Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   19 / 85
(#) Krisztian484 válasza Krisztian484 hozzászólására (») Júl 20, 2013 /
 
Az üvegtörés érzékelőn a a GRN és a YEL csatlakozókkal kezdjek-e valamit?
(#) Fész válasza thecyrus hozzászólására (») Júl 21, 2013 / 1
 
Gondolom ez nem nekem szólt....
Krisztian484:
Ha nincs 4db-nál több használandó zónád,nem kellenek a 2,2K-k,ugyanis zónaduplát sem kell alkalmaznod.(érdemes lenne egy programfüzetet vadásznod a központodhoz,ha 1általán lehet ilyet a neten találni...)
Ajánlom a 4 vezetékes bekötést az infránál,2 vezeték=táp,2 vezeték=jelág sorosítva a tamperral.Üvegtörésnél ugyanez,nyitásnál ugye nincs táp,ill. tamper,oda csak a jelág megy.
A kezelődnél most ne foglalkozz a pgm és zona bekötéssel.Oda is két éren az aux táp,és két ér a zöld-sárga,a busz.
Sziréna.Használj 5 vezetéket.2 a táp,2 a tamper(ezt a központnál célszerű valamelyik eszköz ágába belesorosítani)és 1 az "indítószál",na ezt a központ "bell +" ba kösd.(addig ne kösd be,míg nem vagy teljesen kész a riasztóval,mert idegesítő lesz a vinnyogás )Tovább is van...
(#) hbal válasza Fész hozzászólására (») Júl 21, 2013 / 1
 
Idézet:
„.(érdemes lenne egy programfüzetet vadásznod a központodhoz,ha 1általán lehet ilyet a neten találni...)”


A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013

MG-SP.pdf
    
(#) Krisztian484 válasza Fész hozzászólására (») Júl 23, 2013 /
 
Köszönöm szépen a segítséget! A kezelő az teljesen ok, az infrátl a következő képen látható módon kössem be? Az 1K-s ellenállásokkal kössem sorba, ezt egy youtube videón láttam.
http://kepfeltoltes.hu/130720/sp4000___Infra___Szir_na_www.kepfelto...u_.jpg

A következő képen az ajtónytó és az üvegtörésérzékelő kötése van:
http://kepfeltoltes.hu/130720/SP4000____vegt_r_s___ajt_nyit__www.ke...u_.jpg

Ezek így rendben vannak?

Az első képen látszik a sziréna kötése, a Tamper és a Report között mi akar lenni az a "EOL"? A Report-ot pedig simplán bekötöm a 4-esre? A másik Tampert egy szimpla dróttal összekötöm a -12V-ra?

Egyszer, ha véletlen összefutunk, vendégem lesz pár sörre
(#) Smith válasza Krisztian484 hozzászólására (») Júl 25, 2013 / 1
 
Nem vagyok konkrétan a téma szakembere, de megpróbálok segíteni, valamit kipréselni abból a tudásból ami belement a 2 hónap alatt amíg az enyémet hegesztettem.

Az EOL-t célszerű használni. De nem kötelező. Szerintem kicsi és fizikailag is rövid rendszernél nem sok értelme van. Ugyanígy vélekedek a tamperes dologról is. Nálam pl. bejárat ajtóval el van zárva minden, a központ pedig még egy plusz ajtó mögött a WC-ben. Sziréna jelenleg beltéri van. Szóval ebben az esetben semmi értelme tampernek, hiszen ha valaki már oda tudott menni, meg tudta bontani az eszközöket, akkor régen mindegy az egésznek. Ha meg esetleg valami hiba van, nyugodtan szétkaphatom nem fog vinnyogni.

Kültéri eszközök esetén persze kell tamper védelem is.

Igen, 1K-val köss sorba mindent, a tampert is bekötheted sorba. Vagy ha nem úgy csinálod akkor 2 eret elhasználhatsz csak tamper célra, egyik zónát felprogramozod 24 órásra és oda kötöd az összes cuccot sorba.

Egyébként van egy jótanácsom, legalábbis én így csináltam. Fogod az egész cuccot, összerakod asztalon fél méteres vezetékekkel, és szépen mindent letesztelsz és kipróbálsz, rákötöd USB-re, figyeled mikor mi történik. Így sokkal egyszerűbb összeállítani egy jól működő rendszert mint egyik helységből a másikba szaladgálni, megnézed, átkötsz, felmászol, szétszerelsz, stb.
Aztán ha kész, felteszel mindent a helyére és ahogy az asztalon volt, bekötözgeted, adsz neki villanyt, és hátradőlsz!
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2013
(#) Syn7h37ic válasza Smith hozzászólására (») Júl 25, 2013 / 2
 
Jaj ne!
Felejtsétek már el z NC és az EOL kötéseket! Csakis DEOL! Minek szívassa magát az ember a régi elavult kötésekkel? Ne hogy már olyan fárasztó legyen két darab ellenállás beépítése zónánként a rendszerbe.
A nyilvánvaló előnyeiről a DEOL kötésnek, pedig csak röviden: Nem kell szabotázskör, mert zónánként tud szabotázst is. Mivel a DEOL négy állapotú. Nyugalmi, aktív, szakadt, és zárlat.
(#) Syn7h37ic válasza Krisztian484 hozzászólására (») Júl 25, 2013 / 1
 
Kezdjük a legelején. nem jelennek meg a képek amiket próbáltál linkelni. De nem is értem, miért nem a fórum saját tárhelyére töltöd fel a képeket. A post ablak alatt a tallózással direktben feltölthetőek a képek
(#) Krisztian484 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 25, 2013 /
 
Köszönöm szépen a segítséged!

Feltöltöttem a képeket, remélem így látni fogod

A kezelőt [AUX(+), AUX(-), GRN, YEL] és az infrát már értem kb. Az infra kötése a képen látható. A szirénára rápillantanál-e? Azt hogyan csináljam? Az üvegtörés és az ajtónyitó rendben van-e?
(#) Syn7h37ic válasza Krisztian484 hozzászólására (») Júl 25, 2013 / 1
 
Az a bizonyos eol a szirénán csak egy plusz opció, ha monitorozni szeretnéd a sziréna akkumulátort is. Nem szükséges bekötni. A sziréna report arra jó, hogy ha a szirénában hiba keletkezik, akkor a report bemenetet földpotenciálra köti, amit egy erre programozott zónával lehet figyelni.
A rajz alapján bekötött sziréna úgy működik, ha szétszedik a szirénát, szabotázsjelzést fog generálni(szakadt kör), ha pedig akku hiba van, akkor zóna zárlatot ad. Ezt nem mindegyik központ kezeli le, az SP4000-nek nincs olyan zóna opciója, amivel ezt korrektül ki tudd jelezni.
A legáltalánosabb sziréna bekötés a következő:
+12V -12V tápellátás
A start megy a bell+-ra. (a sziréna trigger jumpert +ra állítani. A két tamper pedig ellenállás lezárással egy szabad zónára. ennél kivételesen elég egy ellenállás is, de a zónát DEOL-ként kell értelmezni. Ugyanis, ha szétszerelik a szirénát akkor mivel megszakad a zóna, szabotázsként fog a rendszeren jelentkezni.
Ha a report kimenetet is mindenképp szeretnéd valamilyen módon az SP központotn jelezni, akkor arra egy másik külön zóna is kell, amit 24 órás néma zónára programozol, hogy hiba estén értesülj róla.
Az érzékelők jók.
(#) Krisztian484 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 25, 2013 /
 
Köszönöm szépen

A szirénát bekötöm +12V és -12V-ra, majd jumpert állítok, Start Bell+-ra, ez ok, de a két tampert hogyan kötöm ellenállás lezárással szabad zónára? Egyik tamper 4-es másik tamper 3és 4 közti C? Ellenállást hova tegyem?
(#) Syn7h37ic válasza Krisztian484 hozzászólására (») Júl 26, 2013 / 1
 
A panelen a "C" az a common, vagyis a közös pont. Ennél a központnál C az a negatív potenciálon van, tehát az aux- és a C ugyanaz a pont, csak többször kivezetve a könnyebb kötés miatt. Ha a sziréna tampert szeretnéd bekötni, két lehetőség van. Az egyik, hogy a tamper egyik pontja közvetlenül a "C" pontra a riasztón, a másikba sorba kötve egy ellenállást, és úgy bekötve egy zónára.
A másik megoldás, szerelésileg egyszerűbb, hogy a tamper egyik pontja megy közvetlenül egy zóna bemenetre, a másik pontra bele van kötve egy ellenállás, és az ellenállás másik vége pedig a sziréna táp negatív pontjára. Áramköri szempontból a két kötés ugyanaz.
Amit küldtél képet, ott a szirénában van egy átkötés a tamper és a 12V- között. Az helyett beraksz egy 1k Ohm ellenállást, és akkor a másik szabad tamper pontot be tudod kötni a a Zóna 4-re.

Ja és egy korábbi kérdésedre válaszolva, az üvegtörés érzékelőben lévő yellow, green pontokat csak a Digiplex központ tudja kezelni, a te esetedben nem kell használnod, ezért a j3 jumper is off állásban legyen.
(#) Krisztian484 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Asztalon összerakom és majd megnézem mit mutat a cucc. A beprogramozásról merhetek-e majd kérdezni? Egy USB kábelt szerzek hozzá holnap.
(#) zsobal hozzászólása Aug 14, 2013 /
 
Sziasztok!Segítséget kérnék! SA816P központba KP164-es kezelőt kötném be csakhogy kezelő sorkapcson nem igazodom ki!Esetleg rajz valakinek ?Ami a képen nem latszik 1,2,3:JS3/ 4,5:JS2/6,7:JS1
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
(#) levaitamas hozzászólása Aug 23, 2013 /
 
Sziasztok!
SP4000-et hogyan kell frissíteni vagy a Babyware-ben merre kell elindulni?
(#) tomat5 válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Szia
Babyware->InField

Untitled.png
    
(#) levaitamas válasza tomat5 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /
 
Köszönöm!
(#) thecyrus hozzászólása Aug 24, 2013 /
 
Tisztelt kollégák! Nagy segítség kéne! Van egy PARADOX SP5500 4.94V és egy PARADOX PCS250 1.33V. A hiba a következő: Riasztáskor hív de csak 2 vagy 3 kicsörgés van a beállított 8 helyet majd dobja az sms-t. kis idő múlva már a következő riasztás alkalmával kicsörög kb 8 de nem jön sms. áramtalanítom újraindítom majd elkezdi küldeni az el nem küldött sms-t aztán ismét riasztok hív rendesen küld sms-t. és kezdődik minden előröl 2-3 csörgés nincs sms. Kinek van valami ötlete?? kártyákat is cseréltem már 70-es 30-as de minddel ugyan ez történik! Ez már a 3 szett ami ezt csinálja! Tisztelettel! S.O.S. Segítsetek!
(#) schwieger válasza HA5AWS hozzászólására (») Szept 19, 2013 /
 
Én is hasonló problémával küzdök, én is segítséget kérek ugyanilyen C&K kódzár programozásában.
Előre is köszönöm.
(#) HA5AWS válasza schwieger hozzászólására (») Szept 19, 2013 /
 
Szia!
email ment...
Üdv: Gábor
(#) thecyrus válasza thecyrus hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Sziasztok "Mesterek"!

Nos mivel nem volt válasz a kérdésemre sőt reakció sem tovább próbálkoztam! Meg van a hiba! Már a gyártó is dolgozik rajta! Ennyit elértem! De van lehetőség ha más is így jár! Akit érdekel keres! Mivel itt sem tapasztaltam közreműködést én sem igazán érzem hogy le kellene írnom a megoldást! Sok értelme nincs ennek a fórumnak így!
(#) szucs1974 válasza thecyrus hozzászólására (») Szept 24, 2013 / 1
 
Szia!

Hidd el vannak itt segítő szándékú emberek, de ha senki nem találkozott még ezen hibával, akkor sajnos segíteni sem fog tudni senki.
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy még az amatőröknek is segítenek, nem sajnálják, sajnáljuk a tudást senkitől sem.
Üdv: Zsolt
(#) Gafly válasza thecyrus hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Idézet:
„Sok értelme nincs ennek a fórumnak így!”

Nem értem mire fel van a fröcsögés.
Értelmes kérdésre értelmes válasz szokott jönni.
Vagy nem, de szucs1974-nek teljesen igaza van.
Az úttörő ahol tud segít. De nem mindíg tud...
Idézet:
„Mivel itt sem tapasztaltam közreműködést én sem igazán érzem hogy le kellene írnom a megoldást!”

Erre most mit lehet mondani?
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2013
(#) Maszatomy hozzászólása Szept 28, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Crow runner 8-as központom és hozzá egy SMALL LCD kezelő (nem maszek, saját). Ma reggel óta villog a "Trouble" LED. A Memóban "Kezelő szabotázs" és "Kezelő szabotázs törölve" üzenetek vannak. Aktív hiba nincs. Éppen festik a helyiséget és reggel körberagasztottam a dobozt, ekkor valószínűleg megfeszegettem egy kicsit és bejelzett a szabotázskapcsoló. Szétszedtem a kezelőt és megvizsgálva a szabotázs mikrokapcsolót nyomó műanyag lemezt, azt vettem észre, hogy elhajlott (az idő vasfoga). Tettem alá egy darab papírt összehajtogatva, hogy ne nyomódjon be újra, amikor összerakom. Összeraktam, de a LED továbbra is villog. A mikrokapcsoló jó, mert el kezd sípolni a kezelő, ha leszedem.
Oda-vissza elolvastam már a telepítő manuált, de nem tudom nyugtázni vagy megszüntetni az okot. Nem is emlékszem volt-e rajta dip kapcsoló, mert a manuál szerint azzal ki lehet iktatni a tamper kapcsolót, majd holnap megint szétszedem.
Ha ezzel sem járok sikerrel, muszáj leszek újraindítani a rendszert(2008-óta megy), ami nem egyszerű feladat, amiatt, hogy ne kezdjen el vinnyogni a sziréna, mikor lelövöm. De ez az utolsó lehetőség.
Nem tudom, hogy esetleg nem-e a központban lévő tamper jelez, bár az tuti riasztana szirénára.

Jó lenne valamilyen segítség, mert teljesen tanácstalan vagyok, és így élesíteni sem lehet a rendszert.
(#) enree hozzászólása Szept 30, 2013 /
 
Sziasztok!
EVO48-al kapcsolatban lenne kérdésem:
-hogyan tudom megváltoztatni a kijelzőn alapállapotban kiírt szöveget? (jelenleg az utca, házszám van kiírva, ezt akarom megváltoztatni) Kerestem a leírásban, de többszöri átolvasás után sem találtam.
-A kezelőre kötött ajtónyitás érzékelőn jelenleg nincs EOL ellenállás, csak simán Z1 földre van húzva, tegyek bele egy soros 1K-t? A leírás szerint kell. (tökéletesen, stabilan működik így is)
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Syn7h37ic válasza enree hozzászólására (») Szept 30, 2013 / 1
 
A legegyszerűbb, ha PC-n keresztül programozod. Kell hozzá a Winload, szoftver és egy TTL soros kábel.
Ha nincs, akkor itt van hozzá leírás, csak ezzel elég macerás.
(#) enree válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Köszönöm!
Az ellenállással mi a helyzet? Tegyem be? Vagy ha így is jó hagyjam?
Illetve, felmerült még egy kérdés; éjszaka stay módban van arra valami trükk, hogy ha belülről ki akarom nyitni az ajtót egy pillanatra (kutya kimegy-bejön) akkor ne kelljen hatástalanítani, majd újra élesíteni?
(#) Syn7h37ic válasza enree hozzászólására (») Okt 2, 2013 /
 
Az ellenállás megléte függ attól, hogy a rendszer ellenállások miként vannak beállítva.
A kérdésed, hogy hatástalanítás nélkül ki lehessen nyitni egy zónát eleve biztonsági kockázatot jelent. Így ne is keress ilyen funkciót a rendszerben.
(#) enree válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 2, 2013 /
 
Köszönöm, sokat segítettél!
PGM-el kapcsolatban lenne még kérdésem; hogy tudom azt beállítani, hogy egy nyílászáróhoz legyen hozzárendelve a PGM kimenet, amíg nyitva van, addig a PGM aktív. Tudom, hogy esemény csoportot, szolgáltatáscsoportot, start és vége opciót kell megadni neki, de ezeket nem tudom... az én leírásomban semmi adat nincs erről.
(#) csikosgabi hozzászólása Okt 7, 2013 /
 
Sziasztok. Egy mezőgazdasági öntöző berendezéshez szeretnék riasztót felszerelni. A fő védendő eszközök a szivattyú és a vezérlő szekrény. Ezek körül semmiféle kerítés vagy fal nincs. Lényegében a szabad ég alatt vannak. Kb. 200 méterre van lakóház (tanya). GSM modul van felszerelve. Figyeli a betáplálást (kimaradás esetén jelez), a vezérlő szekrény ajtaját, akkus tartalék áramforrása van. A kérdésem az lenne, hogy milyen érzékelőt szereljek még fel? Mozgásérzékelőbe nem gondolkozok mert őzek, szarvasok, stb. simán a közelébe mehetnek. A szivattyú egy utánfutóra van felszerelve. Gondoltam egy rezgés, fúrás érzékelőt tennék a szerkezetre...Valakinek valami ötlete? Köszönöm előre is.
(#) pillerk hozzászólása Okt 7, 2013 /
 
Amit kerestem, itt mindent megtaláltam eddig, ahogy most is. Köszönöm a rengeteg hasznos tippet segítséget, ez egy remek fórum, remek és barátságos szakemberekkel és ez nagy kincs és még nagyobb ritkaság! Remélem még sokáig tudok itt keresgélni! További sok sikert mindenkinek!
Következő: »»   19 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem