Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Szeretnék egy olyan kapcsolást gyártani,ami 12Vról menne, és a lényege az lenne, h ha egyszer áramot kap a cucc akkor fent tartsa a bekapcsolt állapotot egészen addig amíg nem érkezik a következő jel és kikapcsol, gyakorlatilag egy ki-be kapcsolóról lenne szó. Van egy kapcsolás itt a lapon,aminek a címe telós relé. Na én nekem ehez kéne egy kis továbbfejlesztés,ugyanis itt az a lényeg h ha csörrena telcsi akkor a relé behúz. Nekem inkább arra lenne szükségem, h egy áramkört zárjon egészen addig amíg mégegyszer meg nem csörentem és akkor nyitná az áramkört! Várom a javaslataitokat!
![]()
Szia.... én is ezzel kinlódtam idáig
![]()
Hali!!! Szeretnék segítséget kérni tőletek!!!Ganz kk típusu kapcsolót hogyan kell bekötni a 380-as, 4kw-os villanymotorhoz????????????
Létezik e, olyan kapcsoló szerkezet, amelyet be és ki lehet kapcsolni nyomógombbal?
Például van néhány nyomógomb és bármelyik lenyomásával tudom be- illetve kikapcsolni ezt a kapcsolót. A nyomógombok 12V-os jelet adnának a kapcsolónak és az pedig ki-, bekapcsolna egy ~ 230V-os kört. Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
A rajzod hibás mert e szerint minden gombot egyszerre kellene lenyomni ahhoz hogy kapcsoljon az áramkör te meg nem ezt szeretnéd! Sorosan kötötted a kapcsolókat! Amúgy a kérdésedre a válasz egy relé ami akár egy szilárdtest relé is lehet vagy hagyományos és ezt a relét egy mikrovezérlővel vezérled és így bármit be tudsz programozni hogy mit csináljon egy kapcsoló lenyomásakor!
Úgy hívják hogy : bistabil relé és minden villanyász boltban kapható -
Szia.
Tényleg rossz a rajzod, de értjük mit szeretnél. A legegyszerűbb szerintem. ha csinálsz egy nyomógombos kapcsoló áramkört, annak a végére teszel egy relét, ami elbírja a kívánt terhelést a 230V-os oldalon és kész is a jelkapcsoló szerkezet. ![]()
Köszönöm szépen én és valami ilyesmire gondoltam csak nem tudtám pontosan hogy hívják. Köszönöm még egyszer ez tökéletes nekem.
![]()
Köszönöm az észrevételt, tényleg hibás a kapcsolási rajzom, éjfél után rajzoltam és csak akkor fogtam fel mit csináltam, amikor már elküldtem
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |