Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   281 / 312
(#) Gafly hozzászólása Márc 15, 2015 / 1

Már csak a festéknek kell megszáradnia

IMG_1142.JPG

(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Masszívnak látszik. Mé' firkáltad össze a tetejét?
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Hogy tudjam, hogy mit hová tegyek és melyik lyuk miért van
(#) ronin75 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

De mégis mi ez? Mert szépnek szép, de mire használsz egy lyukas ülőkét?
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Nézd el a tudatlanságom, de mi ez?
(#) KTobi válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Ha nem tévedek régebben volt szó egy felsőmaróról asztal alá építve, vagy annak házi verziója. Nekem ez ugrik be.
(#) nedudgi válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Sima körfűrészalátét. Hasonló van nekem is.
(#) Gafly válasza ronin75 hozzászólására (») Márc 16, 2015 / 1

Eredetileg hokedli volt, most bővült pár funkcióval:
- Pont belefér alulra a hegesztő trafó.
- Marógépet alulról lehet rögziteni és az asztalon lehet szépen vezetni a munkadarabot (és nem kap bele annyira könnyen).
- Szúrófűrészt is lehet alulról rögziteni és két kézzel lehet vezetni az anyagot.
- Köszőrűt rá lehet csavarozni.
- Gyorsdarabolót az asztalával rá lehet csavarral rögziteni.
- Mobil munkapadot is rá lehet csavarozni.
- Persze ülni is lehet rajta (miután levettük a marógépet ).
Praktikusan néhány lyukkal, körmös anyával és Teschauer csavarral nagyon kényelmes és biztonságos munkahelyet lehet kialakitani...
Ami még nincs rajta: Egy konnektor és kapcsoló, amivel a marógépet és fűrészt kényelmesen ki/be lehet kapcsolni.
(#) Mate78 hozzászólása Márc 18, 2015 / 1

sziasztok

végre én is megmutathatom a műhelyem.Nemrég lett kész a burkolás, festés, villanyszerelés.A pincénkben van,ami jó mert nyáron is kellemesen hűs.A szomszéd helyiségben kazánház van, így télen meg meleg.
A szortimenteket nemrég vettem, nagyjából már belaktam őket.Van pár szekrényem, szépen elférek egyelőre.A kábeles net csatlakozás mindig kevés volt, ezért raktam fel egy 8 portos switch-et, az elég lesz.
Van 3 fázisom is, néha szükség lehet rá.Még egy leválasztó trafót majd szerzek, az még hiányzik, illetve majd még "menet közben" alakul hogy mire lesz szükség.
(#) kameleon2 válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Remek!
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
(#) mikrokapcsolo válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Remekül fest! Nem kényelmetlen a teli elejű asztalhoz ülni? Esetleg, valami irányított fényt a munkaterület közvetlenebb megvilágításához érdemes lenne beszerezni/fabrikálni.
(#) nagym6 válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Ez szép műhely, igényes kivitel, nyári hűs, téli fűt jó dolog. A szekrény teteje asztalnak nem lesz jó, mert a lábakat nem lehet asztal alá tenni széken ülve. Oldalt ülve a derekad fog fájni.
És a megvilágítás mint mikrokapcsoló is mondta ha már külső fény nincs, kevés lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
(#) Mate78 hozzászólása Márc 19, 2015 /

A képeken nem látszik, de van ablak a helyiségen, igaz nem túl nagy (90x60-as), és pont a hátam mögött, de azért némi természetes fény is van.A képeket este csináltam,és nem sikerültek valami jól, a valóságban bőven van fény.Egy 2x58W-os rácsos fénycső lámpatest van felül,ez csak az asztal megvilágítását szolgálja.Illetve van két mennyezeti lámpa is, de ezeket nem is használom bütykölés közben.A falakat, mennyezetet is a fény érdekében hagytam fehéren.De majd alakul ez is, lehet hogy a szortimentek aljára teszek LED csíkokat, így az asztalra világít közvetlenül, és a szememet sem bántja.
A szekrény ajtajai levehetőek, és még csak most költöztem be ide,majd meglátom útban lesznek-e, vagy átülök a másik asztalhoz.
(#) peterpan válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Nem gondoltál még arra, hogy megcseréld a szekrényt és az asztalt? Túl azon, hogy a polcos részt ki tudod használni az asztal lapja alatt is, a műszerek is látótávolságra kerülnek. A tárolószekrény berendezésénél a bal oldali ajtó mögé ritkábban használatos cuccokat tennék. (már ha a háromajtósnak ott kell maradnia).
Üdv.: PP
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
(#) patexati hozzászólása Márc 19, 2015 / 2

Egy tartót készítettem a műhelybe a monitornak ne az asztalon legyen.
(#) satlokk válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Egyszerü és nagyszerü!
(#) bbb válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Szia!
Látom Aldi féle szortimentet használsz... Én csak ajánlani tudom, ár/érték arányban remek termék (ekkora méretben műanyag szortimentek mindenütt csak drágábbak voltak).
A feliratozásához pedig ajánlom figyelmedbe ezt az írásom:
Bővebben: Link
(#) Mate78 hozzászólása Márc 29, 2015 /

Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat.
@bbb
Igen, Aldi-s szortimentek, tényleg jó áron voltak, és jó a minőségük.
(#) andraschober hozzászólása Ápr 2, 2015 /

Sziasztok! Abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy lehetőségem van kialakítani a társasház tárolójában egy kisebb műhelyt, de mielőtt átköltöznék az étkezőasztalról egy nagyobb térbe szeretném kikérni a véleményeteket, hogy miként lehetne a legjobban és a legpraktikusabban megvalósítani a rendelkezésre álló helyiségben.

Csatolok egy vázlatrajzot és egy fotót is a helyszínről, hogy jobban el lehessen képzelni a miliőt (az ablak keleti tájolású).

Teljesen kipakolnám a szobát, szóval az alaprajz méreteivel lehet gondolkozni. A legnagyobb problémát az jelenti, a jobb felső sarokban lévő kis beugrót, hogyan lehetne a legjobban kihasználni. A műszerekre és a felszerelésekre tekintve nincsen nagy géppark, mivel csöves erősítők javításával, barkácsolásával foglalkozok és ezt szeretném kicsit magasabb szintre vinni az új környezetben. Szóval multiméterek, pákák, szkóp, jelgenerátor, labortáp és a szokásos csavarhúzó-fogó-csipesz szentháromság - meg persze alkatrészek. Szasszikat, dobozokat nem tervezek itt csinálni - szóval semmilyen komolyabb, nehezebb gépem nincsen egyedül, ami még van és mozgatható az egy laptop, amit használok főleg rajzok és netezés miatt.

Kinek milyen ötlete, meglátása lenne hogyan lehetne a leghasznosabban berendezni?

Köszi előre is!
András
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
(#) bundibacsi válasza andraschober hozzászólására (») Ápr 2, 2015 / 1

Hello!
Én így rendezném be,mert az asztal közvetlenül kap fényt és nappal talán még világítás sem kell.

tarolo.png

(#) furko válasza andraschober hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /

Szia!
A jobb felső sarokba (a terven) polcokat tennék, mellé közvetlenül aztalt, de úgy hogy az asztal lapja beérjen a falig, vagy akár teljes 190-es szélességben (mintha egy polc meghosszabítása lenne.) Kis helyen megfelelően elhelyezett polcok nagyon praktikusak tudnak lenni. A polcok távolságát kb 30-40 cm-re választanám, bár attól is függ mit akarsz rátenni. A szemközti falra is lehet tenni polcokat.
(#) andraschober válasza bundibacsi hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /

Annyi még, hogy a bal oldalon van egy régi konvektor és a hozzá tartozó gázvezeték (amikről nem tudom üzemelnek-e egyáltalán), amit nem lehet mozgatni és belezavarhatnak a képletbe.
(#) patexati hozzászólása Ápr 26, 2015 / 4

Pár tegnapi kép a műhelyemről és a Főnökről
(#) Doncso válasza patexati hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Hát, ha ez igy marad, akkor nem lesz sokáig a te műhelyed. Hamarosan mi is itt fogunk tartani, bár még csak 2 éves az itteni helytartó. Jó az a nagyitós lámpa, sokszor nekem is elkelélne egy olyan.
(#) patexati válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Ő is nemrég múlt 2 éves A nagyítót a bolhapiacon 3 ezerért vettem. Volt még pár csak nem volt nálam pénz rá. Azóta nem láttam ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) Doncso válasza patexati hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Annyiért ajándék volt. Látom nálad is van EMG szkóp, weller, meg a kék dobozok. Mitha az én kuckómat látnám. Bár nálad van meleglevegős páka. Az még egy jó dolog. Neked hogy vállt be?
(#) patexati válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Ritkán használom mivel csak hobbi az egész de néha nélkülözhetetlen. EMG "valós kétidejű" bár nem sok hasznát vettem ennek a funkciónak még Weller TCP van három is 12V halogénizzókhoz való önberezgő kapcsitápot áttekertem a szekunderen 24V-ra ezzel mennek így könnyű,mobil.
(#) satlokk válasza patexati hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Mintha csak az én kisfiamot látnám,ő is így csinálta ennyi évesen.A mühelyed jól néz ki.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) patexati válasza satlokk hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Szerencsére érdekli a technika Remélem így is marad,de nem erőltetem rá mert akkor lehet elmegy tőle a kedve.
(#) satlokk válasza patexati hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Ez így igaz!
Következő: »»   281 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem