Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   226 / 570
(#) VIM válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Szia! Junkers micsoda? Tessék megadni a pontos típusszámát, mert csak úgy lehet válaszolni a feltett problémára, ha tudjuk, hogy melyikkel állunk szemben a sok közül.
(#) Omega3 hozzászólása Feb 25, 2014 /
 
Tehát még 1x:
Sziasztok! Junkers- Euroline kazánunk van és melegvíz problémánk. (Nem tudom, milyen típusszámra hallgat, kívülről semmilyen jelzés nem található.) Többségében van melegvíz, de egyszer csak nincs és nem melegszik, jéghideg a víz. Ilyenkor az a megoldás, hogy felhúzzuk a fűtést pár fokkal melegebbre, majd visszaállítjuk, és amikor elkezd hűlni, akkor ismét van melegvíz. Már volt 2x szerelő, kitisztította amit ki kellett, de azóta is fennáll a probléma. Szerintetek?
(#) VIM válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Szia! A régebbi vagy az újabb? Legalább ennyit segíts! A guglival keress egy junkit és bökjél rá.
(#) Omega3 hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
Nem adom fel.

Junkers- Euroline kazánunk van és melegvíz problémánk. (Nem tudom, milyen típusszámra hallgat, kívülről semmilyen jelzés nem található.) Többségében van melegvíz, de egyszer csak nincs és nem melegszik, jéghideg a víz. Ilyenkor az a megoldás, hogy felhúzzuk a fűtést pár fokkal melegebbre, majd visszaállítjuk, és amikor elkezd hűlni, akkor ismét van melegvíz. Már volt 2x szerelő, kitisztította amit ki kellett, de azóta is fennáll a probléma. Szerintetek?

A kazán 2005-ben épült lakóparkba lett beszerelve, turbós. Így néz ki: http://aprod.hu/hirdetes/junkers-euroline-combi-gazkazan-ID1t8t1.html
(#) merciabc válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Szia! Szóval fekvö ledes Junkers ZW23-as. Az jó. Biztosan ki lett takarítva a keveröszelepje? ...Ugyanígy néz ki az elektronika müanyagháza a tiednek is? Zoli
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
(#) DoDo69 válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Szia!
Ha hideg a víz a készülék gondolom nem égeti a gázt? ! Ha igen, akkor a fűtésbe megy a meleg víz, váltószelep hiba is lehet. Ha nem ,égeti a gázt a ledek világítanak? Vagy csak semmit nem csinál de nincs villogó led a sorban . Ha ez akkor panel hiba , és szerintem javítható . Mivel sok a lehetőség priviben irtam.DoDo
(#) toro válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Nagy valószinűség szerint vízköves ill. vasiszapos a hőcserélő vagy 3. esetben a kazánköri NTC.
(#) VIM válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Nagy nehezen megszületett a típus. Tetszik ez a " ctrl-v ctrl-c " megoldás a szövegezésedben. A váltószelep ezen megoldása magában hordozza a belső tisztaság elvárásait, mert a szivattyú szállító teljesítménye is kell ahhoz, hogy a szelep át tudjon állni a bypass-on keresztül. Ha itt el van szennyeződve valamelyik járat, vagy kosz került a mágnesszelep lezáró "liffentyűje" alá akkor nem tud kialakulni az átállításhoz szükséges nyomás a membrán mögött és nem, vagy csak nehezen áll át a váltószelep. Valószínű, hogy a szelep rúdja kissé koszos és szorul, amit le lehet tisztítani, vagy az átömlő kis furat időnként eldugul és ezért nem zár a szelep a megfelelő irányba.
(#) DoDo69 hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
Menet közben fogy el a meleg víz, így a szelep már átváltott. Ha dugulás okozza a hibát, az nem javul meg magától. Ha a szelep felakad, akkor is megy a készülék csak a fűtésbe megy a víz. vagy túlmelegszik lassan. kevés az infó
(#) VIM válasza DoDo69 hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Igazad van, mert a készülék alapból a HMV készítésen áll. A fűtés indulásakor kell a bypassnak működnie a szelep átváltásához a rugó ellenében. Mivel nem sok infó van a működés tekintetében így még a hideg víz bemeneti szűrő és az azt követő vízáramlás kapcsoló jöhet szóba. A szűrő eltömődése és/vagy a vízáramlás kapcsoló (induktív jeladós) lapátkerekének akadályoztatása valami lerakódástól, mert arra lemodulál a teljesítmény, ami HMV-nél hideg vizet eredményez. A 10kW-os víz-víz hőcserélő fél teljesítménynél már elég hideg vizet ad.
(#) Omega3 hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
"Menet közben fogy el a melegvíz." Ez így nem igaz. Van melegvíz általában. Aztán egyszercsak kinyitom a csapot és nincs, mégha aznap egész nap volt is. Szerelő eddig 2x járt nálunk, és tisztítást javasolt. Kétféle tisztításból választhattunk. AZ egyszerűbb helyben történt, némi vízkő kipotyogott a kádba. A másikat, hogy elviszi a savazni az alkatrészt, azt még nem léptük meg (4 hónapos a bébi). A fűtés maga a tökély. AZ előző tulaj ennyit írt a náluk keletkezett problémára:
"A megoldás annyi volt, hogy a falból a kazánba tartó vizvezetékeket kicseréltük flexibilisre, mert annak a belső anyaga fém helyett gumi, igy nem tudott a vizkő lerakodni."
Ennek fényében? (Tartok tőle, hogy ha visszahívom az előző szerelőt, találgatni fog, azt meg nem szívesen finanszíroznám.)
(#) DoDo69 válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Az egyszer csak nincs meleg vízre úgy gondoltam,hogy előtte a használat során még volt  Viszont , így találgatni lehet bőven. A jel adó , kapcsolja e a szivattyút, a meleg víz nyitására, vagy nem. A turbó el indul és elkezdődik a gyújtási folyamat vagy nem. Ez fontos lehetne a váltószelep a fűtésbe dolgozik . Világítanak a ledek , vagy nem . esetleg ebből egy NTC hiba is kinézhet . Fűtés indul e ilyenkor? Lennének ötleteim , de csak találgatás így. Ha megy akkor tökéletesen megy , vagy nem is megy a meleg vízre. Nem langyi a víz hanem nem is indul semmilyen folyamat.
(#) DoDo69 válasza VIM hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Jól gondolod, de nem tudjuk, hogy indul a gyújtás vagy nem . Ha indul, akkor veszi a jelet a turbinától (ha az van benne) .Ha lassan forog az üledéktől simán lehet hogy néha nem forog eléggé a jel adásához . A turbina sebessége , (ha az van benne) szerintem nem befolyásolja a modulációt. Csak indítási jelet ad . Max lángon indul ,és a meleg víz NTC jelére modulálja a teljesítményt. Pár napja találkoztam egy ilyen készülékkel. A hiba hasonló volt , két évig küzdöttek vele, sok szerelő megfordult.200 ezerbe került a tulajnak elmondása szerint . A tulaj csak azt vette észre , ha nincs meleg víz, de az igazi meglepetés akkor érte amikor kiderült,hogy a fűtésre sem indul a készülék , csak azt nem veszi észre mindig . A termosztát kapcsol , de a készülék nem csinál semmit, de egyszer kiszámíthatatlanul elindul a termosztát jelre . A lakás nem hűl le mert annyira azért megy . A háromszög hibajeles Euroline sorozatban megcsinálja ugyan ezt . A tulajnak nem is mondtam meg hogy egy ezer forintos alkatrész okozta . Szerintem elájult volna.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
(#) Omega3 hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
Hát ha a tulaj 200 ezret fizetett javításért egy 200 ezres készülékre akkor nagy marha volt. Köszi az infókat. Bár kicsit úgy érzem, hogy akármi is lehet, vagyis legjobb volna lecserélni a 10 éves átlag élettartamú készüléket egy újra.
(#) merciabc válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Hát megfejtették. A lényeg: ezt add el alkatrésznek, és vegyél egy ujat. Ugy jársz a legjobban.
(#) VIM válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Úgy nézem EZ a típusú vízáram kapcsoló való hozzá, mert az enyémhez EZ való az Euromaxx-ba. Kár volna lemondani erről a kazánról egy ilyen csekély esetleges meghibásodásért ennyi működési év után. Szerintem jó konstrukciójú készülék és megbízható. Most is valószínűbb az elkoszolódása, mint a meghibásodása ennek az alkatrésznek. ITT lehet kapni ha érdekel azon a számon ami a címsorban van feltüntetve. Persze majd akkor ha nem segítene rajta a tisztogatás és valóban ez a probléma.
(#) DoDo69 hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
Egy áramlás kapcsoló , használtan nem a világ , de ez mind csak találgatás, mert váljuk be, annyi infónk van ,hogy néha nincs meleg víz . A körülményekről semmi .Ezt így megoldani ugye esélytelen .
A 200ezret úgy lehet rákölteni, hogy apródonként. Ha már benne van egy 70ezres hőcserélő és a szerelő azt mondja , megfog oldódni, és egy darabig meg is oldódik … Aztán valaki más egy szivattyút cserél , és nincs vége. Ha tudta volna előre , akkor nem költött volna rá egy fillért sem. Ha látnok lett volna….. lehet ez a gond is egy 1000 forintos alkatrész , de szerintem csak találgatunk , pedig lehet ha ismernénk a körülményeket , vagyunk itt elegen akik láttunk kazánt életünkben egy párat.
(#) merciabc hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
Így tényleg találgatás. Csak a helyszini szemlekor lehetne mondani hogy mi is van vele...
(#) toro válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Nem volt nagy marha, csak elhitte mindig, hogy "most jó lesz"!
(#) toro válasza merciabc hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
...ja-ja!
De azért a flexi bekötőcső nem a legkíválóbb a bekötéshez!
(#) DoDo69 válasza toro hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Ez egy érdekes eset volt, de nem lehet a szerelőket sem nagyon hibáztatni, mivel volt olyan is, hogy hiba nélkül hónapokig ment. Nem tudták összekötni a hibákat. Ahogy levették az elektronika keretét a dobozkájával , meg is javult , de a szerelő ezt nem tudta. Kimosta, kicserélte.... Összerakta és láss csodát működött. Azt nem tudhatták,hogy ha csak meg ütik a készüléket, akkor is megjavult volna. Kád közelében, fürdőkben ha leoxidálódik egy csati , elég le húzni , és vissza dugni , már jó is. Egy ilyen hibáért , ha megtaláljuk, mit lehet elkérni. Jobb, ha a tulaj nem is tudja, mert kifizetett 200 ezret előtte. Omega3 esete akár hasonló is lehet, csak ott szerintem azért is nehezebb ki találni a hibát, mert bármit is kérdezünk, a válasz elmarad. A nincs meleg víz .igaz hiba tünet ,de a hibát megtalálni csak úgy lehetne ha szépen végigmennénk a folyamaton. Még azt sem tudjuk, hogy a csap megnyitására, a gyújtási folyamat elkezdődik e vagy sem. Ez elég lenne az első lépeshez, mivel eltudná dönteni , hogy a váltószelep , vagy a turbina körül kellene a hibát keresni. Vagy a panel is lehet ,ha nem reagál. Szép napot !
(#) Omega3 hozzászólása Feb 28, 2014 /
 
Jaj, nagyon rendesen vagytok, hogy így törődtök velem. 4 hónapos a pici és nem tudok sokat netezni.
Én - megmondom őszintén - azt gondoltam, hogy egy kazán mechanikája egy átlátható folyamat. Most kábé olyannak tűnik mint egy fekete lyuk.
De, nem adom fel. Tegnap a picinek volt meleg víz este 8-kor. Nekünk este 10-kor nem volt.
Tehát mit nézzek a folyamathoz? (Bocs, én egy mezei jogász vagyok, nőként meg aztán pláne nem vagyok nagy szakértő.)
Amikor itt volt a szerelő tisztítani, rögtön elkezdett szerelni, nem nézte van e melegvíz, pedig aznap délelőtt volt. Amikor előtte este itt volt hibát nézni, akkor pont nem volt melegvíz, tehát pont jókor jött. Mégegyszer hangsúlyozom, hogy a fűtésünk kiváló.
Most épp nincs melegvíz. A kazánon a zöld lámpák nem világítanak a hőfok jelzésnél. Az első csap kinyitásnál kattant kettőt, még annyi hangot adott ki.
Közben eltelt 2 perc, még1x próbálkoztam. Van melegvíz, balról az első kis ablak elkezdett zölden világítani. Ismét megnyitottam, balról az első 3 "ablak" zölden világít.
Még annyi plusz infonak, hogy délelőtt 10 óta 10 fokon van a termosztát, de gondolom, ez nem releváns.
EZ így elég info?
(#) toro válasza Omega3 hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
Nem fekete lyuk egy kazán!
Minden logikusan a biztonsági előírások szerint van megtervezve, mivel, ha a CE jelet viseli el kell fogadni minden Eu. tagállamban.
A kivitelezéssel van általában baj, mivel van sok olcsó "kazán", amely kizárólag a garancia idő végéig működik és másnap KO.
Ha az első három led zölden vílágit - elvileg - gyárt melegvizet.
Szerintem a hőcserélő fűtőköri oldala vasiszappal szennyezett, esetleg a HMV NTC (melegvíz érzékelő).
(#) merciabc válasza toro hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
He-he! Ma futottam bele egy ua.ilyen esetbe, csak Radiant volt! Na, vajon hol volt a bibi? ... A kábelek voltak megsülve a csatlakozójával egyetemben. Itt is járt már elöttem a helyi "márkaszervíz" + más is,de hogy ilyen vakegerek voltak, hihetetlen! Vagy mégsem akartak hozzányulni... Hmmm. Készülék cserét javasoltak, sok pénzért... Ez a biznic! Baromira nem érdekelte öket,hogy szerencsétlenek anyagilag hogy állnak.(?)
(#) ztotok hozzászólása Feb 28, 2014 /
 
sziasztok

tudna nekem segíteni valaki? anyósomék Dég beretta 24kw kéményes cirkójával van valami bibi és nem tudom eldönteni, hogy hívjam a szervízt... aki egyből lehúzza őket pár 10ezredessel...vagy nem olyan nagy a gond és meg lehetne csinálni.

hibajelenség.. mikor előszö megnéztem láttam hogy valahová elment belőle a nyomás...meg a víz is ..totál 0bar. középen a led pirosan világít.
feltöltöttem kb2barra tartja is a nyomást, összes kapcsoló, csap nyitott, gáz van, viz van, áram van, de ki-be kapcsolás után semmi. sárga led felvillan kattog párat és piros led folyamatosan világít és semmi.

nem találok leírást erre a hiba "kódra"

valaki esetleg? tud segíteni?
(#) toro válasza merciabc hozzászólására (») Márc 1, 2014 /
 
Te is csak azért vetted észre, mert volt nálad szemüveg!
De van ilyen! Ránéznek a kazánra 8-10 éves - vegyenek újat, mert nem javítható!
(#) toro válasza ztotok hozzászólására (») Márc 1, 2014 /
 
Először is, ha elment a víz, annak oka volt:
1. vagy elfolyik valahol, ez gáz, mert akkor meg kell keresni és elhárítani.
2. vagy a tágulási tartályban nincs ellen nyomás. Olvass vissza régi topikkoban VIM párszor betette, hogy kell csinálni.
Az égő alatt a hátsóoldalon van egy gomba alakú nyomáskapcsoló, kicsit koppints rá.
(#) VIM válasza toro hozzászólására (») Márc 1, 2014 /
 
Erre gondoltál?
(#) JGabor hozzászólása Márc 1, 2014 /
 
Hello!

Szeretnék segítséget kérni.
Ariston BS 24 FF típusú kazánunk van. (~2 éves a készülék)

kb. 3 napja kezdte el, hogy a Füstgázelvezetési rendellenességet jelző sárga lámpa jelez.

Reset gombot nyomtam párszor, hogy lássam milyen működést produkál utána.
Van, hogy az újraindítás után 2 perc múlva ismét bejelez és lekapcsol, viszont van, hogy közel 2 órán át semmi hibát nem jelez. Termosztát ez idő alatt legalább 4-5 alkalommal indítja el a fűtést, mely teljesen hibamentesnek tűnik.

Én mint laikus tudok ezzel bármit is kezdeni?
Gondoltam leszedem a kémény csatlakozóra csatolt elvezető csövet és belenézek, hátha abban látok bármi szennyeződést, de semmit sem találtam benne, így visszatettem.

Előre is köszönöm a segítséget! Gábor
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2014
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Márc 1, 2014 /
 
Természetesen!
Jó az ábra, s érthető is. Legalábbis nekem.
Gondolom, akinek szüksége van rá - érdeklődik!
Következő: »»   226 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem