Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   279 / 580
(#) botesz válasza keoma76 hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Lehet hogy a fűtés reléje nem tudom addig amíg nem nyitod ki a gépet vagy nincs meg a hibakód addig nem sokra megyünk vele.
(#) Lyuwos hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
Sziasztok

Segítségre lenne szükség. Candy EVO 41072 D mosógép.

Hibajelenség:
Programválasztó gomb eltekerése után vagy már késve jön be a kijelző de legtöbb esetben menet közben is többször kikapcsol egy 0.5 - 5 másodpercre a mosógép, tehát visszakapcsol és próbálja folytatni ahol abbahagyta, kisebb nagyobb sikerrel.

Tapasztalat:
7 perces a centrifuga program. Majdnem végigért majd kikapcsolt kb 3 másodpercre és kezdte ellőről a programját és onnantól kb 1 perc után megint volt egy kb 1 másodperces szünet pont dob forgás közben utána folytatta is a forgást és stb és stb, nem ért a végére 20 perc alatt.

Történet:
Szegénykém kapott újonnan egy pofont egy földeletlen megtáplálásos 1 hónapos üzemmel. Elő is jött a most is fent álló hiba. Sikerült orvosolni a problémát akkor egy nulla föld összeköt és vízcsőre leköt dologgal (amit ellenőriztem is hogy le is földel) látszólag meg is oldódott a helyzet, azután jött neki egy költöztetés ahol jobb életvitelében(azaz biztos hogy rendben volt minden) is az első indítás volt a bajos de utána ismételten megszűnt a probléma, majd sajnálatos módon vissza lett költöztetve az eredeti helyére megint egy pofonnal (nem a földelt dugóról lett elindítva )és immáron nem tudtam már orvosolni a hibát, hiába húztam új vezetékeket és tetettem le neki szondát.

Utóirat:
A gép most lesz körülbelül 1 éves. Kifogytam a jó ötletekből, rég tettem le az elektronikai technikusit és igazából minden más működik a házban, mértem én de inkább csak feszültségeket szóval ilyen föld fele folyó áramot még nem, mert nem vagyok benne biztos hogy indokolt lenne illetve még nem szedtem szét a gépet se de bármi jót tudtok akkor írjátok, például hogy a lebegő nullára mi történik a candyben, mert nincs nagy tapasztalatom mosógép téren, eddig mind ment amelyiket láttam szóval vevő vagyok a dolgokra mielőtt hívnék egy szakembert.
(#) botesz válasza Lyuwos hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Arra hogy nincs védőföld arra elvileg nem kellene reagálnia.Legrosszabb esetben egy kicsit csíp a készülék fém teste.Vezérlő panel táp hibára tudok gondolni.Azaz nincs meg a kellő fesz a panelnek és újraindul a proci.Ha 1 éves akkor elvileg még garis.lehet hogy jobb volna szólni a garis szervíznek hogy javítsák meg vagy cseréljék ki.
(#) mrrr74 hozzászólása Feb 27, 2014 /
 
Sziasztok,

Van egy Whirlpool AWM 8105-ös mosógépünk, ami egyik pillanatról a másikra beadta a kulcsot, benne a kisfiam ruháival. Kb. még két hétig bírjuk tiszta ruhákkal, szóval addig szeretném megoldani a problémát :o)
Program közben megállt és a kulcs világít. Újraindításnál mintha akarna dolgozni, de 2-3 próbálkozás után feladja. Itt olvasgatva arra jutottam, hogy akinek ilyet produkált, Ő szénkefe cserével megoldotta.
Szerelőt kihívtam, megmérte a motort, de azt mondta nem szénkefés. Ajtókapcsoló volt nála, cserélte, az sem oldotta meg a gondot. Így a végkövetkeztetés az volt, hogy elromlott a vezérlő.
Tovább olvasgatva találtam itt egy olyan bejegyzést, hogy minimum 2-3 centis az a kefeméret ami kell, hogy üzemeljen a mosógép. Most fejeztem be a motor kiszerelését, és maximum 1 centi lóg ki a szénkefetartóból (bocsánat ha hülyeségeket írok, nem értek hozzá).
Az volna a kérdésem, hogy ilyen szénkefét hol tudok beszerezni (típust sem tudok), illetve ha találok villanymotor szerelőt, Ő ki tudja-e cserélni (Veresegyházon élek)?
Egy próbát megér. Ezzel nem a szerelő munkáját akarom lenézni, de hátha csak ez a baj.

Előre is köszönök minden segítséget!
(#) botesz válasza mrrr74 hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
Szerintem ott nem a szénkefével van gond az 1 cm ugyan kevés de azzal még mennie kell. Lehet hogy inkább ki kéne takarítani a forgórészt illetve a fűtőszálat testzárlatra ellenőrizném.
(#) VIM válasza mrrr74 hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
Szia! Most komolyan mondod, hogy benne vannak a ruhák? Ajtó retesz megszüntetése nem volt? A dob mögé sem lett benézve, hogy a ruhából nem-e valami benne maradt dolog kilóg és akadályozza a dobot az induláskor? (... volt már úgy, hogy a melltartó merevítő kibújt a perforáción és vasmacskaként fogta a dobot) Ami szárazon megméretett a gép által, ahhoz fogja a vizet venni és ha ehhez képest nagyobb lesz az áramfelvétel az probléma lesz a számára. Ha nincs semmi fizikai akadály, akkor a motort kell majd górcső alá venni és a reléit az irányváltásnál és a panelcsatlakozási pontokat (stekkereknél).

AWM 8105.pdf
    
(#) barnag hozzászólása Feb 28, 2014 /
 
Indesit Win 82 típusú mosógép működése közben leoldotta a kismegszakítót, de ezen a körön más fogyasztó is van, amik a felkapcsolást követően működnek, a mosógép pedig nem. A mosógépen csak a centrifuga visszajelzője világít. A burkolatok lebontását követően égésre utaló jelek nem láthatók, kábelek, csatlakozók épek, a fűtőszál, és a motor nem zárlatos. Mi lehet a hiba? Segítsetek.
(#) VIM válasza barnag hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
Szia! Feltehetően az automata pillanatnyilag túlterhelődik és emiatt leold. A mosógép fűtőszála 2kW körüli teljesítményű szokott lenni és ez már önmagában is jelentős nagyságrend egy áramköri kialakításon.
(#) lukovicsek válasza mrrr74 hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
Üdv.

Amikor ilyen rövidek a kefék akkor lehetséges olyan, hogy beragadnak egy kicsit, meg kell egy kicsit mozgatni és ugy visszarakni, noha cserélni kelesz iyg is ugy is, de ha nem megy igy sem akkor panelt kiszed, és az összes rele lábait átforrasztani.
(#) mrrr74 hozzászólása Feb 28, 2014 /
 
Köszi a segítséget mindenkinek! A gyerkőc ruhái ki lettek szedve
Egy melltartómerevítő eltűnt nemrég, de odáig még nem jutott a szerelő, hogy szétszedje a dobot.
Hétfőn jön valaki más, aki elméletileg meg tudja javítani a panelt ha az a gond, azt még megpróbálom. De akkor jelzem Neki a kihullott merevítést.
A szénkefére Tőle is azt hallottam, hogy nem gond, de majd megnézi azt is. Elindul az elejétől, remélem megoldja.
Köszönöm a pdf-et, most motor nincs benne, így nem tudom tesztelni.
(#) zoz11 válasza mrrr74 hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
Üdv
Mindennapi hiba ennél a típusnál ez, kb. 15 forrasztást kell kiigazítani a panelon, és már megy is a gép...
(#) barnag válasza VIM hozzászólására (») Márc 1, 2014 /
 
Szia, azért a mosógépben kerestük a hibát, mert 4 éve már használjuk ezt a mosógépet, és még sohasem oldotta le a kismegszakítót. Azóta már az ajtózár kapcsolóját kicseréltük, mert az eset után a mosógép nem érzékelte, hogy be van-e zárva az ajtó. mostmár az ajtó zár rendesen, a visszajelzője is világít, tehát érzékeli a gép, hogy zárva van-e az ajtó. Programindításkor rendesen felvillan minden jelzés rajta, de mégsem indul el a program. ?
(#) fektom hozzászólása Márc 1, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!
Hónapok óta bajlódok egy Electrolux mosógéppel (EWF10040W típusú), ami mos-mos egy darabig (jobbra-balra forgatás vagy fél óráig tökéletes). A gond ott kezdődik amikor a panel új szakaszba léptetné a mosást. A gép hirtelen fel akarja pörgetni a dobot, a mosógép mindenestül ugrik néhányat, mert gondolom olyan nagyot húz a motor a dobon, ez után pedig a vezérlés letilt és 5 perc kényszerpihenőre áll a rendszer.

Amit eddig tettem hogy netről beszereztem a mosógéphez szükséges szervízanyagokat, hibakód értelmezéseket, még javítási útmutatóm is van. A hibakód E52-es (ez tachogenerátor hibát jelent a service manual szerint)
Viszont:
A fordulatszámmérő ellenállása jó, vezetékösszekötései a panellel folytonosak, digitális multiméterrel mérhető ellenálás 2Mohmos méréshatárig végtelent jelez a fordulatszámmérő szálak és érintésvédelem között. Szemrevételezésre az összes vezeték rendben van, nem sérült.

Ami érthetetlen:
megvannak a motor gyári ellenállásértékei, amik a tachogenerátor esetében stimmelnek, az állórészt esetében stimmelnek, a forgórész esetében nem stimmelnek.

Viszont mivel a hiba után a gép minden további nélkül hajlandó centrifugálni centrifugáló üzemmódra állítva, nem hinném hogy a motor forgórészével van gond. Az én logikám az hogy miért bírná ugyanazt a terhelést akár több percig szépen felpörögve, ha baja lenne éppen a forgórésznek, és miért nem képes ugyanezt az indítást létrehozni ha mosási üzemmódban van?
De hogy minden jó legyen, kiszedtem a forgórész áramköréből a hőkapcsolót. Ellenállás megmaradt, és a hibajelenség is. A forgórészt menetzárlatvizsgálóval néztem, nem mutatott hibát az sem.

Akkor a szervízkézikönyv szerint maradt a hibás panel.

Ja! Tesztüzemmódban indítva (7-es tesztüzemmódban) azt írja a kézikönyv, hogy jobbra és balra is forognia kellene a dobnak 250rpm-es impulzussal zárva. Na az enyém forog egyik irányba, ad rá egy nagyobb forgássebességet, aztán programnak vége. Tehát egyik irányba elmarad az 55rpm-es forgatás (persze tesztüzemmód csak akkor fut végig ha nem közvetlen a problémás mosási fázis után indítom az öntesztet. Ha úgymond hagyom "kihűlni", "felejteni" azzal hogy egyszerűen áramtalanítom elég időre, akkora a tesztprogram végigfut hibaérzékelés nélkül, viszont az 55rpm-es forgatás az egyik bizonyos irányba elmarad)

A kérdésem az hogy tapasztalt szerelők szerint ez panelhiba? Mit gondoltok? A kérdés azért fontos, mert nem szervizben dolgozok, nincs meg az a lehetőségem hogy rádugok egy újat és megnézem hogy azzal működik-e. Panelt max rendelni tudok 19900 Ft-ért, viszont kicsit drága hogy egy próbát megérjen...
Remélem tud valaki segíteni (plusz ötlet is jöhet hogy mit nézzek még meg!)
(#) botesz válasza fektom hozzászólására (») Márc 1, 2014 / 1
 
Nézd meg a motor tengelyén lévő mágnest.lehet hogy meg van lazulva.Akkor szokott olyanokat csinálni hogy hirtelen felpörög.
(#) botesz válasza botesz hozzászólására (») Márc 1, 2014 / 1
 
Mégvalami:Teszt módban csak az egyik irányban pörög fel.1x forog lassan jobbra majd a másik irányban a 250 és ennyi.Azzal a résszel szerintem nincs gond.
(#) fektom válasza botesz hozzászólására (») Márc 2, 2014 / 1
 
Szétszedtem a motort újra. A mágnes nem forog el a tengelyen, tehát követi a forgó mozgást. Viszont ami furcsa, hogy a manual szerint a mágnest talán menetes csavarral kéne a tengelyvéghez rögzíteni, itt viszont valami ragasztás van. Mellékletben csatolok hozzá egy képet.

Meg ami még feltűnik, hogy a mágnes visszább van csúszva a tengelyen a tekercselés irányában. Jól van ez így? Erre értetted hogy elmozdulhatott?

S6300008.JPG
    
(#) botesz válasza fektom hozzászólására (») Márc 2, 2014 / 1
 
Igen erre értettem.Nem szabad neki leesni,elforogni.A teszt móddal ne foglalkozz azt jól csinálja. Kontakthibát keress.Én már jártam úgy hogy a tachóból kijövő vezeték tőben volt megtörve.Látszatra nagyon szép meg nagyon jó csak a gép meg majdnem lebontotta a fürdőszobát.....Látszatra jó a mágnes.Ha lehet akkor ne lógjon ki a mágnes "alól" vagyis ne legyen elcsúszva egyik irányba se.
(#) Gabó válasza fektom hozzászólására (») Márc 2, 2014 / 1
 
Én annó wh mosógéppel szenvedtem tacho miatt. Első körbe motor pucolás (fotón a kommutátor szeleteinek felülete meg köztes hézagok), és az összes csatlakozó pucolása. Nálam ez megoldotta ezt a hibát.
(#) Koncsar válasza botesz hozzászólására (») Márc 2, 2014 /
 
Szia Botond! Tudsz Segíteni? Indesit mosógép F02 error. Illetve van még egy hibás Daewoo E8 hibával. Megerősítésre lenne szükségem. Szép estét Neked, Nektek. Köszi. Üdv: K. Gy
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
(#) botesz válasza Koncsar hozzászólására (») Márc 3, 2014 /
 
Megnézem majd a táblázatomat most nem ugrik be hogy mi az F02 indesitnél de az E08 ra nekem az NTC hiba rémlik.
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Márc 3, 2014 /
 
Ha jól rémlik, az F02 az tacho, vagy motor hibát jelez.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
(#) fektom válasza botesz hozzászólására (») Márc 3, 2014 /
 
Oké, rajta leszek. Köszönöm.

Gabó: a pucolást is ki fogom próbálni. Köszönöm.
(#) palko0125 hozzászólása Márc 3, 2014 /
 
Sziasztok!
Segítsetek, mert én már kifogytam az ötletekből.
Indesit WP100 típusú gép olyan hibával került hozzám, hogy elárasztotta a fürdőszobát. Ahogy idekerült bármilyen programra állítva (beleértve a stop/reset állásokat is) az ajtó bezárása után veszi a vizet, majd kb tíz másodperc múlva elkezd forogni a programkapcsoló. Ez mindaddig megy amíg ki nem kapcsolom vagy húzom. Teljesen tele veszi a dobot vízzel, amíg ki nem tud folyni a kifolyó csövön. A másik amit még megfigyeltem, hogy nem világít/villog egyáltalán a led az elején.
Na tehát a hiba megismerése után én mentem végig minden lehetőségen, szintkapcsoló, fűtőbetét, ntc, szivattyú, retesz, motor, panel, programkapcsoló, amit el lehet képzelni mindent kicseréltem egy másikra és úgy sem megy. A panelen cseréltem az ULN2003-t, cseréltem epromot, és semmi. Annyi volt, hogy ha másik epromot teszek bele (természetesen ugyanolyat ugyanolyan gépből) akkor nem hajlandó semmit csinálni. volt, hogy a nagy csend után kb 5perc múlva elkezdte venni a vizet és csak vette vette amíg ki nem kapcsoltam.
Szóval én már nem tudom mi lehet a gond.
Aki találkozott ilyennel, vagy van valami ötlete kérem ossza meg velem, mert ez már nekem kezd mesebeli lenni.
Előre is köszi, üdv Palkó.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Márc 3, 2014 /
 
Légsűrítőt kipucoltad?
(#) palko0125 válasza botesz hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Természetesen, de ahogy mondtam is, nem reagál semmi másra, gondolok itt arra, hogy ha a légsűrítő miatt lenne, akkor tudnom kellene resetelni, de az sem megy.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
A programkapcsoló ha forog akkor elvileg kéne hibakódot is villogni neki.Vagy már azt sem?
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Van egy ilyen táblázatom ebben ír hibajelenséget is.Nézd meg hátha találsz benne valami érdekeset.
(#) palko0125 válasza botesz hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Nem villog sőt nem is világít a led egyáltalán. Köszi a doksit, átolvasom, hátha.
Raktam bele egy működő elektronikát, azzal megy minden rendben, ugyanez az elektronika az eredeti gépében nem akar működni rendesen.
Azt produkálja, hogy mosásnál nem bírja elindítani a motort. Csak búg és próbál átfordulni, de nem bír. Ha raktam rá egy másik motort, úgy sem ment, viszont ahogy írtam egy másik gépben az elektronika működik rendesen.
Ha erre tudsz valamit, akkor azt is szívesen veszem.
Még egyszer köszi.
Üdv, Palkó.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Lehet hogy motor gond lesz.Elképzelhető hogy a valamelyik tekercs már zárlatos és ha pont ott áll meg akkor onnan már nem bír elindulni.Bár írod hogy másik motorral is ezt csinálja.Egy kicsit zavaros.Szóval ha az elektronikát átrakod másik gépbe akkor meg jó?Kontaktokat ellenőrizd....érthetetlen hülye egy hiba.....
(#) palko0125 válasza botesz hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Ezzel van nekem is a bajom, hogy tiszta paradoxon az egész.
Holnap itt lesz mindkét gép, hátha sikerül kitalálnom valamit. Majd még jelentkezem.
Következő: »»   279 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem