Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hello
Tudna valaki adni egy 50-60 wattos tranyos erősítő kapcsolási és nyákrajzot. A b5 b7..... nem érdekel. Előre is kössz.
Miert nem erdekel a B5, B7? Full leiras van hozza, KD mester mindent a szankba ragott. Azokat is meg lehet csinalni 50-60W-osra. Mellesleg hany ohmos hangsugarzokhoz kell? Ja ... es hasznalhatod a keresot itt es a google meg mindig a baratod
![]()
Mondom IC--s nem kell.!
![]()
Akkor tervez magad, mert egyik sem tetszik
![]() ![]()
XXVI §. Adminnak és moderátornak nem szólunk be, pláne nem durván. Hiába hisszük, hogy nekünk van igazunk, nincs. Ha mégis beszólunk, vállaljuk a következményeket, ami lehet egy enyhe rászólástól kezdve bármi, egészen a fórumról való letiltásig. Persze ha igazad van, akkor megsimogatjuk a fejedet és még esetleg meg is köszönjük.
Aki nem is akar erősítőt építeni annak mutathattok akármit is, úgy se lesz jó neki
![]() ![]() ![]()
Ezt a mélyreható hozzászólásodat kinek címezted?
Szerintem mindjárt díjjazzák is!
Ha neked ez kell, ám legyen.
Ettől neked lett rossz, nem NEKEM. Viszlát!
na igen, ebben van valami
![]() ![]() [off]Amúgy nem vagyok ennyire szemétláda, de ami sok, azt jutalmazni kell ![]() ![]()
Nem akarom ezt a beszélgetést off topicba vinni, de
öööööö, ezt én sem értem! Ki szólt be kinek, és mivel? Lehet nekem nehéz a felfogásom, de kicsit nemnagyon értem.... ![]()
Itt járt egy keméy csávó,oszt beszólt......de már nem.
Jaaaa! Potty! A csillagok helyén gondolom nem csillagok voltak....
![]() ![]()
Hali mindenki. Erősítőt szeretnék építeni. Én nem nagyon értek még az ilyesmihez, de szomszédom igen. Sok erősítőt csinált már, meg minden egyéb mást. Szóval lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni.
![]() ![]()
Tudom, azért mondtam, hogy hülyeséget fogok kérdezni!
![]() ![]() ![]() ![]()
Hy
Most TDA7294-es erősítőm van.Ha meglessz a B5-ös erősítő akkor halható lessz a változás, hogy mennyivel frankóbban szól mint a TDA?(SAL hangszórókal is?)
Hát én mnc-vel próbáltam a tda7294-et aztán ugyanezzel st151-et. Hát még ígyis ég és föld a kettő. A tranyós sokal de sokkal szebben átadja a hangokat, szebb magasak és méllyek is! :yes: B5-öm még nincs de hallanod kell a változást
![]()
Hát ha kezdő vagy akkor nyugottan éptsd meg azt az stk-t ami van neked. Nemlehet egyből felhőkarcolóval kezdeni
![]() Ja és mire kéne 2x200watt :eek2: ? 2x100Watton már egy 20nm-es szobába szétmegy a fejed ![]()
Szomszédommal építettem már egy párat, mert ő nagyon vágja az ilyesmit. Most egy Visonik 4303 szerelésén dolgozunk. Mire kéne 2x200Watt? Te a 2x100-at milyen hangszórókra kötötted?
Mielott beleelned magad a nagy valtozasba az is hozzatartozik a tisztan latashoz, hogy ne varj akkora valtozast mintha egy sokol radio hangjarol mondjuk egy TDA7294-re ugranal. Minden relativ
![]()
Nekem nincs 2x100Wattom. Egy 100Watt st151 lesz kocsiba, egy baromi jó és drága hangszóróval ami nagyonnagyot fog szolni az biztos
![]() A kis 15nm-es szobámba meg egy 2x50Watt van mnc hangszórókkal. De a kis szobába már ezis akorát szól hogy maxin nemis lehet bírni sokáig ![]()
Elnezest, ez nem a szemelyed ellen szol, de pont ez az amiben en ketelkedem ... hogy eg es fold. Ekkora kulonbsegek nincsenek ICs es tranyos erositok kozott. En a TDA2030 es a B5 kozott soha nem mondanam hogy eg es fold a kulombseg. Persze ahogy mondtam egy osszehasonlitas nagyon sokmindentol, sok korulmenytol fugg ... szoval minden relativ
![]()
Szia Gaben!
Önbizalmad az van! :yes: Kapásból egy 2x200-as, elsőre! De anyagilag is jól el lehetsz engedve ha ilyet építesz(+a h.dobozok). Ha meg nem, akkor meg egy 2x20-as. Ne érts félre, mint mindenben, ebben is a fokozatosság elvét kell betartani, tehát kezd egy kissebb IC-s kapcsolással. És ha már megy, jöhetnek a nagyobbak . Itt keresgélhetsz köztük.
Én ugy probáltam ki hogy egyik erősítőből kihúztam a hangfal kábelt és be a másikba. A TDA-val nekem az óriási gondom az volt hogy "hiányzott" a mélytartomány. Akkor lehet vmi hamisított TDA7294em volt
![]()
Na nekem hangszóró ügyben 2x300W, és azért kellene egy jó erősítő, mert ha hangosan szólna, akkor torzít. De te mit ajánlanál? Most 2x300W mély+2x150W magas, de (jóval) később jön még mellé 2x150W középmély!
Ez a hangszórók RMS terhelhetősége? Ha igen, akkor nem kispálya ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |