Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   192 / 283
(#) Kovabe válasza DkGrinder hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

És ez mit tudhat mármint a panel? Hogy van ez hogy elösször jön a kerék és majd csak utánna az auto?
(#) DkGrinder válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Szerintem semmi extra, csak egy valós idejű keybus TCP/IP kapcsolat.
(#) nagyrobert74 hozzászólása Jan 16, 2014 /

Még egy nekifutás.
Van egy DSC PC1616 panel amihez szeretnék kötni 2 darab DSC LC100PCI érzékelőt, egy DSC PC1555 kezelőpanelt és egy Lady PI hang-és fényjelzőt.
Ahogy olvasgattam a fórumon, a DEOL kötés mellett döntöttem. Az alábbi bekötési rajzok jók lesznek hozzá?

A kezelőpanelnek kell-e deol kötés - mert erre nem jöttem rá - és ha igen akkor hogyan?
A nem használt zónákat kell-e ellenállással lezárni a panelen?

érzékelő
LadyPI
(#) DkGrinder válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

A bekötési rajzok megfelelőek.
Én nem nagyon szeretem a billentyűzet zónákat, de ha te használni akarod akkor azokat csak NC vagy EOL bekötéssel használhatod, a DEOLt nem ismeri.( ha nem nem használod nem kell lezárni) A nem használt zónákat se kell lezárni csak 00-ra állítani.

Köszi a választ! Kicsit elbizonytalanítottál, most megint gondolkodom. Igazság szerint van egy zóna ami szinte állandóan élesítve kell legyen (sőt gyakran kell deaktiválni, illetve újra aktiválni - ez egy irodahelyiség ahol nem állandó jelleggel tartózkodom), de a lakás többi része csak éjszakára és ha nem vagyok otthon kell aktiválva legyen. Te mit tanácsolsz, hogyan kössem be? Most csak két érzékelő jön bekötve, de később az egész lakás be lesz kábelezve.

A billentyűzet csak DEOL módban nem ismeri a zónákat? (PC1555RKZ).
(#) Kovabe válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Igy van, de ha a többi zonád deol akkor az nem baj csak figyelni kell hogy a kezelöizona eol legyen mert akkor az az lesz.

Tudnátok adni egy bekötési rajzot EOL módban a billentyűzethez?
(#) Kovabe válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Semmi extra csak sorosan a com > ellenállás> eszköz> és kezelői zona.

Nagyon kezdő vagyok, a biztonság kedvéért, erre gondoltál a kezelőpanellel:

kep
(#) nagyrobert74 hozzászólása Jan 17, 2014 /

Közben itt olvasgatok, nem tudom jól értettem-e.
Ha a billentyűzet zónájára (Z és B) rákapcsolok egy EOL kötéssel rendelkező pl. LC100PCI érzékelőt, akkor rendben van és működni fog a többi DEOL-ban bekötött érzékelővel a rendszer?
(#) DkGrinder válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

A te központodnál az alaplapi lezárások eltérhetnek az alap beállítástól, szóval ha DEOL-ba programozod és zónabővítőt használsz akkor a bővítőn csak DEOL-os körök lehetnek, de az alaplapi 6 zónát bármire programozhatod, (persze ha nem használsz bővítőt akkor is )ez azért jó mert pl. a szekrény tampernél teljesen felesleges lenne ellenállásokat berhelni, mivel az oda vezető kábel a központban van és a hozzáférése előtt úgy is kinyitod az ajtót. Kivétel ha egy amerikai filmet nézel amiben lángvágóval kivágják a tamper melletti részt, és egy minikamerával és egy csipesszel megberheli a központot egy nagymellű körömcipős lúvnya
(#) szucs1974 válasza DkGrinder hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

Hali!

És a "nagymellű körömcipős lúvnya" még véletlenül azt is tudja, hogy az érzékelő 1 vagy 2 ellenállással van lezárva

Zsolt
(#) Kovabe válasza szucs1974 hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

Azt a lézerszemüveggel látja
(#) DkGrinder válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 17, 2014 /

A végén úgy is a pirosat vágja el, de az utolsó másodpercig a feketén tartja a fogót
(#) nagyrobert74 hozzászólása Jan 17, 2014 /

Még egy utolsó kérdést engedjetek meg. A sziréna bekötéséhez 2 darab zónát kell használnom?! Mert a grafikon ezt mutatja deol módban.
És még valami: mi az a furcsa izé a G-n meg a szaggatott vonal?
LADY PI
(#) LazaHunter hozzászólása Jan 18, 2014 /

Sziasztok! Esetleg lenne valakinek megoldása a lenti problémára? Most kéne menjek a faszihoz megnézni, de még fogalmam sincs hogy fogom kiiktatni ezt a vackot.

Köszi

------------------------

Sziasztok!

Megint gondom van ezzel a DSC PC550/560-al.

A kézikönyve szerint a megadott programozási részeket (09,10,11) F-ekkel kell kiütni (*6*), és akkor nem próbálkozik majd a kommunikációval a rendszer, de jelenleg hiába van így beállítva, riasztás után a hibát jelez, ha lekérem a 4-es zóna világít, ami kommunikációs hibát jelent.

Nem lehet valahogy tutira kiütni ebből a vacakból a kommunikációt, nagyon zavarja a tulajt.
Engem meg az, hogy ilyen fapados szart vett
(#) mrpriest válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

A kezelői zóna követi az alapban beállított típust.
Ha DEOL, akkor az is DEOL lesz.
Ha jól emlékszem a 4.5 verziótól van így.

A szirénába egy ellenállást teszel, mert az TAMPER zóna és
sérüléskor azt is fog jelezni.
Általában 11-es típusra szoktuk programozni.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
(#) Kovabe válasza mrpriest hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

A sima LED-es kezelő nem ismer más csak az EOL-t, nem tudom miért van igy de ez tuti.
(#) nagyrobert74 hozzászólása Jan 18, 2014 /

Valaki légyszi mondja már meg, hogy mi az a ferdén áthúzott téglalap a G-n, mert annál elakadtam... Én ellenállásra gondolok, csak nem tudom miért van át is húzva. A rajz 4-el feljebb látható (Lady PI).
(#) levaitamas válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

Az egy NC relé. Túl van bonyolítva.
(#) attrax hozzászólása Jan 21, 2014 /

Sziasztok,Először is nem vagyok nagy riasztószerelő.Egy esprit 738 nál akadtam el a következő érdekes(nekem)problémánál.Élesítéskor mikor letelt az idő és mozgás volt a zónában meg kellene szólalnia a szirénénak de ő csak fél perc után akar megszólalni! Melyik címen tudom ezt azonnalira állítani? A szirénában a jumper nincs késleltetettre állítva.Resetet már csináltam.
(#) Kovabe válasza attrax hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

Ez itt DSC topik de nem részleges zárást (éjszakai) csináltál, volt bejárati pont sértés zárás után?
(#) mrpriest válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Két napja tettem fel egy rendszerre egy LCD, egy Ikonos és egy LED-es (pincebejárat)
kezelőt. mindhárom zónáját használom, mindhárom DEOL.
Így működik jól.
Nekem ez a tapasztalatom.
(#) Kovabe válasza mrpriest hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Milyen központ?

It vagy? Ez szuper

1864-es központ 3 bővitővel.
(#) Kovabe válasza DkGrinder hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Szia
Ma találkoztam egy kolégával és dicsekedett hogy több ilyen LAN-os cuccot is feltett paradoxhoz. Szerinted fel lehet illeszteni DSC-hez is?
(#) Kovabe válasza mrpriest hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Ez fura, én nem ezt tapasztalom de akkor ez megint változott.
Ha zöldpötty van a nevem mellet akkor itt vagyok amugy ha felállok a gétöl még akkor is becsukom.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014

Na most felbosszantottál.

Kipróbálom Ledesen egyel is.
Csak a szakmai kiványcsiság.
(#) MPi-c válasza mrpriest hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Kovabe jól mondja!
Már itt is többször volt róla szó, de (már) a 4.2 verzió leírása is tartalmazta és ugyan ez van a 4.5-ben is: (2.11) "LCD55XXZ, PC55XX, PC1555RKZ ... Billentyűzeti zóna nem támogatja a kettős lezárású hurkokat." illetve "A PK55XX/RFK55XX billentyűzeti zónája támogatja az NC/EOL/DEOL lezárású hurkokat."
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
Következő: »»   192 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem