Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   78 / 259
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Szia Botesz!
Köszi, holnap megnézem.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Szia Botesz!
Kiderült, hogy a vezérlő panel egyes csatlakozói igen gyengén fogják a panelt. Egy kicsit rájuk hatottam és csodák csodája tökéletesen mosogat a gép. Köszönöm a segítséged! Azért megpróbáltam rá mérni, miután rádugdostam a panelra a csatikat és jót mértem, ekkor kiderült, hogy gyengén fogják a panelt. Mivel a doboz fogta a csatlakozókat és nem tudtak lecsúszni, ezért fel sem tűnt.
Üdv! Köszi még egyszer!
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Nincs mit!
(#) Bécógyerek hozzászólása Márc 17, 2014 /
 
Sziasztok.
Ígértem,ha rájövök mi a hiba a gépemben,és kijavítom leírom.
A hibajelenség:kb.2 másodpercenként indul aszennyszivattyú,majd leáll,e közben 2x csippan.Vizet nem engedett be,gyakorlatilag semmit nem csinált.Korábban leírtam pontosan mi a gond.

A hiba forrása,az ajtón lévő kapcsoló volt.Szétesett belül.Kicseréltem,és beindul,megy szépen végzi a dolgát.A gépet,gyakorlatilag nullára szétszedtem,majd újra összeraktam.Mégis maradt a hiba.Multival,vagy egy fáziskeresővel is rá lehet jönni,ha ez gond.Az aquastop bejövő szálain,mind két vezetékben fázis van,akkor a kapcsoló adta meg magát.Nem vettem,volt itthon egy ugyan ilyen fajta,tehát összeget az alkatrészről nem tudok írni.


A mosogatógép márkája,tipusa,.:WHIRLPOOL ADG 151.

Remélem van akinek a jővőben segíteni fog a bejegyzésem.
További szép napot,És köszönet mindazoknak akik velem együtt törték a fejüket mi is lehet a gond.Botesz,Köbzoli,És még aki hozzászólt.
(#) botesz válasza Bécógyerek hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Örülök hogy sikerült! De szerintem annak nincs köze hozzá hogy a szelep mindkét felén világít a fázisceruza.Így én electrolux mosógépnél jártam hogy mindkét végén világított.Nincs köze a hibához!Szerintem.
(#) Bécógyerek válasza botesz hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Annál mi volt a gond?Most is éppen mos.Szinte egész nap pörgetjük.Tesztelem.
(#) botesz válasza Bécógyerek hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Fűtőszálhibás volt.De a fűtőszálcsere után is ilyen volt.Megkérdeztem a mosógépes topic-ban és állítólag az össze ilyen amelyiknek elektronikus a vezérlése.
(#) zitus válasza zitus hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a mosogatógépem problémája????
(#) botesz válasza zitus hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Igen nekem van be is linkeltem csak nem olvastad el.....
(#) Bécógyerek válasza botesz hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Tehát akkor fűtőszálhiba volt?
(#) botesz válasza Bécógyerek hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Az de a jó fűtőszállal is ugyanúgy csinálta(vagyis mindkét végén világított a fázisceruza.Csak ugye fázisceruzával nem lehet mosógépet javítani így egy multiméter jobb választás volt.
(#) Bécógyerek válasza botesz hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Persze tudom,hogy nem lehet fáziscerkával javítani,max ha kilazult egy csavar.Én cseréltem fűtést is benne.Az aquastoppnál írtam,hogy világított a cerka.
Igen primitív,de hatásos módon is megnéztem,steklámpával.De mindegy sokmindent csináltam a géppel,csak gyereket nem.pl.egyszer fel boritottam mérgemben.
Neki akartam esni kiskalapáccsal,de aztán lenyugodtam.....
Hála istennek,meg a türelmemnek,megtaláltam a hibáját.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Sziasztok!
Azt hiszem elhamarkodtam az örömöt. Tegnap este az AEG 20 hibakóddal állt meg. Lúgszivattyú hiba, ha minden igaz. Reggel valóban nem ment. Végül elindult. Igen ám, de nem ment megint a vízbeengedő mágnesszelep. Rámértem a panelra, valóban nincs szufla neki. A mágnesszelep másik oldala végig megy a motorokon, fűtőszálon és a lúgszivattyún is. Ezen a vezetéken van élet. Szerintetek van valami érzékelő, ami befolyásolja a víz beengedést? Avagy a vezérlőpanel szórakozik? Köszi.
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
A szivattyúlapát könnyen forog kondija jó?
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Ami a vizet kiszivattyúzza az nem a legjobb. Csúnya hangja van, egyszer szív, egyszer nem. Okozhat ilyet?
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Amennyiben nem szivattyúzza ki a vizet a gépből(tehát amikor tele van és nem ürít le) akkor igen.Attól még hogy csúnya a hangja az igaz hogy nem kellemes de még lehet jó is.Azokat a perifériákat amikkel sorba van kötve a szelep azok jók onnan jön a villany?
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Nincs víz a gépben, csak szeretne szivattyúzni
Igen, jók,ezt írtam is. A két szivattyú, a fűtés, a habszivacs kapcsoló, meg még nem tudom mi...
Ezekre mind rájut, ill. átjut rajtuk a szufla. A mágnesszelephez is eljut, mértem ellenállás mérővel végig rövid-zárt a vezetéken és a habszivacs kapcsoló is tovább küldi. A kiszivattyúzó szivattyú dolgozik, tehát van a vezetéken feszültség is. A mágneskapcsoló vezérlésre menő részén mértem 220V-ot mikor jó volt, most nulla.
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Ha a mágnes szelepre direkt adsz áramot akkor nyit?
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Igen! Zúg, nyit.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Ez volt az eredendő baja. Én kiszedtem a panelt és méricskéltem rajta, lyukgalvánt, ellenállást, triacot, stb. Aztán feldugtam doboza nélkül, akkor derült ki a laza csatlakozás, majd elindult a gép és jól viselkedett. Aztán este megállt mosogatás végén 20-as hibakóddal. Kezdődött minden előlről, de most nem működik.
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Nem tudom sajnos ezt látni kéne.Csatlakozásokat perifériákat ellenőrizd végig.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Holnap nem lesz rá időm, de holnapután felforditom és végigmérem, ill. amit tudok üzemre bírok önmagában. Ezzel persze a csatik is lelesznek ellenőrizve, mert le kell húznom néhányat.
Addig is köszi! Jó éjt!
(#) gubík gábor hozzászólása Márc 19, 2014 /
 
Sziasztok. Egy BOSCH mosogatógép gondom van. A gyors program kiválásztásakor, ami a programtáblázat szerint 30 perc, már eleve 41 percet ír ki. Az első 20 percben tili-tolizik a víz befolyik egy kevés majd kifolyik egy kevés. Aztán hallani ahogy beindulnak a karok az utlosó 8-10 percnél kezd csak meleg lenni. A végén kinyomja a vizet aztán gondol egyet és 29 percet ír ki kivilágít a "csap" LED de innen már nem vártam ki. Programozó gondra tippelek. Valaki másra?
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
(#) meszilacci hozzászólása Márc 20, 2014 /
 
Sziasztok!

Bosch srv53M03eu típusú mosogatógép vezérlőpaneljét az aquastop zárlata kicsinálta. Hogy tudom ellenőrizni, hogy tényleg kész van a mágnes szelep? Bitron Type 902
(#) tibor63 hozzászólása Márc 21, 2014 /
 
Sziasztok.
A whirpoll mosogatogépnek,hogy kel a tetejét levenni?
(#) qvasz2 válasza tibor63 hozzászólására (») Márc 21, 2014 /
 
Hátul a csavarokat nézted? Ha az megvan el kell húzni előre, azt hiszem.
(#) gypali hozzászólása Márc 21, 2014 / 3
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Indesit dsg 051-es mosogatógép ügyben.
Hiba a következő elindítom, kinyomja a vizet, majd elkezdi szívni.....aztán 1-2 perc és kinyomja.
3 led van rajta, a mosogatás és a vége program jelző villog másodpercenként ameddig ki nem kapcsolom a gépet......és persze a szivattyú is megy.g

Ha megállítom menetközben amikor beszívja a vizet és öntök hozzá....akkor elindul...ezért mágnesszelepre gondoltam.

Reggel kicseréltem a jelenség ugyanaz....

Amin a víz átfolyik a valami vízmennyiségmérő vagy légcsabda mosógépnél azt hiszem így hívják......az kicsit vízköves volt, azt is kisósavaztam..

Valakinek valami ötlete?

Előre is köszönöm!
(#) tibor63 hozzászólása Márc 21, 2014 /
 
qvasz2 köszönöm szépen a tanácsot,hasznos volt.Már csak az lenne a kérdésem,hogy a whipool adp4407 mosogatógépnél hol találom,és hogyan tudnám kitisztítani azt a fránya nikecel úszót?Azt javasolták azt tisztitsam ki mert a vizet benyomja néha elindúl rendesen,de legtöbbször csak a víz benyomása után egyből kiszívattyúza majd leáll.A zöld ledlámpa meg 7et villog.
(#) FryFry hozzászólása Márc 21, 2014 /
 
Sziasztok!
Bosch SGS 43F42eu mosogatógéppel volt hasonló problémám mint másoknak. Eleinte csak időnként kigyulladt a vízbeeresztő hibalámpa és a viz befolyt majd mosogatás nélkül kiszivattyúzta. A mosogatási idő megnőtt. Később a hiba állandósult. A fórum olvasgatása és sok hibakeresés folyamán kiderült hogy nem érzékelte a befolyt vízmennyiséget, túltöltött, majd a biztonsági vízszint érzékekő (a mosógép alján az a gomba alakú) bekapcsolta az ürítő szivattyút. Vizmennyiség érzékelésre egyedül a vízbeeresztő szelep után található átfolyásérzékelőt gyanítottam. Kipróbálni sokalltam a 9000 ft-os alkatrészárat, (ez mindíg ösztönzőleg hat a további vizsgálódásra)ezért még jobban szét szedtem. A hibát egy törött üvegű reed relé okozta, ahol az érintkezők hol összeértek hol nem. Reed relét próbára egy leselejtezett riasztó nyitásérzékelőből importáltam, ami pár miliméterrel nagyobb volt, de működött.
Most már napok óta hibamentesen működik. A családi krízishelyzetet megoldottam!
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, sokat segítettek a probléma megoldásában.
(#) qvasz2 válasza tibor63 hozzászólására (») Márc 21, 2014 /
 
Használd a válasz gombot!
Szerintem valamit félreértettél. Az a bizonyos nikecel úszó a gép aljában van, és arra való, hogy jelezze, ha szivárog valahol a víz (felúszik, és egy kapcsolót bekapcsol, ha víz kerül oda). Tehát nem az úszót kell kitisztítani, hanem az összegyűlt vizet kiengedni, és a szivárgást megszüntetni, hogy többé ne jelezzen.
Következő: »»   78 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem