Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   146 / 283
(#) pcb12 válasza ufi hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Milyen laptop?3. lábon a feszültség nagyon kicsinek tűnik.
(#) ufi válasza pcb12 hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Egy Toshiba Satellite P100
(#) bbalazs_ válasza pcb12 hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Anelkul, hogy ismernem a Toshiba rendszeret (tevedes lehetoseget fenntartva), szerintem az egy PWM simitas utani erteke. 3.3V-bol az 50%-os kitoltes az 1.7V, az lenne a 100% fenyero. Igy ez nagyjabol 50%-nak felel meg,de mivel nem linearis, nekem ez az ertek hihetonek tunik.

Mondjuk nem irta, hogy melyik valtozik a fenyerovel...
(#) pcb12 hozzászólása Márc 14, 2014 /

Szerintem ez az ic van benne kevés lesz a 0.8V.
(#) ufi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Föntről az 1 láb 11.22 ez váltakozik igaz csak pár tizeded csökken ha lejjebb veszem a fényerőt!
(#) cupika97 hozzászólása Márc 15, 2014 /

Sziasztok. HP Pavillion DV6000-es notebook, ha bedugom a toltot a stekkerbe zúg a hangfal. Más stekkerben is. Mi a gond?
(#) cupika97 válasza cupika97 hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Megoldottam. Kikotottem a foldelést az eggyik hosszabítóból és abba dugtam bele a toltot. Így abbahagyta a búgás/zúgás-t.
(#) zozo93 hozzászólása Márc 15, 2014 /

sziasztok. Valaki hannstar j mv-4 94v-0 fujitsu siemens laptop alaplap kapcsolási rajzát meg tudja adni?! Vagy valaki tudna segíteni merre találom a DIP-et? Bárhol kerestem én nem találom előre is köszönöm
(#) tomipap válasza zozo93 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Szia. Szerintem nem az az alaplap tipusa. Ez ra van irva majdnem mindegyik Hannstar lapra. Van ott meg egy szam ami a lap tipusat jelenti. Mindenki mindig a Jmv4 94v-t irja de az ebben a formaban nem sokat jelent.
(#) zozo93 válasza tomipap hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Én ezt a számot találtam még : 0830

Akkor mi a laptop pontos tipusa? Kell ott meg valami szamnak lennie szerintem.

Akkor mi a laptop pontos tipusa? Kell ott meg valami szamnak lennie szerintem.
(#) zozo93 hozzászólása Márc 16, 2014 /

fujitsu siemens amilo pi3525
(#) Edimax válasza zozo93 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Igy mindjárt más, ez a tipusa.
(#) Edimax válasza zozo93 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Igy mindjárt más, ez a tipusa.

Tesség tán kicsit segit :Bővebben: Link

Üdv.
(#) tomipap válasza Edimax hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Ez mar volt linkelve itt is.

Egy kis segitseg a rajz kereseshez mert latom, hogy nem mindenki boldogul esgyszeruen es gyorsan ezen a teren,

Erre kerestem "F50IXX schematic". Es az elso talalat erre a forumra mutatott. Bővebben: Link

Sokszor tenyleg erdemes logikusan es esszeruen vegig gondolni, hogy mit is keresunk es milyen modon lehet ezt megtalalni gyorsan es egyszeruen.

Ha nincs meg az alaplapon a modelszam akkor notebook tipusabol kell indulni es hasonlitani a talalatokat a valosaggal. Ezt a lapot informacio hianyaban valojaban ket keresesbol lehet megtalalni. Elsore siman "pi3525 schematic"-re keresve a fizetos oldalakon ott lesz a modelszam is ami nekunk eddig hianyzott. Utana a modelszamra keresve mar gyerekjatek. Peldaul "F50IXX schematic"-ra keresve a hobbielektronika.hu forumot hozza nalam elsonek. Ezen megint lehet pontositani mondjuk igy "F50IXX schematic filetype:pdf" es igy mar rogton egyetlen talalatot kaptam a datasheetarchive oldalra linkelve ami egy db pdf. Az a rajz amit tortenetesen keresunk.

Az en rajzaim is egytol egyig a netrol vannak. Semmi extra penzt nem kellett meg eddig beleolnom rajzokba. Haveroktol, google-bol, forumokbol. Persze van olyan, hogy ember nem talal rajzot az adott gephez.

Amiket itt a forumon belinkeltem rajzokat azokat 90%-ban akkor toltottem le majd fel a szerveremre es linkeltem onnan be amikor itt valaki kerte. Ezt nem azert irtam, hogy nem szivesen adok rajzot, hanem inkabb azert, mert a szukseges informacio felkutatasa az altalaban legalabb olyan fontos resze egy javitasi folyamatnak mint maga a javitas.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
(#) zozo93 hozzászólása Márc 16, 2014 /

na meglett a dip, közben egy olyan észrevételt tapasztaltam hogy a kijelző szemből fehér de oldalról nézve fekete sok csikkal
(#) csabee hozzászólása Márc 18, 2014 /

Üdv! Kérdezném, hogy a 4835B fett helyettesíthető-e valamivel ami általánosan fellelhető?
(#) pcb12 válasza csabee hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Pl: Bővebben: Link

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
(#) pcb12 hozzászólása Márc 19, 2014 /

mtn70mb alaplap kapcsolási rajza megvan valakinek?
Egy Packard bell easynote sj51 készülékben van

Köszönöm
(#) pcb12 hozzászólása Márc 20, 2014 /

Sziasztok!

Adott egy Aspire 2920-as laptop.
Nem indul nem csinál semmit. bekapcs gombon 3.3v megvan, lap áramfelvétele 5mA.
KBC ic 15 lábán nincs feszültség (ez a láb adná az engedélyezést a 3.3 és 5v elő állító áramkörnek.

Merre keresem a hibát?
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
(#) pcb12 válasza pcb12 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

KDB ic (lframe) 3. lábán kéne mérni valamit?
(#) vladcepes hozzászólása Márc 20, 2014 /

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy :
Adott egy laptop és,egy bootolható Windows 7 dvd. Nagyon úgy néz ki hogy a Laptop dvd-je be krepált.
Szeretném telepíteni a Windowst de mivel úgy néz ki hogy nem jó a meghajtó ,a kérdés az az hogy
ebből a Windows dvd-ból hogyan tudnám megcsinálni hogy Pendrivről telepítsem a Windowst?
Azt tudom hogy a Bios-ba be kell állítani hogy honnan boot-oljon de a dvd-ről csak simán másoljam ár Pendrivre? vagy mit kell csinálni? Még ilyet nem csináltam.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) ufi válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Szia!
Van másik géped is amivel megcsinálnád a boot pendrive-t??
(#) vladcepes válasza ufi hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Szia! Igen csak a kérdés hogy mit kell és hogyan?
(#) lacek29 válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Egy másik gépen készítesz egy bootolhato pendrive-ot.Én személy szerint a WinToFlash programot használom.Ez teljes egészében elkészíti a pendrive-rol telepíthetö Windowst.
Minimum 4Gb-os kell hogy legyen a pendrive.

Nos!
Kell egy Windows ISO file-be a gépen!
Kell egy progi amibe ezt beteszed és megcsinálja a boot-olható pent!
Ennek a neve: Windows 7 USB DVD Download Tool
Megvárod míg formázza és ráteszi,majd bedug laptopba és telepíted!
(#) vladcepes hozzászólása Márc 20, 2014 /

Köszönöm! Akkor este kipróbálom és akkor írok hogy meddig jutottam.
Üdv!
(#) ufi válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Igen ez is tökéletes megoldás!

Rendben!
Következő: »»   146 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem