Fórum témák
» Több friss téma |
Tulajdonképpen veszel 2 db 70 w os d audiós modult (vagy készreszereltet) ráerősíted a bordára a gyári teka leszorítókengyellel aztán csókolom
Nem gondolnám, hogy egy jól megépített Quad 405 egyszerűbb egy TDA 7294-nél...
Akkor így írom példának okáért a hűtés szempontjából már készletben megveheted cakpakk az l idomot és a bordát is. Nem kell vesződni vele.
Azé kellett bele hangszín, és védelem is
Meg mivel az egész főpanelt kivágtam belőle, táprészt is építettem. Igaz, azt félig a gyári alkatrészekből.
Há micsináltál a gyári jó kis védelmével?
bencikusz azért nem vetettem el a tda t teljes mértékben még..
Aki a legjobb egyszerűség minőség arányt keresi LM3875
A gyári erősítő az egy dolog. Amit magunknak építünk, az meg egy másik. Nem ugyan arról szól a kettő...
Azért hogy a pár alkatrészes TDA-nál egyszerűbb a Quad, az nem egészen helytálló.
Az stk halála, annak is betett
Amit 1:1be kimentettem, az a kivez jelző, potik, bemenetváltó és szabályzó panel, trafó.
Én most újítottam fel az enyémet szólt szólt de már kezdett mosódni a hangja, kicseréltem az elkókat, és a kis kondikat is láss csodát hihetetlen micsoda szép dinamikája lett ismét 10 éve szolgál már ez az erősítő, nincs az az isten hogy eladjam
Nem tudom én pedíg nem kímélem, igaz 8 ohm alá nem is megyek vele de úgy meghajtom sokszor mint a huzat. 2db 40 es mélyet (300w) 10 - 10 ohm / oldal, tetején dómokkal kongat rendesen
Előéletéről nem tudok, így vettem. Igazából doboz árba jutottam hozzá szerencsére, ezért nem is sajnáltam annyira.
Sokan fikázzák egyébként hogy jajj STK-s ...r nem jók azok stb, nekem például soha nem volt vele gondom a panel hűtőcsatlakozóját is pwm esre cseréltem így könyebb szereléskor lehúzni
Japán technika sosem rossz Amúgy mi a véleményed a TDA 7294 ről?
Nem rosszak, igaz SUBnak van használva a 2*400Wos ládához. Meglepően erőteljes mélyre képes, normál hangsugárzókkal nem teszteltem.
A másik erősítőm stkra épül, és szerintem nagyon tuti hangja van. Ennek sajnos sok lett volna a helyreállítási ideje és költsége, ezért is beleztem ki ennyire.
Nekem most van +- 42 voltom amivel "játszhatok" így nem tudom hogy mit vegyek meg TDA7294 építőkészletet, vagy quad 405 ös 200w modult.
pár perce mértem, nálam a TDA 88,4V-ot kap, 8 ohmos hangszóró álláshoz (nálam ez kapcsolható).
Ez +-44,2V-ot jelent a virtuális GND-hez képest. Hibátlanul működik. (Azért jó eséllyel ez terhelve esni fog, és nálam 242V körül van a hálózati feszültség.)
Akkor megnyugodtam, maradok ennél, már csak azt kell eldöntenem hogy a hídkapcsolást, vagy a sztereót építsem meg.Rendes fejhallgató maghajtást is szeretnék azaz egy kis előerősítő áramkört.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
Hello. Építettem egy TDA7295-ös erősítő áramkört, a gyári adatlap alapján, semmit sem változtattam. A tápfeszültségem +- 48V (ekkora transzformátorom volt, az új meg drága) . Mikor bekapcsolom az áramkört pattogva szól a zene amit rákötöttem, telefonról, kicsit kivehető a zene de nagyon-nagyon rosszul, próbaképp egy 10W-os, 8-ohmos, hangszórót kötöttem rá. Valaki tudja mi lehet a hiba? Sok neki a tápfesz? Gerjedés lehet? Kell elé előfok? Ha válaszoltok azt előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
+- 50 vdc az abszolút vége ennek az ic nek, 48 volt AC sok neki és gerjed. Tekerj rá pár menet huzalt a trafód szekunderére kb olyan vastagságút amivel tekerve lett és vidd le legalább 40 voltra.
Köszönöm, dc 48 jut rá bocsánat rosszul írtam. Hogyan lehetne csökkenteni a rájutó táp feszültséget, a trafó megtartásával?
Szia! A Standby és a Mute lábakkal (9, 10) mit cselekedtél?
Ja és kösd össze a mute lábakat rövidre üdv.
Ne haragudj nem értem, szekunderre rátekerek pár menetet, de a hova kössem a két végét amit rátekertem?Standby és mute lábakat kihoztam kapcsolóra, ami vagy +tápfeszültséget vagy semmit kapcsol rá a 9,10 es lábra
Egyszerűen összeforrasztod, a + oldalon is és a - oldalon is.
Ugyanannyi menetszámot tekerj mindkét oldalra kb 16-18 menet mehet rá. (Forassz zsinórt a + és - oldalra is és tekerd a trafódra.). A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Ha a pozitív lábra kötötted, akkor az erősítőnek szólni kell feltéve, hogy nincs egyéb építési hiba.
Tégy fel fotót a panel aljáról és alkatrészoldaláról. A trafót pedig itt mutasd be. Még azt sem tudjuk mivel jár a tekercselése.
Valami közelebbi fotót a panel aljáról tegyél fel ide, hogy lássuk a forrasztpontokat esetleg mérd ki mégegyszer nincs e valahol zárlat.
az nem jó ha a primer oldalra tekerek pár menetet? akkor nem lesz akkora az áttétel,szimmetrikus trafóm van, szekundert macerás lenne tekercselni szerintem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |