Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   157 / 314
(#) szabo.eduard hozzászólása Nov 13, 2013 /

az egyik fett tutira elszált!és akkor is bejön a fény melyik kis trafókat?
(#) eyess válasza szabo.eduard hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Ahová a csöveket csatlakoztatod , és volt a négy db kék színű kondenzátor , és utána van két darab lapos trafócska .Na azoknak a cső felőli kimeneteit mérd ki.
Apropó honnan veszed , hogy az egyik fett elszált ?Mivel azt írtad nem tudod kimérni akkor ?

a fettet onnan tudom mert befüstölt és látszik is rajta a trafokba nem 1000v körül van? az árram eröséget mérjem ki?
(#) Buvarruha válasza szabo.eduard hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

a szekunderek ellenállását kellene megnézni, de ahogy azt már mondta, ebből így nem lesz semmi.

Á ne úgy mérd ki kapcsold ki a monitort , és ohm ot mérj a trafó kimenetén. A két trafónak egyformának kell lenni kb Ha meg a fett füstölt , akkor meg mielőbb szerezni kell bele , mert addig csak futjuk a felesleges köröket.Bár a fett is elfüstölt valamitől úgyhogy én a helyedbe inkább méregetnék , mert lesz még ott más hiba is.

egyiknél 1.120 másik 1.109
(#) Buvarruha válasza szabo.eduard hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Az 1109 necces, lehet, hogy az a FET halálának az oka.

Ki kellene venni a trafókat , és úgy is kimérni az a biztos.
(#) Chipmunk1960 válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Szia, Előkerestem megint a vez IC Adatlap -ját. Elég okos kis ic. Szerencsére van mellékelve egy mitakapcsolás, gondolom, a panenen is hasonló lehet. A 7-8 láb között egy árammérő komparátor van, ott 75mV-nál kevesebb feszültséget kell mérni, különben letilt. A 3-as SHDN negált, lábon viszont a be-táp feszt, de max. 15V, az 1. bejövő táp, gondolom 12V/2A.
Jó lenne, ha a 2 kék kondi meletti alkatrész/Fet tipusát leírnád, én AK25877 olvasok, de arra nem találok semmi adatot. Valamint az U3,U6 ic-ket, hogy valami kapcsolást fel tudjak vázolni magamban. Valamint, hogy milyen "stabokat" forrasztottál ki? Az Ebayon találtam ilyen ic-t,Bővebben: Link. Sem a Farnell-nál, sem más Eu oldalon nem találtam. A szállítás most legalább 4 hét.
(#) szuperman hozzászólása Nov 15, 2013 /

Helló mindenki!

Van egy LCD monitorom. Nem kapcsol be. Szétszedtem az elkók nagy része fel volt púposodva. Kicseréltem őket. Most, ha nincs jel villog az elején a lámpa, hogy nincs jel, ha van jel akkor folyamatosan világít mintha be lenne kapcsolva, viszont nem jelenik meg semmilyen kép. A tápnak van egy 5 Voltos és egy 13 Voltos kimenete. A 13 Voltos kimenetre égőt rakva vibrál az égő. Az 5 Voltoson nem. Lehet az a gond, hogy a kapcsolóüzemű táp lelke (DMO565) ment tönkre és azért nem működik a monitor? Valakinek van valami egyéb ötlete? Mit nézzek meg, mi lehet a gond? Egyébként ez egy SAMSUNG monitor. Nem tudom ez mennyire releváns.

Előre is köszi!
(#) szabi1980 hozzászólása Nov 16, 2013 /

Sziasztok.
Van 1 LG l204wt LCD monitorom.Az a probléma vele hogy bekapcsolom 2-3 mp után lekapcsol a háttérvilágítása.Kézilámpával belevilágítok a képernyőbe, látom a képet. Kondik rendben vannak a tápban.Van benn 2x 68uf 450 volos. Van benne 1 trafo "SC-03B SC-061" erre gyanakszok mert még van háttervilágítás "zizegő" hangot ad ki mintha átütne.Esetleg valakinek valami ötlete?
Bővebben: Link
(#) szabi1980 hozzászólása Nov 16, 2013 /

Itt 1 kép a tápról."netes kép"
(#) pjg válasza szabi1980 hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Olvass vissza kb. 50 hozzászólást. 3 hete erről van szó. De lehet már 4-is.
(#) Raiden válasza szabi1980 hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Ha jól látom van 2db pupos kondi, cseréld ki
(#) uniman válasza Raiden hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Hello.
Idézet:
„"Netes kép"”
Nekik üzenj...
(#) Raiden válasza uniman hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

OK vettem aszittem saját kép
(#) lithium hozzászólása Nov 17, 2013 /

Sziasztok!
Pár monitort felélesztettem már a segítségetekkel! Most is van egy 17" os Medion külső tápos. A jelenség : bekapcsolva, bemeneti jel nélkül a következő képet produkálja(ld. fotó) piros, majd kék, majd zöld, ha csatlakoztatok jelet akkor minden ok, van kép , s ha kihúzom a vga kábelt ki is íródik a kis ablakban, nincs input jel. kikapcsolás, bekapcsolás, minden ok. Ha viszont kihúzom a tápkábelt, s újra bedugom ismét a "piros háttér jelenik meg s csak input jel megérkezésével áll helyre. a vez panelen nem látok púpos, kifolyt kondit...
Mi lehet a gond?
(#) eyess válasza lithium hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Pontosabban milyen Medion ?
(#) lithium válasza eyess hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

A típusa: Medion MD 5043 OD
(#) eyess válasza lithium hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

A vga aljzathoz tartozó vezérlési részt kell átnézni , hogy jel nélkül miért kap az a rész vezérlést , és ráadásul mind a három szín.
Általában akkor szokott ez előfordulni , amikor bekapcsolt monitornál , és pc nél ki , vagy be dugják a vga kábelt , és véletlenül , vagy a kontakt miatt vagy dióda , vagy tranzisztor átüt.És ilyenkor már jel nélkül alap helyzetben is kerül a bemenetre némi feszültség , és vezérlés indulna.Ki kell mérni az alkatrészeket.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2013
(#) spgabor hozzászólása Nov 17, 2013 /

Sziasztok!

Van egy inverterrel kapcsolatos problémám. Adott egy Samsung monitor, ami tele volt púpos kondival a tápban, ezért nem indult. Kicseréltem az összeset, valamint az inverter trafót, mert valami nem tetszett rajta (talán a kimeneti ellenállásuk tért el nagyon, de már nem emlékszem, mert nem mostanában csináltam).
Ezek után a szokásos pár másodperc után kikapcsolok hátérvilágítás problémát produkálta. Megvizsgáltam a ccfl-eket, amelyek közül az egyik hibás volt, kb negyed fényerővel világított a másik háromhoz képest. Kicseréltem teszt jelleggel azt a pár csövet, amelyikben a hibás volt. Ekkor azt vettem észre, hogy fényerőkülönbség van a képernyő alja és teteje között. De a monitor már legalább stabilan üzemelt. Félretettem anno, hogy ha majd lesz négy egységes csövem, akkor azokat beleteszem, hogy a háttérfény egységes legyen.
Most van otthon egy másik ugyanolyan hátterem jó csövekkel. Próbaképp a háttereket cseréltem egy az egyben. Viszont meglepetésemre a világítás most sem homogén, a teteje normál fényerővel világít, az alja (ahol a rossz cső volt), ott pedig nagyon világos. Valamint a teteje bekapcsolás után mintha picit vibrálna pár másodpercig.
Szerintetek ez mi okozhat ilyet? Azért nem gondolom, hogy a cső rossz, mert több csővel is próbáltam.

Üdv:
spgabor
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Mi a pontos típusa a monitornak ?És az inverter trafókat amiket cseréltél egyformákat tettél bele ?
(#) matyusz válasza spgabor hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Amit "eyess" is írt a trafó kérdés, a másik meg azok a kis kerámia nagyfesz kondik kérdésesek a nagyfesz részen ott a trafó kimeneténél.
(#) Buvarruha válasza lithium hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Ez nem hiba, ez ilyen!
(#) lithium válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

..komoly...ez ilyen, de még egy ilyennel sem találkoztam...úgy tudtam, ha nincs jel a kábelen akkor kis ablakban ezt kiírja...mint ahogy azt teszi is ha az nem az " első" bekapcsolás
(#) Buvarruha válasza lithium hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Elég sok monitor várja az első jelet és néhány tesztképet rak ki addig, ahogy tied is, ami nem is rosz dolog.
(#) lithium válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Oké! Köszi! Akkor nem keresem tovább a hibát!
(#) spgabor válasza matyusz hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

nagyfesz kondit nem cseréltem. Típusazonos trafó van benne, de ebben csak egy van. 913bm a típusa.
(#) kraissadam hozzászólása Nov 17, 2013 /

Hello mindenkinek!

Lenne egy olyan problémám, hogy kaptam egy Asus VW193D-B monitort és azt csinálja hogy:
Bekapcsolom úgy, hogy nincsen csatlakoztatva géphez és akkor kiírja, hogy asus és utána no signal eddig jó is!
De ha csatlakoztatom a géphez és bekapcsolom kiírja, hogy no signal és utána nincsen kép már több géppel is próbáltam! Szétszedtem kondik nem voltak púposak por nem volt benne égést nem találtam nem tudom mi lehet vele!
Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!
(#) Buvarruha válasza kraissadam hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Valószínűleg scaler hibás. Lehúzott gombsorral sem mukodik?
Következő: »»   157 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem