Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Merevlemez fedelének kiváltása
 
Témaindító: Neszeszellem, idő: Márc 20, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Neszeszellem hozzászólása Márc 20, 2006 /
 
Van 1db 1,7Gb os Samsung winchesterem. Szeretném ha a teteje, amiben nem fogatódik fel semmi elektronika. stb, átlátszó lenne, de pont olyan mint amit leveszek róla. Csak hát ez fém, és magamtól is kitaláltam h. az életbe nem lesz átlátszó. Mit javasoltok? Olvastam itt v. valahol epoxi gyantáról és hasonló alternatívákról, azonban nem tudom melyik úton a leggazdaságosabb elindulni. Valami olyan kéne ami jó folyékony ameddig meg nem köt, és be tud folyni a formába. Hát, előre is köszi. Szép napot!
(#) Slope válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 20, 2006 /
 
Én nem javaslom, hogy levedd... Elkerülhetetlenül por megy bele, hozzáér a kezed, aminek az eredménye, hogy egyből oxidálódni kezd a lemez.
Nade egy 1,7GB-os vinyó, eléggé elavult darab, dizájnnak kipróbálhatod.
(#) Neszeszellem válasza Slope hozzászólására (») Márc 20, 2006 /
 
1et is értek teljesen Veled. Azért a porra majd próbálok ügyelni, de az se baj ha kifexik, ameddig pörög benne a motor addig látványos. Van pár rajkó körülöttem néha és szörnyen kiváncsiak mi van benne, na meg... Nekem is nagyon tetszene
(#) isamisa válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 20, 2006 /
 
Helló!
Ha szét akartok szedni egy vinyót akkor ajánlott a pormentes helység. Otthoni körülmények között ezt szinte lehetetlen biztosítani, de mégis van rá mód.
A fürdőszobában jó nagy gőzt kel csinálni és miután eloszlik, megköti a lebegő porszemcséket is. Ez elég egyszerű szerintem. A HWSW-fórumon láttam régebben ilyen vinyót, és csak egy sima 3-5 mm-es plexilappal volt lefedve. Csavarok ki, lemez le, furat bemér, egy kis fúrás, és lehet szigetelve viszarakni. Na, hogy mivel szigetelt arra nem emlékszem.

Isa

U. i.: amúgy a topic címe nem valami pontos, én azt hittem, erősítőnek való doboz épül itt
(#) tszaboo válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 20, 2006 /
 
Szedtem már szét winyót. Nem okos ötlet utánam csinálni. 1 porszem, az ember automatice ráfúj, hogy lejöjjön, és utánna már menthetetlen. De amúgy láttammár ilyen winyót boltban, nem is sokkal drágább, csak hát ugye tuti hogy sehol se kapni. De van 1 olyan ötletem, hogy papírboltban kapni átlátszó műanyag lapot, azt levágod méretre, fölcsavarozod a tetejének a helyére (pormentessen) és a szélét meg körbenyomod ragasztóval. Még a csavaroknál is.
(#) Lucifer válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 20, 2006 / 4
 
(#) Neszeszellem válasza Lucifer hozzászólására (») Márc 20, 2006 /
 
Lucifer.. Többiek, nagy köszi Mindenkinek.Lehet holnap vagy a napokban megcsinálom és jön a kép
(#) Báddzsó válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 20, 2006 /
 
Ilyenre én is gondoltam régebben, hogy csinálok. Akartam bele szép ledet is ami akkor villog mikor dolgozik a vinyó.
Én a normál vastagságú cdtok alját néztem ki magamnak fedélnek, mert az pont elég hosszú, könnyen vágható (tapétavágókéssel megvágdosod aztán eltöröd a vágásnál) meg is csináltam a fedelet, de haverom kölcsökérte a vinyóm... még mindig nála van...
Egyébként ragasztáshoz fugaszilt ajánlok vagy mindkét oldalán ragadós, szivacsos ragasztószalagot. Csavarokat éppen, hogy csak meg kell húzni, mert a tok könnyen törik/reped!
(#) Tomee válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Én vinyo fedélnek plexi lapot ajánlom. A winyo és a plexi lap közé semmi esetre sem tennék ragasztót.
A józan észn szerint kéne rakni a tökéletes tömítés miatt, de amikor a ragasztó szárad minden féle oldószer kiválik belöle ami esetleg bánthatja a lemezek felületét. Szerintem kivülről kéne körbe húzni több lépésben sziloplasztal vagy más hasonló gumi szerű anyaggal.
(#) Slope válasza Tomee hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
A plexit méretre kell vágni, és a furatokat elkészíteni. Utána azt a felületet, ahol a plexi érintkezik a hdd fémfelületével ott a plexit vékonyan be kell vonni szilóval. Térhálósodás után (teljes száradás), kell feltenni a plexit, ekkor már nem csapódik ki belőlle semmi. A célnak pedig valamilyen száradás után is viszonylag lágy sziló felelne meg, ami felveszi az esetleges egyenletlenségeket.
(#) damatic válasza Slope hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Bocs, én még nem szedtem szét vinnyogót, de fotón láttam már párat szétszedve, meg néhány fajta (milyen különös?) járt a kezemben is. Azt a szerencsétlen fedlapot is tömítik valamivel, és számomra a vinyó közeli oldalnézetéből úgy tűnik, hogy hasonlóképpen van megoldva, mint a csavarozott hátlapú kvarcóráknál.

Tehát a vinyótestben körben van egy nút, amibe körkörösen végtelen szilikongumicsík van illesztve úgy, hogy a vinyótest síkjából 0,3-0,5mm-re kidudorodik. Erre van ráhúzatva a fedél.

Szal sztem csak le kell szedni a fedelet úgy, hogy ne sérüljön a gumicsík, ráfordítani a plexire, körbekarcolni, kivágni, lecsiszolni, kifúrni, és a plexi vastagságával megnövelt hosszú csavarokkal rácsavarozni.

Akkor van csak gond, ha a fedél cilinderes kiképzésű, mert akkor nem lehet síkban fedni.
(#) Báddzsó válasza damatic hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
sajna ami van "gumi" tömités (gumihab) az a fedélre van ráragasztva, de nagyon (nem leszedhető) lásd képet (nagyon ráérek fényképezgetni... .)
Sztem a legjobb az a szivacsos ragasztószalag amit mondtam korábban, mert könnyen vágható, nem folyik, rugalvas, ráragasztod vinyóra szépen, aztán rá a fedelet és ráragad, mondjuk azért csavar is kell.
(#) isamisa válasza Báddzsó hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Sziasztok!
Azért azt igazán nem értem hogy a cikkben minek kellet a mini drillel a vinyón vágni a fedelét. Ilyen durván összedzsuvázni egy vinyót
Megnézném mennyi napig ment utánna.

Azt a fedél kiemelést szerintem meg lehet csinálni mégegy plexi lappal. Ugyan úgy mint amit a srác meghagyott. Csak plexi lenne az egész.
Isa
(#) G-Lex válasza isamisa hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Akkor elég vastag lenne a plexi,h fúrj az oldalába egy lyukat, amibe kék ledet raksz!

KéK LeD RuLz!
(#) damatic válasza isamisa hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Sztem vagy volt egy plusz bekrepált vinyója, vagy hülye, de még nem forog. Mindegy.

A fedélkiemelésre nekem is eszembe jutott a plusz plexi, csak akkor megint ott a ragasztás kérdésköre, mert szépen kell ám az ilyet ragasztani! :yes:
(#) Inhouse válasza isamisa hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Ez nem csak dísznek készült? Nem hinném, hogy működött a továbbiakban...

Üdv
Inhouse
(#) Frankye válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Tuti, hogy többé nem működött... Ennyi fémforgács, ami egy ilyen "kitermelésnél" (inkább kigányolást kellene írni?) keletkezett, biztos, hogy max. 2-3* forgatta meg a lemezt, aztán kakukk...
(#) nyulbul válasza Frankye hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Én itt mindent elolvastam, de nem tudtam meg, hogy erre tulajdon képpen miért is volt szükség?
Az én vinyómat majdnem hogy keresni kell a sok "dzsumbuj" között, nem hogy még kilátszódna a ház oldalán, de még a rack-ben sem látszik.
(#) damatic válasza nyulbul hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Ebben a totyikban ez a legjobb kérdés!

Nyemazafontoshogymineeek, hanemhogyhoccsinájjajaszaki - éddessappa! A tuning az tuning, ne keresd az értelmét!
(#) potyo válasza damatic hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
A Western Digital gyárt olyan vinyókat, amiknél egy rész plexivel van fedve, így rálátás nyílik a bentlévőkre. Viszont ha jól emléxem, a Raptor szériából van csak ilyen, az meg elég húzós árban van(talán később lesz a mezei tipusokból is).
(#) tszaboo válasza Tomee hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Namost én nem azt mondtam, hogy ragasztóval rakja össze a fedelét meg a sasszét (milyen szép szó) hanem miután összecsavarozta azután nyomja végig az oldalát vele. Akkor már nem menne bele a száradás közbeni gőz ,vagy akkor már minden más belement.
más: A kék led meg olyan drága, hogy 4 db pirossat kapsz az áráért (most vettem 10cd-at 98ft-ért)
(#) Frankye válasza tszaboo hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Igaz, hogy a kék LED drága, de a dizájn megéri... Azért egy 100-as nem vág földhöz, és senki nem azt mondta, hogy fényszórót csinál kék LEDekkel a vinyóból...
(#) tszaboo válasza Frankye hozzászólására (») Márc 21, 2006 /
 
Ha már ledet akarok tenni bele, akkor már legyen akkora, mint egy atomvillanás. Ne nézzen bele kétszer az ember...
Tényleg azt tudja nekem valaki mondani, hogy két ledet hogy különböztetek meg egymástól??? Mert semmi szám meg jelzés nincs rajta. Nemrég kezembe került egypár, rákötöm 2,4v-ra semmi. Megörülök neki, Infra! elő a videokamerát, megnézem, semmi. Aztán később nézem meg multiméterrel, hogy fotodióda... Valaminek kellene lennie a ledeken, mert véletlen összeöntenek 2 dobozzal...
(#) Frankye válasza tszaboo hozzászólására (») Márc 22, 2006 /
 
Hát, az biza nagy cucli!!! Mmint ha 2 dobozzal összeöntenek! Én még nem találtam rajta jelzést...
(#) _JANI_ válasza Neszeszellem hozzászólására (») Márc 22, 2006 /
 
Ötletnek nem rossz :yes: ! De ha a wincsit szabadlevegőn megbontod, annak rövidesen annyi. Mert a levegőben lebegő apró porrészecskék a belső részeket elszennyezi. A lemez és a "repülő fej" (mert a fej fizikailag nem érintkezik a lemezfelülettel) közé kerülő szemcsék a lemez anyagát és a fejet koptatja. Ez először felülethibákat okoz, majd előbb - utóbb (de biztosan!) bekövetkezik a wincsi halála!!! Szóval, ha azt akarod, hogy a wincsi a fedélcsere után is sokáig működjön, azt 99.99%-os tisztaságú, pormentes környezetben kell elvégezni,
Idézet:
„megműteni”
. EZ a beépítésre kerülő anyagokra és szerszámokra is vonatkozik…

Valami olyan zárt teret kell kialakítani, amibe gumikesztyűn keresztül lehet benyúlni. Ez lehet egy hermetikusan (légmentesen) zárt plexi oldalú "akvárium" is. Ebbe a szerszámokat és a wincsit, stb. el kell helyezni. A következő lépés a levegő és a zárt munkakönyezet pormentesítése, / PLD: belső hermetikusan elzárt levegőt, egy kémiailag semleges olajon átáramoltatni, úgy, mint az olajtükrös levegőszűrőknél. Vagy v. hasonló +oldás, a lényeg hogy a levegőből a port megkösse!!! De megoldható úgy is, hogy tiszta "nemesgázzal" a belső légtérből a szennyezett levegőt kiszorítjuk és (túl) nyomás alatt tartjuk, lecseréljük, vagy nagyon felhígítjuk./
/ Wincseszterklinika!!! /
(#) Báddzsó válasza _JANI_ hozzászólására (») Márc 25, 2006 /
 
Én arra gondoltam, hogy mi van ha fejjel lefele szeded szét? tehát nem a fedelet szeded le a vinyóról hanem a vinyót a fedeléről, (meg így is rakod össze) Akkor nem esik rá a por a lemezre, nem?...
(#) Frankye válasza Báddzsó hozzászólására (») Márc 25, 2006 /
 
Valszeg a hatás majdnem ugyan az, mert a sztatikusan feltöltött porszemcsék akkor is landolnak a lemez felületén...
(#) nyulbul válasza _JANI_ hozzászólására (») Márc 25, 2006 /
 
Mikor ezt mind megcsinálta,fogja és eladja a "műtőasztalt" s az árábol vesz egy átlátszó vinyót.
(#) Norberto válasza potyo hozzászólására (») Márc 25, 2006 /
 
Idézet:
„egy rész plexivel van fedve, így rálátás nyílik a bentlévőkre”


Az durva, mert könnyen meglesheti bárki az adataimat


És végül
Idézet:
„tszabo”
írta:

Idézet:
„Ha már ledet akarok tenni bele, akkor már legyen akkora, mint egy atomvillanás.”


Ezen sokat fetrengtem Keményen és korrekten ideállt és belemondta az arcunkba!
(#) potyo válasza Norberto hozzászólására (») Márc 26, 2006 /
 
Idézet:
„Az durva, mert könnyen meglesheti bárki az adataimat”

Sőt, ha mikroszkóp alatt megnézed, akkor láthatod, amint a néger rabszolgák rajzolgatják a homokba az egyeseket és a nullákat.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem