Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 221
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Máj 1, 2014 /

A pic környékén jártál utoljára .
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Máj 1, 2014 /

Igen, és ő nem nyitja Q412-t (ha jól emlékszem az volt a jelölés száma)

Igen ez volt .Én azt csinálnám , hogy kivenném a pic 9 es lábától mennő R4042 es 1 k ohm os ellenállást , és a Q412 es tranzisztornak a bázisára , és a test közzé pedig betennék egy 1 k ohm os ellenállást , ami azt eredményezi , hogy a tranzisztort kinyitja folyamatosan .Igaz nem a pic felől kapná a vezérlést , és még lehet mást is vezérel , és hiányozna más is , de azért megnézném így.Persze a 230 volt felőli védelemmel , ha indulna a tv , és esetleg más hiba is lenne , akkor megvédje a tévét.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2014

Bocsi, csak egy valamit nem értek a végét: "Persze a 230 volt felőli védelemmel" Már amúgy gondolkodtam ilyenen, de nem nagyon mertem De ha te mondod így már bátrabban csinálom.

Annyit kell tenned legalább, hogy a 230 volt egyik ágába sorosan iktassál be egy 230v/100w os izzót .
Ez azért kell , ha a kis művelet után , amit leírtam , és indulna a tévé , de még is lenne valami hiba még , akkor ez az izzó világítani fog , és elvisz annyi áramot a tévétől , hogy az nem tud tönkre menni .Persze , ha így lesz , akkor ezt látni fogod , és majd kihúzod a konnektorból.
Ha a tévé beindul , és nem lesz más hiba , és az izzó sem fog nagyon világítani , akkor már fogsz látni a tévé kijelzőjén valamit remélhetőleg.Apropó , ha az izzó enyhén világít az nem baj üzemszerű , csak ha erősen világít , akkor még hiba lesz valahol ..
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2014

Köszönöm a részletes írást Igen ezt ismerem mentett meg már végfokot. (Az egyik legegyszerűbb áramkorlát ) Holnap nekiállok szerintem mert még nem pihentem ki magam. Kíváncsi leszek az eredményre, ha valamire jutok azonnal írok majd Mindent köszönök!

Szívesen reméljük lesz eredménye.
(#) papppista hozzászólása Máj 4, 2014 /

Sziasztok!
Adott egy Philips 47 collos LCD TV(47pfl7642d) DPS-331AP tápegységgel, teljesen süket volt, a tápegységben cseréltem az elkókat, most már működik
Viszont a táp nagyfeszéből standby-ban és működés közben is halk zizgés (cicergés hallatszik), ha lehúzok a tápról mindent (csövek meghajtói stb. ) akkor is cicereg tovább.
Üzem közben, ha sötétebb kép van a tv-n hangosabban, ha világos képet mutat halkabb, de hallható a zaj.
Statikus képnél látható, hogy a háttérvilágítás kezd fáradni, minkét oldalon foltos picit.
A tápról nem találtam rajzot csak képet!
valakinél ötlet, hogy hol keressem a hibát a nagyfesz résznél?

ÜDV!

DSCF2042.JPG

(#) Buvarruha válasza papppista hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Ha hangosan, zavaróan cicereg, akkor a PFC-nél kezdeném, vagy a készenléti tápnál, mert még lehúzva is zajos. Ha nem olyan hangos, csak "technikai" füllel idegesítő, akkor ne foglalkozz vele. Túl élt már egy kondenzátordöglést, szóval van benne pár kilóméter és nem meglepő, ha van hangja. Azt soha ne is várd, hogy teljesen zajmentes legyen a masina, mert tele van kapcsolóüzemű cuccokkal, még a kijelző T-con-ja is sípolhat üzem közben, az sem feltéltenül hibát jelez, csak azt, hogy használt és már semmiben sincs annyi anyag, mint a zsiguliban.

Nemrég A PC-mben volt olyan táp, ami játék közben szabályosan vonyított, de ettől függetlenül ment akár órákig is a játék és az újak sem sokkal csendesebbek belőle például.

Egy szó, mint száz, nem feltétlenül hibát jelez a cicergés. Készenlétben alacsony a táp terhelése és normális, hogy hangja van, a tiedben is csak az furcsa, hogy terhelésre nem hagyja abba? Hasonló hang jön terheléskor és készenlétben is, illetve ugyanonan jön a hang?
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
(#) papppista válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Hello!

Sajnos nem csak technikai füllel hallható, egy pici cicergés okés, főleg ekkora dögnél, mint ez a tv, sajnos készenlétben elég hangos, mondjuk úgy hogy alvás közben zavaró.
Terhelésre csökken a zaj, de hallható, ha világos kép van a tv-n nem veszed észre, viszont ha van egy sötétebb kép (Filmekben sűrűn előfordul) akkor hallatszik.
A t-con ból nem jön sípoló zaj, inkább a nagyfesz oldalról hallatszik mindig, leginkább arra hasonlít mint ha áthúzna valahol, de nincs égés, sötétben is néztem, "hátha" húz ívet, de nem...
találtam már rajzokat ettől a gyártótól, de konkrétan még ezt a tápot nem, rajz nélkül meg béna vagyok, annyira nem kenem vágom a kapcsolóüzemű cuccokat, úgy tűnik meg kell tanulnom...
Bővebben: Link
(#) zsoltee0001 válasza papppista hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Totál laikus ötlet: de nem érné meg megkeresni azt a tekercset ami ciripel és egy kis lakkal befolyatni?
(#) eyess válasza papppista hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

A tápegységet valami beterheli magában is.Mivel írtad , hogy saját magában is sípol .Viszont általában terhelés hatására ez a hang változni szokott kicsit felfelé , de ez nem szokott számottevően zavaró erősséget elérni , ha ez annyira hallható , hogy normális nézettségi körülmények között mondjuk 2 - 3 méter is hallható , akkor ott valami nem üzemszerű.
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Szép napot!
Meg lett a próba igaz 75W-os izzóval mert az volt itthon a legnagyobb. A fejlemény: áram alá helyezés után az izzó egyből világít utána kis idő múlva egyszerre elengednek a relék, ezzel pedig az izzó is kialszik egy pillanatra utána pedig ugyanez. Nagyon nem nyösztettem.
(#) papppista válasza eyess hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Változik is a hangja felfelé, de ha sötét képet mutat, akkor megint mélyebb és hangosabb...
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

El kellene különíteni a tápegységet , és csak azt vizsgálni mindentől külön.Ha az normálisan fog működni , akkor lehet menni tovább ez lenne a legfontosabb , hogy a tápegység legyen rendben.
(#) eyess válasza papppista hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Itt is azt tudom tanácsolni , hogy a tápegység kimeneteit kellene mérni , hogy megvannak e rendesen azok a feszültségek , amiknek meg kell lenni.Gyanítom , hogy nincs.
(#) Buvarruha válasza papppista hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Ha csak készenlétben nagyon hangos, akkor nem nagyon fogsz tudni vele mit csinálni. Gondolom nem TN paneles, vagyis fehérség mellett igényli a legtöbb áramot a kijelző és akkor a leghalkabb. Megöregedett a táp, az én thomsonom készenléti tápja is üvöltött, de ez van, úgy orvosoltam, hogy kicseréltem másra. *

*Nyugi van!
(#) Buvarruha válasza matyusz hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Remélem aktív PFC-s tápot akarsz izzóval próbálni.... Hagyd az izzós baromságot, nem fogod tudni azt te megjavítani, komolyabb problémák is vannak ott.
(#) papppista válasza eyess hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Hello!

Ezzel kezdtem, mármint a kimenetek mérésével, akkor üresjáratban, de most mindent rajta hagytam, és minden a névleges feszültségen van, kivéve a 12V-ot ami 11,95, de ez még gondolom nem tragédia.
Hogyan lehet helyettesítő tápot találni, mert ez a típus elég drágának számít, és akárhogy kerestem, ezt a tv-t csak ezzel gyártották.
(#) eyess válasza papppista hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Nem gond a 11,95 .Pontosan merről hallod a hangot primer felől , vagy szekunder felől ?
(#) papppista válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Na megnéztem a fóliakondikat,lehet nevetni fogtok,de jó zeneszerző módjára fülbe dugott műanyag pálcával végigtapogattam az alkatrészeket az egyik sokkal zajosabb,mint a többi, mivel nem lesz nagy költség, kicserélem, aztán majd kiderül, csak még nem tudom mire 6Q225k = 600V 2,2µF 10%?
(#) asdmin válasza papppista hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Igen, de annyira nem olcsók.
(#) eyess válasza papppista hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Esetleg kontakt hibát is kereshetsz forrasztási hiba stb.

Egy ötlet vedd ki a kondit , és cseréld ki egy olyan helyen lévővel ami ugyan olyan.Persze az áramköri viszonyok hasonlóak legyenek.És ha a másik helyen is zajos , akkor egyértelmű.De ha az oda kicserélt kondii is zajong mint ez , akkor nem a kondi lesz a hiba oka.Egy próbát megér plusz lehet spórolsz magadnak egy kiadást.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
(#) morgo888 hozzászólása Máj 5, 2014 /

Sziasztok, üdv mindenkinek!

Az a gondom, hogy van egy 6 hónapos LCD-tévénk, ami reggelre meghalt. Konkrétan semmilyen készenléti fény nincs rajta, a távirányítóra nem reagál, viszont az előlapi érintkezők megérintésekor csippan egyet (normálisan is szokott), de be sem kapcsol.

Amikor be van dugva, hátulról nagyon halk, nagyon magas frekvenciájú (oszcillátor-szerű) hang hallatszik.

Újként vettem, de a hátlapot leszedve pár csava hiányzott, illetve belső részében egyik hangszóró-tartoja le volt törve.

Kérdésem, hogy másoknál fordult-e elő ilyen hiba és mi volt az orvosság, másrészt mennyi az esélye annak, hogy "csupán" tápegység hibája van? Sajnos nem ismerem az LCD tv-k működési elvét, a kapcsolóüzemi tápok pedig folyton próbára teszik a türelmem/pénztárcám((
(#) eyess válasza morgo888 hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Szerintem elkövettéd a legnagyobb hibát , amit csak lehet.Mégpedig azt , hogy egy új 6 hónapos tévéhez hozzányúltál , ami még jócskán garanciális .Ehhez nem tudok a továbbiakban mit szólni.
(#) asdmin válasza morgo888 hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Ha leírod a pontos típust, akkor talán tudunk segíteni, amúgy JVC-re tippelnék és valószínűleg processzorhibás.
(#) morgo888 válasza eyess hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Üdv! Vaterás volt, ha élne is a garancia, maga a szervízbe juttatása is kb. annyi, mint egy táp átkondizás - már ha ez a baja. Amúgy nem nyúltam semmihez, az eleve törött tartókat ragasztottam meg, ha javítható, adnék egy esélyt a szerelőnek, hogy ne utánam "takarítson". Félő, hogy ezen nem "lehet" semmilyen garit érvényesíteni, vannak csoportok, akik a gyárból vesznek egy teherautónyi technikai selejtet, majd kb. 20 %-ból lesz is valami az alkatrészek össze-visszacserélgetésével... újként, szégséghibásként árulják, talán nem is ismerik az előéletét: egyenlőre nem ítélkezem...

Ha végleg "annyi", akkor tanulópénz
(#) morgo888 válasza asdmin hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Köszönöm, üdvözöllek!

A készülék tipusa Tucson TL3202B11 LCD-tv...

Kösz az odafigyelést!
(#) asdmin válasza morgo888 hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Erről sem találni semmit, gondolom a szokásos vestel main van benne, mint minden ilyen óccsó Tv-ben. Le tudnád fényképezni a paneleket a belsejében?
(#) morgo888 válasza asdmin hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Üdv!

Csináltam pár képet, nem tudom hogy a melléklet méretkorlátozása hogyan fog akadályozni, de megpróbálom...

Így először a tápról szeretnék két képet mutatni, amin a fotók kinagyításával a két dióda (a Q813-Q814 melletti) lábainál némi melegedés látható, nem tudom hogy van-e köze bármihez.

Ha van ötlet, műszerből analóg és digitális is van esetleges méréshez, illetve van egy egysugaras szkóp, bár az nem nagy etvasz...

Ja, és azt a 15-20 kHz körüli hangot hallani még mindig, gondolom ez valami átalakítónak lehet az oszcillátor-zaja...

Előre is köszönöm a tippeket, segítséget!!!

Az összes képet jobb híján felraktam ide: http://oriasmail.citromail.hu/dl/?tid=481b90c35f2bc2e1ce4e1fd7c8bf, egy ideig elérhető lesz...
Következő: »»   34 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem