Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem mondom, hogy nem működik, de légmagos tekercsnek bizony elég vékony, nincs stabilitása, hajlamos lesz a mikrofóniára. A hangolás is nehézkes lesz a rugalmassága miatt.
Hali! Milyen alkatresz ez?
Remelem nem 22 nanos kondenzator... Mf223k3a HAN SIN
Szia.
Szerintem az! 22 az értéke és utánna 3 nullát kell írni, és ez az érték pikofaradba van: 22000 pF= 22nF
Koszi
![]() Szal a harmadik szam a szorzo. Megegy kepem van,es gondolom mi,de megkerdezem ![]() Itt a honlapon van egy kodfejto,azt probalgatom .
Ez a "közismert" 100 nF-os
A betűk meg %-ot adják, de azt nem tudom, hogy melyik mi... Az már modnjuk kevésbé fontos.
Sziasztok.
Nem tudom, hogy ez idetartozik-e vagy sem, de mi a szerepe a nyomtató festékpatronján lévő csipnek azon felül, hogy érzékeli a tinta mennyiségét? Avagy mi a nyavalyának van az ott? Nekem nincs rá szükségem, ha kifogyott akkor azt úgyis észreveszem.
Sziasztok!
Még tényleg kezdő vagyok, de talán nem reménytelen ![]() Vettem flux ledeket, de nincs hozzá ellenállásom ![]() Ki tudna nekem ehhez ellenállást számolni kocsiba? A kocsi feszültségét vegyük 14.4-nek! Az első led paraméterei: If = 70 mA Umin = 2,2V Utyp = 2,4V Umax = 3,2V lehet 60mA-rel és 2,9-3 volttal hajtanám meg, h ne kelljen cserélni véletlenül se A második led: If = 30 mA Utyp = 3,4V Umax = 4V Nekem 220 és 470 ohmos jött ki! Szerintetek nem lesz a két említett ellenállással gond 14,4-voltnál?
Felnézel a vízszintes menüpontokra az oldal tetején!
Megkeresed a Segédprogramok címet! Rákattintasz! Kiválasztod a neked megfelelő lehetőséget! Alap-adatokat beírod! Az eredményeket kidobja a megfelelő ablakokba az "oldal"!
Ez nekem még felse tünt
Még valami ami megkönyíti életem, kösz
rendben köszönöm!
Én is ezeket az eredményeket kaptam, csak kicsit hihetetlennek tűnt...
Az ellenállás teljesítményét azért még célszerű figyelembe venni!
Ha pl. van egy LED a 14,4V-ra kapcsolva, előtte a soros ellenállás... az ellenálláson esik az első esetben 12V. Az átfolyó áram 70 mA. Az ellenállás teljesítménye tehát: P= U * I alapján => 0,84W Ilyet boltban nem kapni! Létezik 0,6W-os, ami ide nem egészen jó, vagy léteznek ettől nagyobbak, 1W, 2W, 5W. Az 1W-oshoz túl közeli az eredmény, ez a fajta túlzottan fűteni fog. Tehát célszerű minimum 2W-osat betenni elé! Ide nem jó az átlag 0,4W-os pici ellenállás!
na ilyesmire lettem volna kíváncsi!
Tehát 2W-osat ajánlsz. Ez a fényerőt és az élettartamot nem befolyásolja ugye? Idézet: „Ez a fényerőt és az élettartamot nem befolyásolja ugye?” Nem befolyásolja!
ok, köszönöm a segítséget!
Tehát veszek 220 és 470 ohmos 2W-os ellenállást. Bár a másiknál csak 0,275W teljesítmény esik, oda lehet 1W-os is elég lenne?
Sziasztok!
Szeretnék tőletek egy dolgot kérdezni, lehet hogy hülyeség! Az ellenállásokat helyetesithetem ellenálláshuzallal? Előre is köszönöm! Üdv:Laci
Igen, persze csak ha akkora az ellenállása, amennyi kell, és bírja a teljesítményt (fűteni fog). De nagy értékű ellenállásokhoz hosszú huzal kellene, és az egyrészt nehezen kivitelezhető, másrészt sokszor drágább, mint venni egy normál ellenállást.
Hi
Valakinek nincsenek ezek meg kidolgozva? : ELEKTRONIKAI ALPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA szóbeli tételek Kössz! jah és ha megvan: zoltan.bagi@hotmail.com-vegyél fel msn-en
Üdv!
Egy kvarcon az alábbi feliratok találhatóak: 123075.0 10X 1571/5-1 09T089K ez pontosan milyen frekin megy? Köszi.
Üdv Mindenkinek!
Kifejezetten jó minőségű potit (max 40k) keresek hangerőszabályozáshoz. Csak nem ismerem igazán a piacot. Mit ajánlanátok? Köszi, üdv
tudtommal az alpine márka elég jó potiknál.
Köszi a tippet!
És hol érdemes, illetve lehet beszerezni ezt a tipust? A neten egyelőre nem találtam igazán használható infót.
Sziasztok!
Digitechből tudna segíteni valaki? Mit jelent pontosan az hogy a "jel kitöltési tényezője 1:1"? A jegyzetünkben nem találok erre választ. Köszi!
Hát tudtommal digitális jelnél ez azt jelenti, hogy pl négyszögjelnél ugyanaddig van magas szint, mint alacsony.
Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy mit jelent az egy fülhallgató adatlapjánál a füles ellenállása? Mi a különbség a 16, 32, 64 Ohmosak között? Ha egy mp3 lejátszóhoz a gyári füles 16 Ohmos, mi történik, ha én 32 vagy 64 Ohmosat veszek? Köszi előre is!
Hello! Semmi baja nemlesz, halkabban fog szólni esetleg. Ha a névlegesnél kisebbet teszel rá akkormeg gyorsabban lemerül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |