Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   948 / 1277
(#) BarnaPili válasza eyess hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Esetleg a primer oldali kis elkókat kigyomlálni.Ha az IC csere közben az öreg elkók vacak ESR értékkel lehűltek,nem fog újraindulni.
(#) llaczo hozzászólása Ápr 5, 2014 /

Köszi a gyors válaszokat.
Rögtön a képcsövet teszteltem. Felcseréltem a bemeneteket közvetlen a csőnél. Több variációban is. Sajna minden van csak kék szín nincs. Itt már azt hiszem ráhagyom. Még egyszer köszi.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Ápr 6, 2014 /

Sziasztok! Főnökömtől kaptam javításra egy kis színes televíziót SEITECH Modell: SE14CX3H típussal. Hibajelenség a következő.. menet közben. "Kb fél óra múltán jelentkezik a hiba, mely abból áll hogy összeszűkül a kép.. pulzál.. elmegy, majd megint működik" A készülék egy stancszerszám készítő kamerájára van kötve és a rázkódásra fogták a hibát. A tévét nem vállalta senki, mondván nem foglalkoznak vele. Így került hozzám.. Kipróbáltam, hibát nem produkálta. Gondoltam oké.. Leveszem a hátlapot és hát.. ilyen lufit még nem láttam. Tápelkó 400V/100µF érdekesen néz ki. Itthon szintén tévéből bontott 220µF/400V-os példányaim vannak.. Gondolom már az sincs 220uF.. beletehetem azt?

P1100553.JPG

(#) feri971 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Szia!

Keresek sorkimenőt hozzá és megpróbálom.
Nagyon köszönöm az önzetlen segítséged, maradj ilyen!

Üdv, Feri
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Szia!
Beteheted.
(#) eyess válasza feri971 hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Sok siker hozzá-
(#) Vacok hozzászólása Ápr 6, 2014 /

Sziasztok!
Kaptam egy Samsung CK5312Z tv-t, hogy nem indul. Zárlatos volt a sorvégtranzisztor. Egyéb hibát még nem találtam. Semmi hasonló problémáról nem találtam dokumentációt az interneten. Valami tippet tudnátok adni, hogy a tranzisztor környékén milyen alkatrészeket érdemes még kicserélni? Nem szeretném, ha az új tranzisztor azonnal tönkremenne.
(#) BarnaPili válasza Vacok hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Hello!
A sorvégtranzisztor meghalhat a tápegység rendellenes működése miatt is.Ezt ellenőrizd le először.A rossz sorvégtranzisztort kivéve a kollektort terheld le egy 60W-os izzóval.A tápot elindítva 125V-ot kell mérni.Ha nem annyi,akkor a tápnak annyi...De szerintem első körben gyomláld ki a primer oldalon a kisméretű elkókat.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Oksa, köszönöm.. már 2 órája megy és nem produkál hibát.
(#) Zseni hozzászólása Ápr 7, 2014 /

Sziasztok egy gyors segítséget kérnék. Van egy ctv tv-m azt hiszem orion?.
A hiba az hogy sötét a kép. Van a képcső végén lévő panelen 3 db potméter? nincs odaírva melyik a világos sötét vagy kontraszt körülbelül középen van a panelon.
A kérdésem az hogy melyiket tekerjem hogy feljebb állítsak a fényerőn illetve kontraszton.
Mert most a távirányítóval csak lefelé tudom állítani.
Csak még annyit hogy csíkozik átlósan bár az nem annyira zavaró.
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
(#) kadarist válasza Zseni hozzászólására (») Ápr 7, 2014 / 1

Szia!
A sortrafó alsó tekerőjén mozdíts!
(#) Zseni válasza Zseni hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

itt vannak a képek nem a legjobb minőség sajna.....
(#) Zseni válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

az állítja a fényerőt???? És akkor mire valók a potik?
(#) kadarist válasza Zseni hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Alapvetően a semleges színárnyalatot lehet beállítani a kis potikkal. De én úgy látom, hogy ez egy régi magyar Orion készülék még a nyolcvanas évekből. Ha valóban így van, akkor nem a trafón van a fényerőállító.
(#) Zseni válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2014 / 1

Köszönöm kipróbálom. De azt nem írtam hogy azonkívül van másik 3 poti is ami felül van.
(#) cxaba hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Üdv mindenkinek,
Van egy Samsung Hitron Black, CK21P30BT meghibásodott TV-ém, egyformán az üres raszter illetve jellel együtt is fentröl vissza türődik ugrálva hol kissebb hol nagyobb a visszatürödés, van amikor teljesen helyre áll egész méretre de csak rövid időre. Nincsen kapcsolási rajzom és igy nem akarok vele matatni. Ha tud valaki segíteni előre köszönöm.
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Szia!
A függőleges eltérítés IC-je körüli elkókat cseréld ki és ettől nagy eséllyel megjavul a készülék. A középső hűtőborda és a hálózati trafó közöttieket cseréld: Bővebben: Link.
(#) Baxi hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Hi Mesterek!
Valakinek nincs tippe erre problémámra. A lényeg hogy a kép elvan csúszva függőleges sorokban ~5mm-re.
Válaszokat segítséget előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza Baxi hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Szia!
A sorelcsúszást a sortápfeszültséget pufferelő kondenzátorok gyengesége is okozhatja.
(#) Dike001 hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Hello!

Olyan kérdésem lenne hogy Metz Spectral 82 MF 82TG94 tipusú tv-m bajlódik egy ideje. A két oldalán furcsa elszineződés van, ezzel még "megbarátkoztam" amint ráér a szerelő viszem is. Viszont fogtam magát és ez zizegős akciója után most délután ahogy lekapcsoltam a hosszabbítóját és vissza utána beállította magának a gyerekzárat amit feloldani nem tudok, kód nincs beállítva. Naivan gondoltam hogy gyári esetleg 1-2-3-4 vagy 0-0-0-0 után megoldódik a probléma de nem még csak nem is ír semmit. Segítsen valaki hogy hogy tudnám kikapcsolni a gyerekzárat.

Előre is köszönöm!
(#) Baxi válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Ok, kösz megnézem.
(#) Tocki hozzászólása Ápr 9, 2014 /

Sziasztok! Van egy Orion T 2155 MTX-S TV-m, ami nagyon furcsa színeket produkál. A kép alja egész tűrhető, bár nem nagyon tükrözi a valóságot, de a hangyafocin elég jól látható a tünet. Valaki tudja, hogy ez miért lehet, vagy hogy hol kellene elindulni a javításban? Mellékeltem képeket a tünetről. Előre is köszönöm.
(#) zolika60 válasza Tocki hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

PTC hibára gondolnék. Egy ilyesmi alkatrészt keress és cserélj.
(#) Tocki válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Ok, ennek utánajárok, de közben kiderült, hogy ez a TV leesett. Most egy winchesterből kibrehált mágnessel végigsímogattam a képernyőt, és jó lett. Nem tudom meddig lesz jó, a PTC-t szerintem akkor kicserélem. Kösz a segítséget.
(#) Vacok válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia!
60W-os izzó híján csak 40W-ossal tudtam kipróbálni, azzal 125V-ot mértem. Először kísérletképpen egy BU208 tranzisztorral próbáltam ki. A hiányzó CE diódát és a BE ellenállást pótoltam. Be is kapcsol, de a C209 el volt repedve és szikrázott, ezt cserélve a probléma megoldódott, el is indult, viszont a sortápfesz 109V-ra esett le. Aztán elkezdett szikrázni és égni az R209, ezt is kicseréltem, kiemeltem a paneltől, mert eléggé el volt alatta szenesedve, de ezután már nem indult, vagy elindult pár másodpercre és ki is kapcsolt, és eközben a sortápfesz mérhetetlen volt, a műszer összevissza ugrált.
A tápot próbáljam meg vizsgálni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
(#) elektroncso hozzászólása Ápr 11, 2014 /

Sziasztok, van egy TESLA gyártmányú modern televízióm. Kihúzás után nem indul el, mikor visszanyomom a konnektorba. Ha hajszárítóval felmelegítem a nyákot elindul. Nemrég lecseréltük, most viszont el akartam indítani. Egyáltalán nem megy. Két felpúposodott kondenzátort találtam benne, kicseréltem őket. Továbbra sem indult el, viszont miután áram alá helyezem halványan elkezd villogni az előlapi led, a készülékből pedig a led villogásával egyszerre kattogó hang jön. Láttam benne egy relét gondolom az kapcsolgat. Több szemmel látható hiba nincs benne, szerintetek mi lehet a hiba, mit nézzek meg következőnek.
A tévé típusa: TESLA TV 291 SLIM35 PP BL.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) eyess válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

A hajszárítót kicseréltétek ?

Tápegység első körben , és ha az jó , akkor jöhet a többi részegység , hogy mi foghatja meg a tápot , hogy nem tud elindulni.
(#) elektroncso válasza eyess hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Azt is kicseréltük, de nem ez miatt.Az kis híján lángszóróvá vált.
Jó megnézem a tápot. Anyumat megkérdeztem, ő is a táp irányába mutogatott, hogy azon a részen fújt be a tévébe. Ott pedig pontosan a táp van. Mos jut eszembe, hasonló dolgom már volt, csak LCD TV külső tápjával, ott a kondenzátor kicserélésével elmúlt a baj. Ebben az esetben viszont vennem kell kondenzátort, mert 400 voltos 200u nincs itthon.
(#) soos csaba hozzászólása Ápr 11, 2014 /

Sziasztok!, van nálam egy ARCTIC NR28CS0 tévé, a sasszé száma BEKO ZX8.190-09, olyan érdekes jelenséget produkál amivel én még nem találkoztam!, vagyis mikor be kapcsolom (a kábel tévé RDS hozzá van csatlakoztatva a szelektorhoz), a képernyőn vízszintes csíkok találhatók a képernyőn, és szaladgálnak fel alá, de ha csatornát váltok akkor egy pillanatra be jön a kép úgy kb. egy másodpercig aztán be jön a hangyaháború, újra csatornát váltok és megint be jön a kép egy másodpercre és megint hangyaháború, mondjuk a jobb felső sarokban a csatornák számát ki jelöli 1-tol 99-ig, ezt mutassa szépen csak az adást nem. Újra ki kapcsoltam és hozzá csatlakoztattam egy DVD lejátszót EURO SCARD kábelen keresztül a tévé így működik rendesen, DE! ha ki és újra kapcsolom a tévét újra meg jelenek a képernyőn ezek a vízszintes csíkok!. Amit megpróbáltam vele csinálni-az eprom IC-t le cseréltem egy másikra (24C16AN), és fel programoztam de rosszabb lett az egész, tehát vissza tettem a régit. A feszültségek rendben vannak, az ellenállások is a processzor körül, mondjuk az elektrolit kondikat azokat nem mértem le egyenként, mert kétlem hogy ki száradtak volna, mert nem olyan régi a tévé. A processzor lábait újra át forrasztottam, de nem hozott semmi javulást. Amit még el felejtetem le írni az az hogy mikor be jön a hangya háború olyan 1-másodperces váltással a képernyőn a hangyaháború hol fehér hol halvány kék. Aki tudja hogy mi lehet a hiba ezzel a tévével azt kérem jelezze nekem, mert én már tanácstalan vagyok, nem tudom hol keresem most már a hibát!?.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
(#) BarnaPili válasza Vacok hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Az általad írt alkatrészek merre vannak a gépben.Nem látom a rajzon őket.Az ezeket érintő köröket kellene megvizslatni.
A táp primer oldalán a 4 kis elkót kapásból cseréld ki.Ennél a gépnél ez az első mozdulat.
Következő: »»   948 / 1277
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem