát a javítás elég nehézkes. Az ellenőrzés, és beállítás egy hardverkulccsal védett számítógépes programmal történik. Elég egy hibajel, ami leállít bizonyos funkciókat, de ezt csak ezzel a programmal lehet újra beállítani.
Úgyhogy a javaslat: irány a szerviz.
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem