Fórum témák
» Több friss téma |
Én azt az urat hívtam a meglévő rendszerhez,aki ezeket a kütyüket árulja,gyártja:
Riasztó ,és miután konzultáltak telefonon a telepítővel(Riasztó depo),mind ketten azt mondták,hogy zóna bővítés esetén végig kell teljesen mindent programozni... Miután én laikus vagyok,csak azt tudom,hogy mit szeretnék! ,a dolog elakadt..ezért próbálok valami elfogadható megoldást találni..amit meg is tudok fizetni..
A végigprogramozás alatt azt kell érteni, hogy a zónadefiníciókat kell végigütni. Ez 16 zóna esetén kb 20 másodperc munka.
Lezáró ellenállás használata minden esetben ajánlott. Negatív indítású kültéri esetén az indító bemenet és a +Ut bemenet közé kell kötni. A BELL +- között, ellenállással lezárt nyugalmi állapotban nem nagyon kellene feszültségnek lenni.
Akkor erre én mit is mondjak?
![]() ha megtudnám csinálni,nem küszködnék velük! ezt ismeritek? mintha tudná mindazt,amit szeretnék.. GSM
Amiket már telepítettem, azokat fentebb írtam. Ezeket nem ismerem, de gondolom egy kaptafára mennek ezek az egyszerűbb GSM-ek.PGM-ről vagy BELL+_ -ról meg kell relézni és már hívogat is. Programozása nem hinném hogy bonyolult. A vezérelhető relés kimenetét felhasználva pedi egy szabad zónát kulcsos kapcsolóként definiálva kapcsolgathatod a riasztót. (Ami ebben nekem nem tetszik az az, hogy nem látod a riasztód aktuális állapotát.)
Akkor most tegyek a bell- és bell+ közé egy 1K ellenállást? Vagy a bell- és aux+ közé?
A szirénába tedd bele. Ez ugye azt hivatott szolgálni, hogy a sziréna "áramkörét" figyelje. Ha a központ panel BELL+_-ra teszed akkor sziréna leválás esetén a központ be lesz csapva. Galvanikusan az AUX+ és a BELL+ azonos potenciál (jelen esetben) . Riasztáskor kapcsolja a BELL_-ra a GND-t. Ezért kell negatív indítású sziréna esetén a sziréna táp pozitív és az indító bemenet közé tenni az 1k ellenállást.
Nekem már mindegy volna,hogy ki csinálja,csak lenne meg!
![]() na nem tartalak fel,sajnos ettől én nem lettem okosabb,de ez nem a te hibád...eddig mindenki azt mondta,hogy a DSC hátránya,pl a Paradoxhoz képest,hogy ,amikor valamit változtatsz,bekötsz,mindent programozni kell..sajnos akkor itt el is akadtam..
Sok mindent megoldottunk már a fórum segítségével. Amennyiben tisztában vagy az elektronika alapjaival, szerintem nem reménytelen a dolog magadnak sem. Rajtunk nem fog múlni
Köszönöm a segítséget.
Köszönöm a bizalmat..de én igazi Mekk Elek vagyok! 50 %-os szerelő...
![]() Igazából az elméleti részt szeretném végig zongorázni,hogy azt kapjam,amit szeretnék,ne amit szerelni tudnak,vagy akarnak..tudjam mibe kerül..aztán kell valaki,aki megvalósítja...Sajnos nálam csak így működik..Igazi technikai analfabéta vagyok,de igyekszem legalább az elméleti dolgokba beásni magam...odáig eljutottam,hogy amit én szeretnék,azt zóna bővítés nélkül nem tudom megúszni..Mobilcom800 PL..ez tudja azt,ami nekem kell! ![]() de azt nem értem,hogy a távfelügyelet egysége a telefon bemenetre volt kötve,valami kártyás GSM,ami telefonvonalat szimulált..akkor most miért nem megoldható ez? ![]() mert akkor ugye nem kellene zónabővítést csinálni..
Többször telepítettem ilyet Bővebben: Link, az sw bemenetre ha élesített negatívot adsz pgm-rol beélesedik, és sms-ben megtudhatod hogy milyen állapotban van. Leírás csak alap, nekem saját igényeim szerint irt program van, pl. élesedéskor visszahív, kikapcsoláskor nem. Relé nem kell az indításhoz.
A fő probléma, hogy még mindig szinte mindenki a billentyűt pöckölgeti, DLS szoftverrel könnyen át lehet nézni mi van feltöltve, és kb. olyan felprogramozni, mintha egy webes űrlapot töltenél ki.
16 zonáig nagyobb munka felcsatlakozni a számitogéppel mint felütni kézböl, még a 64-est is szivesebben ütöm kéznöl mint DLS-el.
Tudtok ajánlani is valaki "sporttársat",aki kijön Kőbányára,és feltőlti?
Szia
Mit is szeretnél pontosan? Nem tudom de ha felszerelek egy GSM-et akkor nekem nem kell külön ztona hozzá, ha jól emlékszem akkor ki be szeretnéd kapcsolni telefonon, akkor 1 zona kell. Hány zonád van illetve hány kezelöd és milyen központod? Lehet hogy fel lehet szabaditani 1 zonát különben ha olyan a zonakiosztás, egy zonabövitő nem a világvége (kb3500+fa) szoval nem teljesen stimmel a dolog. Esetleg még az lehet a probléma hogy a régi telepitö nem adja ki a mérnöki kodot és akkor resetelni kell a központot és ha az lock-va van akkor az a DSC hunáriánál ütik csak ki.
Fö probléma hogy van DSC. Elfuserált szerkezet, a legkisebb paradox (4000) többet tud, fényévekkel könnyebb programozni, pláne utólag módosítani. Zóna duplázásrol nem is beszélve.
Szia:telefonról szeretném ki-be távkapccsal..
,nincs szabad zóna,ket partició van,a szabotazsnak is külön zónája van..ne sms-sel érteitsen esemény eseten,hívjon..igazából semmi extrát nem szeretnék.. . Szerintem..Eddig távfelügyet volt,de valaki mindig van az egyik lakásban,ez egy családi ház.. Szempont az is,hogy ne kerüljön túl sokba.. Hirtelen ennyi.. A masik házunknál,Pakonyon szintén DSC van,ott egy Siemens telefonos pagerrel simán tudja ezt,ott is 2 parti iós,de lehet,hogy volt neki külön zóna..tökéletesen múködik,és nem került sokba.. ![]() De zóna hiány miatt,meg mert az már elavult.. Ide nem játszik!
DSC PC 1616H,2 kezelővel..
A kezelői zónád nem szabad véletlenül?
Nem értem a kérdést!
![]() Van két kezelő rajta..le tudom kérdezni valahogy?
Ha már fel van progizva, könnyebb átnézni a DLS-be, mag ha 50-60 zóna van és a 48.-at kell átütni, az a DSC-nél elég zongorázás
Gondolom az alaplapi zónáidra írtad hogy tele vannak. A kezelőkön is van egy "kapocs" ami vagy zóna bemenet vagy PGM is lehet. Utóbbit még sosem használtam, de ha leveszed a kezelőt akkor fogod látni. Amennyiben nincs bekötve oda pl nyitás érzékelő és van a kezelő kábelén szabad szál, akkor nyert ügyed van. Erre nem is gondoltam hamarabb. Tudomásom szerint a 7-8-as zóna üresen marad mikor bővítem, csak 9-től felfelé ismeri a bővítő panel zónáit. A 7-8 az a kezelői zónáknak vannak fenntartva. Fura megoldás, amolyan DSC-s.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
Ebben igazad van de valamiért nem szeretem a sz.gépes programozást. Lehet hogy azért mert nem szerelünk csak álltalában 8 vagy max 16 zonát. Söt ha már itt tartunk, még a kelökből is a sima ledes kezelö a kedvencem mert azt teljesen átlátom, persze 8 zonáig. különben nem kell a 48.-ik zona, elég a 16.-dik, már azt is zongorázni kell böven elég egy füzet és kiirom mert az a tuti.
Levettem a kezelőt,foglalt minden..
1 Zóna Felső bejáráti ajtó nyitás érzékelő
2 Zóna Felső előszoba mozgásérzékelő 3 Zóna Felső kis szoba mozgásérzékelő 4 Zóna Felső nagy szoba mozgásérzékelő 5 Zóna kazán mozgásérzékelő Eddig volt az 1. Partició 6 Zóna Alsó lakás mozgásérzékelő 7 Zóna szabotázs 1-2. Partició 8 Zóna Alsó lakás bejárati ajtó nyitásérzékelő (6-8) 2. Partició Mindkét partició saját kezelővel, a lenti lakás fentrőli is élesíthető,és nyitható is.. DSC PC 1616 H Szóval igy nez ki a rendszer,és én az egyes particióra szeretnek telepítetni ilyen gsm kütyüt,gondolom ez csak úgyis egyik particiót kezeli..mobilcom 800.. Álítólag az jó lenne,ha lenne zóna..
Nem feltétlen 7-8, pl 1864, de álltalában arra van progizva viszont nem feltétlen kihasznált a kezelői zona ha be van kötve. Van jelen esetben zonabövittő, illetve van programozva 7-es vagy 8-as zona?
A szabotázsbol ki kell venni az ellenállást és bekötni egy zonára sorba, ezekután már felszabadul egy zona.
Sajnos akkor itt elakadtam,hiszen én nem értek hozzá,csak laikus módjára próbálom beleásni magam,hogy ha találok valakit,akinek értenie is kell hozzá,el tudjam mondani:mit is szeretnék...
![]() Tudom,itt jobbára olyanok vannak,akik ezermesterek..sajnos én nem vagyok ilyen..a riasztósok meg sablonokban és nagyon drágán dolgoznak,ha hajlandók..köszönöm a segítségeteket,egyelőre megáll a projekt..
Szia!
Ha jól emlékszem akkor azt írtad, hogy a központ DEOL lezárásokkal(2 ellenállás) működik. Akkor mi az a szabotázs zóna. A sziréna szabotázs köre? Mert ha a sziréna tudja a külső szabotázst akkor van egy szabad zónád. Üdv: Zsolt |
Bejelentkezés
Hirdetés |

,a dolog elakadt..ezért próbálok valami elfogadható megoldást találni..amit meg is tudok fizetni..