Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   18 / 85
(#) aroxol válasza Proci_85 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Ezt mondjuk kár volt leírnod, mindig sírva fakadok ha ilyet látok.
(#) Proci_85 válasza aroxol hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Milyen plusz funkciókkal rendelkezik az általad elfogadottnak ítélt rendszer?
Hiszen az előbb felvázolt rendelkezik elsődleges és másodlagos tápáramforrással. Kiesés nélkül "átkapcsol" a másodra ha kiesik az elsődleges. Érzékeli a kiesést. Ha a panellel együtt dobozolod be, akkor szabotázsvédett marad. Valamit kihagytam? Mi kell még?
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) aroxol válasza Proci_85 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Az akkumulátor töltés vezérlése. Tegyük fel hogy felteszel egy 2A-os tápot amiről töltöd az akkut. Nagyobbat ugye nem tehetsz mert akkor az akku felrobbanna. Eddig minden ok. Tegyük fel hogy elmegy a hálózati áram. Mi is történik? Átáll akkumulátorra, és indít egy jelzést ha be van kötve az egyik bemenetre. Ez után az akku szépen lemegy mély kisülésbe, amit lehet hogy túlél , de lehet hogy nem. Ez ugye attól függ meddig hanyadszorra megy le. Vissza jön az ára: szerencsétlen tápegység küzd az akku feltöltésével, ill ezen felül a riasztópanel indításával. Mivel csak 2A-os adaptered van nem biztos hogy károsodás nélkül túléli mivel a lemerült akku (ami még jó) sokkal többet is felvenne. Láttam már olyat hogy emiatt az akku kábele szétégett! A 700-as akkut meg felejtsük el mert az csak a gsm életben tartáséhoz jó, de semmi nem fogja a távriasztást elindítani.
(#) mrxanvk válasza hbal hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Szia!

*Törölve írta a kolléga, hogy privátban!
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) Syn7h37ic válasza Proci_85 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Nem sokkal drágább egy akkutöltős táp. Nem kockáztatnék egy GSM modult, és egy akkumulátort 2000Ft miatt. A jobb szünetmentes tápegységek fémdobozzal rendelkeznek, amiben kulturáltabban el lehet helyezni mindent. Az olcsó GSM modulokat egy ideje kerülöm, okoztak már kellemetlenséget, a nem teljesen megbízható működésükkel.
Ha pedig mozgásérzékelő is van a kommunikálandó rendszeren, akkor egyértelműen riasztóközpontot használok. Erre van kitalálva. Nem nekem kell összebarkácsolnom egy vezérlést, amivel hatástalanítani-élesíteni tudom az érzékelőket, nem is beszélve a riasztók programozhatóságából eredő funkciógazdagságról. A piacon rengeteg fajta minősített riasztó van, elég olcsón. tőlem is kértek már hasonló megoldást, hogy csak az átjelzés legyen megoldva valahogy, csak olcsó legyen. Nem éri meg a ráfordított energiát. Főleg, ha belegondolok, ha sok a vakriasztás, akkor nem az olcsó rendszer hiányosságait, hanem a telepítőt hibáztatják. Persze én is csináltam csak GSM modullal távjelzést, de ott is csak áramszünetre, és egyéb erősáramú rendszerhibára adott jelzést, konkrét vagyonvédelmi célú eszköz nincs rajta. Ezért nem is kell vezérelni, csak szimplán a rákötött bemenetek állapotát küldi a megfelelő helyre. De ez a GSM is egy akkumulátortöltős gyári tápon van. Ami képes az akkuhibát is kontaktusként elküldeni.
(#) Smith hozzászólása Jún 11, 2013 / 1
 
Nos akkor usb kábel helyett egy kis modernizálás. Csak hogy már belenyúlni se kelljen a dobozba, elég leülni egy laptoppal Lustaság fél egészség! És óóóólcsóóóóóó

Paradox Bluetooth Connect
(#) Syn7h37ic válasza Smith hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Ez melyik BT modul?
(#) Smith válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
hc-06 modul

sajna a tüskesorokon nem találtam 5v-ot neki így kicsit messzebbről kapja
mondjuk lehetne a programozó csatlakozó 12V-járól még plusz pár alkatrésszel megcsinálni a stabil 5V-ot és akkor tényleg plug and play lenne, így egy 5V-ot kell neki forrasztani

mondjuk nem tudom hogy a fémdobozon belülről mennyire lát ki, de szerintem így is megvan 3-4m hatótáv

PIN kódját lehet programozni szóval le lehet védeni a default 1234 helyett valami egyedivel, de még a BT nevet is lehet módosítani
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
(#) ludus hozzászólása Jún 24, 2013 /
 
Sziasztok!
Van a lakásban egy DSC PC585 központunk felszerelve amit nem használunk (okot ne kérdezzetek), elkezdett időközönként csipogni a kezelő, gondolom akku hibát jelez...
Hogy tudom kiiktatni a jelzést?
Köszönöm!
(#) Kovabe válasza Smith hozzászólására (») Jún 24, 2013 /
 
Szia
Én is ezen gondolkoztam csak mi DSC-t használunk. Esetleg probáltad azzal is?
(#) Smith válasza ludus hozzászólására (») Jún 24, 2013 /
 
Mondjuk akkucsere?

De persze ha nem használod akkor nem éri meg egy akku árát belefeccölni, miért nem áramtalanítod aztán kész. (?)
(#) Smith válasza Kovabe hozzászólására (») Jún 24, 2013 /
 
Nincs DSC-m így azzal nem tudtam kipróbálni. De ha az is olyan kábellel megy ami csak egy sima soros madzag akkor azzal is működnie kell. Ez egy sima (iagzából Arduino robothoz való) bluetooth - soros ttl illesztő. Semmi spéci, szóval ha a DSC is soros ttl dologgal operál akkor azzal is mennie kell.
(#) Smith hozzászólása Jún 24, 2013 /
 
Nekem is van egy kérdésem. Mobisec Diamond modult ismeri valaki? Annak milyen módon megy a programozása? Mert a hozzávaló kábel is elég drágaságos pláne hogy lehet venni soros ttl usb kábelt 400 ft-ért, de ha az is ttl akkor dugok annak is egy ilyen bluetooth modult ezeröccáz forintért
(#) Syn7h37ic válasza Smith hozzászólására (») Jún 24, 2013 /
 
Sima TTL soros port az is.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
(#) Syn7h37ic válasza Kovabe hozzászólására (») Jún 24, 2013 /
 
Ha DSC-vel akarod használni, akkor kell egy TTL-RS232 illesztés. Ez pl egy MAX232 ic is lehet.
(#) Smith válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 24, 2013 /
 
vissza kell alakítani a ttl-t sima soros jelre??? A dsc az sima soros?
(#) Syn7h37ic válasza Smith hozzászólására (») Jún 25, 2013 /
 
Igen. A DSC sima rs-232.
(#) ludus válasza Smith hozzászólására (») Jún 25, 2013 /
 
Végülis
(#) Smith hozzászólása Júl 4, 2013 /
 
Hello!
Valaki akinek van pár perce tudna segiteni egy kicsit?
Paradox SP4000 és egy Mobisec Diamond modul. Az kellene hogy bizonyos eseményeket a paradox lejelentsen, majd ebből a mobisec diamond csináljon SMS-t és küldje ki. Na sehogy sem birom összehozni. Vonalpótló bekapcsolva, TIP/RING összekötve. GSM modul működik, a kimenetével pl. kulcsoskapcsolóként élesítem a riasztót. Csak a contactid - sms küldés nem akar. Paradox oldalon telefonszámként meg kell adni a cél mobilszámot 5555 előhívóval, ebből tudja a mobisec hogy konvertáló üzemmódban kell működnie. Aztán hogyan tovább? Babywareben mit kell még bűvészkedni, hol rontottam el?
(#) Syn7h37ic válasza Smith hozzászólására (») Júl 5, 2013 /
 
Tel szám, Area account, formátum: Ademco contact ID. A nyitás zárás jelentést "always"-re állítani.
Csak zárójelben, én nem használnék Mobisec kommunikátort, sokkal inkább TELL mMini-t...
(#) Smith válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 5, 2013 /
 
Alakul lassan Igazából már küldözget is, csak valahogy nem mindent... És nem látom az összefüggést. Pl. Babyware-ből nyomok egy élesítést (ez ugyez Arm via PC esemény), akkor küld jelentést. Ha egy ugyanígy disarmot csinálok akkor nem. Mi okozhatja ezt?

Nem a GSM modullal van baj, mert a riasztó panel meg se próbálja a küldést, nem kattan a reléje ilyenkor. Ha kattan akkor már küld is valamit.

Ellenben kulcsoskapcsolóval élesítem ki vagy be, mindkettő esetben szépen jelent.
(#) Syn7h37ic válasza Smith hozzászólására (») Júl 5, 2013 /
 
A report system disarming legördülő menünél az always opciót kell választani, akkor küld nyitást és zárást is.
(#) bolzan hozzászólása Júl 5, 2013 /
 
Sziasztok,
Van egy kültéri szirénám, de nincs pontos megnevezésem róla, csak a müanyag boritáson ALARM felirat szerepel. A sorkapcsok a megszokottak +, GND, DC+, DC-, FL-, TMP...a panelon nincsenek további Dip illetve jumper opciók. Nos az a problémám vele, hogy élesitett rendszer állapotban a lámpa 5perc elteltével lekapcsol és nem tudom miért. A központnál rámértem a kimenetre, ott földre kapcsol folyamatosan, illetve ha a PGmből kikötöm, majd visszakötöm, akkor ujraindul a villogás 5percig...de mondhatnám, kipróbáltam hogy a PGMet megreléztem, ennél is lekapcsol, illetve a szirénába egy 7ah uj akksit tettem, de ezektől függetlenül lekapcsol a villogás...tudtok erre egy ésszerű magyarázatot?
(#) Smith válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 5, 2013 /
 
Aham*, már haladgatok vele, csak valahogy ha minden FF-re ven állítva akkor olyan furán viselkedik. Kitöröltem az összeset és most csak azokat programozom fel kézzel amikre szükség van. Pici rendszer, nincs agyon bonyolítva, pár eseményről kell csak távolra jelzés.

Tényleg, ha valakinek van listája hogy miket érdemes és tényleg fontos beállítani, akkor feldobhatja ide. Valami olyan kellene ami nem generál túl sok sms-t és nem száll el költségileg, de azért ellátja a feladatát.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
(#) Krisztian484 hozzászólása Júl 17, 2013 /
 
Kedves Fórumozók!

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy SP4000-es központ bekötésének hol tudok utána nézni? Van gyártói leírásom, de a tápon és az aksin túl nem jutottam. 1 mozgásérzékelőt, egy ajtónyitót, egy üvegtörés érzékelőt és egy szirénát szeretnék felszerelni. 20e Ft körül kötné be szerelő, de sajnos most nem nagyon fér bele a keretbe. Volna-e valaki olyan kedves, hogy ilyenben segítene?

Üdvözlettel: Krisztián
(#) Fész válasza Krisztian484 hozzászólására (») Júl 18, 2013 /
 
Szia!A bekötés még hagyja ám,de fel is kéne programozni azt a riasztót.
Tehát 3 zónád van.Melyik az első?Ahol a kezelőd lesz ott érzékelő?Mert akkor azt késleltetni kéne(programban),az sp4000-es '+'-t ad ki a bell kimeneten,ezt jó tudni,sokan megszívják,mert pl a a család többi tagja '-'-os(vagy jumperrel választható).
Tehát a panelon bell+ ide megy a sziréna trigger bemenete,aux+;aux- ez a belső 12V-ostáp,innen kap villanyt a kezelő,és az infrák,z1-com közé 1. zóna ,z2-com közé 2.zóna,stb...
Tovább is van mondjam még
(#) thecyrus válasza Fész hozzászólására (») Júl 18, 2013 /
 
Az 1K ellenállást és pl az 1K EOL-t is lehagytad! Ha pl 4 eres vezetéket használunk. Ha 6 erest kötésnél megint másként lehet kötni. Szerintem ha ennyire nem tudod bízd szakemberre! Az sp 4000 egyébként is a gyenge tápjáról híres! Ha elrontasz valamit csak a panel 10+áfa áron veszel másikat!
(#) Syn7h37ic válasza thecyrus hozzászólására (») Júl 18, 2013 / 1
 
Semmi baj nincs az SP tápjával. Csak nem kell mindenféle marhaságot ráaggatni, amit nem muszáj. Nyolc infrát, egy szirénát és két tasztot röhögve elbír. GSM és GPRS kommunikátor esetén pedig nagyon ajánlott a kommunikátort amúgy is egyedi táppal ellátni. Mondhatni előírás. Ha pedig véletlen mégsem elég az SP tápja, mert pl. 6 pár fűtött infrasorompót kell ellátni, arra pont megfelelő a Paradox kiegészítő kis tápmodulja fillérekért.
Szerencsére magát a panelt nagyon nehéz tönkre vágni.
(#) Smith válasza Krisztian484 hozzászólására (») Júl 20, 2013 / 1
 
A bekotes mit takar 20000-ert? Osszekoti a kozpontot vagy teljes kabelezes?

Egyebkent nem nagy dolog, de javaslom hogy vegyel egy kabelt a programozashoz es inkabb szamitogeppel csinald, megsporolhatsz vele par osz hajszalat. 500 ft egy kabel, megeri. Jobban megerted ha a programmal csinalod raadasul (szinte) realtime latod mi tortenik. Ha kell van egy kabelem ingyen. En bluetoothra tettem az sp4000-et es a gsm modult is.

Egyebkent az alapbeallitasokkal szinte kesz, megadod a zonakat, ami a bejaratnal van infra az kovetore, az ajtonyitas kesleltetve, es kb. mar mukodik is, a tobbi csak finomitas. Eol-t celszeru bekotni mar csak az esetleges hibakereses miatt is.
(#) Krisztian484 válasza Smith hozzászólására (») Júl 20, 2013 /
 
A táp és a 6-eres kábelek a helyükön vannak, központ és sziréna doboz fent, csak az összekötésre és a proramozásra mondtak 20-at, volt, aki 35-öt és számla nélkül . Köszönöm a kábelt, de Kecskeméti vagyok, nem hiszem, hogy a közelben laksz.

Néhány kérdésem lehet-e esetleg? Készítettem két rajzot az összekötésről. Ha szépen megkérnélek, rápillantanál-e?

http://kepfeltoltes.hu/130720/sp4000___Infra___Szir_na_www.kepfelto...u_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130720/SP4000____vegt_r_s___ajt_nyit__www.ke...u_.jpg

Mennyire jók a kötések?
A kezelő K32LCD tipusú, 6 bekötési pont van rajta, ebből 4-et sejtek, hova kell kötni, A Z1 és PGM csatkozással kell-e foglalkoznom?

A szirénánál a REPORT-ot összekötöm a központ 4-es csatlakozójával, majd a REPORT-ot összekötöm a TAMPER-el egy EOL-al, de mi az a EOL? Egy ellenállás?

Kaptam még a központhoz 2,2K ellenállást is, jelen esetben van szükségem rájuk?

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!
Üdvözlettel: Krisztián
Következő: »»   18 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem