Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a szerviz elérhetőséget!
Telefonon beszéltem velük . ha az alaplap fólia nem válik fel , akkor számomra egésszen barátságos áron megoldodik ez a chipset probléma.
Sziasztok!
Van nállam egy fuitsu amilo m1451g laptop javítani, univerzális AC adapter van hozzá, és 26vdc-t ad ki ![]() El is indul vele, de bese bootol és kikapcsol. Ha nincs bedugva ugyanezt csinálja. Szétszedtem, megnéztem, ha bekapcsolom a ventilátor nem is forog, és a processzor pedig még nem is kézmeleg, mi lehet a gond?
Csináld meg, vagy hanem értesz hozzá vidd szerviz ahol meg csinálják.
Veled mivan??? Nezz korul otthon hatha van jobb elfoglaltsag mint itt jatszani az eszed.
Nos ez azért érdekes mert ahhoz a laptophoz ez a leírás tartozik:
Idézet: „If your original adapter is 19V 1.58A , tip size is 5.5mm*1.7mm” A 26V rá van írva vagy te mérted? Mert ide a 26 kicsit (nagyon) sok. Ne próbálgasd vele többet, inkább szerezz egy megfelelő tápot és arról próbáld. Bár értelme már valószínűleg nem túl sok van...
26V az kicsit sok neki. Gyári adatok szerint 19V-ot ad a gyári töltője. A laptopban általában (úgy emlékszem) 25V-ra van kalibrálva minden (elkók stb.). 26V tönkre tehet sok mindent benne. Keress hozzá egy kisebb tápot. Akkor valószínű (ha még nem késő) fog működni a gép.
Szerintem az mar nem indul be kisebb taprol sem. 26V Az a 19-es gyarihoz kepest sajnos vagy 30%-os tulfeszultseg. Es meg ki tudja milyen meglepetest rejtegetett az az utangyartott tap. Valoban kezdesnek kellene egy jo tap es utana megkell nezni a tapokat az alaplapon. Nem kizart, hogy a 3.3 vagy az 5V -os ag feladta a harcot.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
Üdv. Akadt egy kis problémám. A laptopomban van hűtő (általában mindegyikben van) ami a procira van csavarozva de rajta van a BGA IC-n is. Ami egész pontosan így néz ki (kép). Na már most. A procival semmi gond annak megfelelő a hűtése de a másik ami a BGA IC-n van rajta enyhén szólva (egy kalap sz...r). Mivel nem közvetlenül a hűtőfelület érintkezik az IC-vel hanem egy kis hézag van közte. A gyártó (megtudtam hogy ez gyárilag ilyen
![]()
Biztos, hogy hozzá kel hogy érjen. Mi ér elme lenne ha nem ér hozzá? Tegyél a borda és a chip közé silicon párnát.
És ez csinált valami hibát is.
Én is ezt tudom tanácsolni, hogy ilyen szilikon lapot tegyen be. Ez jó hővezető és esetleg ha vastag, akkor nem nyomja agyon a chipet, mint egy alu lap.
![]()
Egesz konretan GAP PAD a neve annak a hovezeto "guminak". Minden kepen figyelj oda, hogy milyet veszel mert temerdek FAKE letezik beloluk. Szerintem az egyik legjobb a Phobya gyartmanyu gap pad. Legalabbis tapasztalataim szetrint. Szerintem 1mm-es GAP kell neked. Mindig olyan vastagot szabad csak amit nagyon muszaj mert ahogy vastagodik annal rosszabb a hovezeto kepessege. Es ha ne adj isten egy nVIDIA chipet hutesz vele akkor az hamar megerzi a rossz hutest.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Sziasztok!
A típus: Samsung RV508. A Hiba, egy függőleges piros csík, ca. a képernyő közepén. Először csak nagyon ritkán, esetenként fordult elő. Később gyakrabban, de mindig eltűnt, ha egy picit rázkódott a laptop. Persze csak finoman. Most viszont stabilan itt van. Nem elviselhetetlen, de zavar. Ha valakinek netán lenne úgy "csípőből" ötlete és megosztaná velem, azt nagyon megköszönném. Szerk: Most látom csak, hogy a képkivágáson nincs ott a csík. Pedig valójában ott van. Ami nekem azt mondja, hogy a VGA memóriából kivágott kép rendben van - ott nincs hiba -, a megjelenítés viszont már hibás. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
Kepernyopanel-hiba, hardverhiba, javithatatlan. Kijelzot kell cserelni.
Oka, hogy az uvegrol felvalt a foliakabel ott. Kesobb ez terjedni fog.
Ez nagyon szomorúan hangzik. Kérdés, hogy anyagilag kifizetődő-e egy általad említett javítás.
Nekem szerencsére a képernyő legtetején van ez, nagyjából az utolsó előtti 4. sor így nem túl zavaró. Nekem nem érte volna meg cserélni mert ha direkt nem nézek rá akkor nem is veszem észre. Új LCD 25.000Ft-ba került volna. Ez így van már 2 éve és szerencsére nem terjed. Neked mivel középen van, lehet megfontolandó lenne a csere, mivel nem lehet nem észrevenni.
A kepernyo tetejen ha a csik felett megnyomod erosen, talan visszaall egy darabig. Ha tartosan ralehellsz, akkor is lehet, hogy helyreall a dolog idolegesen.
(a muanyag keret alatt talalod a kijelzot, aminek fem a kerete, igy ha az tul merev, a nyomas nem segit) Az fontos, hogy teged mennyire zavar. Lehet egyebkent hasznalt kijelzoket is kapni, joval olcsobban. Szetkapod, megnezed a tipusat (vagy megnezed a neten). Azonos meretut es felbontasut keress. Altalaban 20 vagy 30 tus csati lesz rajta. Szempont lehet meg, hogy a keretre felcsavarozas jo legyen. Meg hogy a fenycso kabele milyen hosszu, mert mas tipus eseten nem biztos, hogy eler a csatiig, ilyenkor hosszabbitani kell es a forrasztast gondosan zsugorcsovezni. De termeszetesen legjobb az azonos tipus. Az en FuSi-m a sarkara esett egy meterrol padlocsempere es helyileg vannak fekete pokhalok, de kb 0.5cm atmeroben, kis poklabakkal. A legalso par sor meg teljesen hibas, kb a talca fele. Egy darabig zavart, de mar megszoktam.
Köszönöm szépen a részletes leírást. Ha rosszabb lesz, neki állok. Viszont most megint jó, két nap után. Az is igaz, hogy nagyon komoly használatban van, amióta megvan. Tényleg megjárta a hadak útját.
Üdv mindenkinek.
Ismerősömnek van egy laptopja. Egy asus f3sc. Az a gond vele hogy duplázza az lcd -re kerülő képet, úgy hogy az lcd közepén egy fehér csík és felette/alatta ugyanaz látszik csak lapítva. Lásd melléklet. Külső monitoron ilyen gond nincs. Szerintetek kijelző vagy alaplap hiba?
Szia!
Nagy valószínűséggel alaplap hiba. Kijelző nem tud dupla képet produkálni.
Bootolaskor mi a helyzet? Akkor ad rendes kepet?
Kulso monitoron milyen a kep? Szerintem lehet video beallitasi hiba is (akar hibas driver).
Azért, hogy a szoftvert kizárjuk, próbáld meg dvd-ről bootolva egy live linuxxal.
Szia !
LCD is lehet, van ilyen hiba, bár ritka.
Üdv.
"Bootolaskor mi a helyzet? Akkor ad rendes kepet? " - Boot során is dupla képet ad. "laszlokunstar" "Azért, hogy a szoftvert kizárjuk, próbáld meg dvd-ről bootolva egy live linuxxal." - Nem indul se cd -ről, se usb -ről. BIOS meg jelszót kér, amit persze nem tud a tulaj. Szétszedtem tegnap este, és kivettem az elemet belőle éjszakára, hátha elfelejti.. de nem felejtette el a jelszót, de minden mást igen. ![]() "bbalazs_" "Kulso monitoron milyen a kep?" - Rádugtam egy monitort, menet közbe.. laptop kikapcsolt egyből. Vissza már nem. Ez van.
Szervusz.
ASUS f3sc. Egyertelmu GPU hiba. G86-750-A2 Geforce 8400 chip van rajta. Vagy esetleg a G86-770-A2 chip. (ez is Geforce 8400). Ne is keress mas hibat. A chip a ludas. nVIDIA altal elismert underfilling hibaval kikerult szeria. Szinte 100% az elhalalozasi arany. Le kellene vetetni valakivel es egy uj chipet felrakni. Mondjuk egy G86-771-A2 szamu a legjobb valasztas. Azon mar az nVIDIA javitott valamennyit. A chip ara elegge "huzos" a korahoz kepest. Olyan 40$ egy uj (kizarolag ujat veszek mindig) de ha valaki szepen felrakja a chipet es gondosan osszerakja es kitakaritja a hutest akkor nem lesz vele tobbet gondod. A reflow es ilyen hasonlo kuruzslasoknak ne higgyel ezeknel a chipeknel, mert maximum 1 vagy 2 honapra adnak egy loketet ismet neki es utana megint meghal. A problema NEM a BGA es az alaplap kozti on golyokbol ered hanem a "DIE sajat forrasztasai a mag alatt" hasalnak el. Azokat meg nem igen lehet javitani. Viszont egy esetleges melegites segit az esetek 70%-ban. Csak minden ilyen melegitessel stresszeled az egesz mainboard-ot. Es ha utana megint chip csere kovetkezik akkor mar szegeny alaplap rendesen meg lesz sutogetve. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
Beneztem az egeszet es mar keso volt sajnos szerkeszteni.
A modositas csak annyi, hogy nem G86-750-A2 van az alaplapon hanem G86-630-A2 vagy 631-A2. Koran volt meg. Ez a chip viszont sokkal olcsobb. 15$ korul mozog az ara egy ujnak. Azt tevesztettem ossze, hogy a Geforce 8400M GS az a G86-630-A (vagy G86-631-A2) es ezt felcsereltem valamiert a 8600M szeriaval. De minden mas ugyan helyes csak kisebb es olcsobb chiprol beszelunk. Sorry.
Szia!
Asus A6Tc notiban lévő Go6100-as északi hídra van valami javított változat? Nem mai a gép, de ezzel a hibával szenvedek egy ideje. Pár éve jött elő, akkor beszereztem egy új chipet, kicseréltettem, ment egy kb fél évig és ismét behalt. Néha elindul megy pár órát hibátlanul, majd következő indulásnál már semmit nem csinál. Ha lenne valami nem túl drága megoldás, akkor még talán megérné megcsinálni. ![]()
Hat eleg regi chip. Ez elvileg a NF-G6100-N-A2. De igazabol az a nehez, hogy ujat talaljon az ember. Mert a bontott az hazardjatek minden esetben. Az is lehet, hogy a csere nalad is hasznaltra tortent es emiatt nem volt hosszu eletu. Amugy biztos vagy benne, hogy kicsereltek es nem csak reflow-t vagy esetleg reball-t kapott?
Olyan 25$ korul beszerezheto egy elvileg uj chip. Ez mar abban elonyosebb, hogy ad ra garit az elado ahol en vasarolok. De ebay-en peldaul see-ic is hirdet 28$-ert. CHIP En see-ic -tol sokat vasaroltam. Sem jot sem rosszat nem akarok mondani. Azt mondom, hogy 90%-ban jo volt amit kuldtek. Marmint az amit igertek. Ezt tekinthetjuk rossz aranynak de ebben a szferaban mar neha maga a csoda. Ha szerencsed van olcson lecsereli valaki. Ez a chip meg nagy golyokon ul. Talan 0,6-os vagy nagyobb. Nem emlekszem igy fejbol. Olmos golyok raadasul. Alom munka. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
Köszi a választ.
E-bay-ről vettem régen a chipet, elvileg új volt. Le lett cserélve, mert a régit visszakaptam. Utána jó is volt egy fél évig, majd megint előjött a hiba. Még nem is vészes az ára az új chipnek. Csak találni kellene valakit aki jó árban lecserélné.
Sziasztok!
Kaptam egy Fujitsu siemens lifebook e8210 laptopot. Leejtették. A hibajelenség a következő: Bekapcsol, a billentyűzet feletti kis kvarc kijelzőn folyamatosan villog a caps, num, és scroll lock visszajelzés. Googlen utánakeresve a jelzésnek nem lát memóriát a gép. Próbáltam másik rammal, a helyzet ugyanaz. Teljesen szétszedve az alaplap nem sérült. De egy bga ic melegszik. Intel 82945gm. Lehet hogy ez adta meg magát? Ha igen, mennyibe kerülne a cseréje? Üdv. Miki A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |