Fórum témák
» Több friss téma |
odáig még nemértem h kimérjem mert a multim kölcsönbe adtam de nem a háttérvil a gond képetse ad pedig attol ha roszlenne a csö még látszana oldalrol a kép!!??
Nem a nagyfeszultseget kinaltam meresre, hanem a hattervilit meghajto, kb 15V-ot.
Ha biztos vagy benne, hogy nem a hatter a hibas (bar ennek erosen ellentmond, hogy a led vilagit tovabbra is), akkor meg kellene nezni a kisfesz meghajto reszt. De elotte lemernem, mennyire stabil az 5V (ebbol neha azonnal 3.3V keszul egy stabICvel). Multimeter nelkul javitani - hat, ezt megmosolyogjuk...
Akkor csak a piros LED a biztos? A zöld, vagy bekapcsolt átvált, egy pillanatra is? Jól mondja Balázs, vagy valami tápfesz bibis, vagy valami zárlat azonnal leoldja.
Sziasztok!
Samsung T240. 5-20 perc használat után a háttérkép feketébe megy át és a felső részben szürkés csíkok jelennek meg keresztben, vibrálva, kb 8-10 cm vastagon. Szétszedve cseréltek benne (bontott vegyesre) kondikat, valamint ccfl trafót. Pakoltam bele új kondikat, valamint kicseréltem a trafót egy bele lábkiosztás szerint passzoló új példányra (anno más típusú Samsunghoz lett véve). Most a kép stabil, 30-45 perc után se kapcsol le. Viszont vízszintes "hullámzó" hatása van, valamint a legfelső és legalsó szegmensben 1-1 sávban világoskék csík jelenik meg, picit vibrálva. Jelforrás váltáskor ugrál a kép, az előzőleg említett csíkok picivel nagyobb számban megtalálhatóak. Ötletetek van esetleg? Köszi
Primer puffert cseréld ki mielőbb, mert beledöglik a a PWM. Valószínűleg az az oka, vagy valami földelés nem lett helyére csavarozva.
Yes!
Működik a drága ![]() ![]()
Hello!
Hülye kérdés... Szereztem egy hibás Samtron 17"-os monitort. A belseje Samsung 710N, Novatek procival... Megcsináltam rajta az ellenállásos mókát, azaz az 5-ös és 6-os láb közé egy 47ohm-ot forrasztottam, ez már nem az első ilyen darab lenne, ahol ez emberknek beválik. Na, nekem nem jött be ![]() Valaki tud más megoldást ilyen problémákra?
Sziasztok!
Van egy Acer V193W monitorom. 15-20 percig megy szépen aztán "Stand by" üzemmódba lép. kikapcsolás és néhány perc pihenő után megint jo kis ideig. Szerintetek hol lehet a gond ? Van valakinek ötlete hol keressem a hibát ?
Bár igazából már attól elmegy a kép, ha bedugom a VGA kábelt... Azaz lekapcsol egy idő után.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
Ne foglalkozz a dologgal tovább. Bontsd le az egész inverter részt úgy ahogy van és szerkessz be a helyére valami más monitorból bontottat vagy egy külön invertert amit valahol vettél. Én pontosan ugyan ezzel a panellal szívtam kb 1 hetet, minden létező alkatrészt átvizsgáltam, cseréltem, kiszedtem mértem stb... az eredmény: Minden jó de mégsem megy. Fogtam kiszedtem az átkötést a csatlakozó mellett (ami a scaler-ra megy) azon keresztül kapja a tápot az inverter rész és betettem a monitorba egy másik invertert. Táp, 12V fényerő és engedélyező szálak beköt és tökéletesen működik az eredeti csövekkel.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
Sziasztok!
Van egy Samsung SM2243 típusú lcd-m. Pár napja a kép bal oldalán random időközönként megjelenik egy függőleges csík sárga vagy piros színben. Mi lehet a problémája? Lehet valamit kezdeni vele?
Szia, Kontakt hibára gyanakszom, óvatosan meg kellene nyomni a scaler IC-t, vagy az LCD-re menő szalagkábelt, az üvegnél, de nagyon finoman! / Első körben./ Ha nincs változás, lehet keresgélni tovább. Üdv: Mike
Semmit. Kepernyohiba. Az atvezeto foliakabel enged el. Varhato ujabb csikok megjelenese is.
Sziasztok
Monitor előlap lepattintásra nem tudtok valami jobb módszert a kiélezett telefonkártyásnál? Némely tipusoknál vért izzadok ![]() Üdv
Sziasztok!
Van egy xerox xa7-17 monitorom. Olyan problémám van vele hogy, ha bekapcsoló gombot megnyomom először bejön a xerox felirat, majd rá 4másodpercre elmegy a kép de a led azt jelzi továbbra is hogy van jel. Én a kondira tippeltem de nem vagyok benne biztos. Mi lehet a probléma? Légyszives segítsetek!!! :I
Ha pár másodperc után kikapcs . Akkor szerintem cső. Valamiért a processzor nem az elvárt aramfelvetelt erzekel. Es letilt
Sima tompa kes tokeletesen megfelel. De ha megnezed, a fo rogzitesi mod altalaban meroleges a feszitesre, tehat nyomni is kell oldaliranyban.
Ha kiszeded es megnezed egynel, akkor latni fogod.
Köszi a segítséget de a probléma már megoldódott.
Kicseréltem az összes kondit és kész. ![]() Tökéletesen üzemel ![]()
Hello!
Az jó. De ha valamelyik MOS-FEt környékén túlságosan megbarnult már a nyák, akkor annak nagyon "melege" volt/van...
Sziasztok!
Van egy LCD monitorom, amit most szedtem szét, mert nem csinál semmit. Nem kapcsol be, visszajelző led sem világít. Táp panelen, nem találtam kipukkant, kifolyt kondit, viszont, olyan mintha középen korom fekete "por" lenne. A kérdésem az lenne, hogy most kezdtem bele, ebbe a barkácsolásba, vettem egy multimétert (lehet nem jót sikerült vennem, mert ezzel kondit úgy vettem észre nem lehet mérni, mert nem kapacitiv mérő vagy mi) És az lenne a kérdésem, milyen irányba érdemes elindulni a teszteknél? Diódákból, találtam 1-2 aminél nem megy át az áram (nem sípol a teszter), kondikat nem tudom hogyan lehet. Az nem tudom mitől van, hogy ha hozzá érek egyik másik kondi lábához, akkor az elején (1-2 tized másodpercig) besípol a mméter. Ez normális?
Mindegyik meg van barnulva, a multkor az egyikben korom fekete volt a nyák, de mukodott.
![]()
Ha LCD-t akarsz javítani, nemárt középkategóriás multiméter.
Sok kondi hibát nem lehet kimérni kapacitásmérővel. meg amúgy is (pl az enyém) csak 200µF-ig mér. 16V, 25, 35V 1000µF 470µF kondi (105fokos) legyen mindig kéznél, és nem 1-2 db. Lelkiismeretes szakik élből cserélnek minden elkót ami a tápba van. ha csak próba, akkor forrassz rá 1-2 kondit plusszba és nézd meg, hogy történik-e valami. A dióda vizsgáló, meg nem fog sípolni, max ha zérlat van, a dióda nyitási feszültségét írja ki milivoltban. Üdv
Köszi, kipróbálom
![]()
Szia! Akkor Te már ismered, mint a tenyered... Gari lejárt, dobd el, vegyél másikat....
Szia! Szerintem a Bank-kártyád! De küldd el azért előtte, lehetőleg a pin számot feltüntetve, hogy kipróbálhassam! Nehogy véletlen rossz tanácsot adjak!.
Nem, csak az en technikai tudasommal ezek nem javithatok, meg nem sikerult olyan modszert talalni, amivel vissza lehetne tenni az uvegre. Speci vezetoragaszto kell, raadasul a csikok koze nem juthat. A csikok eszmeletlenul vekonyak. Azon kivul a tobbi csik meg egyelore tapad az uveghez...
Ideiglenesen a ranyomas segit, de par nap es ujra elengedi.
Sziasztok,kérdezném,egyenlőre elméleti sikon,van egy 19" monitorom ami tulajdonképp működik,a hibája hogy a háttér világítás a a második elsötétedés után,amikor áll fel a Windows,többet nem kapcsol le,még a kikapcsoló gombbal sem.De az első két alkalommal igen utána csak ha kihúzom a 230v ból.Merre induljak el? Köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |