Fórum témák
» Több friss téma |
Így is van. Ellenállással találkozik. Meg próbálom majd le fényképezni a négy panelt. Hát ha segít. Este fel rakom meló után. De szerintem egy az egyben egy forma a A-B oldal. Semmi különbség nincs rajta.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
Jól van lássuk, de ezek szerint megtaláltad a hibát
Még sikerült meló előtt képet készíteni. Akkor ezek szerint ez a probléma? De ha mérem a tranyot nem szakadt és zárlatos. És az ellenállások is jó értéket mutatnak. Bár nem a gyári végfok tranyok vannak már benne. Mert egyik rajz alapján ki cseréltem és a meghajtókat is. De kiverte a negatív csatoláson a biztit.
Már kicsit kezdek késégbe esni hogy nem fogom tudni fel támasztani. De érdekes mert a gyáriak jók. Így arra jutottam ha helyre jön a panel. vissza rakom.
Csak úgy kísérletezz, hogy legyen bent áramkorlátozó! Izzó a primerkörben, 10-20 ohm a tápágakban.
Egy szarvas nagy hibát észre vetem ma hajnalban mikor nézegetem. Sikeresen az alsó panelen pnp mj15004-es tranyokat raktam be. A fáradság csodái.
Két meg hajtó tranyo is kuka vele. Ki cserélem és át mérek még egyszer mindent és alaposan átnézem. Vég fokon és a meghajtó tranyokon kívül szálhatót még el valami?
A meghajtók meghajtóit is nézd meg, nem mutatkozzon zárlat a lábaik között, nehogy egymásra nyissa a következő garnitúra tranzisztort. Nem győzöm hangsúlyozni az áramkorlátozó fontosságát az élesztés során.
Raktam be a bisztik helyére égőt. El kezdtem ki mérni a taranyokat. Meghajtó tranyok zárlatosak. És a meghajtói is. A felső panelen meg egy meghajtó. Ki cserélgetem remélem már jó lesz. És nem nézek el valamit megint.
Helló, Castone UT-500-hoz keresek rajzot. Ugyanaz a belseje mint a Boke Audio PA-500-nak.
Köszi!
Szép jó napot. Volt kis időm foglalkozni megint vele. Egyesével ki mértem külön minden tranyot, ellenállást, diódát. 2db bd139 és 1 bc556-os volt el szállva. De még mindig nem akar életet mutatni. Mértem a feszültségeket. Szépen meg van mind a vég tranyokig. Lehet olyan hogy a fólia kondik elfáradtak és nem úgy nyitnak a tranyok ahogy kéne? Koppanás gátló tuti jó mert a másik oldalban szépen megy. Néztem azt is nem e van zárlat a kimenő csatin. De nem.
Üdvözlet mindenkinek! Van egy Castone CPA 300-as végerősítőm, a tápnyákon lévő tranzisztornak tudja-e valaki a típusát? Kérlek segítsetek, nagyon fontos lenne, mert ne van csiszolva és nem tudjuk kicserélni. Előre is nagyon köszönöm!!!
Az valószínűleg egy triak lesz és a lágyindítóhoz tartozik.
Pl.BT137 A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
Helló fórum társak. Van egy olyan problémám, hogy kaptam egy ismerőstől egy Castone végfok panelt amin rosszak voltak a végtranyók mj15003 és mj15004 ezeket cseréltem is a meghajtókkal együtt mje15030 és mje15031 be is indul a vég de 5.6 dc van a kimeneten próbára hangszóróval szól de alacsony hangerőnél lüktetés szerűen kitolja a hangszórót és durrog.Hangosan ez nem hallatszik. Az lenne a kérdésem hogy valaki nem-e találkozott ilyen hibával. Előre is Köszi.
Szia! Ha hibás állapotban a tápfeszültség jelent meg a kimeneten, a műveleti erősítőt tönkretehette, mivel annak a bemenetére van visszacsatolva az egyenfeszültség. A TL071-et cserélném. Ha az IC 3-as lábhoz közvetetten csatlakozó elkó sima bipoláris, akkor azt sem árt.
A hozzászólás ablakban van feltöltési lehetőség, azt kéne használnod! Az erősítős témába kár volt mégegyszer mindent leírnod, elég lett volna egy linket betenni a hozzászólásodhoz, hogy ha azt akartad többen is ránézzenek.
Köszönöm a segítséged a tl071 et már cseréltem igaz csak 1 használt volt itthon holnap veszek újat és kiderül meg a kondival probálkozok.
Helló kicseréltem amit tanácsoltál tl071 + az összes kondit, tranyót a meghajtók kivételével annyival jobb az eredmény h most már csak 2.2v dc van a kimeneten. Ha valakinek esetleg van ötlete kérem segítsen mert az én hobbi tudásomat ez már meghaladja. Köszi előre is csatolok pár képet nem a legjobb minőség mert amit digit géppel csináltam azt a nagy mérete miatt nem tudom feltölteni.
A kimeneten van egy Zobeltag, itt 10 ohm, 150nF. Ha felleled őket nézd meg, főleg az ellenállás gyanús. Ha szakadt, akkor van egy kis oszcilláció a háttérben, az okozhatja a hibát.
Sziasztok!
Castone CPA-600B erősítőbe elégett két ellenállás mindkét oldalon a fellehető egyéb castone rajzokon vagy nincs vagy szerintem nem azonos értékű legalább is az egyik. Megkérném akinél van ilyen gép legyen oly kedves és nézze meg mi a színkódja a mellékelt rajzon bekarikázott és attól két óránál nyíllal jelölt pozícióból hiányzó ellenállásoknak. Köszönöm.
Sziasztok már régóta ráakartam magam szedni h a castone 600b-nek megszerezzem a nyákrajzát de nem sikerült igy lemásoltam feltöltök róla egy képet hátha valakinek segítségül lenne.
Üdv!
A bekarikázott ellenállásnak az értéke 62ohm 2%-os ellenállás. A hiányzót sajna nem tudtam kimérni mert nem mutat értéket a műszer.
Üdv!
Köszönöm, de mivel nem jött eddig válasz kénytelen voltam megoldani máshogy, lényeg, hogy jó lett.
Még annyit hogy a hiányzó ellenállás pedig 10R 2W bocsi h igy utólag de ha jó akkor oké.
Már nem gond bár kissé csodálkoztam, hogy nem jön senkitől reagálás. Egyébként a másikat 67,5 Ohm-nak saccoltam a legjobb fotón látott színkód alapján, így kapott 68-at a nagyobbal könnyebb, volt annak értékét inkább csak megerősítésként kértem volna.
Az az igazság hogy a gyártó nem nagyon adott ki infókat az erősítőiről igy hát semmi kapcsi rajzot nem találni :S Egyébként a nagy az gerjedés ellen van szval sok vizet nem zavar inkább az zavarna ha nem lenne bent ott semmi ellenállás szval szinte mind1 hogy milyen ellenállás van.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
Pont ez volt a gond, egy kis gerjedést produkált mivel egy okoska úgy gondolta közös a test a be és kimeneten, ezért a bemenetről vette le a hangfalak - pontját, (nem értem miért hiszen a csatlakozók adottak) ettől égett szét az ellenállat. Szóval itt most nem a hiba feltárása volt munka hanem az alkatrész értékének azonosítása.
Igen így már érthető a dolog a lényeg hogy, jó
Sziasztok !
Édesapámnak szeretném megcsinálni a castone erősítéjőt,és ebben kérném a segítségeteket. A beteg egy: castone cpa 500b. A hiba: Hallgatta a zenét és egyszer csak elkezdett neki búgni a jobb oldal,kigyulladt a piros led,és onnantól kezdve nincs jobb oldalt hang. A másik oldal tökéletes. Biztiket néztem aazok jók. Valami ötlet,hol kezdjem? Égett szag, füst nem volt. Köszönöm a választ!
Szia!
Először is a vég tranzisztorokat kellene át mérned,utána a meg hajtókat,diódákat ,esetleg vezető fóliacsík.Erősítőt mindig kimenettől visszafelé kell el kezdeni javítani. Próbáld meg ki cserélni az íc,vagy mérd ki az íc-nél lévő zénereket. Ha módod van rá,akkor minden egyse tranyót forrasz ki,és úgy mérj. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy miért van, hogy a Castone erősítő amiről jár a 100V-os hálózatunk limitre kiakad(ez nem lenne meglepő, de mostanában sokkal kissebb jelnél is ) és ha visszaesik a jel, akkor nem áll vissza, csak ha kikapcsoljuk , és nemmellesleg a limitre akadáskor elkezd búgni a rendszer, tehát nem veszi le a jelet. Típus: CPA-100H 200W
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Már kicsit kezdek késégbe esni hogy nem fogom tudni fel támasztani.

Két meg hajtó tranyo is kuka vele. Ki cserélem és át mérek még egyszer mindent és alaposan átnézem. Vég fokon és a meghajtó tranyokon kívül szálhatót még el valami?