Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   145 / 283
(#) Anakin007 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Igen, a kéziműszerek meg pár khz-es mintavételezéssel, átlagolással mérnek, tehát egy sokmhz-es impulzussorozaton is. Mérj rá te is egy működőre és fogsz villanyt látni, ezért írtam, hogy DC-ben mérjen. Annyit azért láthat, hogy kiült-e tápra v. testen van. Pl. I2C busz adatvonalára ha rámérsz multival mondjuk egy tv-ben, 2-2.8V körüli DC villanyt fog mutatni, ha minden ok. Annó így ellenőriztük tv-ben a proc és memória közötti kommunikációt. Ettől még persze nem hiteles, de ha fixen 0V v. táp van ott, akkor az tuti fix, hogy gáz van.
Viszont ha a GPU úgy tudja, hogy le van csukva a teteje a gépnek, ugyanúgy nem fog jelet adni lvds-re, mintha hibás lenne, ha van szkópja ha nincs.
(#) zozo93 válasza tomipap hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Igen csak nem találtam a tipust azért küldtem linket, de közben meglett csak jól elvolt rejtve . hannstar j mv-4 94v-0
(#) zozo93 válasza Anakin007 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Én személy szerint DIP-et nem találtam se relét ,én idáig a laptopokban ami mágneses volt az a kijelző burkolatában a rögzítő fémre volt rakva a mágnes itt a kijelzőnél nem volt mágnes se a környezetében :/
(#) didyman válasza tomipap hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Őőő, azért ennél sokkal nagyobb arányban látok gyárilag olyan hideg golyók tucatját is akár egy-egy típusnál, hogy hű meg hú, azon csodálkozom, hogy az addig hogy működhetett. Meg a tokozott déli hidaknál sem a hordozó körül szokott lenni a hiba.
(#) didyman válasza Anakin007 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Az a legritkább esetben hasonlít reed relére, sokkal inkább egy sot23-as tokozású kis gyöszre a mágnes alatt közvetlenül beültetve vagy alaplapra, vagy külön panelre.
(#) zozo93 válasza didyman hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

sot23-as tokozáshoz hasonló valamit találtam 2 darabot is 4 lábacslával
(#) Anakin007 válasza zozo93 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Amúgy a kijelzőre menő kábelekkel égett zárlatba az inverter vezetékcsoportja? Mert ha nem, akkor szinte 100, hogy a DIP köre okoz csak vmi grimbuszt.
(#) zozo93 válasza Anakin007 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Nem, az inverter vezetékből nem volt égett vezeték csak egy vezeték szakadásos volt de még szigetelésen belül. csak a Kijelző vezetékei égtek zárlatba de abból is csak a piros,zöld,fekete,kék,fehér
(#) ufi hozzászólása Márc 13, 2014 /

Sziasztok Üdv.mindenkinek!
Lenne egy kis (nagy) problémám egy HP Pavillion zd7000 tipusú laptop kijelzőjével!
Hibajelenség:Háttér világítás van,de kép nincs! Mi lehet a hiba a kijelző panelján?
Másik (proba) kijelzővel működik rendesen!
Várom hozzászólásaitok, ötleteket mit nézzek át?
(#) zozo93 válasza ufi hozzászólására (») Márc 13, 2014 /

Szia. Hasonló problémám van nekem is. Mi miatt keletkezett a hibajelenség? Biztosítékokat megnézted? a tcon panelen is ?
(#) ufi válasza zozo93 hozzászólására (») Márc 13, 2014 /

Kijelző panelen megnéztem,de jó! Egyszer csak sötét kép lett,rátettem egy 15"-osat azzal jó a saját 17"-án nincs kép.
(#) zozo93 hozzászólása Márc 13, 2014 /

Én először megnézném hogy nincs-e a panelon kontakt hiba,már találkoztam olyannal hogy a tcon panelon csak egy kontakt hiba volt

Rögtön átlesem!

Sajnos nem kontakt hiba!
(#) zozo93 válasza ufi hozzászólására (») Márc 13, 2014 /

nem tudom mivel nézted de egy jónak látszodó forrasztás is lehet rossz , de lehet tranzisztor zárlatos is , igaz én még nem találkoztam olyan tranyó zárlatos kijelzővel ahol nem ment ki a biztosíték de ami még nem volt minden lehet . puding próbája az evés . szerintem ki kellene mérni a tranzisztorokat meg ott az egyéb félvezetőket , beforrasztva kaphatsz fals eredményt ,de én azokat az smd cuccokat nem igen forasztgatnám ha nem muszáj
(#) ufi hozzászólása Márc 13, 2014 /

Hát inkább én sem próbálgatnám,nehogy kinyírjam az alaplapot... Folyamatosan nézem,de még melegedés sincs
(#) zozo93 válasza ufi hozzászólására (») Márc 13, 2014 / 1

igaz én szoktam cserélgetni smd cuccokat is de azokat a hővel hamar ki lehet nyírni ... amúgy én tuti nem tökölnék a kijelzővel vaterán néznék bele egy másikat. nekem is hasonló problémám van hogy csak háttérvilágittás van de nekem alaplap probléma zárlatos volt az lcd szalagákel és valamit eléggé gajravágot

Az kemény! Na akkor én nem is kísérletezek tovább vele,nehogy nagyobb kárt csináljak
Köszönöm a hozzászólásod további szép estét!
(#) Anakin007 hozzászólása Márc 13, 2014 /

Sziasztok!

Van 1 thinkpad T40-em, szokásos 2373-as tipus, ami random módra lefagy. Előzmény annyi, hogy eredetileg a VGA-t kellett 4-5 perc üzem után csak megérintni, rögtön megállt vagy csak megmozdítani a laptopot, máris kifagyott.
Radon 7500-öt reballoztam nagy lelkesen és úgy tűnt, jó lett, de pár nap teszt után kiderült, tévedtem. Most van, hogy több órát is megy hiba nélkül, aztán egyszercsak megáll. Kikapcs, bekapcs és tökéletesen működk megint x órát, mintha mi sem történt volna. Menet közben tekergetem, recseg-ropog valami vagy alaplap vagy burkolat, de semmi, stabilan megy.
XP van rajta, bios és embeded controller szoftver a legfrissebb. Próbáltam hőléggel melegíteni külön-külön a hidakat, vga-t, de csak kikapcsolt, mert túlmelegedett, de nem fagyott le.
Erre valami ötlet vagy tapasztalat? Hogy áljak neki javítani, merre nézelődjek?
(#) ufi hozzászólása Márc 14, 2014 /

Sziasztok!
Lenne egy laptopom amin nincs háttérvilágítás! Inverter cserélve,de még mindig semmi!
A kérdésem az lenne hogyan tudnám megnézni,hogy eljut -e a feszültség az inverterig?
(#) bbalazs_ válasza ufi hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Hmmm...fogos kerdes...esetleg multimeter?
(#) ufi hozzászólása Márc 14, 2014 /

Rendben,köszönöm a választ multiméterrel kitudtam mérni az inverter hibás.
Akkor már csak az a kérdés az inverteren hol lehet a hiba?
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2014

Ha mindket inverternel hiba jelentkezik es az egyik jonak volt beallitva, a masik meg ismeretlen statuszu, akkor megfontolnam a csohibat...
(#) ufi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

A kijelzőt áttettem egy másik laptopba és ott tökéletesen működik! Ezért gyanakszom az inverterre! Azt ki lehet valahogy mérni,mi a rosz rajta?

Rendben, akkor szep lassan meg is tudjuk, mi a gond...
Elsokent biztositek, masodiknak felvezeto mereset javaslom. Ha ezek nem vezetnek eredmenyre, akkor trafo szekunder merese.

Tettem fel képeket az Inverterről,a biztosíték jó! Egy lagikussal beszélsz kérlek segíts mit hogyan mérjek! Figyelek nagyon

Kozepso kep, bal szele, feher csati.
Mi van a labakon, amikor mar kepet kellene adjon?
A multimeter fekete tuskejet a haz valamilyen femreszehez, a piros tuskejet a csati egyes labaihoz kell erinteni, mikozben a multimeter a DC 20V-os allasban van. Mit mutatnak? Ez valtozik-e? Ha vakon erosited a hatterfenyt, akkor melyik labon valtozik a fesz?

A fetek a harmadik kep bal szelen levo feketek, egyenkent 2x4 labbal. Ennek a labait merd le. Ha ugy van, hogy a felso 4 lab ossze van kotve es az also 3 lab is, akkor konnyu lesz kimerni, de a legegyszerubb, ha leirod a tipusat, ami ra van irva.

A trafo szekunder az a harmadik kepen jobbra levo szurke kondi teteje valamint a masik, sotetebb kondi teteje, de pontosabban kellene latni, hogy hol megy. lenyeg, hogy a trafon tudj merni egy kb 800 Ohm koruli erteket (ez valtozhat, 400-1500 kozott). Sok trafonal az egyik felso kivezetes csak rogzitesi celokat szolgal es valahonnan alulrol hozzak ki a foldet.
Szoval nezd meg, hogy a szilikonos feher/rozsaszin vezetekhez csatlakozo csati hova vezet es a ket kicsatolo kondi MASIK vegen merd meg az ellenallast (tehat a trafo feloli vegen).

Egyelore ennyi.

Fötröl az 1 láb 11.22 ez váltakozik
2 láb 5.14
3 láb 0.81
4 láb 3.13
5 láb 0
Mind két IC lábai (4-4) össze vannak kötve ,de mondok egy tipus számot ami mind a 2 IC-n egyforma. NIKOS P5003QVG GEP18572
Probálom mérni,de 600-1400-ig ugrál. A kijelző fénycsövét rá kell ilyenkor dugni?

OK, gugliba beirod, P5003QVG datasheet. Valaszd a PDF-et, erre kidobja a bekotesi rajzot.
A G nem lehet semmivel osszekotve, a D-S egyik allasban (fekete az egyiken, piros a masikon) diodamero uzemmodban. kell, hogy mutasson valamennyit, olyan kb 400-700 erteket, a drotokat felcserelve nem szabad mutasson semmit.

A trafo szekunderenek ellenallasat kikapcsolt allapotban szabad csak merni. Elso kep, trafo felso laba szerintem csak rogzito.

A csati felso laba a tap (mit jelent, hogy valtakozik?), a kovetkezo valoszinuleg a logika tapja, aztan a fenyero, aztan az engedelyezo, vegul a fold. Ezek jonak tuno ertekek.

Probálom mérni egy pillanatra felvillan egy érdék és utána eltünik.
450-500- ig mindig más érték.
Következő: »»   145 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem