Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lehetni éppen lehet, már ha a határadatokat nem léped túl.
De az MJ kifejezetten hangfrekvenciás teljesítmény erősítőnek készült, a TIP meg nem. Hangminőségi problémáid is lesznek.
Udv!
Ennel a kapcsolasnal a BCR166 helyett hasznalhatok BCR169-et? A BCR166-ot nehezen tudnam beszerezni, es hatalas osszegert. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2014
Szia!
Az megtörtént. Helyesbítek olyan van amit kapok is? HQ-előnyben ![]()
Sziasztok!
Tudnátok nekem picit segiteni? ![]() Van egy gti 300W-os grid tie inverterem, amiben kiment egy fet. A tipusa: F30NM60ND N-Ch 600V 25A pd:40w R-DS(on):0,13 Kerestem itt magyarba minden fele a google segitségével de egy magyar oldalt sem találtam ahol beszerezhető lenne. Szóval egy helyettesítő is megfelelne ami hasonló paraméterekkel rendelkezik. Segitségeteket elöre is köszönöm! ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
Alul zölddel a kapható, helyettesítő típus. Bővebben: Link.
Köszi!
![]() Csak 1 gond van, a tokozás miatt nem fér el a cuccban! ![]() Textként vettem 4db irfp460 ez is TO 247 (500v 20A), és csak külső hütőbordára szerelve tudtam letextelni! ![]() Kivezetve meg elég karcosan nézne ki a dolog. ![]() Az eredeti TO-220FP, ezek meg TO-247.
Vegyél az íbéjen eredetit: Bővebben: Link.
Üdv Srácok!
Kis segítségre lenne szükségem. Egy smd pnp 2SA1737-es tranzisztort keresek vagy annak a helyettesítőjét! És hogy hol lehet kapni! Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv! Norbi A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Köszönöm szépen! Kell már a szemüveg nekem
![]()
Helló!
Tönkre ment egy D612K típusú tranzisztorom. A helyettesítésére 2SD612K tranzisztort javasoltatok még régebben, de sajnos ezt a típust sem lehet már kapni. Milyen tranzisztorral tudnám helyettesíteni az előző tranzisztort? előre is köszönöm!
Szia,helyettesítő.
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy, a 2N3053-as helyet melyik lenne jó? Ebbe a kapcsolási rajzba kellene. Köszönöm a segítséget.
Szia! Meg tudnád nekem nézni melyik tranyók lennének jók helyette? még kezdő vagyok.
![]()
Azt mondták a bd139 az jó, de annak a lábkiosztása nem olyan.
A lap tetején a "keresztreferenciák"-ra kattintasz, beírod a helyettesítendő nevét, és lőn több találat. A lábkiosztás mindegy, oda forrasztod a megfelelő lábat, ahová kell. A BD139 nem szerepel a helyettesítők közt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Sziasztok! Egy JVC erősítő végtranyói, 1 pár tranzisztornak keresem a ma kapható megfelelőjét. A1490 és C3854, ebből oldalanként 2-2 van
BD245/BD246 ajánlanak helyette, vagy BD249/BD250-et, de nem merem egyenlőre, hátha vannak jobb tippek. Az adatlapja szerint 120V 8A, a BD-k csak 55V 8A-esek. Köszönöm a segítséget!
Hali!
Javasolnám inkább az MJ vagy MJE sorozat valamelyikéből. Üdv.: Glitter
Sziasztok!!!
Autó magnómban kiment egy 2SD2396 os tranzisztor mivel tudnám helyettesíteni?
Szervusztok, van egy RFT Compact 1100-as NDK Hi-Fi tornyom, aminek olyan baja akadt, hogy csak 1 kimenete szól, a többi csak halkan, így cserélném az összes végfokát. GD 241 C germánium tranzisztorok vannak benne. Olyan kérdésem lenne, hogy ezek kiváltására alkalmas volna-e TDA 2030, ha igen, kell-e valamit módosítani rajta? (Megjegyzem, még nincs semmilyen cserealkatrészem, csütörtökön megyek ez ügyben Szolnokra)
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
Szerintem ne 100as szöggel fúrd ki az ementálit, tranzisztort tranzisztorral helyettesíts ne integrált áramkörrel
![]()
Ok, közben jobban utánajártam a dolognak, aztán látom a problémát
![]() Akkor olyan kérdésem volna, hogy mit ajánlanál helyette?
Szia! Varázsolhatsz bele némi ügyességgel szilícium végtranzisztort, például BD244-et. Az R529(629) potival visszaállíthatod a nyugalmi áramot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |