Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MultiSim - tapasztalatok
Hmm, nálam működik a dolog. A kondik értékét megtizedeltem, hogy hamarabb elérjen a szimuláció oda hogy feltöltődjön. Meg raktam be rendes relét, ami egy ledet kapcsol épp. A bemeneti dc figyelő is megy, 4V fesznél már lekapcsol. De negativ dc feszre viszont ez a kapcsolás sztem nem működik.
Sikerült készítenem két saját alkatrészt multisim szimulációs részéhez!
![]() Persze nem komoly dolgok egyelőre, csak egy graetz hid 1N4007 diódákkal, és egy feszültség osztó két ellenállással. Kiváncsi vagyok érdekel-e ez a téma itt még valakit.
Szia !
Igen ! Ha lennél szíves megosztani ![]() Üdv!
Hi! Örülök hogy van még vmi aki nyúzza ezt a progit.
Szóval a lényeg, hogy berajzoltam egy egyszerű áramkört, majd transfer / export netlisttel kiexportáltam spice formátumba. Azután nekiálltam egy új alkatrészt létrehozni a wizarddal, és modellnek bemásoltam az előző file-t csak elé kell rakni egy .SUBCKT név IO1 IO2 IO3 sort, és a végére pedig .ENDS -et. a név az gondolom a modell neve, utána pedig a kimenetek nevei, ahol csatlakozik az új alkatrészünk. Csatolom a saját osztót, persze nektek nyilván nincs meg az adatbázisban, de azthiszem a .ms fileban talán benne lesz. Meg kéne nézni hogy működik-e másnál is ha csak simán megnyitjátok a multisim file-t. Elküldöm még a modellek forrását is, hátha úgy világosabb amit írtam. Még énsem értem teljesen, biztos zavarosan írtam. ![]() Meg közben sikerült még csinálni egy tizes számlálót is dekódolt 7 szegmenses kimenettel.
az előzőbá már nem fért bele, de itt a számláló áramköre, még mielőtt saját alkatrész let belőle.
Szia !
Az a gond, hogy ms10 -et nem tudok megnyitni csak ms9-et. Ha jól értem, akkor te meglévő alkatrészekből állítottál össze egy új alkatrészt ? Üdv!
Igen, jól érted. Tehát beépített alkatrészekből létrehoztam egy kapcsolást, majd ebből egy új alkatrészt. Úgy mit pl TTL ic-k, elvileg mind felépíthetőek NAND kapukból.
helo mindenki!
engem az érdekelne, h multisim-ben h lehet a munkaterületet növelni? próbáltam megkeresni, de sajnos elég csekély az angoltudásom ![]() üdv!
Szia !
Options - Sheet properties - workspace Opciók - lap tulajdonság - munkaterület Üdv!
thx
![]() még az is kérdésem lenne, h hol lehet beállítani, h az autoplacement mien távolra helyezze egymástól az alkatrészeket? mert ha 10 mil-es huzalvastagsággal dolgozok, akkor megcsinálja szépen a nyákot, de 20ason már nem jön össze neki ![]() köszi üdv!
Én ugyan nem használom az autoplacementet, de próbálkozz alul a tabos részen a parts tabon az alkatrészeknél a component spacing beállítással.
Lehet, hogy tévedek de a Maximum time step 1 sec re való állítása valós idejű futást eredményezett.
Mrex
hát jobbra alul az időmérő nagyon úgy pörgött ennyi.
Sziasztok!
Most ismerkedek a multisim 9-cel,és csináltam egy egyszerű áramkört.Az 555-ös időzítő részét raktam össze először,és kitűnően működött,eltekintve attól.hogy a potmétert csak felfelé tudtam tekerni,lefelé nem.Ezután csináltam meg a 4017-es számlálós részét és hozzákötve az időzítő kapcsoláshoz a kettő együtt,már nem működik.Melléklem a fájlt.Aki tud légyszi segítsen.
Tegyél a lennti ledekkel is sorba 1-1 470Ohm os ellenállást. A potit visszafelé gombbal pedig shift -el tudod állítani.
Sziasztok
megnéztem az oktató videót, amit lidi készített az új alkatrészek szerkesztéséről! Nos én csináltam egy 40 lábú DIP IC-t (8080, Z80). Amikor viszont a kapcsolásirajz tervezőbe akarom bevinni akkor a mellékelt képen látható lépésnél elakadok. Tudtok segíteni?
Hát én sem tervezek mindennap alkatrészt, de vmi nem stimmel. Vagy a footprintnél minden láb 1 -es nevű, vagy csak 1 láb van ? Mindenesetre azért nem enged tovább mert a szimbólumnak és a footprintnek nem eggyező mennyiségű pin -je van sztem.
Szia !
Plusz amit leírtál, lényegében felesleges is új alkatrészt igy tervezni. mert paraméterezni nem tudod, tehát a kapcsolási rajzban csak van, de nem használható. Ugyan ennyit ér az is ha lábszámra, formára keresel egy alkatrészt ami már benne van a programban. Ezt ugyan olyan sikerekkel lehet alkalmazni mint Sch, mint PCB rajzon. Üdv!
De a megtervezett alkatrészt tudja használni az automatikus paneltervező funkció?
Mit csináljak a hiba elhárítására?
Szia !
Mi lenne ez az alkatrész ? Mi a tipusa, neve ? Üdv!
Hali mindenkinek!
Nekem megvan az ultiboard, és a multisim 10.0-ás verziója, de mindenáron vagy ellenörzőkódot kér vagy regisztrálni kell. A kérdésem az lenne, hogy tud e valaki hozzá kódot vagy a regisztráció "biztonságos-e" mert nem eredeti a program. Bocsi ha OFF voltam.!!!!
ÜDV!
Multisimhez nem ismer valaki valamilyen adatbázis kiegészítőcsomagot? Keresek egy egyszerű stab IC-t és nincs benne. most én vagyok idétlen vagy tényleg nincs benne? 7805 7812 7912 Még próbáltam néhány IC-t de nem sok sikerrel. HELP!
Szia !
Search LM7805 igy keresd. De mint regulátor ott van a többi regulátor közt egy csoportban. Üdv!
Régen az volt a svájciak imájában" Magyaroknak nyilaitól ments meg uram minket" Impementálva a modern korra Magyaroknak ostoba ,illegális softvert használó
![]() ![]()
Hello
lenne egy kérdésem: NI Multisim 10.0.1 -ben a frekvencia mérőt hogyan kell bekötni? csakazért kérdem, mert csak 1 kivezetése van, azt hova kössem? vagy mivel tudnék egy 555-ös kimenetén 400hz-et mérni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |