Fórum témák
» Több friss téma |
A rózsaszín kép független mindentől, a csőnek lesz olyan a fénye és csakis hidegen való bekapcsoláskor rövid ideig.
Ha ki vannak szerelve, így próbáld ki, mert látszani fog esetleg a gyenge forrasz miatti fényerőcsökkenés valamelyik cső végefelé. A rózsaszínes fény másodpercekig van csak jelen, amíg a cső hideg, ezt is jobban látni kiszerelve.
Köszi, már meg is vettem. Kíváncsiságból, ha megint szétszedem, megmérem a jelenlegivel, meg az ujjal is a felvett áramot.
Sziasztok!
Még mindig a 22 collos ASUS VH222D monitorommal kűzdök. Megjött Kínából a csere vezérlő panel. Kicseréltem és se kép se hang.. Lebontottam a háttér világításig, és most látom, hogy a csövek nem úgy világítanak, ahogy feltételezésem szerint kellene. Hálózat csatlakoztatása után villan egyet-kettőt, úgy mint a fénycsövek szoktak a gyújtás pillanatában, majd halvány fénnyel világítanak egy ideig, utána megint sötétség. Ami még adalék információ, hogy a nyomógomb panelen egyáltalán nem szólal meg a bekapcsolt állapotot jelző LED. Annak idején a hiba úgy jelentkezett, hogy hétvégére kihúztam a hálózatból, majd hétfőn bedugva már csak valami csíkok látszottak, sajna nem emlékszem már pontosan a vizuális élményre. Van valakinek ötlete?
Táp megy rendesen ?
Meg van a kimeneten a +5v , és a +14,5v ?
Szia eyess!
5V OK, 14,5V helyett 16,5V. Gondolom ez nem nagy probléma. Viszont változott a helyzet. A csere vezérlővel az volt a gond, hogy a nyomógomb panel felé elmenő aljzat kialakítása egy picit eltért az eredetitől, ezért nem pattant be a helyére a kábel csatlakozó. Kicsit megfaragtam, most rendesen bedugható, és meg is jött a villany a nyomógombokhoz. Világít a bekapcs LED is. Viszont a képernyőn továbbra is csak vízszintes, ugráló csíkok látszanak, úgy mint az előző vezérlővel. Most ilyenkor mi lehet a gáz? A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Adatkábelt kellene megnézni az lcd , és a vezérlő között.
Lehet , hogy nem ártana.Persze úgy , hogy csatlakoztatva legyen.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Sziasztok!
Korábban már írtam a topikba egy Samsung 940MW kapcsán. A probléma az volt, hogy a képernyő háttérvilágítása pár másodperccel a bekapcsolás után kikapcsolt. Mivel a problémát a kondik kicserélése nem oldotta meg, és mert korábban egy évet töltött szerelőnél az alkatrész ahol nem tudták megjavítani, úgy gondoltam, hagyom a fenébe, és rendelek ebay-ről egy ilyet a monitoromba. Ezt rendeltem. Ma az alkatrész meg is érkezett, viszont úgy látom hogy az áramerősség értékek eltérnek a korábbi alkatrészen szereplő értékektől (ezt korábban nem vettem észre sajnos). Az eredeti alkatrész a monitorban ilyen volt. A kérdésem tehát, hogy be merjem-e szerelni a monitorba az új alkatrészt (ami elvileg kompatibilis a samsung 940mw-vel), vagy tönkretenné a monitort az áramerősség különbségek miatt?
Majdnem teljesen biztos, hogy eliras tortent a panelen. A 13V-ra kellene vonatkoznia a 3.8A-nak, mig 5V-ot csak a logika hasznal, max 1A-val. Ha a csatik egyebkent kompatibilisek, en siman betennem.
Nem lett volna elég csak trafót rendelni? Csővég hibás forrasztása is ilyen hibát produkál, lehet, hogy nem is a panellel van gond.
Akkor marad a TCon hibája, vagy egyéb a kijelzőben.
Akkor irány a szelektív hulladék lerakó?
Csak a kijelző megehet majdnem 1A-t 5V-on, rrendben van az.
Lehet, hogy elég lett volna trafót rendelni, de nem értek hozzá, a szerelő pedig azt mondta hogy a chipeken kívül mindent kicserélt benne, és hogy a csövek nem rosszak, mert kipróbálta őket másik monitorral. Ez igazából már mindegy, a kérdés az (és nem más), hogy a mostani alkatrészt be merjem-e szerelni, vagy sem....
![]()
Minden jó megy edddig nem akarom elkiáltani
Sziasztok!
Van 2db Viewsonic VA1912W monitorom, amiknél jelentkezett az a hiba hogy vibrál a háttérfény, írtam a fórumba, javasoltátok az elko cseréket, amit meg is tettem fel is voltak púposodva stb.... A problémám hogy az egyikben nem cseréltem ki a nagy puffer kondit mivel nem kaptam de kiforrasztva megmértem, 120u 400V-os és 118u-ot mutatott szóval gondoltam jó, de ennél a monitornál továbbra is fennáll a probléma.... ![]() A másik monitorban szintén mindent kicseréltem, de amikor bekapcsolom 2 mp-ig világít a zöld led, viszont nem írja ki, hogy nincs jel és standby lenne, hanem felvillan a kijelző egy pillanatra aztán kikapcsol (elalszik a led) és 1 mp múlva kezdi ezt előröl..... ez valami rövidzár védelem lenne? megnéztem a forrasztásokat és nem érnek össze... Van ötletetek?
Fénycsöves lesz, kicsit olvasgass vissza.
A kondival nem a kapacitása szokott baj lenni, hanem az ESR értéke, és a bevezető elrohadása. Ez olykor alig látható szivárgásként látszik a lába tövében. Én kicserélném.. Az induláskori leállásnak lehet ez is oka és lehet a trafókat meghajtó félhíd egyik tranzisztorának zárlata.
rendben, köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek
![]()
Helló mindenki! lenne egykis gondom adott egy lg flatron L1752S-SF monitor hibája ha árramra rakom egyszer bevillan a kép logo fénycsö minden de utánna semmi a kék led világít de nincs kép oldalrol megvilágitva se látni semmit milehet a gond? mit keressek?
Szia![/off]Hát ennyi infóból, annyit biztosan mondhatok, hogy a biztosíték jó! Általában az száll el utoljára. [off] Esetleg, ha a táptól elindulva, adnál még némi infót.......
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Elsonek bontsd ki es a tapban keress pupos kondikat.
azon már tul vagyok azvolt az elsö lépés de szemmel láthatóan nincs semmi kondik jóknak látszanak fénycsövek is ok!
Es mennyi a feszultseg a hattervili agon?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |