Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
250V -nál az EL84(6P14P) 5.2K -ra illeszt, de az a 200 ohm ide, vagy oda, szerintem mindegy.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2013
Kicsit visszaolvasol, egy-két oldal, és ott pont tárgyalva lett. Nézegesd az adatlapokat, sok csőnél írják is.
Rosszul mondtam.. az nem Orion trafó hanem szerintem VT TV-ben volt. De amúgy igen.. Ugyanazon fajta hangkimenőtrafó. Nem épp hifi minőségű hangzás ,de próbálkozhatsz vele. Próbáld ki és garantáltan meg fogsz lepődni, ha még nem "játszottál" sohasem csövekkel.
![]() ![]()
Miért lepödök meg, mi lesz, meglepően jó?
![]()
Hát jah.. pár alkatrész.. viszonylag pici kis kütyü. Aztán ugye "csak 3,5W" körül van. Majd rákötsz egy szép nagy és viszonylag "érzékenyebb" hangsugárzót ,s jön a "wááá".. Egyből rájössz hogy ez nem éppen a P.M.P.O.-s vagy egyéb kínai szabványos "3W" hanem a "DIN-es" korszak 3W-ja. Nagyot szól!
![]()
Szia mindenki .
Kérdésem lenne .A 6L6 csövet helyettesit hetem e a EL34 csővel . Köszönöm szépen segítséget .
Szerintem nem lehet egy az egyben cserélni a két csövet. Ha jól emlékszem a 6L6-hoz 3,5 K , az EL34-hez 2K kimenő trafó kell. De a szakik megmondják pontosabban neked. Az orosz 6P3SZ viszont csereszabatos a 6L6-tal.
Szia köszönöm szépen .Várom a segítségeket..
Ez feltünően kicsi! Egyenfesszel mérted?
Szigetelésmérő szerinted mit ad ki? Hát csak egyenfeszt. Ha rossz a szigetelés, átüt, akár AC, akár DC, nem válogat.
Nem lehet, hogy párás helyen voltak?
A helyzet az, hogy nem tudom. Inkább fűtetlen helyről származnak. A Pécs rádió trafóját muszáj volt szétszedni, de inkább ragadtak a szigetelőpapírok. Tudom, hiba szétszedni.
Utáp = 250V
Ianód = 48mA Tehát: 250/0,048=5208,333... ohm Szóval pentódát így kell.
Utánanézek, triódára még nem számoltam. Az biztos, hogy magasabb lesz az optimális illesztés.
Úgy tudom, a triódánál minél nagyobb a primer oldali impedancia, annál kisebb a torzítás, úgyhogy a hangminőség érdekében érdemes a számított illesztés fölé menni.
Elektroncső Atlaszban benne van triódára is az ajánlott beállítás.
Sziasztok! EM80-al kapcsolatban nagyon nagy segítségre lenne szükségem. bevezérlés indikátort építettem....tökéletes. Lenne ha nem zúgna tőle az erősítő.
Nos az van hogy alacsony stereo jelszint kierősítve 2 db em80 ra kapcsolási rajz szerint. jack dugóval próbáltam ki elsőnek, működik is de ha az alacsony jel kimenetbe (mondujk legyen ez egy egyszerű mp3 lejátszó) beillesztek egy erősítőt is a kivezérlés jelzőhöz akkor zúg a hangszóró ahogy emelem a hangerőt (zene nélkül), de ha közben eltávolítom a jack elosztóból az em80-at megszűnik. mi ez? előre is köszi!
valami a GND-vel? de ugyanez ha kivezélésjelzőként használom is előfok nélkül hangfalkimenetre csatlakoztatva. fontos lenne a segítség mert már 3.napja próbálom és kezdek belebonyolódni....
Köszönöm!
Látni kellene a művet . többet lehetne mondani róla!
Érdeklődnék, hogy aki bedobozolta, a csöves erősítőjét milyen csatlakozót használt jel bemenetnek, és kimenetnek? Illetve mit hol helyezett el? Kicsit retrós stilust szeretnék kölcsönözni.
![]() Fa-NYÁK házat csinálok (Alja, hátulja, 2 oldala fa; eleje, teteje NYÁK, egy irányba csiszolt, lakkozott, felírat ami lesz rajta Tonert vasalom rá, mint NYÁK készítéskor)
Szia mindenki .el 84 ecc83. kapcsolás.Szeretném megkérdezni hogy a Ez81 vagy a Ez80 ,meg lehet e csinálni .Köszönöm a segítséget ...
EZ81 és lehetőleg csatornánként külön.
Szia .
2db ez 81... És köszönöm szépen. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Találtam nemrég egy 212V-os és max 3A-es tápot és ehhez milyen csöves végfokot ajánlotok. Előfokot nem terveztem bele, mivel a torzító pedált szándékoztam rákötni.
Dobozoláshoz milyen csatlakozók ajánlottak? Ki illetve bemenetnek?
![]() Ezeket néztem ki, de nem tudom... Audio be: Bővebben: Link Audio ki: Bővebben: Link
Helló!
Milyen csöveid vannak? Mit takar a 212V, 3A? Mert ugye, kell anód,-fűtés, rácsfeszültség, mik jönnek ki a tápból? Meg aztán kimenőtrafó is kell. ![]()
Szia bakos 13gab.
Mindenféle képen 2db kell?EZ 81, Köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Legyek őszinte a "táppal" kapcsolatban? Jobbat is kitalálhattam volna mi legyen belőle, de ez jutott eszembe. Csövek? Most még semmi, de próbálok néhány áramköri rajzot keresni hozzá.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |