Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1100 / 1714
(#) uli hozzászólása Okt 28, 2013 / 2

Ugyan az elektronika csak egy izzó lesz benne, de hamarosan elkészül a hangulatvilágítás otthonra
Aki nem akkora autóbuzi mint én, annak elmondom: alul gt2052 turbó kompresszorháza, fölötte MZ-ről való gumi szívótorok, fölötte a "lámpaernyő" egy direktszűrő. Tudni kell róla, hogy nagyon vékony pamutréteg fémhálóra feszítve, ezáltal a fény átszivárog rajta, és egyfajta hangulatvilágításnak használható
*szerk: Ja és a képen a vaku miatt, úgy látszik mintha koszos szürke lenne, de valójában szép tiszta piros pamut .
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2013

WP_000452.jpg

(#) zolek hozzászólása Okt 28, 2013 /

(#) Gabó válasza csikosgabi hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Ja akkor jó. Én amivel találkoztam freki váltó, az azért melegedett sajnos. Igaz olyan helyen is volt sajnos.
(#) kocsgab002 hozzászólása Okt 30, 2013 /

Sziasztok.
Ujjgyakorlatként épült egy Mule2 Z573M csövekkel.
A dobozért és a Nyákokért ismételten szeretnék köszönetet mondani H2Opok barátomnak.
Még több kép a szokásos Galéiában

[UNSET].jpg

(#) Rumcájsz válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Nagyon tetszetősek a munkáid! Gratulálok hozzá!
Látom különösen vonzódsz a NIXIE csövekhez....
(#) szili83 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Valami doksi van hozzá? Vagy NYÁK és kapcsolási rajz...vagy ez KIT volt? Köszi!
(#) sooty válasza szili83 hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Vagy olvasd el a cikket... @kocsgab002 Szép, mint mindig
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
(#) Mybuster válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Gratulálok, szép munka!
(#) Sanyesz5 hozzászólása Nov 1, 2013 /

Üdv, ma elkészültem a mateatek féle smw3-as fémkereső paneljával, az élesztés még hátra van, ill 4 poti rámegy.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) nik válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Szép panel, szép munka, sikeres élesztést hozzá.
(#) szili83 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Szép lett!
Még pozíció rajzot vasalni nem próbáltál? Megéri.

Illetve a sok átkötést nem lehetett volna csökkenteni?
(#) Sanyesz5 válasza szili83 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Üdv köszönöm, a nyákot fotózom, rajzolat vasaláson gondolkodtam sokszor, sokat dobna rajta, ill az összeszerelést is megkönnyíti.
(#) Moderátor hozzászólása norbiv8 hozzászólására (») Nov 1, 2013

Ugye elolvastad a téma címét? Ezzel a kérdéssel ebben a topicban erősen offolsz...
ITT leszel.
(#) Gábor1986 hozzászólása Nov 1, 2013 /

Sziasztok! Régebben csináltam egy kettős tápegységet, gondoltam megosztom veletek. A vezetékezés nem lett a legszebb, így sikerült, a következő majd szebb lesz.
(#) Gábor1986 hozzászólása Nov 1, 2013 / 1

Ez pedig egy, az oldalon is megtalálható forrasztóállomás.
(#) szili83 válasza Gábor1986 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Elég jó lett.
És mik a paraméterei a tápegységednek?
(#) qvik hozzászólása Nov 1, 2013 /

Az utolsó Quad 405-nél közzétett képeknél Alkotó fórumtársunk hiányolta a védelmet....
Megelégedésére pótolom a készre szerelt erősítő fotóit.
Remélem KIFOGÁSTALANRA sikerült. Üdv.: Q
(#) Hp41C válasza sooty hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Egyenlőre csak így tudja a kiírni a dátumot, a hét napját és a hétszámot. A beállításokat PC -ről soros vonalon (USB - uart átalakítós vagy Bluetooth -os kapcsolat) lehet elvégetni.

Rs232.JPG

(#) Gábor1986 válasza szili83 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Hello! Elvileg 0-30 V és 0-3 A.
(#) Alkotó válasza qvik hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Akkor kifogástalan, ha Te nem találsz benne kifogást. Más véleménye itt nem számít. Illetve a küllem és a konstrukciós megoldások mellett, nem elhanyagolható szempont az a hangi élmény, amit nyújt neked.
(#) dudassandor1 válasza qvik hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Nekem tetszik! Bár a biztosítékokat könnyebben cserélhető verzióban helyezném el, és a 230V-os aljzaton is szigetelném a vezetékeket.
(#) Rumcájsz válasza dudassandor1 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Semmi szükség a megerősített szigetelésre! Mechanikai igénybevételnek nincs kitéve, a szabvány is engedi az 1x üzemi szigetelést!
Jó hogy nem azt tanácsolod hogy az egész dobozt öntse ki műgyantával...
Tényleg jó lett, egyedül a papírra nyomtatott felíratok csapják agyon azt a precízséget amellyel az egészet szeretted volna megáldani. Az elég kókány és murtcz hangulatot teremt!
De összességében Alkotóval értek (kivételesen ) egyet!
Ha szépen szól, mindennél többet jelent!
(#) satlokk válasza szili83 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Sziasztok!
Szerintem is elég jó lett,csak éntudnám néha így elkészíteni főleg az előlapot.
(#) satlokk válasza Gábor1986 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Szerintem ez is tökéletesre sikeredet.
(#) Gábor1986 válasza satlokk hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Köszi
(#) 20sz Jófiú válasza Gábor1986 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Én mindig felhívom a fórumozók figyelmét az érintésvédelmi szabályokra, mert nagyon fontosak. Ez mondjuk nem érintésvédelem de hiányzik a primer oldali biztosító. A készülék előlapján viszont megtévesztően a kétszeres szigetelés jele látható.
(#) pjg válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Ráadásul a védőföld is be van kötve. Kettős szigetelésnél ezt nem illik!

"II. érintésvédelmi osztály: kétszeres (kettős), vagy megerősített szigetelésű. Tilos földelni. A berendezésen (vagy leírásában) kettős vonal által határolt négyzet jelöli."
(#) 20sz Jófiú válasza pjg hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Nincs ezzel a forrasztóállomással semmi gond csak az építője figyelmét hívtam fel, hogy ha legközelebb készüléket tervez ezeket is vegye figyelembe.
(#) andrÁSZ válasza pjg hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Tilos???Baj ha valaki bebiztostja magát,vagy a gépet .Nem értem,hogy mi a kifogás ez ellen.
A kapcsolásnak sem árt,ha nem köti össze a földpontal.Ha áram alatt mérne és fesz kerülne a trafó vasra akkor ez nem is tilos,hanem életmentő.Szerintem!
(#) usane válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Nyilván igazad van, de miért kellene minden berendezést agyonbiztosítózni? Trafózárlat ellen? Pláne nem egy néha alig használom készüléket.
Egyébként jó lett. Nekem is ki kéne már próbálnom az előlap festést.
Következő: »»   1100 / 1714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem