Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő építése elejétől a végéig
Lapozás: OK   11 / 96
(#) reloop válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Ha megengeded egy konkrét esettel érvelnék.
(#) CIROKL válasza reloop hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Ez az est csak is hanyagul tekercselt és szigetelt kimenőtrafóval fordulhat elő!
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2013
(#) robi12ster hozzászólása Szept 5, 2013 /

Sziasztok. Szereztem egy sztereo erősítő bellsőt. Az lenne a kérésem, hogy szerintetek miként lehetne kimérni, hogy hol vannak a kimenetei, és kimenetei. Mert vannak, tüskék, meg hangszóró csatlakozók, de semmi jelölést nem ismerek ami rajtuk van.
köszi.
(#) reloop válasza robi12ster hozzászólására (») Szept 5, 2013 /

Szia! Lássunk egy fotó róla, hogy minél konkrétabb tanácsot lehessen adni!
(#) robi12ster válasza reloop hozzászólására (») Szept 5, 2013 /

A képen látható fekete doboz részén vannak szerintem a kimenetek, de 3 pár van , azt nem értem miért.

1.jpg

A kapcsolók segítségével elképzelhető, hogy két pár hangsugárzót is lehet választani, valamint a teljesítmény ellenállások által leosztott kimenetre fejhallgató köthető.
(#) robi12ster válasza reloop hozzászólására (») Szept 5, 2013 /

És a bemeneteket szerinted hol keressem?

Elég szerény a csatolt kép felbontása. A végfok panelen így nem látok alkalmas bekötési lehetőséget. A szabályzós panelen nincs szabad csatlakozó?
(#) Doncso válasza robi12ster hozzászólására (») Szept 6, 2013 /

A potméteres panelon a szürke árnyékolt vezetékpár, ami ha jól látom el van vágva. Ha a pirosat lehúzod a potméteres panelról akkor oda is köthetsz jelforrást, de akkor nem lesz se hangszín szabályzás, se a hangerő.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2013
(#) robi12ster hozzászólása Szept 6, 2013 /

Rakok fel jobb képet. Az nem rossz ötlet, hogy a potméteres részt kiiktatnám ,mert arra ugy sem lenne szükségem. A képeken látszik, hogy sv... jelzéssel ellátott tűk vannak. Azzel lehetne próbállkozni, vagy a fekete doboz hátoldalánál van egy 3 águ réz csati.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2013
(#) robi12ster hozzászólása Szept 16, 2013 /

Elrontottem .Szikrázott egyet és már nem is zúg.
(#) robi12ster hozzászólása Szept 16, 2013 /

Nem lenne egy lelkes vállalkozó, aki helyre hozná nekem?
(#) lukacsp válasza robi12ster hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

Mit akarsz kezdeni egyáltalán ezzel az erősítővel?
Szerintem vegyél egy tda7294 építőkészletet valahol, aztán építsd meg azt.
Olcsó, könnyű, gyors sikerélmény, ez a trafó ami a romhoz volt, talán jó is hozzá.

Amúgy hol sikerült megszikráztatni? Lehet nincs nagy baja.
(#) nolf hozzászólása Okt 6, 2013 /

Sziasztok szeretném meg kérdezni Bővebben: Link ez stereo vagy mono ?

és a másik hogy össze építhető Bővebben: Link ezzel vagy sem ?

és hogy tápegységböl l milyet kéne vegyek ? Bővebben: Link

ezt vagy ezt ? Bővebben: Link tudnátok ebben segíteni létszíves mert nagy teljesítményű erősítőre lenne szükségem olcsón :S 2 db nagy omniktronik tx-1520 asrol van szó a válaszokat előre köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
(#) HA5AWS válasza nolf hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Szia!
A végfok modul monó. Sztereó kialakításhoz kettő darabot kell vásárolni. Az előerősítő szerintem megfelel, ebből csak egy kell. A tápegységek maximum az előerősítőhöz jó, mert max. 100mA a terhelhetőségük. A végfoknak ahogy a leírásban olvastam +-35V kell nagyságrendileg 6-8A (sztereó kivitel) kivehető árammal. A végfok tápegységnél ha van egy kis tartalék az nem baj.
Üdv: Gábor
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
(#) nolf válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Gábor nagyon szépen köszönöm és akkor tudnál valami normális végerösitő modult ajánlani ami olcso és 150wat közöt mozog mert 980w hagfalakt kel meg mozgatni egy technics su-990x digitálom volt de el met rajta a proci és nem kapok sehol és ezért gondoltam építeni egyet mert most egyenlöre valmi olcso meg oldás kéne ami jó de ha azt veszem akkor megint ott vagoyk 10 nél és csak 2 végfokom van 2 kb egy elöerösiöt és akkor még plusz valami normális trafó akkor kb 20nál vagyok nem ? mert ebbe egy svi 4004 24 lábas proci van benne és sehol nem találok egybként :S esetleg ezt a meg oldást is várnám
(#) HA5AWS válasza nolf hozzászólására (») Okt 7, 2013 /

Szia!
A leírtaknak kb. a felét ha megértettem. Csapnivaló a helyesírásod. Sajnos a jó az olcsó és egyszerű nem férnek egymás mellett. Ráfordítás nélkül nem valószínű, hogy 2*150W előerősítővel összejön.
(#) nolf válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 7, 2013 /

Szia igen értem mit mondasz és akkor tudtsz segíteni hogyan kell össze kötöni ezt amit kinéztem és mikkel kel potolnom ?
(#) lukacsp válasza nolf hozzászólására (») Okt 7, 2013 /

Egy ilyen végfok építése, amiről szó van, ha nincs semmid jelenleg hozzá, előre szólok alulról súrolja az 50ezer Ft-ot. Csak egy gyors számítás alapján: általad kinézett modulok 12e; trafó 18e; táp alkatrészek ~5e; hűtőborda, készülékdoboz, egyéb szerelési anyagok, (DC védelem, koppgátló, lágyindító) ~15e.

Szóval ha csak a behalt technics végfokod helyett akarsz valamit, akkor egyszerűbb és olcsóbb lenne használtan valami ilyet Erősítő-1, vagy ilyet Erősítő-2, vagy valamelyik társát venni. Nem tudom milyen hagsugárzóid vannak, de a 980W erősen marketing teljesítmény adatnak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2013
(#) HA5AWS válasza nolf hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Szia!
A modulok összekötésére vonatkozó kérdésed előtt szeretném megkérdezni, milyen elektronikai gyakorlatod van? Amennyiben csak lelkesedés, és kész eszközöket össze tudtál már dugni akkor szerintem gondold meg inkább lukacsp fórumtárs javaslatát és próbálj valami kész eszközben gondolkodni. Ha a forrasztópákával komolyabb barátságot kötöttél már és pár áramkör elkészítése és bedobozolása már a hátad mögött van, akkor érdemes belefogni egy erősítő építésébe. A kész áramkörök tesztelése és végbemérése némi műszerezettséget is igényel akár kölcsön szintjén. Egy erősítő kellően komoly mechanikai munkát igényel, hogy ne csak áramköreid legyenek egymás mellett hanem egy kész eszköz. Amint kivettem az írásodból kellően mobilizálható is kell legyen ami stabil mechanika kivitelezését igényli. A költségek meg igencsak szaporodnak a beépített anyagok miatt. Remélem nem vettem el a kedved az építéstől, de érdemes meggondolni lesz-e kitartásod végig csinálni.
(#) besi99 válasza nolf hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Éppen Kinából hozathatsz 26$ -ért, de lehet, hogy az ebayon is találsz ajánlatot
Google a barátod!
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
(#) nolf hozzászólása Okt 10, 2013 /

Sziasztok köszönöm már meg oldodtam trazisztorkra áthidaltam a lábat tökéletesen müködik az erösitő és hozzá kesztem egy épíiéshez is csak tápot kel szerváljak és kész is van D de nagyon szépen köszönöm a segitségeket sokat segitetek a modulokat meg vedtem össze épitedtem meg dobozt is csináltam el kztem össze épiteni de akkor el tudjátok létszíves mondani hogy milyen tápot rakjak be ? mert egyszer már beszéltünk eről csak nem tudom már mit javasoltatok
(#) reloop válasza nolf hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Szia! A végfok tápjára itt kaptál egy helyes választ.
A szabályzó panelról és a táplálásáról ebben a témában van bőséges információ.
(#) Bandzsy hozzászólása Máj 17, 2014 /

Sziasztok,nekem az lenne a kérdésem,hogy autó cd-rádióbol hogy tudnék erősítőt fabrikálni?Én számgép tápra gondoltam,bár lehet hülyeséget beszélek,kezdő vagyok eléggé
Esetleg egy rajz meg ki indulási pont jól jönne,hogy is kezdjem mire vigyázzak stb,ha egyáltalán kivitelezhető.Előre is köszönöm.
(#) reloop válasza Bandzsy hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Szia! Jó a PC táp Bővebben: Link.
Nekem szimpatikusabb a transzformátor, azt használok erre a célra. Egyenirányító híd és 20000µF szűrés tartozik hozzá. Az üresjárati egyenfeszültség ne legyen több 16V-nál.

Értem s köszönöm.

De akk teljesen ujra kell gyártsam az áramkört de ehez kellene egy kapcs rajz nem ? Ez egy 4 csatornás végfokozat mely benne lészenn.

Tda 7386-lehet kemény dió így kezdetnek
(#) reloop válasza Bandzsy hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Milyen áramkört kell újra gyárts? Nem tudlak követni.

Tehát egy autó rádióból akarok eroősítőt ami Önmagában üzem képtelen,ennek alkatrészeit felhasználván csinálni szeretnék eggy asztali erősítőt.
Következő: »»   11 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem