Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget! Adrián
Sziasztok!
A saját Propeller clockom fejlesztem (még mindig) . Én az RB0 át eddig infra megszakításra használtam, most is szeretném. Az lenne a kérdésem, hogy melyik lábbal tudom a megoldani a kör érzékelést. A B-port az kizárva. A komparátoron gondolkoztam, ezzel a modullal még nem foglalkoztam. De bármilyen megoldás érdekel.
A komparátoron kívül még az bemeneti állapotfigyelő (IOC) jöhet szóba, ha felhasznált típuson nem csak a B porton van.
16F887 ről van szó. Restellem de az IOC-t nem is hallottam eddig. Eddig bármilyen infrát írtam mindig tmr0 számolt az rb0 -án volt a jel. Most tmr1 méri a köridőt az rb0-án. Tmr0 méri a'rendes' időt. Valósznűleg tmr2 fogja nézni az infra impulzusok idejét. Tehát nekem az rb0-hoz hasonló működésű dolog kellene. Igazából le vagy felfutó élre megszakít és impulzus időt mér.Egyébként van arra valamilyen trükk, hogy a Propeller clock-nál, a számítgatások, megszakítások (infrák) ne látszódjanak egyáltalán bele a kijelzésbe?
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
Jó, az IOC megvan: interrupt on change pin. De ez bármelyik lábra igaz?
Az adatlapján jelölik.
Igen. Kicsit figyelmesebben nézve világosan ott van a táblázatban és láttam is már
Tehát ha változásra megszakít, akkor tulajdonképpen pl: infra 1-->0 -ra , megszakít. Itt itt lévő program gyorsabban lefut mint maga a jel váltana, tehát még 0 ban vissza is tér, majd újra 1-re ismét megszakít?
A16F88x -ben csak a B porton van, de pl. a 16F1713, 16F1716, 16F1717, 16F1718, 16F1719 esetében van már az A, B C, E portokon is.
Igen, nézegetm az adtlapot és úgy tűnik a komparátor marad. Ott változás esetén van megszakítás. Tehát be tudom úgy állítani, hogy pl 0 esetén megszakít?
Az adatlap 8-2 ábrája szerint minden változás a komparátor kimenetén megszakításkérést okoz.
Miért kizárt a RB0 - INT használata? A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
Igazából, lehet hogy az infra lesz az RB0-án. És a helyzet érzékelő lesz máshol. Csak a komparátort nem használtam nemtudom pl ha az infra vált 1->0-ra vagy fordítva a tranziensek nem szagattják e meg a programot.
A fórumon található 8 bites PIC kontrolleres rotor programok két megszakítást kezelnek: a forgásérzékelőt az RB0 - INT lábon és a timer2 -ét. A két megszakítás nem zavarja egymást.
Akkor az infrát(távirányító) megszakításon kívül kezelik?
A timer2 megszakításából...
Szia!
Már csak az nem stimmel, hogy Temperature = (képlet) sorokhoz azt írja errornak hogy expecting a close paren. Mit jelent? Köszönön szépen, az eddigi segítséget. Adrián
Egy csukó zárójelet hiányol, de egy nyitót kell csak törölni:
Temperature = 256.0 - ((float)(UpperByte x 16 + LowerByte) / 16.0);
mint a két egyenletnél errort ír.
Szia!
A "x" jelnek mi a szerepe?
Szia!
* akar lenni, most már jo a szintaktika. Köszönöm!!!!!
Írni akartam, hogy más kell oda, de akkor sikerült rávezetni.
Sziasztok! Az Attila féle pic-es panelmérő pic-jét (18F2523) szeretném felprogramozni PICKit 3-al. Tehát telepítettem az MPLAB X v2.05 öt. Elindítottam az MPLAB IPE-t. Csatlakoztattam a kitet az ICSP kivezetésekhez. Kiválasztottam a pic tipusát, aztán tettem, hogy Connect. Hibát ír ki, hogy Connection Failed! Próbáltam úgyis, hogy külső feszültséggel tápláltam a herkentyűt és úgyis, hogy bepipáltam, hogy power target circuit from tool. Ebben az esetben nem kapcsoltam rá külső tápot.
Mivel lehet gond? Továbbá megvan a PICkit 3 programmer tool Beta. Abban azt írja, hogy PICkit3 not connected. Egyébként Windows 8 64Bit ről fut. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
A D1 dióda miatt a Pickit3 nem érzékeli a tápot.
Akkor tegyek helyébe átkötést? Ha power target módban van, akkor működnie kellene, nem?
Tapasztalatom szerin a Pickit3 a külső tápot szereti. Lehet nem is tudná meghajtani a panelmérőt. Igen, tegyél be egy átkötést.
Sziasztok
Nem tudom jó helyen járok e? Szeretnék egy nixi csöves órát építeni pic16f628-al DS1307-el és HV5122 ickkel. A kapcsolást én terveztem már több mint 20 éve foglalkozom elektronikával de sajnos a szoftveres részéhez nem értek,a program megírása számomra egy teljesen kínai dolog. Valaki tudna nekem programot írni a hardveremhez?
Szia. XP-re telepítettem a 8.7es verziót. Első lépésként lefrissítte a FW-t, azóta megy a pickit3 programmerrel. Ha bepipálom a target powert akkor talán fel is programozza. Azért írom, hogy talán, mert azt írja, hogy programing device... done. Aztán ha visszaolvasom, akkor már 0000 0000 0000 0000 ....
Van egy olyan érzésem, hogy Attila bekapcsolt rajta valami védelmet, hogy ne lehessen visszaolvasni. Már működik a win8 on is mindkét programmal. Viszont még valami nemjó, mert a display felén 2 sorban kockák vannak, amik elhalványodnak a másik oldala meg üres. De ez már más topic.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Tehát ha változásra megszakít, akkor tulajdonképpen pl: infra 1-->0 -ra , megszakít. Itt itt lévő program gyorsabban lefut mint maga a jel váltana, tehát még 0 ban vissza is tér, majd újra 1-re ismét megszakít?