Fórum témák
» Több friss téma |
Ez már nem kanadai. Ez színtiszta kínai hulladék. Egyébként is az LC-100 Crow Swam licensz.
Régóta nem szerelem már ezt, hasonló áron van jobb. A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2014
Ha már így szóba esett ki milyen mozgásérzékelőre esküszik?
Rokonet - Risco Digisense, Paradox DG65, DG75.
Persze ezek jó része is távol keleti gyártmány. Mint szinte minden. Persze,. ahol az ár a legfontosabb tényező, ott sajna meg kell húzni egy határt, oda meget az LC-100 is, de inkább oda is a Paradox NV-500 pir-t rakom, Azzal kevesebb gondom volt eddig. Az LC100 kényes a környezetre. Egy huzatosabb hely elég ahhoz, hogy sok vakriasztást okozzon.
Szia
Mi a M.A. álltal forgalmazott pyronix-ot szereljük és teljesen jó mind a sima pir mind pedig a radaros. Mi is szerelünk néhanapján még LC 100-at de nem szivesen illetve agyonbutitva. Ami még bejött az a SWAN illetve a bosch de a beszerzömunkatárs nem szereti (a fönökömről van szó) igy az kimarad hacsak nem kéri az ügyfél.
Köszi szépen az infót, ez tényleg elég idiótán van kitalálva.
![]()
Sziasztok!
DSC riasztó távfelügyeleti kommunikációját meg lehet oldani GSM helyett LAN-on? Minek fizessek a mobilszolgáltatóknak, ha van kábeles netem? Évek óta atomstabil a netem, linuxos router van, nincs fagyás. De ha mégis van, arra a néhány esetre egy GSM átjelzés is jó. üdv, cs
Ma kipróbáltam amit mondtál, de ha letekertem az érzékelést balra ahogy mondtad, akkor szinte nullával volt egyenlő az érzékelés, gond nélkül sétálhattam óvatosan előre, sőt oldalra is anélkül, hogy érzékelte volna. Úgyhogy visszatekertem maxra az érzékelőt, így már minden apró mozdulatot érzékel. Úgyhogy eszerint a távolság állítása csak a jumperrel történik, a tekerős dolog pedig valóban az érzékelő érzékenységét állítja.
Szia
Létezik eszköz de még nem forgalamzzák itthon. A másik dolog hogy a neted atom stabil, mivan ha áramszüneted van? A másik dolog hogy a távfelügyelet is törekszik a biztonságra, ami arra készteti öket hogy használják a mobil hálozatot ( sajnos tapasztalat hogy a GSM se 100%-os de ök csak ebbe biznak illetve a rádioban). A LAN kapcsolat elég bizonytalan mert relativ könnyü feltörni.
Szünetmentest használok a routerhez és a kábelmodemhez, bár egy átlag júzer biztos nem teszi.
Pl. a mohanet modeme a cég szerverével kommunikál, ahonnan a távfelügyelethez LAN-on mennek az adatok. Akkor mégsem lehet a LAN annyira gázos. Köszi az infót!
Üdvözletem mindenkinek.
Elég rég jártam erre, akkor nagyon sok segítséget kaptam a riasztóm beüzemeléséhez. Most is egy kérdésem lenne. DSC864 LCD kijelzős kezelővel. Szeretném az automatikus élesítést beállítani, de nem tudom. Mindig azt írja ki, hogy ez a funkció nem lehetséges mikor az időt beállító opcióba lépnék bele. Azt már kinyomoztam, hogy ha bármilyen hiba lenne a memóriában akkor van ilyen, de teljesen üres a hibatároló, csak a zöld led világít.
Csak akkor, ha a távfelügy. is támogatja az ilyen átvitelt. Tudtommal nincs ilyen szolgáltató nálunk.
Lenne rá megoldás, pl. egy olyan rooter, ami tud 3G kapcsolatot is. Persze szünetmentes energiaellátással. Csakhogy jelen tudomásom szerint nincs ilyen szolgáltató, aki közvetlen IP kapcsolatot is tud fogadni DHCP támogatással.
Saját magadnak tudnál közvetlen is kommunikálni, akár egy okostelefonra, de...
Kell egy IT100 modul, és egy RS232-Ethernet átalakító. És ehhez még egy szoftverre is szükség van DSC-nél. Az IT100 kb. 60 rongy, az RS232-ethernet kb 10 ropi, szoftvert pedig ehhez fellelni.... hát... De egy zárt protokollal rendelkező rendszerre, mint a mohanet, esélytelen lesz csatlakoznod. Csináltam DSC-n pont ilyen megoldást, hát had ne mondjam....(nem mohanetre, belső rendszerre ment az adat) Ennyi pénzből röhögve kijön egy Paradox SP központ kezelővel és IP150 modullal, és még föle is marad. Az pedig egy dolog, hogy a kábelmodemed szünetmentes, az infrastruktúra, amin az adat áramlik, az nem. Még, ha ADSL kapcsolatod lenne, akkor stabilnak lehetne mondani, de kábelmodemnél már nem. Helyi tapasztalat. Hiába van nekem is minden szünetmentesen, volt áramszünet, és az erősítők azonmód leálltak. Net, TV azonnal kilőve. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2014
Még valami. Ha Mohaneten adod a jelzést, akkor téged nem fog terhelni plusz GSM költség, ugyanis az bele van építve a távfelügy. árába. Csak akkor van költség, ha hagyományos audio telefon kapcsolattal létesít kapcsolatot a riasztó, tehát sima telefonos kapcsolat. Ha GPRS kapcsolatot használ a távfelügy, akkor nincs hívásköltség.
Nagyon profi vagy - pont ilyenen gondolkodom.
Olvastam ezt a Paradox-os rendszert, csak az nem világos, hogy közvetlenül én tartom a kapcsolatot az IP150-el, vagy a http://www.paradoxmyhome.com/SiteID oldalon bejelentkezve tudom csak lekérdezni? Tehát hova küldi az adatokat? Közvetlenül a telefonomra, vagy a paradox szerverére, ahonnan aztán lekérdezhetem? Utóbbi nem annyira oké... ![]() Az OSS Bővebben: Link különválasztotta a kettőt, az ügyfél magának fizeti a GPRS kommunikációt. Mohanetnél is jelentősen árnyalja a kérdést az életjel sűrűsége. A routerem olyan, hogyha megszakad a kábelnet, átvált 3G-re, tehát van tartalék. Ez havi 300 Ft többlet Tesco SIM-el.
Fix IP esetén lehetőséged van közvetlen telefonra is küldeni, De mivel a fix IP jelentős feláron van minden szolgáltatónál, így DHCP-n kell megoldani egy dns protokollon keresztül. Akár a paradoxmyhome-on, vagy akár egy dyndns-en keresztül. Az adataid biztonságban vannak, egyrészt a titkosítás miatt, másrészt három helyen is azonosít az iParadox szoftver és az IP150. Az iParadox, ha engedélyezett, folyamatosan jelen van a telefonon, így kvázi azonnal megkapod a jelzést a riasztóról. Gyakorlatban max. 1 perc késleltetéssel.
Egyébként ettől függetlenül, hogy már léteznek internet alapon működő kommunikációs eszközök, mindenképp javasolt egy GSM kommunikátor is, legalább a riasztások jelzésére. Nálunk vidéken jobb konstrukciót ad a regionális távfelügy, a havidíjban benne van a gprs adatkapcsolat, és "korlátlan" kiszállás jelzések esetén. (persze sok vakriasztásnál a telepítőnek is szólak, hogy javítsa a hibát)
Gondolom, úgy érted, a telefonnak és a riasztónak is fix ip kell. Ahogy írod, dyndns-el mindkettőnél megoldható...
A leírás szerint Bővebben: Link az IP100 az IPR512-vel kommunikál és azt lehet webes felületen böngészővel lekérdezni. Vagy az IP150-est továbbfejlesztették?? Leginkább az érdekel, hogy az életjeleket tudja-e kezelni a telefonos iParadox szoftver? Kimaradást jelzi-e a telefon? Vagy csak a riasztást? A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
Sziasztok!
Én egy LC102 üvegtöréses mozgásérzékelőt szeretnék egy sp5500as központra kötni zónaduplázással, eollal szab és vez. hiba felismeréssel úgy, hogy a központon 1 zónahelyet foglaljon. Már sokféleképp próbáltam bekötni, de sajnos nem működik helyesen sehogyan sem. (használtam 2db 1k ohmos és 1db 2,2k ohmos ell, ill átkötéseket is a telepitői leirás alapján) Két különálló eszköznél ez már sikerült, csakhogy itt közös a T2, T1, azaz a tamper. Valaki szerelt már ilyet, a fenti módon? T2, T1, NC, C, EOL, NC, C +, - az első nc, c a pir, a második az üvegtörés. Nagyon köszönöm előre is a segitséget! Üdv: joke
Szia!
Ha már két eszköznél sikerült, akkor csak annyi a különbség, hogy egyszerűen kihagyod a második tamper kapcsolót. Üdv: Gábor
Sziasztok !
Szeretnék 1 kis segítséget kérni PC9155-868 vezeték nélküli rendszerhez. Vissza szeretném állítani alap állapotra,és újra szeretném ismertetni az egészet. Most hozzá van rendelve bill+3db mozgásérzékelő+2 ajtónyitás érzékelő+vill sziréna. Hardveres vagy szoftveres reset kell hozzá ? Előre is köszönöm a válaszokat !
Szia Syn7h37ic!
Lenne hozzád egy kérésem, bekötéssel kapcsolatban. Mindig mikor segitettél, az összes megoldásod telitalálat volt! ![]() Én egy LC102 üvegtöréses mozgásérzékelőt szeretnék egy sp5500as központra kötni zónaduplázással, eollal szab és vez. hiba felismeréssel úgy, hogy a központon 1 zónahelyet foglaljon. Már sokféleképp próbáltam bekötni, de sajnos nem működik helyesen sehogyan sem. (használtam 2db 1k Ωos és 1db 2,2k Ωos ell, ill átkötéseket is a telepitői leirás alapján) Két különálló eszköznél ez már sikerült, csakhogy itt közös a T2, T1, azaz a tamper. Valaki szerelt már ilyet, a fenti módon? T2, T1, NC, C, EOL, NC, C +, - az első nc, c a pir, a második az üvegtörés. Nagyon köszönöm előre is a segitséged! Üdv: joke
Soros duplázásnál egyszerű.
T2 az egyik zónabemenet a panelen, pl.Z1 T1-NC áthidalva 1kOhm ellenállással NC-C áthidalva 1kOhm ellenálással C-NC(másik érzékelőelem) Áthidalva egy darab dróttal NC-C áthidalva 2.2kOhm ellenálással C megy a panel COM-ra. Ennél a bekötésnél az első zóna C-NC pár lesz az alap zóna(1-5 zóna) A második C-NC pár a felső zónája(6-10 zóna) SP5500-nál a zónapárok értelemszerűen:1-5,,,,2-6,,,3-7stb stb. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
Sziasztok!
MA vettem egy DSC szettet, asztalon próbálom összehozni a PC kapcsolatot. PC1864 v4.5 + PK5500 van még csak összekötve, de nem akar a PC-vel kommunikálni. DLS5 van a gépen. Mi lehet a gond? Nem gyári a kábel, de nem hinném, hogy azzal van baj. Köszi
Lehet, hogy rossz a port beallitas a DLS-ben es ha az jo akkor a 499-esel probald meg elinditani.
Szeretnék még egy billentyűzetet csatlakoztatni a központimhoz, azt szeretném tudni, hogy csak DSC mehet hozzá vagy pedig tehetek más billentyűzetet is? Jó lenne valami LCD kijelzős, de az egyszerű ledes is elmenne. Tudtok ajánlani valami jót és nem túl drágát?
A rendszerem: DSC PC1616 központi, billentyűzet LED - DSC PC1555, érékelők DSC LC100PCI. Köszi előre is!
Szia
Sikerülhet feltéve ha tudod a mérnöki kodot, különben megbolondulhat a rendszered. Csak és kizárolag DSC kezelőt tusz rátenni.
Ettől féltem, hogy csak DSC-t... Akkor több mint valószínű, hogy kerítek még egy ledes DSC PC1555-öt és nem bonyolítom.
Köszi a választ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |