Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Igen ennek is megvan a szabványa, konkrétan az A.S. szabvány ami kimondja hogy ahogy sikerül. ![]()
értem..
![]()
Szia
Csak annyit hogy ha valakinek válaszolsz akkor használd a válasz gombot és akkor tudjuk kihez beszélsz.
Sziasztok!
Tetőtérbe (nem beépített) milyen füst, ill. tűzjelzőt érdemes beépíteni? Szerelt már be valaki ilyen helyre? Kettő, vagy négyvezetékes? A drágább jobb? Az esetleges iszkolási vagy oltási időt szeretnék nyerni vele. Ez is olyan mint a légzsák az autóba: Egyszer kell, de akkor nagyon. Előre is köszi.
Sajnoa a füstérzékelős dolgokban nem tudok segítséget adni... viszont nekem lenne egy kérdésem. Elore is bocso hogy nem jeloltem be hogy kinek valaszolok de kerdest is teszek fel. Van egy teljesen felesleges dsc 1616 központom.Mar ugy volt hogy eladom. Viszont vettunk fel egy ejjeli ort. Ha a teruletem kiszerelek 2 db kezelot az egyiket az egyik a masikat a masik particiohoz rendelem. Beallitom kodnak hogy 1111 es mondom neki hogy ez orjarat ellenorzo pont. Minden fel oraban tessek beutni az 1111 et, hogy biztosan korbe jartad a teruletet. Ha felteszek egy kezelot az irodamban ami szoveges LCD Magyar nyelvu. Akkor vissza rudom nezni az esemeny tarban hogy rendesen vegig ment e az uzemudvaraban ugy ertem hogy az idopontokat is tarolja a rendazer ?? Elore is koszi ! Ha igen akkor nem kell orjarat ellenorzo rendszer telepiteni mert ez is alkalmas ra. Elore is koszi !!!
Igen lehet persze, de érdemes jobb fajtát venni aminek van tisztítható pórvédő hálója, és érzékeli, egyúttal kompenzálja is az érzékenységét ha minimálisan már kezd koszolódni. De van olyan helyünk ahol tíz évvel ezelőtt lett beszerelve soha nem volt takarítva, de a füstérzékelő teszterrel jól vizsgázott, azonnal riasztást indított. Kombináltat felszerelni kérdéses nyáron néha elég jó az idő odafent, vannak fix hőmérséklet elérésekor vagy gyors 10 fok emelkedésre riasztást generáló tipusok is. Kettő vagy négyvezetés, talán a négyvezetékes relés aljzat.
Szia,
Nem fix hőmérséklet érzékelőset gondoltam, hanem a hősebesség érzékelőset, optika füstérzékelővel, és persze a porvédőset. Nem tudom, hogy nyáron milyen iramban emelkedik a tetőtérben a hőmérséklet, de 40-50 fok biztos van csúcsba. Sokat nem akarok vele kísérletezni, mert elég drága. Viszont kéne valami.
Van itt egy tipus ami igéretesnek tűnik de még nincs tapasztalatom vele, az ára is elfogadható, tudja amit szeretnél. A neve Cooper Fire Fulleon M12 aljzattal együtt.
Csak ajánlani tudom, sokat raktam fel belőle, elég stabil érzékelő. NC kimenetes ráadásul.
Ez, jónak tűnik. Valószínűleg, kipróbálom.
Köszönöm mindenkinek. Üdv.
Sziasztok!
Kicsit off leszek, bocs! Van egy DSC 5020 távfelügyeletre bekötve GSM kommunikátorral. Kiszedtem a GSM kommunikátort, most sárgán világít és pittyeg kommunikációs hibát jelezve a kezelő. Mit lehet tenni? Azért mondtam fel a távfelügyeletet, mert kavartak az életjellel: 5 percesre kötöttem, ők meg önhatalmúlag 60 percre módosították. Amúgy az évi 43e Ft értesítéses távfelügyelet + ha kérem, 4e Ft eseti kivonulás nem drága, de nem ez van a szerződésben, amit mellesleg nem is találnak. ![]() Köszi! A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy egy DSC PC16106H riasztóval rendelkezem és anno egy zóna (meghibásodás miatt) teljesen ki lett iktatva. Szeretném megtudni a visszaaktiváláshoz szükséges kódot (a hibát kijavítottam). Illetve szükségem lenne az újra kiiktatás kódjára is (esetleges újabb meghibásodás esetén). Segítségeteket előre is köszönöm.
*1[zóna száma (kétszámjegyű)]#
Szia
Sajnos nem egyszerü a dolog de orvosolható, a sárgalámpa feltehetöen kommunikációs hibát jelez és az csak úgy javítható ha van egy sikeres kommunikáció. Van egy másik megoldás is, elsökörben kikapcsolod a programban a kommunikációt és a telefonvonalfigyelés majd csinálsz egy hidgindittást ami feltehetően orvosolja a problémádat.
Szia
Ha mistanság is használod a riasztodat akkor a mérnökiben meg kell keresni a 202-es szekciót és ott visszakapcsolni az adott zonát (LED-es kezelőnél az adott led világitson) és ezzel el van intézve. Ha nem tudod a mérnökit akkor felhívod a telepíöt és ő segít.
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy szerintetek mennyire hatékony a DSC LC100PCI érzékelő? Mert nekem úgy tűnik, hogy mintha elég gyengén érzékelné a mozgást, pedig maximumra van csavarva. Bár élesítve nem próbáltam ki, de a sétateszt alapján azt kell mondanom, hogy nagyon óvatos, lassú mozgással meg lehet közelíteni az érzékelőt anélkül, hogy érzékelné a jelenlétemet. Vagy tévedek és a sétateszt csak az agresszívabb mozgást jelzi ki a villanással?
Szia
A frontális (szembe) közelitést nem veszi észre az infra, ha megnézed a karakterisztikáját akkor rájössz hogy miröl is van szó. Az érzékelök sávokat sogároznak és azokat kell megszakitani bizönyos idön bellül.
Mondhatni igen, a pc 16 és 18 as szériánál 5555 de minden telepítő mehváltoztatja mert a mrnökiben mindent el lehet kutyulni.
Idézet: Szerintem nem jól értelmezted a beállítását az LC 100-nak „, pedig maximumra van csavarva.” -először is ha nincs kisállatod akkor vedd le a kisállat jumpereket -a bal oldali jumperrel és potival állitsd be a behatolás távolságát. (pl az ablak amire néz) Bár elég katyvasz a leírás, a régebbi LC100 ba a bal oldali jumperek stabilitást határoztak meg, a mostaniakban távolság paramáterek vannak. ![]() Sose értettem minek van juper és poti is. Még ha a jumper a durva beállításra szolgálna a poti a finom hangolásra akkor oké. Be akartam szórni neked egy képet a panelről ahogy böngészgettem olyan belsőket is láttam amivel még sose találkoztam :-S
A kisállat jumpert leszedtem, mert nincs kisállat. Az érzékelést maximumra csavartam, de a távolságparaméterek beállítását nem értettem, mit is akar azzal. Feltételezem azzal csak rontok a helyzeten ha maxra jumperelem de valójában a távolság a minimumba esik bele. Szóljatok, ha tévednék...
Egyébként középre van állítva ami szerintem ugyancsak nem biztos hogy jó, mivel az ajtó és ablak távolsága simán belefér a minimumba. Állítsam át minimumra a jumpert?
Dobj egy képet a panelról neked melyik verziójú LC 100-ad van
Köszönöm! Én régen leírtam a kiiktatáshoz szükséges kódot csak jelenleg nem találom. Ha meglesz akkor ugyanazzal a kóddal kell visszaaktiválni a zónát?
Sikerült, köszi!
Mellékeltem egy netről leszedet képet az érzékelőmről. Érdekes, hogy kaptam hozzá leírást is a dobozban de a leírásban levő kép csak részben egyezett meg a hozzá kapott érzékelővel. Így nehéz egy kezdőnek beállítani...
A PET jumpert teljesen leszedtem, a PULSE-t pedig középre jumpereltem (vagyis 2-re, de szerintem az 1 kellene mert az egész szoba csupán 4x4 méter). Jól gondolom? A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
Sziasztok! pár hét múlva fel szeretnék szerelni egy DSC 1616 os központot egy épületbe 2 partíció működne. zóna bővítővel. a második partíció zónái a 9 10 11 12 13 14 15 16 os zónák lennének.
a kérdésem az lenne, hogy ha 1555 ös 8 zónás kezelőt használok második partícióhoz az egyes partíció 16 zónás digitális billentyűzetén hozzá rendelem a 2. partícióhoz a 9-16 ig a zónákat. attól még lehet élesíteni a 1555 ös kezelővel a második partíciót?? nem baj ha nem mutatja a zónákat mert ugye ez csak 8 ig tud. az 1 es partíciónál szöveges lcd lenne, mert ez lakás és mellette az üzlet. soha nem csináltam még ilyet. a 1555 ös kezelő az üzletben lenne. az az üzlet zónáihoz lenne rendelve. használható így a rendszer? nem baj ha a ledes nem mutatja a zónákat a digitálison a lakásban látható azt tudom. lehetséges ez így? előre is köszi! Bence.
ez e verzió egyértelmű, a te esetedben, jumper 1, poti teljesen balra.
Akarod mondani, hogy jobbra tekerni a potit, nem? Mert jobbra van a plusz.
Nem, nézd meg a potin van egy kis bemarás, és felül van agy vonal a pulse az 5-8 m szakasz, 0-1/4 fordulatig.
Tehát 0-ra tekerve lesz az érzékelési távolság kb 5 méteren. Mint fentebb is írtam, szerintem elég idióta a beállítása az LC100-nak de hát mit is várhatnánk egy Canadai terméktől .-D
|
Bejelentkezés
Hirdetés |