Fórum témák
» Több friss téma |
Az sem kizárt, hogy a vevöt valami zavarja vagy egy közelebbi eösebb ado miatt az AGC leül és a gyengébb jelet nem képes venni. (A zavar forrása lehet akár egy modern TV, egy PC vagy bármilyen hasonlo szerkezet - nekem pl. a müholdvevö beltérije zavarta a hajdani analog adásokat, igy azt akkor ki kellett kapcsolni - hála az istennek ez a kérdés megoldodott.
)Szoval neked nem TV-s kell hanem türelem és megtalálni azt a helyet a vevönek meg az antennának ahol az a legjobban megy - és esetleg megkeresni a zavar forrásait és azokat elvinni valahova.
Ezek szerint mégis csak az antennával kell(ene) variálnod. Az analóg vétel nem nagyon érzékeny a reflexióra, de az RDS is digitális jelátvitel, ami viszont eléggé érzékeny a reflexiókra is (a zavartatáson túlmenően) Ezt bizonyítja a redőnnyel való manipulálás is. A helyzeteden egy jó, jól telepített külső antenna segíthet. A ruhaszárító kötél minden, csak nem antenna.
Sajnos a tv közeléből nem tudom eltenni,hisz házimozi szerepet tölt be.ezért is gondoltam a tv koax elosztására,vagy alig látható módon kihosszabítva a saját drótja
Az volt otthon
.Mégis mire válthatnám ki?dróthoz csak drótot tudtam elképzelni,vastagabb,és még acélos is
Ha van otthon kereked, már tudsz autót építeni?
Az antenna szempontjából tökmindegy, hogy vastagabb, vagy acélos, a kivitelezés, és a méretek számítanak.
Csak remélem hogy jó helyre írok. Adott egy lakás és azon belül egy internetes stick. Na mármost a probléma adott: a külső erős jel nem jut be a lakásba, ergo csak a padlástérbe kivezetett eszköz jöhet számításba. De mi lenne ha a jelet valahogy behoznám a házba, hogy a technikai problémák (kapcsolódási hibák) megszűnjenek? Megoldható?
Ha a probléma adott, akkor megoldható. Vásárolnod kéne egy Mobil HotSpot -ot, azt feleszed a padlásra, és a szobában WiFi -vel internetezhetsz. Úgytudom mindegyik mobilszolgáltatónál hozzájuthatsz. A netezésre használt SIM kártyádat abba kell beletenni.
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy tv antennához lehet-e kapni távirányítós kapcsolót? A probléma az, hogy amikor bedugom a gépbe a vga kábelt ( a tv-ben már bent van) és átkapcsolok pc-re akkor elkezd csíkozódni, még az is kérdés lenne hogy mit tudnék csinálni? Viszont ha kihúzom a tv-ből a tv antenna kábelt akkor tökéletes a kép és a minősége is
Szia! Nincs lehetőség HDMI összeköttetésre?
Vegyél egy ilyet, és tedd bele az antenna vezetékbe.
... akkor EZ a megoldás fillérekből megoldható.
Ez van a dobozban is, csak "korrekt" megoldással. Az UHF sávban a "gányolás" nem kifizetődő, és ha digitális a vétel, kifejezetten megoldhatatlan otthoni körülmények között. A reflexiók a digitális adást, (kábelen is) nézhetetlenné teszik, és egy vázlatos rajz alapján megépített nem kellő RF technikával leválasztó reflexiókat okoz.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014
Szerintem monitorként szeretné használni a TV-t csak az RF kábel bezavarja azt a csatornát ahová a vonal bemenet ki van hangolva gyárilag. Én is összeütöttem egy ilyen kütyüt, mert meg kellett "tuningolni" a jelet a többi Tv-nek és voltak csatornák amiknél jelentkezett ez a csíkozódás és ez a leválasztó elég jól megoldotta a zavarokat. Nem tökéletes de nekem megteszi. Ha 3D-nél lenne ilyen glimbusz, sikítanék.
Üdv. A mellékelt rajzon látható gp antenna radiálok és sugárzójának átmérőjére tud valaki adatot 100MHz környékére? Hosszúságot találtam a neten kb. 70cm-t írnak, de kalkulátort is találtam ami a freki függvényében számítja a hosszt, de az átmérőre vonatkozóan semmi adat nincs. Előre is köszönöm
A sugárzó átmérőjétől függ az antenna sávszélessége. Minél vastagabb, annál nagyobb. Mivel a 100 MHz -es műsorszóró sáv elég széles, érdemes a sugárzó vastagságát 10 - 16 mm -re választani. Viszont a vastagság befolyásolja a rövidülési tényezőt, így az antenna fizikai hosszát.
Olyan számoló programot keress, amelyik figyelembe veszi a sugárzó átmérőjét is.
Köszönöm. Olyan programot még eddig nem találtam,de keresem.
Szép ez a javaslat... elméletileg.
A WiFi hotspotokkal az a baj, hogy nincs LAN kimenetük, márpedig rengeteg eszköz igényel ilyent, ha nem is állandóan, de a kezdeti beállításhoz (pl. IP-kamera, print-szerver...). Én több, mint két évig használtam WiFi hotszpotot, amíg megjött az eszem, és vettem egy 3G-s routert (természetesen Kínából ☺).
A javaslat nem egy komplett hálózat kiépítésére szólt, hanem egy távolabbi internet hozzáférés elérésére. A felvetésben sem volt szó további hálózat kiépítésére.
Ha az lett volna a feladat, én is a 3G -s routert javasoltam volna. Nem mellesleg ez a kis zseb hotspot 10 db WIFI -s eszközt tud kiszolgálni, és pl. létezik WIFI -s nyomtató is.
Sziasztok.
Szeretnék két egyforma antennát közösíteni. Az antennák a 830-930MHz frekire méretezettek. A 868-as sávon dolgoznának. Eredetileg GSM antennák. Koaxiális kábelezéssel. Mivel irányított antennák, azért lenne szükség kettőre, hogy nagyjából 200fokos érzékelési tartományuk legyen.
Sziasztok!
Problémám/kérdésem a következő lenne: Adott X darab 446 MHz-en sugárzó PMR kézi adó-vevő. Namost. Nyílt terepen hozzák a tuti 10 kilométert, de beépített területen "meghalnak", 1 000 - 2 000m-re csökken a vételi táv, ahol a fő felhasználási területük lenne.. Készült egy alább látható átjátszó/erősítő, és ehhez keresek vevő és adóantennát. 4-5 km-es körben kéne szétszórni a jelet sűrűn beépített területen, az hogy engedélyköteles-e, vagy nem, az tökmindegy, ugyanis polgári védelmi célokra lenne használva. Milyen típusú és mekkora teljesítményű vevő, valamint adóantenna kéne? Kitelepülésre lesz, szóval kompaktnak kell lennie. Mekkora árbócot készítsünk hozzá? 4-5m? Low-budget projekt, szóval a rádiók cseréje nem jöhet szóba. Jöhet gyári antenna is, meg építési útmutató is. Ez az erősítő A hétvégéig el kéne készülnie a dolognak. Esetleg ha van köztünk valaki antennaszaki, nagyon megköszönném ha jelentkezne, és egy pár szót tudnánk váltani. Örök hálám üldözzön mindenkit! A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
Szia!
Amit itt leírtál az a sáv terjedési tulajdonságait tökéletesen leírja. Ebben a sávban nem engedélyezett az átjátszó használata, mivel polgári sáv. Amit belinkeltél erősítőt az nagyon jó kiszajú előerősítő, de nem tudom ezzel mit szeretnél. Mivel a PMR sáv csak a beépített antennájával használható így megint kérdéses a használata. Üdv: Gábor
Betonacél épületek rémesen rontják a hatótávot. Szabadtéren persze jó. Sajnos nem lehet semmi átjátszót használni. Ha lehetne, azt magas épületek tetejére kellene telepíteni. Antennát sem szabad cserélni.
Köszönöm a válaszokat!
A szerkezet egy önkéntes szervnek készül. Végülis pont-pont és a"bázis" közötti beszélgetést hivatott felerősíteni/összekötni a 4-5 km-es körzetben. Csupán katasztrófahelyzetben lenne használatos, el vannak intézve a dolgok. Szóval tudnátok nekem ajánlani antennákat? ![]() Dani
Szia!
A témába vág, Katt ide.
Hú, köszönöm!
Ez jó lehet. De azért pár antennát tudnátok ajánlani? Mer ha egy ilyen kis dobozkát veszünk/készítünk, lehet kidobni az erősítőt, ami egy low-budget projekt esetében nem szerencsés. Természetesen mint írtam, van rá engedély.
Az a mellékelt erősítő egy vevőerősítő. Adó-vevőhöz nem jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)